עזרה הסבר על שיטת שפר

• הוסף לסימניות
אני צריכה דחוף עבור חברה טובה הסבר על שיטת שפר, מישהי יכולה לעלות כאן?
תודה!!!

• הוסף לסימניות
גישת שפר הנה גישה חדשה-ישנה המבוססת על עקרונות הפסיכולוגיה של אלפרד אדלר, ונותנת מענה לקשיים בני זמננו בתחומי ההורות, הזוגיות ובתחום האישי.
הגישה מבוססת על עובדת היות האדם בעל בחירה חופשית. האדם בוחר כיצד להתנהג או להתמודד בכל מצב נתון. ומכאן שכל התנהגותו אינה נובעת מסיבות אלא מכוונות מטרה. הגישה עוסקת בעיקר במטרות הלא מודעות אך קיומיות של האדם. היא מאפשרת הבנה של מטרת ההתנהגות דרך הצצה אל "מאחורי הקלעים" של המתרחש, ובעקבות זאת שינוי של האופן בו הוא מתייחס ומגיב למצב.
אין בגישה זו קביעה אילו ערכים נכונים ואילו לא נכונים, והיא מאפשרת לכל אדם לממש את שאיפותיו ורצונותיו בתחום האישי, הזוגי או ההורי. זוהי גישה המאמינה כי באדם, ובכלל זה גם בילד, טמונים כוחות ויכולות עצומים ויכולתו להוציאם אל הפועל תלויה ברצונו.
גישת שפר מציעה דרך חדשה לניתוח המצב על-ידי שינוי נקודת המבט, ומהווה בסיס פורה לשינוי וצמיחה.

• הוסף לסימניות
לא כולם ממליצים,
יש לקחת את כל הנושא הזה בזהירות יתר ממש!!!
יש בגישה משהו מאוד נכון ואני אישית מאוד מתחברת, אבל... זאת צריך לדעת לשלב אותה בזהירות רק כשמתאים, ואחרי בדיקה מקיפה של כל הנתונים...

• הוסף לסימניות
מה לא מומלץ?!

מנסיון שלי, זו גישה מאוד נכונה לחיים
וצריך ללמוד אותה בצורה היהודית שלה.
כלומר, גישה זו מסתמכת על דרך החיים שכל יהודי אמור לחיות בה לפי תורתנו.

בין הנושאים שאהבתי:
כיבוד הורים
בחירה בטוב
סמכות
כבוד לבעל (גם כאבא לילדיי..)
הבנה שלכל הורה יש דגם אחר בראייתו את הבית.
אימון בילד שהוא יכול הרבה מעבר למה שאנו מאמינים.
אמונה שהילד שניתן לי הוא המתאים לי ביותר ואני המתאימה לו כאמא.
לקיחת אחריות ( וכן הסרת אחריות בתחומים שלא לי)
ועוד הרבה...

• הוסף לסימניות
יש בגישה משהו מאוד נכון ואני אישית מאוד מתחברת, אבל... זאת צריך לדעת לשלב אותה בזהירות רק כשמתאים, ואחרי בדיקה מקיפה של כל הנתונים...

כולל נתוני הילדים בבית
לא לכל ילד מתאימה הגישה
ולהתנהל איתה בבית כיחידה אחת, יש שעלולים להפגע
"חנוך לנער ע"פ דרכו" - לא אני המצאתי את זה
ממציאת השיטה היא אישה! שעברה את השואה או דור שני לשואה - לא זוכרת בדיוק
אך מתוך הסבל שהיא עברה ומצב של הדחקה היא הוציאה את מה שהוציאה
שוב, אני לא פוסלת את השיטה,
אך מנסיון כואב, אני מזהירה יש לקחת אותה בערבון מוגבל ולדעת מה לעשות, ועם מי ואיך...

• הוסף לסימניות
תודה לכל העונות! מצאתי עכשיו גם אשכול נוסף שקודם לא מצאתי בנושא. עזרתן מאוד..

• הוסף לסימניות
כולל נתוני הילדים בבית
לא לכל ילד מתאימה הגישה
ולהתנהל איתה בבית כיחידה אחת, יש שעלולים להפגע
"חנוך לנער ע"פ דרכו" - לא אני המצאתי את זה
ממציאת השיטה היא אישה! שעברה את השואה או דור שני לשואה - לא זוכרת בדיוק
אך מתוך הסבל שהיא עברה ומצב של הדחקה היא הוציאה את מה שהוציאה
שוב, אני לא פוסלת את השיטה,
אך מנסיון כואב, אני מזהירה יש לקחת אותה בערבון מוגבל ולדעת מה לעשות, ועם מי ואיך...
דווקא הגישה לא מתייחסת אל כל הילדים כיחידה אחת
היא דווקא מחלקת אותם לילדי מאבק או תשומת לב ( לא מדובר על ילדים משתפי פעולה אלא על הילדים שקצת קשה לנו איתם ביום יום..)

• הוסף לסימניות
מה לא מומלץ?!

מנסיון שלי, זו גישה מאוד נכונה לחיים
וצריך ללמוד אותה בצורה היהודית שלה.
כלומר, גישה זו מסתמכת על דרך החיים שכל יהודי אמור לחיות בה לפי תורתנו.

בין הנושאים שאהבתי:
כיבוד הורים
בחירה בטוב
סמכות
כבוד לבעל (גם כאבא לילדיי..)
הבנה שלכל הורה יש דגם אחר בראייתו את הבית.
אימון בילד שהוא יכול הרבה מעבר למה שאנו מאמינים.
אמונה שהילד שניתן לי הוא המתאים לי ביותר ואני המתאימה לו כאמא.
לקיחת אחריות ( וכן הסרת אחריות בתחומים שלא לי)
ועוד הרבה...
מאה אחוז,
הזהירות המדוברת נצרכת כשרואים את ''שפר'' כשיטה.
ומתמסרים אליה באופן טוטאלי, כשלפעמים הבעיה מצריכה טיפול אמיתי, וזה יכול להיות בעניינים פשוטים ויומיומיים או מורכבים (לדוג':תינוק שבוכה כי הוא פשוט רעב, או כאוב וכו')
אבל באופן כללי הגישה, היא בריאה, חיובית וכאן מוטל על החוש השישי שלנו להבין מתי כן ומתי לא...

• הוסף לסימניות
מאה אחוז,
הזהירות המדוברת נצרכת כשרואים את ''שפר'' כשיטה.
ומתמסרים אליה באופן טוטאלי, כשלפעמים הבעיה מצריכה טיפול אמיתי, וזה יכול להיות בעניינים פשוטים ויומיומיים או מורכבים (לדוג':תינוק שבוכה כי הוא פשוט רעב, או כאוב וכו')
אבל באופן כללי הגישה, היא בריאה, חיובית וכאן מוטל על החוש השישי שלנו להבין מתי כן ומתי לא...
נכון
כמו בכל תחומי החיים
גם מכל כתבה שקוראים צריך לדעת מה לקחת ומה לא
היו דברים שבאמת לא לקחתי, אבל הגישה בכלליות נכונה

• הוסף לסימניות
היא דווקא מחלקת אותם לילדי מאבק או תשומת לב ( לא מדובר על ילדים משתפי פעולה אלא על הילדים שקצת קשה לנו איתם ביום יום..)

ומה עושים עם ילדי מאבק או תשומת לב. כפי שהגדרת?

• הוסף לסימניות
ומה עושים עם ילדי מאבק או תשומת לב. כפי שהגדרת?
זה לא על רגל אחת ואני לא מוסמכת לומר לך במדוייק

אבל בגדול..
ילד מאבק זה עבודה עצמית של האמא שלא להיכנס לרגשות שליליים בעקבות התנהגות הילד. (כעס,פגיעה, עצבים,נחיתות וכו׳) ועלינו לראות את התנהגותו כמסכה שמאחוריה עומד ילדות מתוק. וכל מטרתו של הילד להתחבר אליך.

ילד תשומת לב כדי לא להגיע למצב שאני מאמינה שהו מסכן וחלש, מומלץ להתעלם מהתנהגות שמטרתה לקבל תשומת לב שלילית, ולזכור שהוא פשוט רוצה להתחבר אליך ועליך להרגילו להתחבר בדרך חיובית יותר.

כמובן שיש הגדרות מיהו ילד מאבק ומיהו ילד תשומת לב

הגישה היא שהאמא תתנהג כפי שהיא מרגישה שעליה לנהוג אך שהרגש יהיה נכון ולא לבוא מנקודה של כעס, עצבנות, רחמים מיותרים וכו׳
המטרה להאמין בילד ולהעצים אותו.

• הוסף לסימניות
אפרופו אדלר, לא יודעת מה ויקיפדיה או מישהו כתבו על השיטה, אבל שפר זה עיוות של אלפרד אדלר, מבוסס חלקית על השיטה שלו עם הטייה חדה שמאלה...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
רק החלוקה הזאת עושה לי רע בנשמה, למה להגדיר ילד תחת כותרת מאד לא מחמיאה של "ילד מאבק, או ילד תשומת לב"?:eek::mad:

• הוסף לסימניות
הסבר יהודי, ברור וחד על הגישה הזו , אפשר למצוא אצל הרבנית שרמן תחי' (ותלמידותיה...)
החומר מחולק ליחידות נושא . וכל נושא מפורק לגורמים ולסיטואציות שנפגשים איתם.
ממליצה בחום!!!

• הוסף לסימניות
רק החלוקה הזאת עושה לי רע בנשמה, למה להגדיר ילד תחת כותרת מאד לא מחמיאה של "ילד מאבק, או ילד תשומת לב"?:eek::mad:

את כ"כ צודקת לדעתי, אני התחלתי ללמוד את השיטה וכ"כ צרם לי הקביעה שכל מה שילד עושה זה בשביל תשומת לב או לגרום לאמא לכעס/חידלון/ עצבים וכד'...
לדעתי יש כ"כ הרבה ילדים חמודים ומתוקים שפשוט שובבים...וזה כל הסיפור...לא לעצבן את האמא וכד'...
אני ברחתי אחרי כמה שיעורים...

אבל שמעתי מהרבה שכן נהנו...

• הוסף לסימניות
מסכימה איתך,
וזה באמת אחד הדברים היחידים שלא התחברתי, לקטלג ילד.
אבל המדובר הוא רק בילדים שקשה לנו בהתנהלות איתם ומטרת הגדרתם לדעת כיצד להגיב להתנהגות שלילית שלהם ע״מ לעצור התנהגות זו.
ולכן אי אפשר להסתכל על משפחה של שמונה ילדים ולומר 3 מאבק ו5 תשומת לב, כי מסתבר שעם חלק גדול מהילדים אין לנו בעיה, ייתכן שבבית כזה יהיו 2 ילדי מאבק לדוגמא, ודרך הגישה ניתן לשנות את התחברותם אלינו בדרך חיובית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה