- הוסף לסימניות
- #1,061
דווקא כתושב המקום מסכים עם כל מילה שלך!אני רוצה להגיב כאן משהו בזהירות הנדרשת ואם אני טועה אשמח שיתקנו אותי
כל הזמן מהדירים כאן את חריש על הקרבה שלה והחנויות והעבודה הקרובה וכו' וכו'
אבל מה לעשות שאנחנו כציבור חרדי מחפש משהו מעבר לזה
כל חרדי צריך קהילה.
זה מתחיל אפילו רק ממניין שלש פעמים ביום, ואברכי כולל צריכים עוד אברכים בשביל כולל
החברה היא חלק מאוד משמעותי מחיינו וכאנשים שומרי תורה ומצוות יש ביקורתיות תמיד על סגנון הקהילה ועם מי יתחנכו ילדינו באותם מוסדות.
כשמקימים מקום חדש שכולם צעירים בפרט באזורים מעורבים שצריך להתנהל מול העירייה והתושבים כדי לקבל את המגיע לנו צריך להיות כפופים לאיזה רב עם כתפיים רחבות שכל בני הקהילה ובפרט ראשיה מקבלים את מרותו ורוצים לקבל ממנו הכוונה ועצה איך להתנהל, אני לא מדבר על רב שנכנס לחיים של כולם אלא רב שכל אדם במקום מרגיש שיש לו עוגן, אם תהיה לו בעיה יהיה לו את מי לשאול, אפשר לראות שחלק מהפריפריות החרדיות הותיקות התחילו סביב ישיבה שהיתה במקום, כי היה שם ראש ישיבה שגם התלמידים שכבר התחתנו רצו להמשיך לקבל ממנו ולהתייעץ איתו וכך התפתח אופי המקום.
נכון שיש הרבה אנשים שהמושג רב שמחליט עושה להם רע אבל במקומות כאלה זה קריטי להצלחת המקום גם מבחינת הרוגע והבטחון ולא רק מבחינה רוחנית.
גם חסידים שמגיעים למקום בשליחות רבם יש להם בטחון כי על כל שאלה ובעיה הוא מלווה אותם מרחוק ובדרך כלל הוא גם שולח מישהו חשוב מהקהילה להיות שם רב.
בנוף כנרת פוריה יש קהילה ענקית של תולדות אהרן והרבי מגיע לשם לתקופות שלמות.
עוד נקודה בקשר לטבריה שהיה שם מחסור במורי הוראה כי הרוב צעירים והם התארגנו תחת בית הוראה אהבת שלום להביא כל יום לעיר מו"צ אחד מבחוץ, ויש עוד דברים.
סתם להגיע למקום באופן עצמאי ולבנות קהילה איכותית זה מאוד קשה.
ולי יש הרגשה בקשר לחריש וגם ביקרתי שם, שיש שם אנשים נהדרים ואיכותיים אבל אין מי שמוביל את זה, יש רב אבל לא ברור כמה בני הקהילה סרים למרותו, יש קצת תחושה של הליכה לאיבוד.
נכון שמי שכבר גר שם מנסה להסתדר עם מה שיש אבל קשה ככה לשכנע אנשים מבחוץ לבוא כשלא יודעים לאן זה הולך.
אני לא רוצה להוציא שם רע, אני רק רוצה להציף את זה ואם אני טועה אני הרבה יותר מישמח לשמוע, והשכנוע של התושבים לפי דעתי צריך להיות בכיוון הזה, לא נראה לי שמספר החנויות יביא עוד תושבים.
לדעתי בתקופה הקרובה יהיה התקדמות גם בנושא הזה אבל לגמרי רב זה משהו מאוד משמעותי לקהילתיות..
לפי איך שנראה עכשיו שגולדקנוף מתפטר והכיוון של הגיוס של איבוד זכאות במשתכן לחלקים גדולים מהציבור ביום שהציבור יבין שאין לנו על מי לסמוך ובתוספת ירידה קטנה בריבית בנק ישראל הציבור ינהר בחזרה בגדול לשוק ואז המחירים יתנו קפיצה (בכל הארץ אבל ודאי שזה גם ישפיע על חריש..)מסתבר שלא בשנים הקרובות וזה רק במגמת ירידה
במיוחד לפי הביקוש וההיצע(רוב העיר משקעים)
אין סיבה מתחדשת שמחר זה יעלה (אלא א"כ כל הארץ תעלה מה שכרגע נראה להיפך)
וגם לא כביש כזה או אחר שיקצר בעוד כמה דקות יעלה את המחירים אולי הרכבת אבל עד אז נדע על המחירים בעיר יותר (אפשר לקנות שנה לפני הרכבת ולא 5 שנים לפני)
מה עוד שכל הדברים האלה לא מסתברים שיעלו את המחיר אלא דמיון של אנשים שלא רוצים להרגיש שיפסידו אין שום סיבה שמחר אנשים ינהרו לעיר הזאת מאשר היום מי שמשוגע היום (לטענתם) לא ישתנה מחר
ועם כל הטענות מה שברור שהמחיר יורד כל הזמן
זה ענין של זמן שזה יקרה ..
הנושאים החמים