כללי העתיד שלנו כגרפיקאים....

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י dn;480049:
לפי מה שהבנתי, כדי לבנות אתרים, צריך ידע גם התכנות וגם בעיצוב.
איפה אפשר ללמוד את התכנות ברמה גבוהה. ואיפה אפשר ללמוד את העיצוב ברמה גבוהה?
אני מעדיפה בשני קורסים נפרדים ע"מ להגיע לתוצאות מירביות בשני התחומים.

יש לי שאלה, כשאתה הולך למוסך כי האוטו שלך עבר תאונה, אז כשזה משהו שקשור למנוע הולכים למכונאי , אך כשזה משהו שקשור לחיצוניות הולכים לפחח, למה אי אפשר שאחד מהם יילמד את שני הדברים.???

בגלל שכל מקצוע כזה דורש עולם שלם בפני עצמו כדיי להיות מקצועיי בו.
למשל מתכנת שיודע לבנות אתרים ברמה גבוהה מאוד, מרוויח כ -10-12 אלף במקום טוב.
גרפיקאי מעצב איכותי שעובד במקום טוב מקבל כ -9-10 אלף.
אני מדבר בסטודיו מקצועי.
למה זה חייב להתערבב, למה לנסות לעשות 2 מקצועות שונים כל כך, ביחד?, זה ראש אחר, זה משהו אחר לגמרי...

אבל תעשו מה שאתם חושבים...

• הוסף לסימניות
אתה מדבר על שכירים. עצמאי זה משהו אחר, הוא חייב להבין ביותר מתחום אחד מאוד ספציפי, ע"מ שהעסק שלו יהיה כלכלי.

אגב, 9-10 אש"ח למעצב פרינט, אלה סכומים שאני לא מכירה, גם בציבור הכללי וגם בסטודיואים הכי נחשבים. לארט-דיירקטורים אולי כן, לא למעצבים שעובדים תחתיהם.

• הוסף לסימניות
שאלה שמאוד מעניינת אותי
מה השכר המקסימום שגרפיקאי (מוצלח, מוכשר, וותק ניסיון ארוך ובקיצור עומד בכל הדרישות) יכול לקבל כשכיר?

• הוסף לסימניות
גרפיקאי? ארט? מעצב? דייק בהגדרות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דויד א;480279:
שאלה שמאוד מעניינת אותי
מה השכר המקסימום שגרפיקאי (מוצלח, מוכשר, וותק ניסיון ארוך ובקיצור עומד בכל הדרישות) יכול לקבל כשכיר?

השכר המקובל לגרפיקאי מקצועי מנוסה ובכיר הוא באופן כללי איפשהו בין 8 ל 12 אש"ח.

שני נתונים שצריך לזכור:
א. אצל חרדים בד"כ משלמים פחות
ב. לנשים בד"כ משלמים פחות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;480282:
גרפיקאי? ארט? מעצב? דייק בהגדרות.

מה ההבדל בין השלושה?

• הוסף לסימניות
גרפיקאי = מושג שאינו קיים בתעשיית העיצוב ה'גבוה', דהיינו סטודיואים ומשרדי עיצוב. המושג קיים ורווח בבתי דפוס, חברות הפקת דפוס למיניהם, אולי גם במשרדי הפרסום החרדיים. השכר ברצפה.

מעצב = מעצב... בוגר 4 שנות לימודי עיצוב אקדמיות. מושג שרווח בסטודיואים ומשרדי עיצוב. משיחות שהיו לי עם מעצבים במגזר הכללי, חסרי הניסיון מתחילים ב-5 אש"ח, בד"כ לא עוברים את ה-8 אש"ח. שמעתי תלונות רבות ממעצבים במגזר הכללי על כך שמעצב מוכשר ומנוסה שעובד כשכיר 9 שעות ביום לא יכול לגמור את החודש בכבוד.

ארט דיירקטור = מעצב ה"על" של הפרוייקטים, קובע את הקונספט הגרפי ולוקח לעצמו את הקרדיט על העיצוב. זה לא תפקיד שמגיעים אליו בהתחלה אלא רק אחרי כמה שנות ניסיון כמעצב. תחתיו עובדים מעצבים וביצועיסטים. בסטודיואים ומשרדים נחשבים שכרו גבוה. לא יודעת בדיוק כמה גבוה. בגדול, שכר שמקביל לשכר חברות ההיי-טק (לאו דווקא הכי גדולות ועשירות).

• הוסף לסימניות
היה מעניין לפגוש כאן כמה חברות מהקורס של בניית אתרים בפרוג...

בכל אופן, אני (אפטריסטית בעיקר, ועורכת וידאו בשילוב אפטר) הגעתי לקורס הנ"ל לא ע"מ להשתדרג, אלא בשביל לדעת מושגים בסיסיים + (פופקו - לא שייך ללמוד ואפילו "מלמעלה" תוך שעה, אלא אם כן אתה "כולבויניק". סורי, אבל זו דעתי) כל זאת בעיקר ע"מ להגיע ללקוחות פוטנציאלים שרוצים להוסיף סרט טוב באתר שלהם. (הנה, קבלו עוד מטרה לשמה אפשר ללמוד CSSוHTML...)

אני יכולה לספר שההשתדרגות שלי בזכות הקורס היתה משתלמת, במיוחד לאור העובדה שכבר כיסיתי את עלות הקורס בזכות הידע והקשרים שיצרתי שם (ו- - - כאן מגיעה תודה ענקית לחיים וטובי שעשו מעל ומעבר עבורנו).

בכל אופן הבעיה המתוארת לעיל' קיימת גם במגזר הכללי אבל שם יש חלופות איכותיות ומקובלות הרבה יותר.
תאר לעצמך שאתה בחור (חילוני) צעיר, שמסיים צבא בעוד חודש (ויש לך מלגת לימודים ע"ח הצבא), אתה אינך לחוץ ממשכורת (אין לך אישה ו-2 ילדים בבית), ואתה יודע שתחום האומנות והגרפיקה מתאים לך מאד. מה יגרום לך ללמוד קורס שנתי (עם כל הכבוד) ולא להשקיע את כל כולך בלימודי מקצוע עתירי ידע ובעלי תעודה המכבדת את עצמה(בשנקר לדוג')???
מה שמתאים לבחור הנ"ל לא מתאים לנו.
באיזה מצב אתה היית כשנכנסת (ברצינות) לתחום העבודה בעיצוב הגרפי וכו' (נשוי/אה + ילדים?)
איפה את התחלת ללמוד את תחום העיצוב? בסמינר? (שנתיים של לימודים חביבים, תוך שעות של לימודי הוראה ומתודיקה לחשבון וכו', פסיכולוגיה, פדגוגיה וכו') וכשיצאת לעולם העבודה (התחתנת כבר?) אז היה לך ברור שאין לך אפשרות כלכלית ללמוד עוד ולבסס את עצמך היטב בתחום כי את חייבת פרנסה.

כך יוצא שאנחנו מגדלים דור של כלבויניקים.
ויעידו על כך עשרות הגננות שפנו אלי ורצו סרט לגן בסכום של 300 ש"ח...
ומה חשבתם - שהן לא מצאו את "הפראיירית" שעשתה את הסרט אפילו בפחות, (ואינני מדברת על עורכות שהתלמדו על סרט אמיתי).
ברור שתצליחו לשים את האצבע על הרבה לקוחות פוטנציאלים שהפסדתם אודות ל"כולבויניקיות" הקיימת במגזר.
ואולי מכאן גם נובע חוסר הפרגון (בהרבה מקומות, לא בכולם) בין בעלי המקצועות החופשיים במגזר, (למה שאני לא אציע את העבודה שהציעו לי לקולגה שלי שיותר מקצועית ממני בתחום, למרות שאני מבינה גם בתחום ההוא?)
דרך אגב - אילו ננהג בדרך זו - כולנו נרוויח עבודות בתחום ההתמקצעות שלנו וגם הלקוח שיקבל איכות שונה לחלוטין, משהו בסגנון של "צאו והתפרנסו זה מזה".

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי שעה באמת, אבל בטח שלא קורס שלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;480068:
יש לי שאלה, כשאתה הולך למוסך כי האוטו שלך עבר תאונה, אז כשזה משהו שקשור למנוע הולכים למכונאי , אך כשזה משהו שקשור לחיצוניות הולכים לפחח, למה אי אפשר שאחד מהם יילמד את שני הדברים.???

בגלל שכל מקצוע כזה דורש עולם שלם בפני עצמו כדיי להיות מקצועיי בו.
למשל מתכנת שיודע לבנות אתרים ברמה גבוהה מאוד, מרוויח כ -10-12 אלף במקום טוב.
גרפיקאי מעצב איכותי שעובד במקום טוב מקבל כ -9-10 אלף.
אני מדבר בסטודיו מקצועי.
למה זה חייב להתערבב, למה לנסות לעשות 2 מקצועות שונים כל כך, ביחד?, זה ראש אחר, זה משהו אחר לגמרי...

אבל תעשו מה שאתם חושבים...

אתה צודק, התכוונתי ללכת עם עוד משהי ללמוד. היא תלמד את התכנות ואני את העיצוב.
(דרך אגב, התכנות מתאים לאישה או רק לראש של גבר....)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;480533:
גרפיקאי = מושג...

מעצב = מעצב... בוגר 4 שנות לימודי...

ארט דיירקטור = מעצב ה"על" של הפרוייקטים...

לא ברור מהיכן שאבת את ההגדרות האלה...
מה הטעם לתת כותרת שונה לאנשים בעלי אותו מקצוע שהדבר היחיד שמפריד ביניהם הן כמה שנות ניסיון?

"ארט" זה הכינוי לתחום העיצוב הגרפי בתעשיית הפרסום.
גרפיקאי / מעצב גרפי / ארט זה היינו הך / אותו דבר / Same Thing / זעלבע זאך...

אם אתה מוכשר ומנוסה תוכל להשתלב בתפקיד בכיר ולקבל שכר מכובד, ואם אתה "ירוק" חסר ניסיון, תרוויח פחות... זה פחות או יותר כל הסיפור...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dn;480797:
אתה צודק, התכוונתי ללכת עם עוד משהי ללמוד. היא תלמד את התכנות ואני את העיצוב.
(דרך אגב, התכנות מתאים לאישה או רק לראש של גבר....)

התיכנות יכול להתאים בכיף לראש של אישה , לדוגמא 2 אחיותיי מתכנתות דיי בכירות, ואין להם מושג בפוטו שופ, כל הזמן הם מדברות אך ורק על תיכנות ולוגיקה, וישנם עוד הרבה כמוהם בציבור שלנו.

• הוסף לסימניות
טוב.. כמה מילים קטנים בתוך הוויכוח הסוער הזה:
אדם שמתעסק במקצוע אחד והוא מגיע לרמה מקסימלית ירוויח פי3 לפחות על עבודה בתחומו מאשר אדם שעושה 'הכל'
אתם יכולים ללמוד 3 מקצועות ולעבוד בהם במקביל אבל תבינו שאתם לא תרוויחו בחיים על עבודתכם את הסכום שמרוויח מומחה לתחום הספיציפי
ואם מתעסקים בכמה תחומים במקביל אי אפשר להתמקצע כמו שצריך בכולם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;480806:
לא ברור מהיכן שאבת את ההגדרות האלה...

שאבתי את ההגדרות האלה מהכרות קרובה עם אנשים שעובדים ב'תעשיה' במגזר הכללי.

ההגדרות הללו קיימות ובשימוש.
ממש לא רק במשרדי פרסום, גם במשרדי עיצוב ובסטודיואים לעיצוב.

וזה לא רק עניין של ניסיון. גרפיקאי לא יהפוך באופן אוטומטי להיות ארט-דיירקטור כעבור 10 שנים.
זה לא דבר שקורה מעצמו. להיות ארט מצריך רזומה מסויים של השכלה בעיצוב (99% מהארט-דיירקטורים בארץ הם בוגרי בצלאל או שנקר), כישורים מאוד מסויימים בניהול צוות וניהול פרוייקטים ועוד. וכמובן כישרון ויכולות אדירים בעיצוב וקריאייטיב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דויד א;480279:
שאלה שמאוד מעניינת אותי
מקסימום? קשה לדעת.
אבל בהחלט יש ביקוש בשוק לגרפיקאים מוצלחים, מהירים, מוכשרים, עם נסיון, קור רוח במצבי לחץ ועמידה בזמנים (אין הרבה כאלו).
חבר שלי שענה על 80% מהדרישות, הרוויח 120 ש"ח לשעה.
ואני מאמין שיש שמרוויחים יותר.

• הוסף לסימניות
מה פשר של הקפיצה כל חצי יום בלי הודעה חדשה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה