כללי הלקוח רוצה אתר, אתם לא יודעים לבנות? תרוויחו עליו כסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ruchama135;2216574:
זה אולי נשמע דבש... להרויח תיווך.
תכל'ס בשטח עם הנסיון שלי, יש הרבה נקודות שחשוב להתיחס לפני שבונים על זה....

התשלום
1. אם הרווחתי רק 500 למה שאוציא קבלה / חשונית על 5,000 ? זה לפעמים נזק הרבה יותר גדול, יכול לדפוק את העסק הפטור / בט"ל / מע"מ וכו'
2. אם התשלום מתעכב אני אמורה "להלוות" את התשלום עד שיגיע... או שחלילה בסוף לא יגיע....

תיקונים / הגהות / עבודה כפולה
1. לקוח: "בואי נעבור יחד על הקובץ בטלפון ונעשה הגהה סופית... בעמ' 7 שורה קפצה... בעמ' 18 המרווח שונה..........."
תכל'ס תצטרכי לכתוב לעצמך את כל ההערות ולהעביר הלאה... ובדיוק היא לא תוכל והוא יבקש שתשלחי את הקובץ... והרי כבר תיקנת אז מה העיכוב?
2. היות ואת גם מעצבת לא תשלחי את הקובץ לפני שתעברי בעצמך על הקובץ ותעירי את הערותיך...

הגינות ויושר
1. לקוח: האם את מעצבת אתרים?
מתווכת: אאאאההההההההההההםםםםםםםםםם
2. פעם רציתי בשביל לקוח סרט תדמית וקיבלתי המלצות על כמה, ביקשתי שישלחו לי סרטי תדמית שערכו ו-2 עורכי וידאו שלחו לי קישור לאותו הסרט..... לא התאפקתי ושאלתי את אחד מהם שהכרתי איך יכול להיות ???... ואז הוא הסביר לי שהוא עובד דרכו............ אם לא ששאלתי הייתי חושבת שאחד מהם שקרן דגול...

לוח זמנים
1. מעצמך את יכולה לדרוש ללכת לישון ב3..... מקולגה לא...
2. נפל לה החשמל / נפל האינטרנט בכל אזור המגורים שלה... לך תסבירי ללקוח שמחכה לתשובה מה קורה....

קרדיט
למי מגיע הקרדיט? לך? – לא! הרי לא עיצבת. לה? – גם לא. כי הלקוחה לא יודעת שהיא עיצבה.

פונטים / קבצים פתוחים
למי שייך הקובץ? ואם בשנה הבאה הלקוח רוצה את אותו הספר רק עם שינויים קטנים? אם ההסכם הוא שהקובץ פתוח חוזר למתווכת בסיום העבודה... מה לגבי הפונטים? בקיצור דיי מורכב.

תכל'ס הגעתי למסקנות מאוד ברורות:

1.הקב"ה זן ומפרנס תמיד.
2. אין אדם נוגע במגיע לחברו כמלא נימה.
3. תחום שאני לא מתעסקת איתו: עיצוב אלבומים, איור ואתרים אני ממליצה על חברה מקצועית בתחום ומעדכנת גם את החברה ששלחתי אליה.
4. בחופשות לידה / בזמני עומס אני ממליצה בחום ללקוחה על חברה שאלופה בתחום ומעדכנת את החברה ששלחתי אליה. בדר"כ בפעם הבאה הלקוח חוזר אלי. ובדר"כ גם כשחברות שלי עמוסות הן שולחות אלי.
5. כשיש לי פרויקט גדול אני מעסיקה נשים אחרות אבל בצורה מאוד מוגדרת... ומסודרת. ובהחלט העול והאחריות והקו העיצובי הם שלי.
6. אני לא ביזנס מן אלא מעצבת פשוטה.....

ובמשפט מסכם אחד (ולדעתי גם נכון):
במקום לתווך ולהרוויח ע״ז דמי תיווך וכאב ראש, לשלוח את הלקוחות לקולגות בצורה הדדית.

אכן, מי כעמך ישראל. ״צאו והתפרנסו זה מזה״.

• הוסף לסימניות
מראש

למה לא לסכם מראש עם המעצב\מפיק שעל לקוח שאני מפנה אליו הוא משלם לי כך וכך ופשוט לומר ללקוח למי לפנות לומר לו להגיד מי הפנה אותו!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ruchama135;2216574:
אני לא ביזנס מן אלא מעצבת פשוטה
אפשר להישאר כזה,
ולעשות חישובים כל היום איך לא להרוויח יותר מדי, ואיך לא לעבור את תקרת העוסק פטור.
ואפשר להתחיל לחשוב בגדול. לצאת מהקטנוניות ולהתחיל להרוויח.
זה בהחלט לא מתאים לכולם. כי כמו שכתבת: הפרנסה משמים.
ואם מלמעלה לא רוצים לתת למישהו מעבר לסכום מסויים,
יכניסו לו לראש כל מיני רעיונות למה לא לצאת מהריבוע ולהתחיל להרוויח.

• הוסף לסימניות
לגבי להוציא עבודות אף פעם לא התנסתי,
וזה נראה לי מסובך ממש.
מה שכן,
כל עבודה שעוברת דרכי לדפוס,
אני מבקשת מהדפוס דמי תיווך ומוודאת שזה לא על חשבון הלקוח.
בבתי דפוס זה ממש מקובל,
וכנ"ל בכל נותן שרות שאני מפנה אליו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;2217177:
אפשר להישאר כזה,
ולעשות חישובים כל היום איך לא להרוויח יותר מדי, ואיך לא לעבור את תקרת העוסק פטור.

אחת השגיאות העסקיות הראשונות שעושים עסקים קטנים, זה לפתוח עוסק זעיר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אידאה;2217229:
פטור או דווקא זעיר?

כמדומני שכיום זה היינו אך.

תחשבי על זה שמראש האדם מגביל את עצמו עד תקרה מסוימת.

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!

אני קורא את כל ההודעות של כולם באשכול הזה, ואני גם הגעתי לכמה מסקנות.. (^_^)
ברשותכם כמובן..

ראיתי כאן דעות לכאן ולכאן, אבל המכנה המשותף בין כולם (לפחות הרוב) היא העובדה שהרעיון הוא נשמע טוב, רק אופן הביצוע בגלל הרבה סיבות כפי שציינו לעיל באריכות, אינו מעשי כל כך.

לדעתי נולד כאן רעיון חדש בתוך סבך המלל שעבר כאן,

פתיחת קבוצה מקצועית של אומני ביצוע בתחום הפרסום והעיצוב!

החסרונות שעליהם צריך לדלג ולכן צריך ממש לפתוח את הקבוצה הם כך:

לערוך היכרות בסיסית בין הקבוצה (שתיוולד בהמשך..) כדי לבסס את האמינות של כל אחד וכמובן להכיר את הביצועים שלו, על מנת להעריך אם הוא מתאים לקבוצה או לא, וגם לדעת כמה אפשר באמת לסמוך עליו בענייני עבודות שונות (אין צורך בהיכרות פרונטלית, ניתן לעשות את זה בהתכתבות או מילוי שאלון שיווצר עבור גיוס חברי הקבוצה.

הפקדת מנהל קבוצה שיהיה בעצם אחראי לערוך את את הכללים ואת הדרך בה יעבדו חברי הקבוצה עם הלקוחות, כך שהכל מתנהל באופן מסודר, כיןו שהוא מכיר יותר מכל את האמינות והביצועים כל כל אחד מחברי הקבוצה, וכך יש אחראי לוגיסטי ולא רק ביצועיסטים שלבדם העסק יכול להתבלבל (בגלל בעיות התיווך שהזכינו לעיל..).

הקמת מערך רשתי, בו כל אחד תורם מהידע והביצועים שלו להקמת הקבוצה (גרפיקאים על העיצוב, בונה אתרים לאתר, קופירייטר לפרסום וכד').

בחירת חברים לקבוצה, רק אחרי מבחן קבלה כדי להתאים את הקבוצה האיכותית ביותר, וכך כולם יודעים שאפשר לסמוך על כל אחד מחברי הקבוצה, הבעיה המרכזית זה התעסקות עם אנשי מקצוע שאינם אמינים מספיק, לכן צריך מבחן- לרמת ביצוע והיכרות- לבדיקת אמינות ודיוק בזמנים.

אפשר לומר שזה ממש להקים משרד פרסום והפקות כביכול, אבל בלי צורך לקנות קומה בבניין משרדים, כיון שיש כבר את הביצועיסטים שעובדים עם הכלים שלהם, הרעיון הוא רק לחבר כקשר גרעיני דרך מנהל הקבוצה את כל הכוחות השונים להפעלה ושינוע היכולות של הקבוצה, הוי אומר מתן שירות עבודות רב תחומי בקבוצה אמינה ואיכותית ברמה גבוהה מאוד.

היתרונות:
1) יש כאן אנשים מדהימים בעלי יכולות ביצוע ברמה גבוהה מאוד, שבשיתוף פעולה נכון, אפשר ליצור גרעין רב עוצמה ורב גווני.
2) שזה יעבוד בצורה מסודרת, אפשר לסמוך על האמינות והביצוע של חברי הקבוצה.
3) כל ביצועיסט בתפקיד שלו, יכול לעבוד באותו מקום בו עבד עד היום (בבית, במשרד, בדרכים..) ולקבל יותר עבודות, וגם לחלק עבודות תוך שהוא יכול להיות רגוע עם הקבוצה הרב גווני והאיכותי שהוא עובד איתה.
4) היכולת לחבר בין התפקידים הוא בעל תועלת רבה עבור האפשרויות המגוונות שכל אחד יכול להציע שירות רב גווני ומקצועי ללקוחות שלו באופן אישי וגם ללקוחות הקבוצה באופן כללי.

ועוד יתרונות רבות שניתן להפיק מהמיזם הזה.

בקיצור, אם הקימו אתר לשתף דיעות בין אנשי מקצוע, אז אפשר לשדרג את הרעיון ולהקים אתר כדי להביא חיבור מקצועי בין אנשי המקצוע הרבים והמגוונים שיש כאן.

זרקתי רעיון, למרות שיהיו הרבה דיעות שונות על העניין.

לדעתי כל דבר הוא אפשרי (זה לא סותר שבכל דבר יכול להיות קשיים..) רק צריך לדעת איך להתמודד ולהביא פתרונות יעילים..

לא חכמה להגיד קשה, אבל להגיד בכל זאת ננסה, זה עוצמה!

אם מישהו חושב שהוא מעוניין לתמוך ולקדם את הרעיון, אשמח לקבל תגובות בפרטי על כל דבר בעניין.

בהצלחה לכולם!

• הוסף לסימניות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אידאה צפה בהודעה
פטור או דווקא זעיר?
כמדומני שכיום זה היינו אך.
תחשבי על זה שמראש האדם מגביל את עצמו עד תקרה מסוימת.
אם לכך הכוונה זה לא נכון בכלל!
לבחור להיות עוסק פטור זו לפעמים אסטרטגיה ולא טפשות.
החלטה זו כשהיא במקום הנכון ממקסמת את הרווחים.
כל דבר לגופו של ענין.

• הוסף לסימניות
לגבי ההודעה שמעלי, זה לא הוצג בצורת יוזמה ואיגוד מקצועי,
אלא בצורה אחרת לחלוטין.

• הוסף לסימניות
תיווך ועמלות זה כסף, ולפעמים כסף טוב או טוב מאוד מאוד, אבל בשונה ממה שניתן לחלום - אין ארוחות חינם.

מכיון שזה כסף, יש פה עבודה. ליצור אשליה שהכסף נכנס מעבודה של מישהו אחר יהיה מאוד לא נכון ויחטא למציאות.

ומי שאוהב את העבודה הזו - יופי לו. שיהנה וירויח ויצליח. אבל לזלזל במי שלא אוהב את זה ולחשוב שזה נובע מרעיונות מוזרים, ראש קטן או עוד כל מיני תחלואים - קצת רחוקה הדרך.

זכותו של כל אדם לעבוד במה שמתאים לו ואהוב עליו. וכן, אין שום מצווה להרוויח המון בעבודה לא מתאימה או לא נסבלת.

• הוסף לסימניות
לפעמים זזה כסף טוב מאד.
לפעמים. זה המון כסף.
כשאני למשל לוקחת עבודה ולא משנה איזו אני לוקחת אחריות מלאה על העבודה.
אם למשל נתתי ללקוח הצעת מחיר מסוימת ואח"כ הדפוס הקפיץ את המחיר,
אני זו שאספוג את זה.

צריך להיות ברור ללקוח.
האם מדובר בתיווך בעלמא: במסגרת: אני מפנה אותך לבעל מקצוע שאני ממליצה. (ושבעל המקצוע ישלם את אחוזי הרווח)
או: אני לוקחת את העבודה, (ואז נותנת את העבודה למשהי אבל שותפה בכל התהליך של הבקרה, והיא בעצם הופכת להיות פרילאנס שעושה לי עבודה, לפי טעמי.)
או כל סגנון עבודה אחר.
בקיצור גם אם עושים תיווך צריך לעשות את זה מקצועי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;2217177:
אפשר להישאר כזה,

בהחלט אני עושה חושבין עם איזה לקוח שווה לעבוד כעוסק פטור ועם איזה לקוח שווה לעבוד ע"ב חודשי עם תלוש משכורת.
וזה לא מגיע מקטנוניות... אלא מחשיבה עמוקה מה יותר ריווחי.

לא שללתי את הענין ורשמתי במפורש שאחרי נסיון שלי עם כמה תיווכים הגעתי למסקנות הנ"ל
(ושלא תבינו לא נכון מי שעבדתי איתן היו מקסימות!!! ואני ממליצה ללקוחות שלי לפנות אליהן ישירות)
אבל אם לכם זה מתאים (ואני בטוחה שגם לגברים נוספים זה מתאים) אז שיהיה בהצלחה רבה.
ושסיעתא דשמיא תלווה אתכם ותראו רק ברכה והצלחה בכל מעשה ידיכם!

• הוסף לסימניות
תיווך זו עבודת שיווק קשה מאוד,
הלוואי מישהו היה מוריד ממני את העול של השיווק העצמי אז לקחת על עצמי שיווק של מישהו אחר?

*פעם שניה, תיווך זו עבודה קשה מאוד: תשאלו מתווכי נדל"ן, שדכנים סוכני מכירות וכו*
**לא סתם הם מקבלים סכומים כאלו גדולים, רוב מי שמתחיל להתעסק בתחומים האילו פורש מהר מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;2217377:
תיווך זו עבודת שיווק קשה מאוד,
הלוואי מישהו היה מוריד ממני את העול של השיווק העצמי אז לקחת על עצמי שיווק של מישהו אחר?

*פעם שניה, תיווך זו עבודה קשה מאוד: תשאלו מתווכי נדל"ן, שדכנים סוכני מכירות וכו*
**לא סתם הם מקבלים סכומים כאלו גדולים, רוב מי שמתחיל להתעסק בתחומים האילו פורש מהר מאוד.

זה לא נקרא "להתחיל לעבוד בשיווק"
וזה גם לא ממש שיווק.

זה על הדרך, בתחומים האלו יש הרבה מאד הפניות (לא שיווק) לכל מיני בעלי מקצוע משלימים, ויצא לי לא פעם להעביר חלק מהעבודה או לעבוד בשת"פ עם בעלי מקצוע נוספים, כדי ליצור פרוייקט משולב.

לדוג' אם אפרסם חנות תכשיטים אוכל להמליץ עליך כצלמת, לא מובטח שייקחו אותך, אבל אם סומכים עלי כבעלת מקצוע, כנראה יסמכו גם על חוו"ד והמלצתי.
זה נטו שיחת טלפון, או כתיבת מייל וכדו', וכאשר יושבים על פרוייקט או פרסום רציני, לזרוק כמה מילים כהמלצה לא נקרא ממש "לעבוד בשיווק".

בנוסף, אלו שכתבו שזה נרשם כקבלה/ח-ן שלך וכאילו "את עושה את העבודה", לא חושבת שזו הכוונה של פותח האשכול, ובד"כ זה ממש לא מתנהל ככה, זה חוסר מקצועיות וסוג של צביעות. כי הלקוח יעלה על זה מיד שלא את עשית את העבודה.
לא רואה כל בעיה להמליץ על בעל מקצוע אחר, או לקחת את הכל כפרוייקט לדוג' מיתוג שלם שחלק ממנו הוא הקמת אתר.
את המיתוג תעשו אתם, ואת האתר תעבירו לבעל מקצוע אחר אם אין לכם ידע בבניית אתרים, זה חלק מהצע"מ והלקוח אמור לדעת ע"כ.
לגיטימי ביותר לקחת שירותי מקצוע מאנשים נוספים, או לעבוד בשת"פ זה לא אמור להפריע ללקוח אולי להיפך. משדרג אתכם.

בקיצור אני מברכת על היוזמה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;2215852:
לכולנו יש לקוחות.
ללקוחות שלנו יש חלומות.
חלק מהם אנחנו מצליחים לבצע, אך יש דברים שאנחנו לא טובים בזה.
מהיום לא אומרים לא ללקוח!

לדוגמה:
הלקוח שלכם רוצה אתר, ואתם לא יודעים לבנות? אין בעיה.
אחרים יעשו את זה בשבילכם, ואתם תרוויחו עליו.
כמה? 1000 ש"ח מזומן על כל אתר שאתם מביאים לנו.

הלקוח שלכם רוצה לפרסם מודעת עמוד בעיתון/מגזין רציני? תרוויחו עליו כסף.
המחיר שהלקוח יקבל אם יעשה את זה לבד, תהיה תמיד יקר יותר
ממה שהוא יקבל דרך הקשרים הנכונים שאתם יכולים ליצור.

רוצים להרוויח יותר כסף? תתחילו לבנות קשרים עסקיים.
יש לכם רעיונות לשיתופי פעולה? אתם מוזמנים להצטרף לדיון באשכול הזה.

קשרים עסקיים ותיווך הם עבודה בפני עצמה שדורשת הקדשת זמן, כשהזמן כידוע שווה כסף.
לפעמים הרווחים, אם ישנם בכלל, לא משתלמים ולא שווים את ההשקעה, כי מכל דבר יש כמה אנשים שרוצים להרויח.
המחיר שהלקוח יקבל אם יעשה את זה לבד יהיה תמיד יקר יותר???:eek: ברוב המקרים זה ממש לא נכון...

מצד אחד - אני כן חושבת שאם יש לכם הצעה מסויימת, כמו הדוגמא של 1000 ש"ח על הפניית לקוח לבניית אתר - זה משהו ספציפי ברור ומוגדר, שאכן יכול להשתלם לכל הצדדים ושווה להתמקד בזה.
(אגב, גם אני משלמת אחוזים למי שמתווך בינינו למקומות שמחפשים הופעות...)

ומצד שני - אם ננסה לעשות עסקים מכל הפניה או המלצה על בעל מקצוע, במקום להתמקד בעבודות שלנו - זה לא יביא יותר מכמה גרושים וכאב ראש... כמו שרשם אחד המגיבים מעלי - עדיף כבר לעשות את זה לשם חסד.

• הוסף לסימניות
מי לא חשב על זה עד עכשיו

בכל לקוח מגולם פונטציאל של רווח נוסף של הפקה צדדית מעבר לנושא של עיצוב או עימוד.

אך כמו שכתבו קודמי זה עבודה קשה ומפרכת זה לא כסף צדדי וזה לא רווח אוטומטי, מה גם שצריך ללמוד את הנושא עליו אתה רוצה להרויח אחרת תתווך דברים גרועים ואחריות נופלת עליך לטב ולמוטב

לייצר קבוצה מגובשת שתעזור אחד לשני זה כן רעיון 'נוסף' לזה שזה יכול לעזור למעצב מעמד צלם וכל נותן שירות, כי כל לקוח שואל איפה כדאי להדפיס ואיפה כדאי לפרסם ואיך מפרסמים ואיך משווקים ואיך מפיצים.

• הוסף לסימניות
תיווך יכול להיות אפילו מאד ריווחי וחשוב להגדלת הכנסה.
אבל תלוי ולא דומה עבודת דפוס שאתה לוקח עליה אחריות מלאה לעבודת מעצב וכד' שדורשת קומניקציה עם הלקוח.
להגיד ללקוח אני עם הלקוחות שלי עובדת עם X זה לגיטימי ומאד מתקבל אצלם גם אם יש לך דיל איתו שאתה מקבל סכום /אחוז מסויים על כל לקוח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....