- הוסף לסימניות
חולקת עלייך.בציבור הכללי יש עוד הרבה נושאים שמדברים שם עליהם ולכן שם, ככל שהספר יותר "מתאר" ו"מדבר טוב" בנושאים אלו, הספרים הם יותר להיטים
ולמה? כי זה נושאים שכל בן-אנוש חווה אותם ורוצה לחוות ובספר זה מוצג מכל מיני היבטים, כאלו ואחרים
תוסיפו לזה עוד קצת אקשן והנה לכם ספר להיט
בציבור שלנו זה הרבה יותר מורכב לדבר על נושאים כאלו
ולכן באמת, בודדים הספרים שעושים את הספר מרתק בצורה מושכת כזו
אני חושבת שצריך לדעת לכתוב בצורה שממחישה מאד ואולי אפילו מדברת על כל מיני דברים כאלו
בצורה שתרגיש מאד ציורית ומוחשית
וככה גם אפשר להעביר מסרים (שצריך... והמון!!) בנואשים אלו
את רוצה לשבור מוסכמות? חומות? קירות?
שוברים מידי פעם אחד, הרביעי.
מה עכשיו?
אני דווקא מרגישה שהספרות החרדית נפתחה קצת, אבל עם כל זה עדיין שומרת על קו ישר ונקי.
ראיתי כאן ברפרוף קצר, אשכול שמתייחס לספר שמדבר כנראה על גירושין (בין יפה'לה לדודי).
אין לי שמץ מי אלו ומה היה הסיפור שלהם. אבל זו כבר פתיחות מסוימת שלא פגשתי בה עד עכשיו.
היא קיימת במגזר? כן. דיברו עליה? כמעט ולא.
אז יש דברים שנפתחים אט אט (בטוחה שזה בא להעביר מסר כלשהו, אחרת לא היה טעם שהסיפור הזה יתפרסם), אבל עדיין שומרים על משקל תקין ואיזון.
וזה בסדר. אבל מכאן ועד לבקשות וועדת חריגים פסולה?
איפה תרצו לראות את עצמכם עוד שנה שנתיים?
אולי נדייק יותר- איפה תרצו למצוא את ילדכם עוד שנה שנתיים?
מה תקראו אתם? מה יקראו הם?
אם אתה רוצה לכתוב ספר אקשן ומאלץ את עצמך שהגיבור יהיה חרדי, ככה בדיוק הוא יתנהג, כמו האנשים שדוחפים על ראשם כיפה בבית משפט.
אבל אם הוא באמת חרדי בעיניך, אם באמת חשוב לך היהדות/שמירת המצוות בסיפור. ככה הוא יתנהג.
מסכימה עם כל מילה.השאלה אם לסופר (ולגיבור) חשובים באמת הדברים האלה, ואז הם יהיו קיימים בספרים באמת.
כאשר לסופר יהיה אכפת- לדמות גם יהיה אכפת. הרי היא הולכת על פי רוב לפי צו ליבו, לא? הוא זה שמנחה אותה מה חשוב יותר ומה קודם למה.
הנושאים החמים