חיים יפים מאד
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
שומעמי אמר שצריך לארגן "א גרויסע הפגונה" מחוץ לבנק?
תשלח מכתב מנומס להנהלת הבנק שבתור לקוח מוסלמי מאוד מפריע לך הנושא של צניעות העובדות!
רעיון...
שומעמי אמר שצריך לארגן "א גרויסע הפגונה" מחוץ לבנק?
תשלח מכתב מנומס להנהלת הבנק שבתור לקוח מוסלמי מאוד מפריע לך הנושא של צניעות העובדות!
לפני מס' שנים התקשרתי לאחד ממקורביו של הרב לנדא לעורר על כזאת פירצה והוא הסביר לי שזאת מערכה קשה מאד שאין לרב כח מול החנויות (ב"ה השתנו דברים בשנים האחרונות...)הייתי אתמול במסעדה בירושלים.
הכשר מעולה ומהודר.
אני לא מגיע הרבה למסעדות. אולי כי אני מקמץ... תכל'ס, הייתי חייב להשביע את רעבוני.
לא הכנס להתנהגות לא חוקית או על גבול החוקי של בעלי /עובדי המסעדה.
מה שמאד צרם לי זה הלבוש של המלצרית שפנתה אלי.
הלבוש היה ממש לא צנוע בלשון עדינה...
שאלתי ובקשתי למה נותני הכשרות לא יכולים להתנות את נתינת ההכשר גם על דבר כ"כ חשוב כמו הצניעות?!
יבואו ויגידו החכמים שהנכנס למסעדה זה על דעת שמגיעים אנשים שונים בבגדים כאלו ואחרים, אענה להם:
1. א"א להשוות בין אורחים לאלו שנמצאים בקביעות במקום, קרי צוות המלצרים.
2. צוות המלצרים הוא תחת חסותו של בעל המקום והוא זה שצריך לדרוש בכל תוקף שיבואו בלבוש צנוע בלבד.
3. עם שאר האורחים, לא אמור להיות לי קשר מסויים במהלך שהותי במסעדה. משא"כ עם המלצרים הפונים אלי לתת לי שירות כך שאין מדי הרבה ברירות.
חבל.
לא צריך להגדיר שהיא תהיה צנועה. אלא שמכבדת את רגשות הלקוחות.השאלה אם ניתן חוקית לדרוש שהתלבושת הזו תהיה צנועה
בפן ההלכתי יותר קלאוסיף גם את עניין השירים המושמעים. שלפעמים זו שירת נשים בקול. ג״כ לא לעניין.
יתכן. אבל בכשרויות מהודרות לא מחפשים להקל עדכדי כך. מצפים שגם זה לא יהיה.בפן ההלכתי יותר קל
נכון לגמרייתכן. אבל בכשרויות מהודרות לא מחפשים להקל עדכדי כך. מצפים שגם זה לא יהיה.
דומני שגם אם יש אופציה למשגיח לבקר בשבת יש לברר האם האוכל שבושל בשבת עבור יהודי מותר באכילה,והסיבה שאין הכשר למחללי שבת אפי' ברבנות רגילה
זה בגלל שהמשגיח לא יכול לבוא בשבת
לא קראתי את כל התגובותהייתי אתמול במסעדה בירושלים.
הכשר מעולה ומהודר.
אני לא מגיע הרבה למסעדות. אולי כי אני מקמץ... תכל'ס, הייתי חייב להשביע את רעבוני.
לא הכנס להתנהגות לא חוקית או על גבול החוקי של בעלי /עובדי המסעדה.
מה שמאד צרם לי זה הלבוש של המלצרית שפנתה אלי.
הלבוש היה ממש לא צנוע בלשון עדינה...
שאלתי ובקשתי למה נותני הכשרות לא יכולים להתנות את נתינת ההכשר גם על דבר כ"כ חשוב כמו הצניעות?!
יבואו ויגידו החכמים שהנכנס למסעדה זה על דעת שמגיעים אנשים שונים בבגדים כאלו ואחרים, אענה להם:
1. א"א להשוות בין אורחים לאלו שנמצאים בקביעות במקום, קרי צוות המלצרים.
2. צוות המלצרים הוא תחת חסותו של בעל המקום והוא זה שצריך לדרוש בכל תוקף שיבואו בלבוש צנוע בלבד.
3. עם שאר האורחים, לא אמור להיות לי קשר מסויים במהלך שהותי במסעדה. משא"כ עם המלצרים הפונים אלי לתת לי שירות כך שאין מדי הרבה ברירות.
חבל.
התפקיד של כשרותלצערנו יש ציבור מאד גדול שהיו אוכלים גם בלי ההכשר המהודר, ולכן יש כשרויות שמבינים שזה הרע במיעוטו, לפחות שיאכלו אוכל כשר.
תראה, כך אתה חושב, וזה מצוין, אבל כתבתי שיש כשרויות שחושבות אחרת..., ולכאורה יש להם על מה לסמוך.התפקיד של כשרות
זה טוב
לא הרע במיעוטו
(אגב אני מוכן לקבל הכשר שדורש מבעלל החנות את הטוב במיעוטו אבל לא את הרע במיעוטו)
בלת"ק חלקי, בבני ברק יש הגבלות על הרבה דברים בענייני כשרותבבני ברק יש כל מיני הגבלות של רבני העיר לא לאכול בחנויות בלילה וכו' וכו'
אבל על לבוש המוכרות, כנראה אין תנאים...
מישהו סיפר פעם שאכן פנה לוועד הכשרות בענין זה. האם השתנה משהו? לא יודע.
אם איני טועה, הם העבירו את כל הדגנים שלהם לכשרות העד"ח.וואו. תודה על המידע!
אני צריכה לברר את זה גם מולם, אם זה עדיין ככה זה ממש יעזור![]()
לא נראה לי,אם איני טועה, הם העבירו את כל הדגנים שלהם לכשרות העד"ח.
בסיפור הנ"ל היה כתוב על האריזותלא נראה לי,
אני נפגשת הרבה בדגנים שנראים אותו דבר כמו אלה שבהכשר רק ללא הכשר.
אלא אם כן התכוונת שגם אלה שעל האריזה אין הכשר זה מאותו ליין, אז את זה אני צריכה לברר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים