חבל שאנשים לא מפנימים שזו ערבות הדדית ולא ממש יעבוד אם חלק מהעם ימשיך להיות נשא של הנגיף עד שלא יהיו בדיקות לכולנו יש מי שממשיך לסכן אותנו ולקצר את הזמן שנהיה כך מסוגרים ומבודדים...אני מנהלת חנות
והמכירות פי שתיים מהרגיל!
חלק מהעובדות לא מוכנות להגיע למכור בחנות
אז סניף אחד סגור
ואנשים מתקשרים בהלם
למה החנות סגורה?!
אם אתם בבית ושומרים מרחק ביציאות חיוניות וקצרות אז אין סיבה שתחטפו....גם אצלינו כבר יותר משבוע אין התעסקות עם השכנים... אנחנו בבית
ומי שיוצא (אני/בעלי) מיד חיטוי בכניסה לבית.
מצד שני - היה שבוע קר וגשום... וממילא אנשים פחות יצאו... מה יהיה כשיהיה נעים יותר?
ושאלה שאני שואלת את עצמי -
אם הרבה מאד מסביבי לא שומרים על הכללים, או הרבה פחות מקפידים על הכללים..
אז באיזשהוא שלב , זה כנראה יגיע גם אלינו...
האם שווה להשתגע תקופה ... ובסוף גם לחטוף?
זה לא מדויק, כי אנו כן יוצאים מידי פעם לצרכים/ קניותאם אתם בבית ושומרים מרחק ביציאות חיוניות וקצרות אז אין סיבה שתחטפו....
אז...סורי...זה לא מדויק, כי אנו כן יוצאים מידי פעם לצרכים/ קניות
אני יוצאת לעבודה (לפי הכללים, אבל בתח"צ)
בעלי יוצא 3 פעמים ביום לתפילה (לפי הכללים, אבל עדין פוגש אנשים / נוגע בדברים)
אני סקפטית אם אפשר למנוע לחלוטין הדבקה...
אלא אם יהיה סגר אמיתי.
אז מה, בעלך כבר שבוע וחצי לא מתפלל בציבור?אז...סורי...
אבל אתם לא ממש בבית..... (תח"צ, חנויות, ביהכנ"ס)
הכל נכון והכל חיוני וחובה. אבל להגיד שאתם מבודדים מהעולם זה לא ממש מדויק.
ומי שבחוץ....בעיה. מה אני אגיד לך.
לפחות תקפידו על פיטום הקטורת.![]()
בעלי מתפלל מנחה+ערבית בכולל עם אותם אנשים כל יום (מתכונת מצומצמת במרחקים גדולים)אז מה, בעלך כבר שבוע וחצי לא מתפלל בציבור?
אתם לא קונים כלום?, גם לא לחם וחלב? או שרק במשלוח כל בוקר?
אתם לא זורקים את הפח כל יום?
זה בדיוק העניין.אני סקפטית אם אפשר למנוע לחלוטין הדבקה...
אלא אם יהיה סגר אמיתי.
הבעיה לדעתי זה יותר ההמצאות במקום סגור עם מישהו חולה.אפילו המדינה עדין הבינה שמותר יציאה משפחתית קצרה. מותר ספורט. מותר קניות
ומבקשת רק לשמור מרחק.
בהנחה שהמשפחה שלכם צעירה, אז הצעדים שלכם הם יותר התחשבות עם הזולת מאשר עזרה לעצמכםבמחילה, זה נשמע שאת ממש מתפללת הפוך, להוכיח לי שטעיתי
זה היה שיתוף כי שאלת, לא תוכחה.
ולמדינה יש שיקולים מערכתיים.
לי יש את השיקולים שלי.
מסכימה מאודזה לא מדויק, כי אנו כן יוצאים מידי פעם לצרכים/ קניות
אני יוצאת לעבודה (לפי הכללים, אבל בתח"צ)
בעלי יוצא 3 פעמים ביום לתפילה (לפי הכללים, אבל עדין פוגש אנשים / נוגע בדברים)
אני סקפטית אם אפשר למנוע לחלוטין הדבקה...
אלא אם יהיה סגר אמיתי.
גם אני מסכימה מאד.מסכימה מאוד
כל עוד הגברים מתפללים בחוץ...
אין מצב שזה סגר אמיתי.
תאמיני לי שאין לי שום מסקנהגם אני מסכימה מאד.
(רק אולי ההסכמה מביאה אותי למסקנות הפוכות...)
העניין הוא שיש פתרון אפשרי, מכל הארצות המנוסות צועקים לנו אותו....תאמיני לי שאין לי שום מסקנה
רק סוג של ייאוש מתוסכל כזה.
כי הרי בעצם אם לא כולם כולם שומרים על בידוד ועל ההוראות אז לא הועלנו בכלום
יתר על כן, לאחרונה היו כמה פעמים שרק אחרי שבוע שבוע וחצי נודע שאחד מהמתפללים או מאלה שהיו ב"יש" עוד לפני פורים הוא אכן חולה וכל מי שבא איתו במגע צריך בידוד
עכשיו מה שנותר הוא להתבודד יום או יומיים
זה מצחיק כי בינתיים איפה החולה וכל מי שבא איתו במגע הסתובבו כבר...
זה רק מראה שבכל מקרה אין שליטה ומה שנגזר נגזר
לפחות נהיה שמחים בינתיים.
כמובן משתדלים מאוד לשמור על הכללים
לא על חשבון בריאות הנפש אבל.
מעצבן וקשה מאוד. מצב מורכב ביותר![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים