מטיאס אמיתי זה מה שטעים.הרמס, לצערי (כי זה הכי קורב אלי, ואני קונה שם כל שבוע)
לא מתקרב לאיכות של הדג של זהבה, וגם לא של אלדג
הם טובים בדברים אחרים
יש להם כשרות בשנים האחרונות....קצת סדר בנושא של זהבה
מדובר בחנות ללא הכשר זה ברור
הוא מביא את כל הדגים שלו מאל דג (לפי טענתו)
הוא מחזיק בכמה תבלינים שרבני העיר בני ברק אינם מאשרים את זה (לפי הודאתו)
למשל בסלט טראמפ שהוא מוכר שהשם של זה יצא למרחקים הוא אומר שיש בזה 2 תבלינים שרב העיר לא נותן על זה הכשר בשפו"א
איזו כשרות?יש להם כשרות בשנים האחרונות....
בבקשה מה התכוןאני מכינה סלמון כבוש
יוצא טעים ולא יקר
שני חששות אלויש חשש שזה דג ללא סנפיר או קשקשת?
או שמחמירים שלא כדעת הרבנים משה ויא, הגאון רבי שלמה זלמן אויערבאך הגאון רבי משה פיינשטיין, הגאון רבי יוסף שלום אלישיב, המנחת יצחק, הגאון רבי בן ציון אבא שאול, הגאון רבי חיים גריינימן, הגאון רבי ניסים קרליץ זצ"ל בנוגע לתולעים?
או שהחשש הוא אחר?
ברורשני חששות אלו
+ חומרי גלם מכשרויות שאינם מהודרות
+ ירק (חסה ושאר ירקות) מגידולים לא מפוקחים/ללא שטיפה נאותה
בעצם מה זה משנה...---
חנות בלי הכשר! זה החשש הכי גדול!
בהערינג יש עוד חומרים.ברור
אבל אני שאלתי על הערינג [נושא האשכול]
ידוע לך שמוסיפים עוד חומרים ברצועות הערינג?בהערינג יש עוד חומרים.
גם אם ברור שהדג עצמו כשר השאלה מה מוסיפים לו.
איך ידוע שהם לא שטפו וכבשו מחדש? אני שואלת בתמימותהדגשתי שהשאלה היא על רצועות
ואכן ישנה אפשרות לרכישה כזו.
יש בעיה עם דג כשר שלא ידוע שהכניסו שם חומרים נוספים?
הרי דג אפשר לקנות גם אצל גוי.
האם יש מידע על חששות בהערינג שלהם?
לא לעורר ספקות אבל העלו כאן במפורש שיש תבלינים שלא מאושרים ע"י הרבנים.אני לא בעניין של לעורר ספקות
יוצא לי לפעמים [לא הרבה] לקנות שם רצועות הערינג
ואני רק רוצה לדעת אם למישהו יש מידע על חשש בדגים הללו.
תמיד אפשר לשאול שאלות
אבל יהודים קנו דגים כשרים בכל מקום.
אם יש למישהו מידע על בעיתיות בהערינג שם אשמח לשמוע.
ויהודים קנו בכל מקום בעבר. לא בהווה שכמות תוספים היא גבוהה מאדהוא מחזיק בכמה תבלינים שרבני העיר בני ברק אינם מאשרים את זה (לפי הודאתו)
ע"י רבנים ספציפיים.שלא מאושרים ע"י הרבנים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים