המשיח בדרך.. הסיפור עם בעל התניא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Efratush;1394749:
אם כבר מדברים על המשיח...

מאמר מעניין שהעתקתי מאיפשהו די מזמן:

אולי זה מה שנקרא בהסח הדעת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1394746:
אחישנה כבר לא יהיה, כי אנחנו כבר ממש קרובים לסוף האלף הששי. אז לפחות שה"בעיתה" יהיה בתנועה של אחישנה, ונזכה אכן עוד היום.
מה???????
אחישנה כבר לא יהיה???
מאין הקביעה הזאת???
אחישנה זה גם רגע לפני "בעיתה", ואיננו יודעים מתי "בעיתה".
בכל יום אחכה לו, ואתפלל ש"ותחזינה עיננו בשובך לציון ברחמים"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1394746:
וכן כתוב "זכו - אחישנה, לא זכו - בעיתה". אחישנה כבר לא יהיה, כי אנחנו כבר ממש קרובים לסוף האלף הששי. אז לפחות שה"בעיתה" יהיה בתנועה של אחישנה, ונזכה אכן עוד היום.
עד סוף האלף השישי יש עוד 225 שנה.
זה "קצת" הרבה בכדי שכבודו יחליט שלא יהיה אחישנה.

• הוסף לסימניות
זה בודאי קורה בהסח הדעת.
ווארט מפורסם של בעל התניא -
"המשיח שכולם מצפים לו לעולם לא יבוא. וזה שיבוא – אף אחד לא מצפה לו"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1394765:

סוף האלף השישי זה אומר - להכניס את השבת בשניה האחרונה לפני השקיעה.

• הוסף לסימניות
בהקשר למאמר לעיל, שמעתי לא מזמן סיפור שממחיש את ה"מוכנות" לביאת המשיח

היה היה צדיק שנכנס לעיירה באישון לילה, אנשי העיירה יהודים תמימים ומאמינים העמידו שומר בלילות כדי שאם המשיח יבוא באמצע הלילה שיתריע ויריע בחצוצורות.. אותו השומר שיפשף את עיניו כלא מאמין הנה הוא רואה את המשיח.. ממש כמו בסיפורים עם זקן ארוך ובגדי משי לבן.. מיד נטל את המעיל העליון ואת החצוצרה והריע תרועות רמות - הגיע משיח בן דוד, זעק בקול ניחר. מהרה התאספו כל אנשי העיר למגדול ועד קטן בשירים ומחולות..
הצדיק מיהר לצנן את הרגשות החמים של הכפריים עטויי הנמנמת, אלא שמאד תמה והתפלא על תשוקה איתנה זו של אנשי העיירה התמימים והחליט לעשות ניסוי קטן..
ניגש הצדיק למחצרר המעורר והציע לו להיות משמשו בשכר כפול ומכופל ממה שמקבל עתה בעד היותו ער בלילות.
הלה נמלך באשתו לאחר מכן השיב בשלילה וטעמו עימו, הצדיק שיאריך ימים הלא סב וזקן הוא, בעוד לא רבות בשנים יסתלק לבית עולמו אשאר ללא עבודה, ואילו בעבודה זו בה הנני עוסק היום מובטחת פרנסתי עד סוף כל הדורות....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Efratush;1394749:
אם כבר מדברים על המשיח...

מאמר מעניין שהעתקתי מאיפשהו די מזמן:

כתב אותו א.מן

באותו יום (בהיר היה, כך אומרים)- הפציע משיח בשערי ירושלים. על חמור הוא הגיע, ושופר גדול באמתחתו. ניצב הוא בשולי הכביש, ומכין את עצמו לבשר את גאולת עמנו.

היה פקק רציני בכניסה לעיר. הפגנה של בני עקיבא. מציץ בהם המשיח בהנאה. "ובכן," הרהר "אלו היהודים שיזכו לשמוע ראשונים את בשורת הגאולה!" ניגש הוא אל מפגין אחד סרוג כיפה שהניף שלט "ביבי מוכר את ירושלים", מושיט לו יד ללחיצה ואומר- "נעים מאד, משיח בן דוד!". "אהלן משיח" מזיע הסרוג "הנה, תפוס." ותוקע בידיו שלט "ירושלים בירת ישראל לנצח". "לא הבנת נכון.." מנסה המשיח, אך הסרוג כבר מגלגל צמיג אל הכביש. המשיח נאנח, עולה על חמורו, ונוסע לנסות במקום אחר.

הנה! שני חב"דניקים עומדים ליד התחנה המרכזית ומניחים תפילין לעוברים ולשבים. "שלום" אומר המשיח בנועם ויורד מהחמור "אני המשיח." החסידים מופתעים, מתלחשים ביניהם מספר שניות. "תראה," אומר לבסוף אחד מהם "אתה אמנם דומה לו קצת, אבל רואים מיד שזה לא אתה. תפילין כבר הנחת היום?" המשיח מהנהן בראשו ועוזב את המקום בתהייה.

הוא נעצר ליד הכניסה לשוק ברח' אגריפס. קבוצת קבצנים יושבת שם. "שלום" הוא אומר ומשלשל מטבעות למספר כוסות. "אני המשיח." "משיח?" מהמהם קבצן משופם "מה יעזור לי משיח..?" "כן," מצטרפת אליו חברתו, במבטא רוסי "מה, אתה לסדר לנו פנסיה, קיצבת נכות, ביטוח לאומי? אתה לא עוזרת לנו!"

המשיח נענע בראשו בצער, שם עוד כמה שקלים ופנה משם.

את בית הכנסת של בעלז ניתן היה לראות למרחוק. לשם הוא פנה. ושוב. "משיח?" מדד אותו בעיניו חסיד עבדקן- "בלי גרט'ל..?" החסיד הביט בו ברחמים ונכנס למקווה. המשיח נאנח, לגם ממושכות מבקבוקו והחליט לשים פעמיו לשכונת גאולה.

ליד בית המדרש של גור, הוא נעצר. הוא ניגש לחסיד שעמד להיכנס לבניין ועצר אותו "שלום, אני המשיח." החסיד הזעיף מבט. "שטויות, הרב'ה לא אמר שתבוא." כבר לא מופתע, ממשיך המשיח לכיוון כיכר השבת ומאה שערים.

ליד השטיבלך הוא תופס ירושלמי צעיר בזרועו "אני המשיח!"

הירושלמי סוקר את סמל המגן דוד שתפור על דש בגדו. "משיגינער!" הוא משתחרר מאחיזתו, "דאס איז א משיח?! טפו!"

המשיח עולה על החמור בכבדות וממשיך בלי לדעת לאן. הוא עוצר בצד הדרך, מתיישב על ספסל ומצית סיגריה. לידו עובר קשיש חביב. "נו מה, איש צעיר," שואל אותו הקשיש "למי אתה מחכה פה, למשיח...?"

"לא" עונה לו המשיח "אני מחכה לעם ישראל."
לפי חלק מהתגובות פה באשכול, הסיפור הזה בהחלט יכול לקרות. לא אתפלא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1394765:

אחכה לו בכל יום.
לא מסתדר עם הציפיה שלך לגאולה עוד 225 שנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1394770:
סוף האלף השישי זה אומר - להכניס את השבת בשניה האחרונה לפני השקיעה.
ואולי "בעיתה" זה בין השמשות?

• הוסף לסימניות
שוב,
צריך להיזהר מאוד מהפצת שמועות אלו, כמו שכתב anutk שיש הרבה שלבים בגאולה, וח"ו לומר שרבותינו הראשונים טעו, כשכתבו חשבון הקץ בביאורם לספר דניאל או במקומות אחרים, וכן ברמב"ן בביאורו על התורה, ועוד הרבה, וח"ו לומר שר' עקיבא טעה כשהחשיב את בן כוזיבא למשיח,
אבל בבקשה לא להפוך את זה להבטחות ברמה מעשית, כי אולי גם זה עוד שלב, ודווקא בגלל שעם ישראל כל כך מצפה, ונאחז בכל תקווה (צפיה לישועה ! ) זה מסוכן לפרסם בביטחון שיש תאריך סופי, כי מה יהיה אם ח"ו לא נזכה בשנה זו, האם לא הזקנו לאנשים פשוטים שיכולים לבא לספיקות ח"ו ?
היה פעם בעבר (אולי בשנת ת"ח) שמועה שמשיח בא בשנה זו, והרבה יהודים מכרו את בתיהם כדי לעלות לארץ ישראל, והיה אחד מגדולי ישראל שראה את זה ואמר שהוא מבטיח שמשיח לא יבא בשנה זו (!!!) איני יודע מניין היה לו את הכוח לומר דבר כזה, אבל זה הסיפור, (ויתקן אותי מי שיודע פרטים מדוייקים יותר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוחנן ק;1394784:
שוב,
צריך להיזהר מאוד מהפצת שמועות אלו, כמו שכתב anutk שיש הרבה שלבים בגאולה, וח"ו לומר שרבותינו הראשונים טעו, כשכתבו חשבון הקץ בביאורם לספר דניאל או במקומות אחרים, וכן ברמב"ן בביאורו על התורה, ועוד הרבה, וח"ו לומר שר' עקיבא טעה כשהחשיב את בן כוזיבא למשיח,
אבל בבקשה לא להפוך את זה להבטחות ברמה מעשית, כי אולי גם זה עוד שלב, ודווקא בגלל שעם ישראל כל כך מצפה, ונאחז בכל תקווה (צפיה לישועה ! ) זה מסוכן לפרסם בביטחון שיש תאריך סופי, כי מה יהיה אם ח"ו לא נזכה בשנה זו, האם לא הזקנו לאנשים פשוטים שיכולים לבא לספיקות ח"ו ?
היה פעם בעבר (אולי בשנת ת"ח) שמועה שמשיח בא בשנה זו, והרבה יהודים מכרו את בתיהם כדי לעלות לארץ ישראל, והיה אחד מגדולי ישראל שראה את זה ואמר שהוא מבטיח שמשיח לא יבא בשנה זו (!!!) איני יודע מניין היה לו את הכוח לומר דבר כזה, אבל זה הסיפור, (ויתקן אותי מי שיודע פרטים מדוייקים יותר)
כמו שכתבתי למעלה: יש זמנים מסוגלים לגאולה, ואנחנו יודעים שהכול תלוי "אם בקולו תשמעון"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1394779:
אחכה לו בכל יום.
לא מסתדר עם הציפיה שלך לגאולה עוד 225 שנה.
ברשותו, אבאר את דבריו:
את טענת: כבר איבדנו את האופציה של אחישנה, כעת יש רק בעיתה.
הוא אמר: יש עוד 225 שנה עד סוף האלף השישי, איך את קובעת שפיספסנו את אחישנה
את הבנת: הוא צופה שהגאולה תגיע עוד 225 שנה, ולא כך.

הגאולה של בעיתה היא גאולה של ייסורים גדולים, נמשיך להתפלל לגאולה ברחמים ושנזכה לאחישנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוחנן ק;1394784:
שוב,

לא כתבתי כך אבל אני מסכים עם כל מילה, בהחלט שלא התכוונתי להכניס אנשים לאשליה רק לעורר את הלבבות לאמונה וצפיה לגאולה.

היתה לי כוונה נוספת ליצור ענין שיעזרו לי כאן בנתיים ללא הצלחה :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1394782:
ואולי "בעיתה" זה בין השמשות?

איך?
האם את מכניסה שבת בין השמשות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1394789:
ברשותו, אבאר את דבריו:
את טענת: כבר איבדנו את האופציה של אחישנה, כעת יש רק בעיתה.
הוא אמר: יש עוד 225 שנה עד סוף האלף השישי, איך את קובעת שפיספסנו את אחישנה
את הבנת: הוא צופה שהגאולה תגיע עוד 225 שנה, ולא כך.

הגאולה של בעיתה היא גאולה של ייסורים גדולים, נמשיך להתפלל לגאולה ברחמים ושנזכה לאחישנה.

אוי, כמה יסורים עבר עם ישראל.
איפה אתם רואים גאולה ללא יסורים?
6 מליון מעמנו שנמחקו הי"ד - אלה לא יסורים?
לראות את התורה נרמסת כל יום בארצנו הקדושה אלה לא יסורים?
יצאנו כבר ידי חובת יסורים.
מה, חסר לכם עוד?

החישוב הוא לא שלי, אגב.
אני לא מתיימרת לחשב דברים כאלה על דעת עצמי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1394793:
איך?
האם את מכניסה שבת בין השמשות?
ה' כל יכול :)
ה' מביא את המשיח.

• הוסף לסימניות
משיח צריך לבוא כל רגע, לפי כמות האשכולות שנפתחים בפרוג לאחרונה על ביאת המשיח.
זה באוויר, אתם לא מרגישים?
יש ריח של קדושה, של משיח.
הוא כבר פה, רק צריך לתת לו להכנס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1394797:
אוי, כמה יסורים עבר עם ישראל.
איפה אתם רואים גאולה ללא יסורים?
6 מליון מעמנו שנמחקו הי"ד - אלה לא יסורים?
לראות את התורה נרמסת כל יום בארצנו הקדושה אלה לא יסורים?
יצאנו כבר ידי חובת יסורים. מה, חסר לכם עוד?

החישוב הוא לא שלי, אגב.
אני לא מתיימרת לחשב דברים כאלה על דעת עצמי.

חורבן בית שני היה אסון חמור הרבה יותר מהשואה. האם מאז אנחנו מחכים ל"בעיתה"?
ואם אינך נסמכת על דעת עצמך - אשמח לשמוע דברים בשם אמרם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1394800:
משיח צריך לבוא כל רגע, לפי כמות האשכולות שנפתחים בפרוג לאחרונה על ביאת המשיח.
זה באוויר, אתם לא מרגישים?
יש ריח של קדושה, של משיח.
הוא כבר פה, רק צריך לתת לו להכנס.

כל מילה.
"צריך לפתוח את הדלת ו"לסחוב" את המשיח פנימה" (עוד ווארט חסידי, וסליחה שלא יודעת לומר זאת באידיש)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1394779:
אחכה לו בכל יום.
לא מסתדר עם הציפיה שלך לגאולה עוד 225 שנה.[/QUOTE

"אחכה לו בכל יום" של התנאים והאמוראים הסתדר מצוין עם מה שלמעשה המשיח לא בא גם 1500 שנים לאחר מכן..
מה קשה להבין ? אתה חייב לחכות ולצפות לביאתו מאוד מאוד כל יום (ושוב כל יום !) אבל מניין הידיעה מתי יבא ??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה