נכתב ע"י פקאן;1468890:בתוסף שנקרא מגה מילק (נראה לי של מנטה קליניק) יש אספסת.
מה עדיף, נבטים אלפלפה או כדורי אספסת?
וחילבה, זה לא גורם לריח רע מהגוף?
נכתב ע"י פקאן;1468520:איך אפשר לישון טוב בלילה כשיש תינוק יונק שקם לאכול (לפחות) כל 3 שעות?...
נכתב ע"י skl;1469522:כל הכדורים למיניהם עוזרים גם בהנקה לילד גדול, או רק בתחילת הדרך?
אולי אפשר לקחת למשל את האספסת באופן קבוע עד להפסקת ההנקה (ולא משנה בן כמה הילד?)
נכתב ע"י ariels;1468870:סליחה שאני שוברת מיתוס, אבל אין דבר כזה "השבחת הנקה"
אלא רק - הגברת כמות.
בניסויים שעשו בכל העולם גילו שהרכב החלב זהה מבחינת אחוזי שומן, חלבונים, מינרלים וכו'.
(מלבד אזורים שבהם שורר רעב קיצוני כמו אפריקה).
נכתב ע"י מזל בן הרוש;1469598:ברור שיש הבדל בהרכב החלב בין אמא לאמא.
ויש חלב משובח ומשביע יותר ויש חלב שפחות.
אני יכולה להגיד לך שאצלי ללא שום התוספת למיניהם (לא לי ולא לתינוק).
האכלה אחת היתה מספיקה ל3-4 שעות לפחות כבר מגיל קטן ממש של שבוע-שבועיים.
ולפני השינה בסביבות 10 הילד היה אוכל וישן עד שבע בבוקר שבע, ברוך ה' כבר מגיל ממש קטן.
ומשיחות ממשפחתי ואמהות אחרות אין ספק שלא אצל כל אחת זה ככה. ולהרבה אחרות הילד לא שבע לכ"כ הרבה זמן, בטח לא בגילאים הממש קטנים, כך שברור שיש הבדל בין חלב לחלב.
זה נורא נכון. הרבה יותר מכל הכדורים והנוזלים שרשמו פה.נכתב ע"י חנון;1469609:ההנקה תלוי בכח הרצון וההתמדה וגם תפילה יומית להצלחה וסיעתא דשמיא יועיל מאוד!
נכתב ע"י חנון;1469609:מתנת שמים!!!
הדור חלש ורובנו לא פרות הולנדיות ולכן צריכות משהו לתגבור
בכל מקרה התוספות משביחים את החלב וגם אם תגידו שלא בכל זאת זה מוסיף לנו כח/ויטמינים/מינרלים ועוד שהגוף צריך
עוד נקודה חשובה: לא תמיד השאיבה זה מה שיש באמת, לפעמים נלחצים אולי התינוק רעב ומנסים לשאוב ובשאיבה יוצא פחות ונבהלים, תדעו לכם:
1. הקב"ה ברא את הטבע שהתינוק הוא המשאבה הכי טובה ואם זה מה שיצא מהמשאבה אז בהנקה יש לכם עוד
2. יש נשים שמניקות מלא אפילו הרבה זמן ולשאוב הן אינן מצליחות!
3. לא להבהל ממה שאומרים בטיפת חלב!!! הם עם הנסיון של ילד וכלב לא יודעות יותר מאיתנו שב"ה גדלנו ומגדלים משפחות מבורכות בלע"ה ולפעמים יושבות שם כאלה סנדלריות חבל"ז...
ההנקה תלוי בכח הרצון וההתמדה וגם תפילה יומית להצלחה וסיעתא דשמיא יועיל מאוד!
נכתב ע"י מזל בן הרוש;1469598:ברור שיש הבדל בהרכב החלב בין אמא לאמא.
ויש חלב משובח ומשביע יותר ויש חלב שפחות.
אני יכולה להגיד לך שאצלי ללא שום התוספת למיניהם (לא לי ולא לתינוק).
האכלה אחת היתה מספיקה ל3-4 שעות לפחות כבר מגיל קטן ממש של שבוע-שבועיים.
ולפני השינה בסביבות 10 הילד היה אוכל וישן עד שבע בבוקר שבע, ברוך ה' כבר מגיל ממש קטן.
ומשיחות ממשפחתי ואמהות אחרות אין ספק שלא אצל כל אחת זה ככה. ולהרבה אחרות הילד לא שבע לכ"כ הרבה זמן, בטח לא בגילאים הממש קטנים, כך שברור שיש הבדל בין חלב לחלב.
מניקים בלילה תוך כדי שינה על הצד.נכתב ע"י פקאן;1468520:איך אפשר לישון טוב בלילה כשיש תינוק יונק שקם לאכול (לפחות) כל 3 שעות?...
קודם כל אי אפשר לישון נורמלי כך....נכתב ע"י אחינועם;1470187:מניקים בלילה תוך כדי שינה על הצד.
הדרך הכי טבעית ובריאה לתינוק.
כמובן שזה לא מתאים לכולם. יש כאלו שמפחדות כי הן ישנות מאד עמוק אבל מי שיכולה זה ברכה!
בהדסה עין כרם מחלקת ביות מלא (מחלקה ג') ישנתי כך לילה שלם...נכתב ע"י poto12;1470203:קודם כל אי אפשר לישון נורמלי כך....
כי יש לחץ לא לעלות חלילה על התינוק
חוץ מזה שהם לומדים להתהפך זה מסוכן בצד החיצוני
וחוץ מזה שאוי ואבוי אם תדברי על זה בקול.... ומחוץ לבית.. בבית חולים טיפת חלב...
(אני אגב גם ככה לא מסוגלת להשאר ערה)![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים