מידע שימושי הסוף לחריגות לא חוקיות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אין לי מושג מה עבר עליך עם שכנך, אתה נשמע טעון
אבל המון אנשים לא רמסו את השכנים אלא בנו בהסכמתם המלאה, בדרך כלל גם שילמו מחיר מלא על החלק של השכנים בגג
אני בטוח שאתה מחנך את ילדיך למידות טובות יותר מלשמוח מהפסדם וצערם של רבים וטובים
לא עברתי כלום עם שכניי ויש לי איתם יחסי שכנות טובים.
לא דיברתי על מי שבנה בהסכמה מלאה של שכניו ובצורה חוקית.
אני מחנך את ילדיי למידות טובות ולא לגזול ולעשוק ולבנות בצורה לא חוקית וכפי שאנחנו אומרים בתפילת נעילה ביום הכיפורים "למען נחדל מעושק ידינו"
מי שגונב ועושק ובונה בצורה לא חוקית, חייב להיענש על כך הן בהריסת הבנייה והן בהעמדתו לדין.

• הוסף לסימניות
אני מחנך את ילדיי למידות טובות ולא לגזול ולעשוק ולבנות בצורה לא חוקית וכפי שאנחנו אומרים בתפילת נעילה ביום הכיפורים "למען נחדל מעושק ידינו"
מי שגונב ועושק ובונה בצורה לא חוקית, חייב להיענש על כך הן בהריסת הבנייה והן בהעמדתו לדין.
צריך להפריד בין מי שרק בונה שלא כחוק וכל הבעיה שלו זה רק שעבר על חוקי המדינה "הקדושה " לבין מי שעבר שבנה שלא כחוק ובדרך גנב זכויות של שכנים או גרם הפרעות אחרות, - הפרעות לפי חוקי התורה ולא סתם שזה נגד החוק. מי שקנה דירה בבני ברק ובעוד ריכוזים חרדיים בשנים האחרונות, לא יכול לבוא בטענות, כשהוא קנה זה כבר היה המצב, וזה כמו מנהג המקום, והוא נכנס לגור על דעת שחצי מהעיר לא חוקית וככה כולם עושים, ואם בכל זאת רוצה לגור בכזאת עיר, זו בחירה שלו, אם לא מתאים יכול לזוז כמה מטרים ולקנות ברמת גן גבעת שמאול איפה שצמוד לבני ברק

• הוסף לסימניות
צריך להפריד בין מי שרק בונה שלא כחוק וכל הבעיה שלו זה רק שעבר על חוקי המדינה "הקדושה " לבין מי שעבר שבנה שלא כחוק ובדרך גנב זכויות של שכנים או גרם הפרעות אחרות, - הפרעות לפי חוקי התורה ולא סתם שזה נגד החוק. מי שקנה דירה בבני ברק ובעוד ריכוזים חרדיים בשנים האחרונות, לא יכול לבוא בטענות, כשהוא קנה זה כבר היה המצב, וזה כמו מנהג המקום, והוא נכנס לגור על דעת שחצי מהעיר לא חוקית וככה כולם עושים, ואם בכל זאת רוצה לגור בכזאת עיר, זו בחירה שלו, אם לא מתאים יכול לזוז כמה מטרים ולקנות ברמת גן גבעת שמאול איפה שצמוד לבני ברק
חוקי התורה מותאמים במקרה זה לחוקי המדינה הקדושה וכך בתי הדין פוסקים.

• הוסף לסימניות
מישהו הצליח להבין את הכתבה הזו?
איך למען ה' הם ידעו על כל יחידה שנבנתה בקומה רביעית דרך דלת שנפתחת מארון מים לצורך הדוגמא?
יש עשרות אלפי יחידות שבנויות כך...
דבר נוסף: האם מדובר על פיצול דירות או כל הרחבה שאדם עשה לצורך יחידה?
(כלומר אדם שהשכנים התירו לו להרחיב והוא עשה מזה יחידה עם כניסה פרטית מהרחוב - עלול להסתבך?)

• הוסף לסימניות
אני שמח שאתה חי עם שכנך בשלום ושלוה כראוי
לבנות שלא לפי דין תורה [לאו דוקא לא חוקית עפ''י חוקיהם, אם כי יש לזה השפעה כמובן] זה גזל וכו', אין ויכוח!

'חייב להענש על כך הן בהריסת הבניה והן בהעמדתו לדין', לא יודע האם זה מחזיק בדין תורה
הריסה, אם הבניה גזל פשיטא שצריך להרוס אותה או להגיע להסכמה, אין קשר לעונש!
העמדה לדין בערכאותיהם, למה אתה חושב שזה בהכרח נכון?

• הוסף לסימניות
לבנות שלא לפי דין תורה [לאו דוקא לא חוקית עפ''י חוקיהם, אם כי יש לזה השפעה כמובן] זה גזל וכו', אין ויכוח!

'חייב להענש על כך הן בהריסת הבניה והן בהעמדתו לדין', לא יודע האם זה מחזיק בדין תורה
אין אף איסור ערכאות בדין הפלילי וכאן מדובר בדין פלילי - כתב אישום על עבירות בנייה וכל האיסור הוא רק בתביעה כספית.

• הוסף לסימניות
אין אף איסור ערכאות בדין הפלילי וכאן מדובר בדין פלילי - כתב אישום על עבירות בנייה וכל האיסור הוא רק בתביעה כספית.
לכאורה ענין איסור הערכאות הוא בכל דיון בין שני אנשים, לא רק בתביעת ממון אלי אלא גם בהסרת נזק ממני או שימוש בשלו שמפריע לי.
ולכן לפנות לערכאות כצד בענין שיהרסו כי מפריע לי נכנס באיסור ערכאות

אם הפניה אליהם היא רק 'טיפ' שידעו שיש כאן מי שעבר על חוקיהם ויזיקוהו ויענשוהו, אתה צודק לכאו' שאינו בכלל איסור 'ערכאות' אלא בכלל 'מסור', שגם זה לא משהו שהיית רוצה לעבור עליו...

@אברכצ'יק אם כונתך למידע 'הלכתי' רשמי [יש כזה דבר?] ודאי תרצה ללמוד היטב סי' כו בחו''מ [וקצת סי' ח וסי' י] בשביל דיני ערכאות, וסי' שפח בשביל דיני מסור לתוספת.

• הוסף לסימניות
לא כוונתי מהיכן המידע הרשמי על תוכניתה של רמ"י
על חריגות הבניה

• הוסף לסימניות

צדיק, לא בדין תורה ולא בערכאות, תעבור התעללות של חצי שנה, רק כדי לגלות ששיקרו לך לגבי היחידה. ואז נדבר. אלוקים. חסר דרכים להתפרנס?

• הוסף לסימניות
צדיק, לא בדין תורה ולא בערכאות, תעבור התעללות של חצי שנה, רק כדי לגלות ששיקרו לך לגבי היחידה. ואז נדבר. אלוקים. חסר דרכים להתפרנס?
שוב, ליבי עם כל מי שסבל או סובל מגזל או אי צדק משכניו
אין לזה שום הצדקה, נקודה
ועדיין אם זה בכלל איסור ערכאות, אז זה אסור!
אם זה בכלל מסור, זה אסור!

כמדומה שכל זה הוא מילתא דפשיטא

• הוסף לסימניות
אין לזה שום הצדקה, נקודה

את מי מעניין מה חוקי ומה מותר. זה עסק מסריח לאנשים קטנים.

• הוסף לסימניות
ברצינות חיפשתי בגוגל ולא מצאתי מידע על התוכנית הזאת מאיפה זה מגיע?

• הוסף לסימניות
אין לזה שום הצדקה, נקודה

תגיד,
אם יגנבו לך את הרכב תגיש תלונה במשטרה או בבי"ד של רב ניסים?
סתם מסקרנות

• הוסף לסימניות
מחילה על ההפרעה..
חבל שייחסם האשכול לשווא.
זו יכולה להיות מצוקה של הרבה אנשים כאן בפרוג.
האם מישהו יודע מה הם מתכננים לעשות? (קנס, הערה בטאבו וכדו')
האם מישהו יודע איך הם מתכננים לאכוף את זה? (רשומות עיריה, טלפון אנונימי לתושבי ב"ב, צילומי בתים מבחוץ וכדו')

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה