- הוסף לסימניות
נכתב ע"י ruchama135;2216574:זה אולי נשמע דבש... להרויח תיווך.
תכל'ס בשטח עם הנסיון שלי, יש הרבה נקודות שחשוב להתיחס לפני שבונים על זה....
התשלום
1. אם הרווחתי רק 500 למה שאוציא קבלה / חשונית על 5,000 ? זה לפעמים נזק הרבה יותר גדול, יכול לדפוק את העסק הפטור / בט"ל / מע"מ וכו'
2. אם התשלום מתעכב אני אמורה "להלוות" את התשלום עד שיגיע... או שחלילה בסוף לא יגיע....
תיקונים / הגהות / עבודה כפולה
1. לקוח: "בואי נעבור יחד על הקובץ בטלפון ונעשה הגהה סופית... בעמ' 7 שורה קפצה... בעמ' 18 המרווח שונה..........."
תכל'ס תצטרכי לכתוב לעצמך את כל ההערות ולהעביר הלאה... ובדיוק היא לא תוכל והוא יבקש שתשלחי את הקובץ... והרי כבר תיקנת אז מה העיכוב?
2. היות ואת גם מעצבת לא תשלחי את הקובץ לפני שתעברי בעצמך על הקובץ ותעירי את הערותיך...
הגינות ויושר
1. לקוח: האם את מעצבת אתרים?
מתווכת: אאאאההההההההההההםםםםםםםםםם
2. פעם רציתי בשביל לקוח סרט תדמית וקיבלתי המלצות על כמה, ביקשתי שישלחו לי סרטי תדמית שערכו ו-2 עורכי וידאו שלחו לי קישור לאותו הסרט..... לא התאפקתי ושאלתי את אחד מהם שהכרתי איך יכול להיות ???... ואז הוא הסביר לי שהוא עובד דרכו............ אם לא ששאלתי הייתי חושבת שאחד מהם שקרן דגול...
לוח זמנים
1. מעצמך את יכולה לדרוש ללכת לישון ב3..... מקולגה לא...
2. נפל לה החשמל / נפל האינטרנט בכל אזור המגורים שלה... לך תסבירי ללקוח שמחכה לתשובה מה קורה....
קרדיט
למי מגיע הקרדיט? לך? – לא! הרי לא עיצבת. לה? – גם לא. כי הלקוחה לא יודעת שהיא עיצבה.
פונטים / קבצים פתוחים
למי שייך הקובץ? ואם בשנה הבאה הלקוח רוצה את אותו הספר רק עם שינויים קטנים? אם ההסכם הוא שהקובץ פתוח חוזר למתווכת בסיום העבודה... מה לגבי הפונטים? בקיצור דיי מורכב.
תכל'ס הגעתי למסקנות מאוד ברורות:
1.הקב"ה זן ומפרנס תמיד.
2. אין אדם נוגע במגיע לחברו כמלא נימה.
3. תחום שאני לא מתעסקת איתו: עיצוב אלבומים, איור ואתרים אני ממליצה על חברה מקצועית בתחום ומעדכנת גם את החברה ששלחתי אליה.
4. בחופשות לידה / בזמני עומס אני ממליצה בחום ללקוחה על חברה שאלופה בתחום ומעדכנת את החברה ששלחתי אליה. בדר"כ בפעם הבאה הלקוח חוזר אלי. ובדר"כ גם כשחברות שלי עמוסות הן שולחות אלי.
5. כשיש לי פרויקט גדול אני מעסיקה נשים אחרות אבל בצורה מאוד מוגדרת... ומסודרת. ובהחלט העול והאחריות והקו העיצובי הם שלי.
6. אני לא ביזנס מן אלא מעצבת פשוטה.....
ובמשפט מסכם אחד (ולדעתי גם נכון):
במקום לתווך ולהרוויח ע״ז דמי תיווך וכאב ראש, לשלוח את הלקוחות לקולגות בצורה הדדית.
אכן, מי כעמך ישראל. ״צאו והתפרנסו זה מזה״.
הנושאים החמים