- הוסף לסימניות
?זה לא פשוט
חילונים לכתחילה עושים זאת
?זה לא פשוט
חילונים לכתחילה עושים זאת
לא פשוט במגזר שלנו לעשות הסכם ממון הן מבחינת גירושין
כןיש פה מישהו שניסה את זה?
אז עושים גם העברת רכושלא פשוט במגזר שלנו לעשות הסכם ממון הן מבחינת גירושין
והן מבחינת ירושה
במקרה שאין צוואה האם הדירה על שם באמא ההלכה שונה
ואם על שם האב ההלכה שונה
וצריך להוכיח שהאב רשם את הדירה לאשתו בגלל שהיה בעל עסק. אן כדומה
ולכן לחילונים אין בעיה כי לא הולכים לפי דין תורה
אני מאמינה שמי שיעשה הסכם להעברת רכושאז עושים גם העברת רכוש
אשמח לקבל כל מידע רלוונטי בענין הסכם ממון אחרי כמה שנות נישואיןאני רוצה לקנות דירה שניה ולעשות הסכם ממון כדי להיפטר ממס רכישה/שווח.
מישהו יודע מה המעלות/חסרונות של הסכם ממון ומה התהליך?
ganor.co.il
תהליך של עצם עשיית ההסכם הוא אולי פשוט, אבל כל השאר ממש לא פשוט.אשמח לקבל כל מידע רלוונטי בענין הסכם ממון אחרי כמה שנות נישואין
האם זה תהליך מסובך?
האם מיסוי מקרקעין מתחשבים בזה לצורך פטור ממס רכישה ומס שבח?
(עו"ד מסויים אמר לי שזה תהליך די פשוט, זה נשמע לי מוזר, כי א"כ למה לא כולם עושים את זה?)
אשמח לכל מידע
@מקצועי בנדל"ן
@כמו הרוח
@מקצועי בלבד
@אסתושי
זה נכון שרשות המסים עושה בעיותתהליך של עצם עשיית ההסכם הוא אולי פשוט, אבל כל השאר ממש לא פשוט.
ואם עושים זאת קצת לפני פטור ממס מסוים, אז רשות המיסים מבינה שזה לא אמיתי.
וצריך להתנהל בשני חשבונות נפרדים וכו' וכו'.
וכמובן שזה גם יכול לעורר בעיות במקרים של חילוקי דעות וכדו'.
אז מה אם הם מבינים? מציאות שכרגע אין לאף אחד מבני הזוג יותר מדירה אחת. מה הם יכולים לעשות?אז רשות המיסים מבינה שזה לא אמיתי.
מדובר כאן שיש שתי דירות אחת על שם הבעל ואחת על שם האשה כך שגם אם יהיו "חילוקי דעות" לכל אחד יש דירה על שמו.וכמובן שזה גם יכול לעורר בעיות במקרים של חילוקי דעות וכדו'.
מנסיון?זה ממש ממש לא פשוט
וגם יש מעקבים של מ"ה
עשית בסוף?ראשית, תלוי כמה זמן אחרי הנישואים עורכים את הסכם הממון, ובאיזה גיל בני הזוג.
זוג שנישא בגיל 20, ופתאום בגיל 40 מבקש לערוך הפרדה רכושית - זה מחשיד את הרשויות.
במידה ויש עילה שניתן לתלות בה את הרצון בהפרדה רכושית (הוכחה כלשהי. למשל, עצמאית שנישאה בגיל 28 ויש לה הוכחות שהיה לה ממון רב בבעלותה טרם הנישואין - זה יכול להתקבל יותר בקלות) - חשוב לדעת שלא חייבים לפנות לבית משפט, אלא זה קביל גם בבית הדין הרבני.
חשוב מאד לדעת את זה, כי מבחינה הלכתית בית משפט הוא יותר בעייתי.
שנית, כדאי להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בתחום (ויש. אנחנו עברנו סרטים, וכל עו"ד קשקש משהו אחר, עד שהגענו למישהי שידעה להסביר בבהירות את כל העניין והחוק).
שלישית - חשוב מאד מאד לדעת שמבחינה הלכתית יש להסכם ממון תוקף הלכתי! זה יכול להביא לסיבוכים הלכתיים בנושא הכספים. הפיתרון הוא לערוך במקביל הסכם בבי"ד, שמציין כי הסכם הממון הוא טכני, וכי קיימת שותפות בנכסים.
אני לא פונקציה לסיפור. כאמור, זה תלוי במשתנים רבים, ואין לי רצון לפרט פה את הנושא. הבאתי רק את הנתוים לתועלת הציבור.עשית בסוף?
אני לא בטוחה בכלל שאת צודקתראשית, תלוי כמה זמן אחרי הנישואים עורכים את הסכם הממון, ובאיזה גיל בני הזוג.
זוג שנישא בגיל 20, ופתאום בגיל 40 מבקש לערוך הפרדה רכושית - זה מחשיד את הרשויות.
במידה ויש עילה שניתן לתלות בה את הרצון בהפרדה רכושית (הוכחה כלשהי. למשל, עצמאית שנישאה בגיל 28 ויש לה הוכחות שהיה לה ממון רב בבעלותה טרם הנישואין - זה יכול להתקבל יותר בקלות) - חשוב לדעת שלא חייבים לפנות לבית משפט, אלא זה קביל גם בבית הדין הרבני.
חשוב מאד לדעת את זה, כי מבחינה הלכתית בית משפט הוא ערכאות לכל דבר.
שנית, כדאי להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בתחום (ויש. אנחנו עברנו סרטים, וכל עו"ד קישקש משהו אחר, עד שהגענו למישהי שידעה להסביר בבהירות את כל העניין והחוק).
שלישית - חשוב מאד מאד לדעת שמבחינה הלכתית יש להסכם ממון תוקף הלכתי! זה יכול להביא לסיבוכים הלכתיים בנושא הכספים. הפיתרון הוא לערוך במקביל הסכם בבי"ד, שמציין כי הסכם הממון הוא טכני, וכי קיימת שותפות בנכסים.
יעזור ליאם את רוצה, אוכל להפנות אותך לעו"ד שמתמחה בעניין ותוכל לכוון אותך
טעות רווחת, אבל טעות.אני לא בטוחה בכלל שאת צודקת
לאחר החתונה זה מצריך הגעה לבית משפט לענייני משפחה
ורק שם אפשר לעשות הסכם.
ממש לא בביד רבני
עו"ד חוי ולר 02-6737186יעזור לי
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //