דרוש מידע הסקר מחכה לדעה שלך!!!

מצב
הנושא נעול.
נראה לי שהסקר צריך להיעשות בצורה קצת שונה.
נקח לדוג' מישהו בן 30 שהוא כבר 25 שנה שומע מוזיקה חסידית,
עד שהוא הגיע לגיל 20 הוא היה שומע רק פריד, בן-דוד ושוואקי.
ומגיל 20 עד 30 פתאום נכנסו לו המון שמות לחיים והרבה הרבה מוזיקה.
מאד יכול להיות שבשנים האחרונות הוא שמע בעיקר קמפה וסוכות וישי ריבו וכאלו... בעוד שאת עיקר חיי המוזיקה שלו הוא העביר תחת השמות הגדולים (פריד, בן-דוד ושוואקי).
התשובה של רוב המשתתפים פה היא תשובה עפ"י הנתונים העכשוויים של המוזיקה החסידית, כלומר "מיהו הזמר שהכי הרבה שירים שלו נכנסו לפלייליסט החסידי בשנה/שנתיים האחרונות" והתשובה בהתאם.
אולי השאלה צריכה להיות כזו: אם נציע לך לשמוע שיר של אחד מהזמרים הבאים, במי תבחר? (וכאן תהיה רשימה של כל הזמרים שבכל הדורות)
ראו את השאלה ככזאת:)
אני שומעת מלא מ.ב.ד ולדעתי הוא ה-מלך!
ואם רק הייתם יודעים כמה אני צעירה... לא חושבת שיש כאלה בגילי ששומעים אותו כמוני...כל כך הרבה.

סתם מנקודת מבט אישית שלי:
לא הבנתי למה MBD הוא ה- מלך, כי ככה טוקר קורא לו? אני ממש לא מתחברת לשירה שלו
וקמפה בכלל נמצא אצלי בסוף הרשימה....
אז איך אפשר לפי סקר דפרוג להחליט כזה דבר: מי הזמר של הדור הזה?

מ.ב.ד. הוא מלך מבחינה מקצועית לא כי טוקר הכתיר אותו
דבר ראשון הוא פיתח את המוזיקה החסידית והביא אותה לאן שהיא הגיעה
דבר שני זה שירה עם לב ורגש ולא סתם משהו יחצני
וההוכחה היא כמה השירים שלו עדיין מושמעים ומושרים בכל מקום ואם נראה לכם שלא, בדרך כלל זה בגלל שלא יודעים ששיר פלוני הוא שלו
וזה גם לא קביעה של הסקר של פרוג שדווקא פישל בנקודה הזו, הוא הגיע למקום 3 זה הצבעה של הציבור ברגליים בכל מקום שאפשר ובכל סקר שיש

בנימה אישית לא חייבים להתחבר לכל מה שהוא הכי מבחינת רוב האנשים לכל אחד מותר לבחור בדרך שלו...

לא הבנתי למה MBD הוא ה- מלך, כי ככה טוקר קורא לו?
ממש ממש לא!
הוא המלך כי הוא הזמר הוותיק ביותר!
הוא המציא את איך שהמוזיקה החסידית נשמעת היום.
יש לו מאות להיטים ושירים שמושמעים ומושרים עד היום.
אני ממש לא מתחברת לשירה שלו
עניין של טעם
אבל א"א להתכחש לעובדה שקמפה הוא כמעט היחיד (או בלי כמעט) שהביא בשנים האחרונות נכסי צאן ברזל שיישארו פה לעוד הרבה שנים, הכניס שירים לבתי הכנסת וכו'
והיחיד (ותבדקו אותי) שמוציא אלבומים בכזו תדירות הוא עומד להוציא אחרי החגים את אלבומו השביעי כשלראשון אחרי החגים ימלאו שבע שנים
וזה נתון מטורף!!!

ממש ממש לא!
הוא המלך כי הוא הזמר הוותיק ביותר!
הוא המציא את איך שהמוזיקה החסידית נשמעת היום.
יש לו מאות להיטים ושירים שמושמעים ומושרים עד היום.

עניין של טעם
אבל א"א להתכחש לעובדה שקמפה הוא כמעט היחיד (או בלי כמעט) שהביא בשנים האחרונות נכסי צאן ברזל שיישארו פה לעוד הרבה שנים, הכניס שירים לבתי הכנסת וכו'
והיחיד (ותבדקו אותי) שמוציא אלבומים בכזו תדירות הוא עומד להוציא אחרי החגים את אלבומו השביעי כשלראשון אחרי החגים ימלאו שבע שנים
וזה נתון מטורף!!!
בציבור הליטאי/ספרדי הוא באמת כמעט היחיד
אבל בציבור החסידי כן יש כמה -יצאו השנה כמה אלבומים חסידיים נפלאים
אני חושבת שאצל קמפה מעבר ללחנים זה השירה האמיתית והטהורה שנוגעת בכ"כ הרבה אנשים

אבל בציבור החסידי כן יש כמה -יצאו השנה כמה אלבומים חסידיים נפלאים
חחח
ברור
יש הרבה שהוציא ספציפית השנה אלבומים
ואת כולם שמעתי
דיברתי על הכמות והתדירות
ובזה הוא היחיד!!
(ובטח ובטח בשנים האחרונות אבל מבדיקה שערכתי פעם גם פריד ומ.ב.ד. לא הגיעו ליותר מזה)

מעניין איזה שירים של מ.ב.ד אתם מכירים? ולפי זה החלטתם שאתם לא מתחברים לשירה שלו.
לפני בערך 3 שנים היה מצעד השיר הטוב של מ.ב.ד מכל הזמנים, ולתדהמת המכורים למ.ב.ד התברר שהשיר הנבחר הוא: ''הנני רופא לך'', והסיבה כי מי שהצביע למצעד היו צעירים שבאותו זמן זה היה ה'שיר' שהושמע והיה הלהיט הזמני, להפוך את זה לשיר הטוב של מ.ב.ד מכל הזמנים זה מראה על חוסר היכרות וידע עם השירים שלו.

לפני בערך 3 שנים היה מצעד השיר הטוב של מ.ב.ד מכל הזמנים, ולתדהמת המכורים למ.ב.ד התברר שהשיר הנבחר הוא: ''הנני רופא לך'', והסיבה כי מי שהצביע למצעד היו צעירים שבאותו זמן זה היה ה'שיר' שהושמע והיה הלהיט הזמני, להפוך את זה לשיר הטוב של מ.ב.ד מכל הזמנים זה מראה על חוסר היכרות וידע עם השירים שלו.
נכון
אבל א"א להגיד שהנני רופא לך הוא להיט זמני
וגם א"א להגיד שהוא יצא באותה תקופה הוא יצא כה שנים טובות לפני אותו מצעד
כן הוא מהאלבום האחרון שמ.ב.ד. הוציא (לא סופרת את השפעות זה אלבום של חזקי וייס והוא שכר את מ.ב.ד. לשיר באותה מידה יכל לשכור זמר אחר)
אם כבר ההוכחה שמי שהצביע זה 2 סוגי אנשים
1. צעירים (רוב המצביעים)
2. מכורי מ.ב.ד שמכירים כל תו בשירים והיו מספיק כאלה כדי להכניס רשימה של שירים ישנים
היא כזו
רשימת השירים נאה בין שירים ישנים ופחות מושמעים כיום כמו אם ד' לא יבנה בית שהגיע למקום 19 אבל בהחלט היה להיט בזמנו
ומי שהצביע לו חייב להיות מבוגר ואוהד שרוף
לבין שירים להיטי כל הזמנים כמו משיח ומאמינים שהגיעו למקומות 14 ו8 (בהתאמה)
שמי שהצביעו לשירים אילו גם צעירים וגם מבוגרים אבל לא מספיר מבוגרים כי שיר כמו משיח לא אמור להגיע למקום 14
בכל אופן הצצה לרשימת השירים שם תגלה לכל אחד שירצה או לא הוא מכיר את שירים של מ.ב.ד
יש לי את הרשימה מאז לצרף?
ואת אותו סיפור היה במצעד של פריד
שאבא מלך העולם הגיע למקום 5 ירושלים שבלב ל6
ובית לשמי רק ל12
מוריה ל25
גם את הרשימה זהו יש לי ואני יכולה לצרף אם יהיו מעוניינים

האמת שנפתלי קמפה לא כל כך תפס אותי.
היו לו שירים יפים. אוקי.
אבל השיר האחרון שלו ממש החסיר ממני פעימה.
ואווו! שווה להאזין.
לחן ושירה שלו על י"ג מידות של רחמים. נדיר!

אז אפשר לעשות סקר מה השיר האהוב עליכם?
נראה לי מידי הרבה
וזה גם תלו בתקופות
א"א להצביע על שיר שניים
וגם פה אתה תקבל מלאאאאא תשובות של שירים שלא יהיה לך מושג מאיפה הביאו אותם ואיך הם הגיעו כ"כ גבוה

נראה לי מידי הרבה
וזה גם תלו בתקופות
א"א להצביע על שיר שניים
וגם פה אתה תקבל מלאאאאא תשובות של שירים שלא יהיה לך מושג מאיפה הביאו אותם ואיך הם הגיעו כ"כ גבוה
מסכימה!
אם כבר כזה סקר אז על שירים של זמר ספציפי

לא אוהבת זמרים, בעיקרון אם לא יהיה לי משהו אחר להאזין אז אעדיף זמרים ששרים שירים בסגנון של קמפה וכאלה
יש הבדל בין מקהלות לבין ילדי פלא, לא חושבת שבמקהלות היו ילדי פלא, היו אבל לדעתי זאת לא ההגדרה הנכונה לקרוא להם.
אז על ילדי פלא אני מדלגת אבל שלושת המקהלות האהובות עלי ביותר (לפי סדר;)) פרחי מיאמי, צליל וזמר, פרחי טורונטו

לא אוהבת זמרים, בעיקרון אם לא יהיה לי משהו אחר להאזין אז אעדיף זמרים ששרים שירים בסגנון של קמפה וכאלה
יש הבדל בין מקהלות לבין ילדי פלא, לא חושבת שבמקהלות היו ילדי פלא, היו אבל לדעתי זאת לא ההגדרה הנכונה לקרוא להם.
אז על ילדי פלא אני מדלגת אבל שלושת המקהלות האהובות עלי ביותר (לפי סדר;)) פרחי מיאמי, צליל וזמר, פרחי טורונטו
גם לי יש חיבה מסוימת לפרחי מיאמי.
את שאר מקהלות הילדים אני פחות מסמפטת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה