דרוש מידע העלאה במשכורת

גם כאלו שהעסיקו מנה"חים של 7 שעות ביום, ושל משרות מלאות, העבירו למיקור חוץ.
לא תמיד זה עובד כמו שצריך.
לפעמים ההיקף גדל מאד ולא מאפשר זאת ויש הכרח בעובדת שיושבת בחברה.

אני העברתי את העסק למיקור חוץ בהנהלת חשבונות אחרי 17 שנה של הנהלת חשבונות פנימית.
החל"דים, הם היו הקש ששבר את גב הגמל.

בהייטק- יותר פשוט להחליף מפתח, מאשר להחליף בודק תוכנה שמכיר פיקס את המערכת המסועפת.
כשבאים לבקש העלאה אפשר להביא גם את זה בחשבון...
את באה מתוך התחום כשאת קובעת את זה?

40 זה אולי הגיוני?! אבל לא מעט...
ובכלל לכל אלו שבאות מתחום החשבות שכר, יודעות שבתחומים האלה מזכירות / הנה"ח / חשבות שכר / פקידות המשכורות לא בשמים....

סליחה שאני מוחה אבל תלוי לאן את נופלת. במקומות חרדיים כמובן מנצלים אותך, ובמקומות אחרים תלוי מה סגנון במקום אבל אפשר להגיע לשכר יפה מאוד.

נ.ב. שלא ישתמע שאני מעודדת לעבוד במקומות חילוניים. ממש לא. סירבתי לשכר ממש קוסם ולתנאים מצויינים כי לא רציתי להיות החרדית היחידה בחברה או משרד.

אבא שלי יועץ מס, מרצה באוניברסיטאות/מכללות, נפגש במלא מלא עובדים ושכירים (ואני עובדת אצלו אז אני מודעת..)

אז איפה הבעיה שלך בכלל? "אבוש, תיתן לי בבקשה העלאה". לא מבינה מה הסיפור.

סליחה שאני מוחה
אה ממש לא מוחה, זכותה של כל אחת כאן להביע דעתה...
במקומות חרדיים כמובן מנצלים אותך
אני לא מסכימה עם זה.
נכנס אצלינו בציבור שמנצלים אותנו. נכון שיש פחות כבוד, זה נכון, נכון שפחות הערכה ופחות מוכנות לשלם על כל מיני דברים - אבל אני ממש לא חושבת שהציבור החילוני מנצל פחות.
אולי יש להם מושגים שונים בענייני שכר, אבל בכלל בכלל לא בכל המקומות, יש גם הרבה מקומות חילוניים שמנצלים את העובדים ומשלמים שכר מועט.
אפשר להגיע לשכר יפה מאוד
הגדרה של שכר יפה מאוד משתנה מבן אדם לבן אדם...
נ.ב. שלא ישתמע שאני מעודדת לעבוד במקומות חילוניים. ממש לא. סירבתי לשכר ממש קוסם ולתנאים מצויינים כי לא רציתי להיות החרדית היחידה בחברה או משרד
אני ממש מעריכה את זה! באמת...

אז איפה הבעיה שלך בכלל? "אבוש, תיתן לי בבקשה העלאה". לא מבינה מה הסיפור.
קודם כל, אני לא אמרתי מילה אחת ולא הזכרתי שאני לא מרוצה מהשכר שלי
אני מתפרנסת יפה, ומרוצה (בהחלט לא 9,000 אבל מבחינתי זה יפה מאוד)

ואגב זה שהוא "אבוש" שלי, לפעמים דווקא זה נושף בעורפי.
קודם כל, פחות נעים לי לסחוט אותו - הוא אבא שלי. זה לא בן אדם זר שמקסימום את כועסת עליו, רבה איתו ...
ואפילו שב"ה לא חסר לו, והוא נותן לי בכיף ובהרגשה הכי טובה, אני כאילו מרגישה שכל שקל שהוא נותן לי זה פחות ממנו.
נכון שזה לא נכון לעשות את השיקול הזה, אבל זה האופי שלי, וככה אני
וגם בגלל שהוא אבא שלי, אני מקבלת ממנו עוד המון דברים אחרים.

בת
הגדרה של שכר יפה מאוד משתנה מבן אדם לבן אדם...

בתוך עמי אנוכי יושבת ואני יודעת מה נורמלי ומה נמצא רק בחלומות בלילה

אני לא מסכימה עם זה.
נכנס אצלינו בציבור שמנצלים אותנו. נכון שיש פחות כבוד, זה נכון, נכון שפחות הערכה ופחות מוכנות לשלם על כל מיני דברים - אבל אני ממש לא חושבת שהציבור החילוני מנצל פחות.
אולי יש להם מושגים שונים בענייני שכר, אבל בכלל בכלל לא בכל המקומות, יש גם הרבה מקומות חילוניים שמנצלים את העובדים ומשלמים שכר מועט.

חברות שלי שעובדות אצל חילונים מרוויחות באלפים יותר ממני. אני בוחרת במודע להשאר במקום שלי בגלל סיבות שונות אך בהחלט זה המצב, בדקתי לאשורו. והלכתי לראיונות.
הם לא מושלמים וברור שהם מנצלים בתחומים אחרים. מדברת על עניין השכר בלבד.

אני ממש מעריכה את זה! באמת...

תודה

באמת לעבוד אצל הורה לא תמיד זה כזה ורוד.
ללעבוד אצל הורה יש הרבה מאוד פלוסים ויתרונות וכנגד יש מינוסים וחסרונות.
מאמינה שכל הורה זה שונה בהתאם לאופי ההורה ולאופי הבת/בן
אצלי הפלוסים גוברים הרבה מאוד על המינוסים.
יצא לי במשך הזמן להיות בהרבה ראיונות למקומות עבודה, מקומות גדולים יותר יותר פעילות וגם התקבלתי לעבודה.
בסופו של דבר, תמיד בחרתי להישאר.
(ואבא שלי לא כזה בוס קל.. צריך שנעמוד בזמנים, אין ויתורים, אני באה חולה, באה עם הבת שלי כשהיא לא במיטבה..)
אבל לא מצליחה לחשוב על לעבור למקום אחר.

ואגב זה שהוא "אבוש" שלי, לפעמים דווקא זה נושף בעורפי.
קודם כל, פחות נעים לי לסחוט אותו - הוא אבא שלי. זה לא בן אדם זר שמקסימום את כועסת עליו, רבה איתו ...
על זה נאמר:
עם משפחה אוכלים טשולנט, לא עושים עסקים

על זה נאמר:
עם משפחה אוכלים טשולנט, לא עושים עסקים
זה נכון ולא נכון, וגם רשמתי שלא הייתי מוותרת על זה.
בין אחים/גיסים/בני דודים וכד' - אף פעם לא טוב לעשות עסקים.
בין הורה לילד - בד"כ יכולים לצאת מזה רק דברים טובים, הן הילד והן ההורה רוצים רק בטובת השני
ילד שעובד אצל אבא שלו, יש לו אינטרס שאבא שלו יצליח, אין לו רצון להתחמק ממטלות ועבודה.
ואבא רוצה שהילד שלו יהיה מרוצה. ושיהיה לו טוב
במקרה שלי, אם אני מאחרת יוצאת מוקדם אין לי צורך להסביר אפילו - אבא שלי סומך עלי.
במקרים מסויימים, אני באה עם הילדה שלי ולא מפסידה עבודה.
אני מקבלת לפי שעות, אבל בפועל לא מורידים לי על יום מחלה (אם קורה שהפסדתי)
יש אווירה כיפית בין הבוס לעובד
יש הבנה והדדיות.
ובמקרה שלי אני גם עושה דברים מבחינה מקצועית שבשום מקום אחר לא הייתי עושה.
אבא שלי מלמד אותי דברים שלבוס אחר לא דחוף לעשות את זה..

הרשו לי להגיב כמעסיק (חרדי כמובן...):

ההכללה על המגזר כמי שמשלם פחות, פוגעת.
אני תמיד בודק מה נותנים בשוק - ומוסיף על זה!.
בס"ה מי שמייצר את הרווחים זה צוות העובדים,
ומגיע להם חלק נכבד בעוגה הזאת...

לגבי העלאה -
כשעובדת אומרת שהיא צריכה יותר - זה בהחלט סיבה בשבילי להעלות את השכר.
בס"ה משרד הפרסום ששלי הוא הצינור לפרנסה שלה, והיא צריכה יותר...
בטוח שלא כולם כך, אבל לא צריכים להחליט מראש שהמעסיק אגואיסט חסר תקנה, ומה שמעניין אותו זה רק הרווח והתועלת מהעובד/ת.
אנחנו - המעסיקים - אנשים, יש לנו גם לב ולא רק מח.

בהצלחה לכולם!

הרשו לי להגיב כמעסיק (חרדי כמובן...):

ההכללה על המגזר כמי שמשלם פחות, פוגעת.
אני תמיד בודק מה נותנים בשוק - ומוסיף על זה!.
בס"ה מי שמייצר את הרווחים זה צוות העובדים,
ומגיע להם חלק נכבד בעוגה הזאת...

לגבי העלאה -
כשעובדת אומרת שהיא צריכה יותר - זה בהחלט סיבה בשבילי להעלות את השכר.
בס"ה משרד הפרסום ששלי הוא הצינור לפרנסה שלה, והיא צריכה יותר...
בטוח שלא כולם כך, אבל לא צריכים להחליט מראש שהמעסיק אגואיסט חסר תקנה, ומה שמעניין אותו זה רק הרווח והתועלת מהעובד/ת.
אנחנו - המעסיקים - אנשים, יש לנו גם לב ולא רק מח.

בהצלחה לכולם!
אתה צודק. מה לעשות שאנחנו חיים בדור שהכל הולך רק לטובת העובד, והעובד מרגיש שחייבים לו הכל??
כמעט לא שווה להיות היום מעסיק, כל דבר הכי קטן, באים לתבוע אותך.
כל דבר המעסיק הוא זה שצריך לספוג.

אני מנהלת משרד במשרד קטן ( 20 עובדים/ות) אני עם 4 שנות ניסיון ומקבלת שכר יפה מאד (מהסכומים שצויין פה שזה "לא הגיוני") אבל זה באמת להשקיע לב ונשמה להיות זמינה, להתנצל בשם הבוס על טעיות ופדיחות לאחוז ראש, להזכיר לו כל דבר.
המשרה שלי גם כוללת עוד כמה תחומים, לא רק ניהול משרד, כך שכל מי שאומרת שהיא מרוויחה הרבה כנראה היא עושה משהו...
מי שבאה וחולמת או עושה רק מה שצריך - לא תתקדם! אני אומרת את זה כל הזמן גם לעובדות כאן - תעשי יותר! תקחי אחריות, ותדווחי לבוס על מה שאת עושה.
למשל עובדת יצאה לחופשת לידה והמחליפה לא מסתדרת - תקחי חלק מהעבודה ותיידעי! שאת עושה.
כך יש סיכוי להתקדם מבחינת שכר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה