• הוסף לסימניות
יש טיפות טבעיות שחלק ממה שהן עושות זה הגברת החלב ועוד כל מיני השבחות לאשה המניקה. השפעה תוך פחות מ24 שעות. תבקשי שיסבירו לך איך להשתמש.
קוראים לזה "סלה". ניתן להשיג בחנות הטבע של ר' עקיבא חזו"א.
אני השתמשתי ונושעתי:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1468890:
בתוסף שנקרא מגה מילק (נראה לי של מנטה קליניק) יש אספסת.
מה עדיף, נבטים אלפלפה או כדורי אספסת?
וחילבה, זה לא גורם לריח רע מהגוף?

לדעתי, כדורי אספסת של סולגאר, שמעתי את זה ממשהי מקצועית שעזרה להרבה נשים. זה באמת עוזר.

• הוסף לסימניות
כל הכדורים למיניהם עוזרים גם בהנקה לילד גדול, או רק בתחילת הדרך?
אולי אפשר לקחת למשל את האספסת באופן קבוע עד להפסקת ההנקה (ולא משנה בן כמה הילד?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1468520:
איך אפשר לישון טוב בלילה כשיש תינוק יונק שקם לאכול (לפחות) כל 3 שעות?...

קראתי ויישמתי, שווה לנסות!
לעת ערב ניתן להאכיל את התינוק צפוף, נגיד כל שעתיים או שעתיים וחצי, כך הוא צובר את כל המזון הדרוש לו לשנת לילה רציפה וזה גורם לו לישון לילה.
ניסיתי עם בני, מגיל שלושה וחצי חודשים שהרגשתי שאני מוכרחה לחזור לישון שנת לילה טובה וזה עבד כמו קסם.

אל תצפו שזה תמיד-תמיד-תמיד. כי תינוקות הם לא רובוטים ולא מתוכנתים על כללים ותוכניות. אבל בגדול הוא בהחלט ישן לי לילה.
ושימו לב שזה מתאים לנשים שבגדול נמצאות בערב בבית. אנחנו עם הבכור היינו יוצאים כמעט כל ערב. אבל היום אני ב"ה נמצאת בבית ממילא.

לגבי שאלת פותחת האשכול, אני משתמשת בחילבה וזה עוזר פלאים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י skl;1469522:
כל הכדורים למיניהם עוזרים גם בהנקה לילד גדול, או רק בתחילת הדרך?
אולי אפשר לקחת למשל את האספסת באופן קבוע עד להפסקת ההנקה (ולא משנה בן כמה הילד?)

המטפלת של הבן שלי אומרת שיש בטיפולה ילדים גדולים יחסית שאמהותיהם יוצאות לעבוד, וזה ממשיך טוב הרבה בזכות החילבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1468870:
סליחה שאני שוברת מיתוס, אבל אין דבר כזה "השבחת הנקה"
אלא רק - הגברת כמות.
בניסויים שעשו בכל העולם גילו שהרכב החלב זהה מבחינת אחוזי שומן, חלבונים, מינרלים וכו'.
(מלבד אזורים שבהם שורר רעב קיצוני כמו אפריקה).

ברור שיש הבדל בהרכב החלב בין אמא לאמא.
ויש חלב משובח ומשביע יותר ויש חלב שפחות.
אני יכולה להגיד לך שאצלי ללא שום התוספת למיניהם (לא לי ולא לתינוק).
האכלה אחת היתה מספיקה ל3-4 שעות לפחות כבר מגיל קטן ממש של שבוע-שבועיים.
ולפני השינה בסביבות 10 הילד היה אוכל וישן עד שבע בבוקר שבע, ברוך ה' כבר מגיל ממש קטן.

ומשיחות ממשפחתי ואמהות אחרות אין ספק שלא אצל כל אחת זה ככה. ולהרבה אחרות הילד לא שבע לכ"כ הרבה זמן, בטח לא בגילאים הממש קטנים, כך שברור שיש הבדל בין חלב לחלב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מזל בן הרוש;1469598:
ולפני השינה בסביבות 10 הילד היה אוכל וישן עד שבע בבוקר שבע, ברוך ה' כבר מגיל ממש קטן.

ומשיחות ממשפחתי ואמהות אחרות אין ספק שלא אצל כל אחת זה ככה. ולהרבה אחרות הילד לא שבע לכ"כ הרבה זמן, בטח לא בגילאים הממש קטנים, כך שברור שיש הבדל בין חלב לחלב.

מתנת שמים!!!
הדור חלש ורובנו לא פרות הולנדיות ולכן צריכות משהו לתגבור
בכל מקרה התוספות משביחים את החלב וגם אם תגידו שלא בכל זאת זה מוסיף לנו כח/ויטמינים/מינרלים ועוד שהגוף צריך
עוד נקודה חשובה: לא תמיד השאיבה זה מה שיש באמת, לפעמים נלחצים אולי התינוק רעב ומנסים לשאוב ובשאיבה יוצא פחות ונבהלים, תדעו לכם:
1. הקב"ה ברא את הטבע שהתינוק הוא המשאבה הכי טובה ואם זה מה שיצא מהמשאבה אז בהנקה יש לכם עוד
2. יש נשים שמניקות מלא אפילו הרבה זמן ולשאוב הן אינן מצליחות!
3. לא להבהל ממה שאומרים בטיפת חלב!!! הם עם הנסיון של ילד וכלב לא יודעות יותר מאיתנו שב"ה גדלנו ומגדלים משפחות מבורכות בלע"ה ולפעמים יושבות שם כאלה סנדלריות חבל"ז...
ההנקה תלוי בכח הרצון וההתמדה וגם תפילה יומית להצלחה וסיעתא דשמיא יועיל מאוד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1469609:
זה נורא נכון. הרבה יותר מכל הכדורים והנוזלים שרשמו פה.
(והגבתי בעדינות אבל דעתי חריפה יותר).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1469609:
מתנת שמים!!!
הדור חלש ורובנו לא פרות הולנדיות ולכן צריכות משהו לתגבור
בכל מקרה התוספות משביחים את החלב וגם אם תגידו שלא בכל זאת זה מוסיף לנו כח/ויטמינים/מינרלים ועוד שהגוף צריך
עוד נקודה חשובה: לא תמיד השאיבה זה מה שיש באמת, לפעמים נלחצים אולי התינוק רעב ומנסים לשאוב ובשאיבה יוצא פחות ונבהלים, תדעו לכם:
1. הקב"ה ברא את הטבע שהתינוק הוא המשאבה הכי טובה ואם זה מה שיצא מהמשאבה אז בהנקה יש לכם עוד
2. יש נשים שמניקות מלא אפילו הרבה זמן ולשאוב הן אינן מצליחות!
3. לא להבהל ממה שאומרים בטיפת חלב!!! הם עם הנסיון של ילד וכלב לא יודעות יותר מאיתנו שב"ה גדלנו ומגדלים משפחות מבורכות בלע"ה ולפעמים יושבות שם כאלה סנדלריות חבל"ז...

מספיק פרות ישראליות... הן שיאניות הייצור :)

בכל מקרה, אין לך מושג כמה את צודקת
אל תתיאשנה, וגם אם אתן לא מצליחות לשאוב, ייתכן שמשאבה אחרת תשנה הכל.
ובגדול, התינוק מצליח לדעתי להוציא הרבה יותר מהמשאבה!

ובקשר לטיפת חלב.... נראה לי שאין אמא שלא קבלה איזה סטירה מהם
פשוט לבדוק אם הילד חיוני, מתפתח, לא רזה נורא (לא הממוצעים של הטיפת חלב)
חשוב לעקוב כל הזמן, אבל לא להבהל מהגרפים שלהם

בהצלחה רבה לכולן!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מזל בן הרוש;1469598:

יש לך זכות גדולה שנולד לך תינוק רגוע שאוכל וישן בצורה מסודרת.
צריך פשוט להודות לקב"ה על המתנה הזו :)
מה לעשות שלא כל התינוקות כאלה?
יש תינוקות שרגישים יותר, בוכים יותר, עצבניים יותר. יש תינוקות שסובלים מגזים ולא מצליחים לישון. יש תינוקות שחייבים המון נדנודים כדי להירגע. ויש תינוקות שרק שמים אותם בעריסה וישר עוצמים עיניים ושוקעים בתנומה.
יש גם תינוקות (כמו גם מבוגרים, אגב) עם דפוסי אכילה שונים.
יש כאלה שאוכלים מנה קטנה כל שעה וחצי, ויש כאלה שאוכלים ארוחה גדולה שמשביעה אותם לכמה שעות טובות.
הרכב החלב מבחינה תזונתית - זה מוכח, חקרו זאת בכל רחבי העולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1468520:
איך אפשר לישון טוב בלילה כשיש תינוק יונק שקם לאכול (לפחות) כל 3 שעות?...
מניקים בלילה תוך כדי שינה על הצד.
הדרך הכי טבעית ובריאה לתינוק.
כמובן שזה לא מתאים לכולם. יש כאלו שמפחדות כי הן ישנות מאד עמוק אבל מי שיכולה זה ברכה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;1470187:
מניקים בלילה תוך כדי שינה על הצד.
הדרך הכי טבעית ובריאה לתינוק.
כמובן שזה לא מתאים לכולם. יש כאלו שמפחדות כי הן ישנות מאד עמוק אבל מי שיכולה זה ברכה!
קודם כל אי אפשר לישון נורמלי כך....
כי יש לחץ לא לעלות חלילה על התינוק
חוץ מזה שהם לומדים להתהפך זה מסוכן בצד החיצוני
וחוץ מזה שאוי ואבוי אם תדברי על זה בקול.... ומחוץ לבית.. בבית חולים טיפת חלב...
(אני אגב גם ככה לא מסוגלת להשאר ערה);)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1470203:
קודם כל אי אפשר לישון נורמלי כך....
כי יש לחץ לא לעלות חלילה על התינוק
חוץ מזה שהם לומדים להתהפך זה מסוכן בצד החיצוני
וחוץ מזה שאוי ואבוי אם תדברי על זה בקול.... ומחוץ לבית.. בבית חולים טיפת חלב...
(אני אגב גם ככה לא מסוגלת להשאר ערה);)
בהדסה עין כרם מחלקת ביות מלא (מחלקה ג') ישנתי כך לילה שלם...
מידי כמה שעות באה אחות ואמרה לי שזה לא בסדר.. אמרתי שאני עייפה והן הלכו :)
אני תמיד דואגת שיהיה משהו לאורך המיטה כך שהתינוק לא יכול ליפול.

• הוסף לסימניות
ועדיין צריך להיזהר עם זה.
זה נוח, עוזר לאמא החליף כח בלי לשרוף חצי לילה בהנקות, אבל בזהירות.
המיטה צריכה להיות מספיק רחבה, וצמודה לקיר, כך שהתינוק נמצא בצד הבטוח.
וממש לשים לב שאין בסביבת הראש של התינוק שמיכת פוך או כריות שהא עלול להסתבך בהם.

(מאמר מוסגר - מכירה מישהי שהצילה את התינוק שלה ממוות בעריסה כי הוא ישן צמוד אליה והיא שמה לב באמצע הלילה שהפסיק לנשום)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה