היה מעניין לפגוש כאן כמה חברות מהקורס של
בניית אתרים בפרוג...
בכל אופן, אני (אפטריסטית בעיקר, ועורכת וידאו בשילוב אפטר) הגעתי לקורס הנ"ל לא ע"מ להשתדרג, אלא בשביל לדעת מושגים בסיסיים + (פופקו - לא שייך ללמוד ואפילו "מלמעלה" תוך שעה, אלא אם כן אתה "כולבויניק". סורי, אבל זו דעתי) כל זאת בעיקר ע"מ להגיע ללקוחות פוטנציאלים שרוצים להוסיף סרט טוב באתר שלהם. (הנה, קבלו עוד מטרה לשמה אפשר ללמוד CSSוHTML...)
אני יכולה לספר שההשתדרגות שלי בזכות הקורס היתה משתלמת, במיוחד לאור העובדה שכבר כיסיתי את עלות הקורס בזכות הידע והקשרים שיצרתי שם (ו- - - כאן מגיעה תודה ענקית לחיים וטובי שעשו מעל ומעבר עבורנו).
בכל אופן הבעיה המתוארת לעיל' קיימת גם במגזר הכללי אבל שם יש חלופות איכותיות ומקובלות הרבה יותר.
תאר לעצמך שאתה בחור (חילוני) צעיר, שמסיים צבא בעוד חודש (ויש לך מלגת לימודים ע"ח הצבא), אתה אינך לחוץ ממשכורת (אין לך אישה ו-2 ילדים בבית), ואתה יודע שתחום האומנות והגרפיקה מתאים לך מאד. מה יגרום לך ללמוד קורס שנתי (עם כל הכבוד) ולא להשקיע את כל כולך בלימודי מקצוע עתירי ידע ובעלי תעודה המכבדת את עצמה(בשנקר לדוג')???
מה שמתאים לבחור הנ"ל לא מתאים לנו.
באיזה מצב אתה היית כשנכנסת (ברצינות) לתחום העבודה בעיצוב הגרפי וכו' (נשוי/אה + ילדים?)
איפה את התחלת ללמוד את תחום העיצוב? בסמינר? (שנתיים של לימודים חביבים, תוך שעות של לימודי הוראה ומתודיקה לחשבון וכו', פסיכולוגיה, פדגוגיה וכו') וכשיצאת לעולם העבודה (התחתנת כבר?) אז היה לך ברור שאין לך אפשרות כלכלית ללמוד עוד ולבסס את עצמך היטב בתחום כי את חייבת פרנסה.
כך יוצא שאנחנו מגדלים דור של כלבויניקים.
ויעידו על כך עשרות הגננות שפנו אלי ורצו סרט לגן בסכום של 300 ש"ח...
ומה חשבתם - שהן לא מצאו את "הפראיירית" שעשתה את הסרט אפילו בפחות, (ואינני מדברת על עורכות שהתלמדו על סרט אמיתי).
ברור שתצליחו לשים את האצבע על הרבה לקוחות פוטנציאלים שהפסדתם אודות ל"כולבויניקיות" הקיימת במגזר.
ואולי מכאן גם נובע חוסר הפרגון (בהרבה מקומות, לא בכולם) בין בעלי המקצועות החופשיים במגזר, (למה שאני לא אציע את העבודה שהציעו לי לקולגה שלי שיותר מקצועית ממני בתחום, למרות שאני מבינה גם בתחום ההוא?)
דרך אגב - אילו ננהג בדרך זו - כולנו נרוויח עבודות בתחום ההתמקצעות שלנו וגם הלקוח שיקבל איכות שונה לחלוטין, משהו בסגנון של "צאו והתפרנסו זה מזה".