המשיח בדרך.. הסיפור עם בעל התניא

• הוסף לסימניות
כל האשכול מלא טעויות בחישובים שונים (לדו' א"א להכניס את השבת מחצות, רק מפלג המנחה)
והעיקר צריך לזכור שאין תפקידנו לעשות את החשבון של הקב"ה, אלא את החשבון שלנו, תשובה ומעש"ט, ולהרבות אהבה ורעות.
וח"ו לומר שיש תאריך שבו יבא וממילא א"א שיבא קודם, אלא אחכה לו בכל יום שיבא.
ואכן יש זמנים שהם מסוגלים יותר לביאת המשיח, ובחז"ל יש הרבה כמו במוצאי שביעית בן דוד בא וכדו'.
ואפשר להתעורר מזה, אם הרגע המשיח יבא, באיזה מצב הוא יפגוש אותי? האם אני אכן מוכן לביאתו?

• הוסף לסימניות
בדיוק להיפך, לא הפסדנו.
אנחנו ממש ממש שם - כל רגע כעת הוא בחזקת "בעיתה". כי הגיעה העת.
ליתר דיוק -
אנחנו כבר בתוך התהליך שנקרא בהלכה "ימות המשיח"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tkh;1394947:
כל האשכול מלא טעויות בחישובים שונים (לדו' א"א להכניס את השבת מחצות, רק מפלג המנחה)
והעיקר צריך לזכור שאין תפקידנו לעשות את החשבון של הקב"ה, אלא את החשבון שלנו, תשובה ומעש"ט, ולהרבות אהבה ורעות.
וח"ו לומר שיש תאריך שבו יבא וממילא א"א שיבא קודם, אלא אחכה לו בכל יום שיבא.
ואכן יש זמנים שהם מסוגלים יותר לביאת המשיח, ובחז"ל יש הרבה כמו במוצאי שביעית בן דוד בא וכדו'.
ואפשר להתעורר מזה, אם הרגע המשיח יבא, באיזה מצב הוא יפגוש אותי? האם אני אכן מוכן לביאתו?

בתקופת הבית היו עושים כך. סליחה שאין לי מקורות לדבר תחת ידי ברגע זה.

• הוסף לסימניות
חברה, מה יהיה עם זה :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1394949:
בדיוק להיפך, לא הפסדנו.
אנחנו ממש ממש שם - כל רגע כעת הוא בחזקת "בעיתה". כי הגיעה העת.
ליתר דיוק -
אנחנו כבר בתוך התהליך שנקרא בהלכה "ימות המשיח"
בעיתה, לפי איך שאני יודעת, זה מושג לא חיובי בהקשר של גאולה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1394955:
בעיתה, לפי איך שאני יודעת, זה מושג לא חיובי בהקשר של גאולה.

נכון. אבל כשכבר אוחזים בזמן שאנחנו בו כעת, התהליך האיטי והקשה כבר מאחורינו (בעז"ה!) אז יכול להתרחש תהליך של "אחישנה" בתוך ה"בעיתה".
ואז זו גאולה שלימה, שהיא מצד אחד בדרך הטבע וללא שבירה (קמעא קמעא כמו שכתוב) מצד שני - באופן נסי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1394889:
"כי אלף שנים בעיניך כיום כי יעבור" -
כל 1000 שנה מבריאת העולם כמו יום אחד של הקב"ה,
ובאלף השביעי "יום שכולו שבת".
אנחנו אוחזים כעת לקראת סוף האלף השישי שזה אומר - יום שישי של הקב"ה, כאשר השבת עומדת בפתח, וכמובן מכניסים אותה בעז"ה כמה שיותר מוקדם (לפי מה שמותר הלכתית)
לכן בהחלט אפשר לומר שכבר עכשיו הוא הזמן של "בעיתה".
כלומר - שהרגע להכניס את השבת הגיע.

לפי זה ברור למה אנשים בדורנו לחוצים יותר, ערב שבת....

נכתב ע"י anutk;1394953:
חברה, מה יהיה עם זה :(

לצערי אין לי דרך לעזור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1394722:
מילה בסלע!
סוף סוף מישהו כאן מדבר לעניין.
תפסיקו לגבב על כל מיני סטטוסים שרצים ברשת המתועבת, וביוטיוב ובפייסבוק המגועלים והמרוחקים מכל הקדוש והיקר לנו.
בכל יום אחכה לו. אכן!

צודקת 100%!!!
כאן וכאן הגבתי כמוך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה