התייעצות הורים למתבגרים מעוכבי שידוך? מה אתם אומרים.

• הוסף לסימניות
מישהו רוצה להרים ת'כפפה איתי ביחד?

• הוסף לסימניות
אולי שהבחורים יפנימו שבנות רוצות אותם לומדים ואז ימצאו את השידוך שלהם.
טענות ששומעים בדרך כלל מאלה שלא לומדות גמרא...
תחשבו שלימוד בישיבה / בכולל, הוא גם לימוד לכל החיים, וגם ללא קבלת תעודה או הגעה למטרה מסוימת.
ולא דומה בכלל ללימוד מקצוע מכל סוג שהוא.

וביננו, אברך ממוצע לא עובר הספק לימוד של מעבר ל-4 שעות (נטו), והמציאות היא גם פחות.
האמת תיאמר שיש אברכים מתמידים גדולים, אבל הם לא הרוב, רובם מלאים בסדר יום של, לקחת ילדים לגן, לדבר עם הבנקאי, ועסוקים עם הבעיות שהילדים מייצרים להם.

בחור בן 20 עד 22 מסוגל למלא את הראש שלו רק בלימוד, אך כשהוא מתבגר הראש 'גדל' וצריך על הראש עוד עיסוקים.
אם הוא נשוי ועסוק למעלה מראש בניהול הבית, זה בן אדם מלא ותקין.
אך כשיש עיכוב אם הבחור לא ממלא את הראש שלו בתוכן, המציאות של ראש ריק היא לא תקינה.

למדתי בישיבה נחשבת, והיה ברור אז שבחור מוועד שביעי ומעלה שנמצא 2 חצאיי סדרים בישיבה, זה נקרא ש'נשאר בו עדיין חיות' ו'מתמיד', את רובם פשוט לא רואים. (חוץ מהארוחות והפנימיה) - דבר שאפשר לברר אצל כל בחור ישיבה.

לא באתי לומר מה לעשות, רק להעמיד את המציאות מול הבחורות המבוגרות שמתעקשות דווקא על מי שלומד.
שיראו את הצד החיובי בבחור שיצא לעבוד, סך הכל בן אדם שמסתכל למציאות בעינים ורוצה למלא את הראש בתוכן, ולא להעביר את רוב היום בבטלה - עם כל משמעות המילה - כדי להיקרא 'לומד' ולקבל שידוך.
וסליחה על החריגה מנושא האשכול.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
טענות ששומעים בדרך כלל מאלה שלא לומדות גמרא...
תחשבו שלימוד בישיבה / בכולל, הוא גם לימוד לכל החיים, וגם ללא קבלת תעודה או הגעה למטרה מסוימת.
ולא דומה בכלל ללימוד מקצוע מכל סוג שהוא.

וביננו, אברך ממוצע לא עובר הספק לימוד של מעבר ל-4 שעות (נטו), והמציאות היא גם פחות.
האמת תיאמר שיש אברכים מתמידים גדולים, אבל הם לא הרוב, רובם מלאים בסדר יום של, לקחת ילדים לגן, לדבר עם הבנקאי, ועסוקים עם הבעיות שהילדים מייצרים להם.

בחור בן 20 עד 22 מסוגל למלא את הראש שלו רק בלימוד, אך כשהוא מתבגר הראש 'גדל' וצריך על הראש עוד עיסוקים.
אם הוא נשוי ועסוק למעלה מראש בניהול הבית, זה בן אדם מלא ותקין.
אך כשיש עיכוב אם הבחור לא ממלא את הראש שלו בתוכן, המציאות של ראש ריק היא לא תקינה.

למדתי בישיבה נחשבת, והיה ברור אז שבחור מוועד שביעי ומעלה שנמצא 2 חצאיי סדרים בישיבה, זה נקרא ש'נשאר בו עדיין חיות' ו'מתמיד', את רובם פשוט לא רואים. (חוץ מהארוחות והפנימיה) - דבר שאפשר לברר אצל כל בחור ישיבה.

לא באתי לומר מה לעשות, רק להעמיד את המציאות מול הבחורות המבוגרות שמתעקשות דווקא על מי שלומד.
שיראו את הצד החיובי בבחור שיצא לעבוד, סך הכל בן אדם שמסתכל למציאות בעינים ורוצה למלא את הראש בתוכן, ולא להעביר את רוב היום בבטלה - עם כל משמעות המילה - כדי להיקרא 'לומד' ולקבל שידוך.
וסליחה על החריגה מנושא האשכול.
כל מילה!!
רוצה להוסיף שהדבר הכי קריטי זה מידות והבןהאדם עצמו....
בגילאים היותר מתקדמים צריך "לפתוח את הראש" ולהבין מזה בחור שעובד.......
ושם צריך לנתב את זה הדברים

• הוסף לסימניות
רב הבחורים שיצאו לעבוד אילו לא הבחורים הרציניים
וגם, בחורים מתקלקלים ברגע....

שם מתחילה הבעיה!

יש הרבה בחורות שמדמינות שמתאים להם מישהו שרק לומד תורה
ובפועל, רק מבחינה רוחנית מתאים להם משהו שרק לומד, - ברמה האישית הן צריכות משהו יותר מפותח,

אולי כדאי להקים מסגרות תעסוקה ברמה גבוהה לבחורים רווקים, משהו שיפתח להם את הראש, ייתן להם תעסוקה ופרנסה (לא תעסוקה מבחינת שיעמום) ייתן להם עוד קצת סיפוק ומשמעות, יפתח אותם ויפתח להם את הראש.

אני חושבת שבחורה שעובדת כמה שנים גם במשרד הכי דוס, היא כבר לא במקום שמתאים לה בן ישיבה שחיי בפנימיה וכו (כמו בגיל 20-22),
זה עניין של שיפשוף, עצמעות תקשורות עם כל מיני סוגי אנשים וכו וכו'

וכאן אני מדברת על בחורים שרוצים להתחתןן!!
יש בחורים שפשוט לא רוצים, והם סתם נפגשים פגישות יבשות ומיובשות עם בחורות

ואם אתם מכירים בחורים ברמה אינטלקטואלית ואינטלגציה רגישית שמשלבים עבודה (לא בחורים מודרנים, בחורים ליטאים קלאסיים) אני מכירה לפחות 10 בחורות מעולות וחכמות שמאוד מחפשות בחור עם ראש גדול
זה הכי מובן בעולם בחור שירצה לעשות עוד משהו חוץ מללמוד תורה כשהוא רווק שעבר את גיל 25-26
כל הבעיה שההרבה פעמים בחורים שמשלבים עבודה עם או מודרנים או עם קשיים לימודיים/רגשיים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ולכל מי שכתב כאן על בית לשמי
יש להם אולי פרסומות מאוד מרגשות

מי שאני מכירה אחרי תשלום דמי הרישום לא קיבלו שום הצעה...
חלקם גם אחרי שהתקשרו מלא לשדכנים שלהם

מכירה הרבה פריירים ששילמו 350 שח כדי להיות רשומים בפנקס שלהם, גם אני חלק מאותם תמימים.
בפועל חייבים לשלם להם דמי רישום כי השדכנים לא "עובדים" לחינם.
תכלס, השדכנים "מתדנבים" אז הם לא חייבים לעבוד

הם עושים קצת שבתות לנשים גרושות, לא חושבת שזה אמור להיות ממומן ע"י אנשים שמחפשים שידוך ושילמו לחינם דמי רישום מפולפלים.

• הוסף לסימניות
רב הבחורים שיצאו לעבוד אילו לא הבחורים הרציניים
וגם, בחורים מתקלקלים ברגע....

שם מתחילה הבעיה!
עם שאר ההודעה אני מסכים לגמרי.

אבל בנקודה הזאת, א. אין ספק שבחור מקולקל זו בעיה, אבל אפשר לבדוק את זה ב-2 טלפונים, מה שרוב הבנות היום 'מתעצלות' לבצע.
ב. לגבי הבחורים הרציניים, צריך לזכור שרוב הבחורים הרציניים 'נחטפים' כבר בגיל 20-22.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עם שאר ההודעה אני מסכים לגמרי.

אבל בנקודה הזאת, א. אין ספק שבחור מקולקל זו בעיה, אבל אפשר לבדוק את זה ב-2 טלפונים, מה שרוב הבנות היום 'מתעצלות' לבצע.
שומעים על כל הפרטים במי מדובר...
ומה העיקר בחיים
האם זהו בחור עובד שקובע עיתים לתורה
או בחור לומד תורה, שהוסיף עבודה צדדית
לפעמים בחור שכבר יצא לעבוד לא תמיד יחפש בחורה צדיקה, אלא משהי יותר פתוחה
ב. לגבי הבחורים הרציניים, צריך לזכור שרוב הבחורים הרציניים 'נחטפים' כבר בגיל 20-22.
לא חושבת שזה נכון,
בסוף ובהתחלה שידוכים זה משמיים, ולא יכול להיות שיש ככ הרבה בחורות מדהימות ברמה ככ גבוה - רווקות. ואין בחורים ברמה רוחנית ואישית גבוה.... (אני מכירה בחורות)

לא חסר בחורים שחיכו אח/אחות שמבוגרים מהם?

לא חסר בחורים שהקב"ה נתן להם את הניסיון הלא פשוט הזה של הרווקות הארוכה....
לפעמים עוברים דברים בשביל להגיע לשידוך האמיתי, למשל בחור שהיה לו "אף מאוד גבוה" בגיל 22 היה צריך לחכות עד גיל מבוגר, כי בשורש נשמתו הוא צריך להתחתן עם בחורה שבגיל 22 הוא לא היה מסתכל על השם שלה (כי היא לא בתכנות, או שהיא סוכרתית, או בת להורים לא קלאסיים)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יהודי שיודע להזיז עניינים, שאכפת לו מהבעיה שהעליתי, ורוצה לקדם אותה (איתי או בלעדיי). לא מתוך מטרת רווח ומכירת קורסים וליווי. פשוט מתוך שליחות.
אם זה יהיה מתוך כוונת רווח יש סיכוי שזה יעבוד

• הוסף לסימניות
ומה המטרה בסוף?
לתת כוח להורים של מעוכבי שידוך. זו המטרה.
אפילו לא לתת להם עצות וכלים איך למצוא שידוך לתכשיט/ה.
נטו כוח לאנשים שחיים בקושי שלא נמצא בשום כותרת.

מה עובר לאישה בת 68 בראש כשהיא רואה מידי בוקר את בנה בן הארבעים יוצא מהבית לתפילה? זה חתיכת סבל.

או דקירה בלב של הרב בן השישים כשרואה בערב את בתו המוצלחת בת השלושים עדיין מנקה את הבית שלהם.. כאילו לא עברו 15 שנה מאז שהייתה בחורה בת 15...

ואם יכונסו הורים כאלו יחד, אולי יהיה להם קל יותר. פתאום זה כאב שיש לו שם והגדרה וגם "חברים לצרה".

• הוסף לסימניות
לתת כוח להורים של מעוכבי שידוך. זו המטרה.
אפילו לא לתת להם עצות וכלים איך למצוא שידוך לתכשיט/ה.
נטו כוח לאנשים שחיים בקושי שלא נמצא בשום כותרת.

מה עובר לאישה בת 68 בראש כשהיא רואה מידי בוקר את בנה בן הארבעים יוצא מהבית לתפילה? זה חתיכת סבל.

או דקירה בלב של הרב בן השישים כשרואה בערב את בתו המוצלחת בת השלושים עדיין מנקה את הבית שלהם.. כאילו לא עברו 15 שנה מאז שהייתה בחורה בת 15...

ואם יכונסו הורים כאלו יחד, אולי יהיה להם קל יותר. פתאום זה כאב שיש לו שם והגדרה וגם "חברים לצרה".
פעם, אחרי םגישה עם "עוד אמא של בחור" עלה לי ציטוט ממגילת איכה
"ידי נשים רחמניות בישלו ילדיהם..."
למה אמא לבחור בן 24-25 צריכה להגיע ולהפגש עם הבחורה ולשאול אותה רק על העבודה, לסחוט ממנה כמה היא מרוויחה, ????
מלפני כמה שנים אני כבר לא מוכננה לכזה דבר, פעם חשבתי שזאת "השתדלות" וכו'
היום בעיני כזה בחור כנראה הוא לא מוביל, לא עצמאי ולא יודע מה הוא עושה ולמה הוא מתחתן עם משהי מסויימת ולא עם אחרת ( גם שאני יודעת בבירור שזה רק ג'וק מטומטם של אמא שלו, אני מאוד מרחמת עליו, אבל לא מוכנה להפגש עם האמא)

מכירה בחורה בת 29 מוצלחת ומהממם מורה מחנכת בתיכון שהייתה צריכה להפגש עם אמא של בחור בן 32 - בחור מצויין במיר - והאמא הורידה על מראה חיצוני (וזאת בחורה שנראית מעולה, אין משהו חריג)
מי מתחתנים בסוף?? וצריכים למצוא חן אחד בעיני השני.???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה