עזרה הצילו!! יתכן שעושקים אברך!!

• הוסף לסימניות
שיתבע את המתווך לדין תורה על כך שרוצה להוציא ממנו כסף,
אם המתווך לא יסכים להגיע, יש כבר לדיינים דרכים לאלץ אותו להגיע.

ותעדכן מה יצא ואם באמת הכל הסתדר.
@אזרח ותיק
אי אפשר לתבוע על מישהו שרוצה ממך כסף.
אל תשלם לו ותשחרר את בתי הדין
ולצערנו, לדיינים אין כ"כ דרכים לאלץ אותו להגיע.
בלת"ק חלקי
קרה לנו אותו סיפור, מתווך הראה לנו דירה -חתמנו לו על הדירה הזאת ולא קנינו כי היתה יקרה
עכשיו אנחנו רואים אותה ללא תיווך
שאלנו רב האם אפשר לגשת ללא תיווך והרב אמר שלא, כי התיווך הוא זה ש"הודיעה לנו על קיומה של הדירה"
האם באמת יש חוק כלשהו בעניין תיווך??
החוק מחייב תשלום רק במקרה שחתמתם על הסכם תיווך מול מתווך עם רשיון בתוקף.
התורה קובעת אחרת.
סיפור שהיה איתי ראיתי דירה וחיפשתי עוד דירות באותו איזור בשביל להתמקח ואחד המתווכים הציע לי דירה ואפילו לא הסתכלתי לא עליו ולא עליה
אחרי תקופה שוב חיפשתי דירה באותו איזור ומתווך אחר הראה לי דירה את אותה דירה של המתווך
כמובן אותו אחד התלונן אמר לי רב להציע דירה זה כלום

להציע דירה זה בהחלט דבר מחייב הלכתית.
השאלה היא בכמה אבל סיכום בע”פ לכאו’ מחייב כחוק הנהוג.
לא יודע מי בדיוק הרבנים המצוינים אבל לפלא הוא בעיניי שכתבו נגד גמ’ מפורשת ב”מ ס”ג בדין סרסור.
וכן ברמ”א בחו”מ רס”ד וכן הגר”א בחו”מ סי’ פ”ז ס”ק קיז.
ופשוט שזו נקיטת בתי הדין.
אגב הוא הדין לשדכנות. נסו לומר לשדכן שעל עצם הצעת בשידוך לא מגיע לו תשלום... הדין לשלם לשניהם גם לשדכן וגם למתווך מגיע מאותו הדין
הרב @bmsz צודק לגמרי. ומומלץ ללמוד את הנושא לפני שמגיבים על דין התורה.
יש הבדל גדול בין שידוך לדירה שידוך העיקר הוא בלהציע אותו
דירה היא העיקר בלראות אותה
הרי כל מתווך מציע את הדירות שלו לעשרות עד שמגיע קונה אחד רציני
הגמרא לא ידעה את הסברא שלך?

לגופו של עניין, צריך לשאול רב מה הדין במקרה שעבר זמן ומחיר הדירה ירד בינתיחם.
אם חייבים לשלם, רוצו לשלם.
אם לא, לכאורה אין מה לפחד מתביעה. בית משפט לכאורה ידחה את טענותיו.
וגם אם לא, מקסימום תשלמו.
המילה תביעה לא מפחידה.
כסאות בית המשפט לא גורמים כאבי גב.

• הוסף לסימניות
הגמרא לא ידעה את הסברא שלך?

לגופו של עניין, צריך לשאול רב מה הדין במקרה שעבר זמן ומחיר הדירה ירד בינתיחם.
אם חייבים לשלם, רוצו לשלם.
אם לא, לכאורה אין מה לפחד מתביעה. בית משפט לכאורה ידחה את טענותיו.
וגם אם לא, מקסימום תשלמו.
המילה תביעה לא מפחידה.
כסאות בית המשפט לא גורמים כאבי גב.
מעניין שכך ענה לי רב וקחו בחשבון שבדינים אלו בודקים את דעת הקונה והמתווך כמה הוא "בונה" על שיחת הטלפון הזאות וכנראה שהיום הצאת הדירה היא לא מספיק רצינית

• הוסף לסימניות
יש הבדל גדול בין שידוך לדירה שידוך העיקר הוא בלהציע אותו
דירה היא העיקר בלראות אותה
הרי כל מתווך מציע את הדירות שלו לעשרות עד שמגיע קונה אחד רציני
גם שידוך זה לא לזרוק שם, אחרת אפשר פשוט להעביר רשימה צפופה של מאות מועמדים, ואז תמיד אוכל לומר שהצעתי ראשון
אגב יש בקול הלשון שיעור מאוד מפורט ומעניין של הרב צבי ברוורמן על הנושא הזה, ומה קורה אם מישהו הציע וירד ואז מישהו אחר הציע וסגרו.

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
לנו היה אותו סיפור עם דירה שמכרנו.
היה זוג שבא לראות את הדירה דרך מתווך ולא רצה
אחרי למעלה מחצי שנה, החליטו לראות שוב את הדירה ואנחנו היינו בלחץ למכור אז המחיר קצת ירד והם קנו ישירות מאיתנו.
שאלו רב לגבי התיווך והרב אמר שלפנים משורת הדין שיתנו משהו למתווך.
הגיעו איתו להסכמה על סכום מסויים וגם קנו לו פרחים ושוקולדים לשבת.
מציינת שהרב אמר מפורש שזה לפנים משורת הדין אבל לא כדאי שתהיה קפידא.
זה כמו, להבדיל מישהו שסוגר שידוך לבד אחרי ששדכן הציע את זה.
זה לא חובה לשלם אבל כדאי.
הייתי ניגשת לשאול רב ואולי להגיע לאיזה הסדר עם המתווך.
תכלס, משקיעים סכומי עתק בקניה של הדירה, שווה בשביל השקט הנפשי לשלם עוד קצת.
ריביו אבל בודאות לא צריך, הרי החיוב לשלם הוא רק במועד חתימת החוזה, אז אין פה שום פיגור...

• הוסף לסימניות
גם שידוך זה לא לזרוק שם, אחרת אפשר פשוט להעביר רשימה צפופה של מאות מועמדים, ואז תמיד אוכל לומר שהצעתי ראשון

יש קהילה מסויימת שכדי לעודד שידוכים הקימו ארגון שמתגמל על כל אדם שמציע שידוך שנסגר לבסוף
כל שנה באיזור ניסן כל אב לבנות מקבל טלפון מכל חברי קהילתו בה מציעים לו את כל הבחורים שיצאו לשידוכים

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
לנו היה אותו סיפור עם דירה שמכרנו.
היה זוג שבא לראות את הדירה דרך מתווך ולא רצה
אחרי למעלה מחצי שנה, החליטו לראות שוב את הדירה ואנחנו היינו בלחץ למכור אז המחיר קצת ירד והם קנו ישירות מאיתנו.
שאלו רב לגבי התיווך והרב אמר שלפנים משורת הדין שיתנו משהו למתווך.
הגיעו איתו להסכמה על סכום מסויים וגם קנו לו פרחים ושוקולדים לשבת.
מציינת שהרב אמר מפורש שזה לפנים משורת הדין אבל לא כדאי שתהיה קפידא.
זה כמו, להבדיל מישהו שסוגר שידוך לבד אחרי ששדכן הציע את זה.
זה לא חובה לשלם אבל כדאי.
הייתי ניגשת לשאול רב ואולי להגיע לאיזה הסדר עם המתווך.
תכלס, משקיעים סכומי עתק בקניה של הדירה, שווה בשביל השקט הנפשי לשלם עוד קצת.
ריביו אבל בודאות לא צריך, הרי החיוב לשלם הוא רק במועד חתימת החוזה, אז אין פה שום פיגור...
זה יפה לפנים משורת הדין לשלם אבל אם המתווך בא אליו בצורה של תביעה, זה נשמע שאין כאן אפשרות לדון על הסכום,
ואם המתווך דורש ממנו ריביות,
זה לא יעזור שהוא יגיד שהוא לא חושב שהוא צריך לשלם ריביות.

• הוסף לסימניות
אולי תעדכן אותנו מה יצא???
זה עדיין בתהליך. בסוף - אעדכן בל"נ.
לפי הבירורים שעד עכשיו עשינו, כנראה שאין סיכוי למתווך לזכות במשפט.
לשם השלמת הסיפור - היום סיפר לי חבר שלי את הדבר המדהים הבא: המתווך בכלל לא ידע שהם קנו בסוף את הדירה, אלא שהיו לחבר שלי ולאשתו נערווים שאולי הם חייבים לשלם למתווך כי אולי לא עבר מספיק זמן מאז שהמתווך הראה לו את הדירה עד הקנייה (אז הוא לא זכר בדיוק כמה זמן עבר, אח"כ התברר שעברה בערך שנה). בתמימותו, ונטו בגלל היראת שמים שלו, הוא התקשר למתווך לשאול אותו אם הוא זוכר כמה זמן עבר. והשאר היסטוריה...
וההמשך בכלל לא יאמן: אתמול חבר שלי דיבר איתו שוב וניסה לומר לו שילכו לרב או לדין תורה כי בכל זאת אנחנו חרדים. לתדהמתו, הנוכל שלף את 2 הטיעונים הבאים: 1 - אתם (כלומר חבר שלי ואשתו) דרשתם ללכת לבית משפט! כמובן שלא היה ולא נברא... 2 - מהשיחות איתכם הבנתי שאתם כאלה נוכלים, ועם כאלה נוכלים מתעסקים רק בבית משפט. להזכירם חבר שלי הוא זה שבכלל פנה אליו מחשש גזל... מדהים!
מדובר במתווך חרדי (אגב עם רישיון תיווך) שיש לו משרד תיווך בבני ברק!! אם מנהלי האתר היו מרשים הייתי כותב את השם שלו...

• הוסף לסימניות
זה עדיין בתהליך. בסוף - אעדכן בל"נ.
לפי הבירורים שעד עכשיו עשינו, כנראה שאין סיכוי למתווך לזכות במשפט.
לשם השלמת הסיפור - היום סיפר לי חבר שלי את הדבר המדהים הבא: המתווך בכלל לא ידע שהם קנו בסוף את הדירה, אלא שהיו לחבר שלי ולאשתו נערווים שאולי הם חייבים לשלם למתווך כי אולי לא עבר מספיק זמן מאז שהמתווך הראה לו את הדירה עד הקנייה (אז הוא לא זכר בדיוק כמה זמן עבר, אח"כ התברר שעברה בערך שנה). בתמימותו, ונטו בגלל היראת שמים שלו, הוא התקשר למתווך לשאול אותו אם הוא זוכר כמה זמן עבר. והשאר היסטוריה...
וההמשך בכלל לא יאמן: אתמול חבר שלי דיבר איתו שוב וניסה לומר לו שילכו לרב או לדין תורה כי בכל זאת אנחנו חרדים. לתדהמתו, הנוכל שלף את 2 הטיעונים הבאים: 1 - אתם (כלומר חבר שלי ואשתו) דרשתם ללכת לבית משפט! כמובן שלא היה ולא נברא... 2 - מהשיחות איתכם הבנתי שאתם כאלה נוכלים, ועם כאלה נוכלים מתעסקים רק בבית משפט. להזכירם חבר שלי הוא זה שבכלל פנה אליו מחשש גזל... מדהים!
מדובר במתווך חרדי (אגב עם רישיון תיווך) שיש לו משרד תיווך בבני ברק!! אם מנהלי האתר היו מרשים הייתי כותב את השם שלו...
וואו איזו עזות מצח!
מקווה שיקיים את מאמר שלמה המלך "תען כסיל אוולתו", לכל אחד צריך לתת כפי האופן בו הוא מתנהג, וד"ל.

• הוסף לסימניות
האם המשרד מתחיל בר?

סיפור לפני שנים
כזה מתווך מב"ב החתים את אמי על טבלה עם 300 דירות והיא חתמה בתמימות (באה להתייעץ על דירה אחרת בכלל)
אחרי תקופה הורי קנו את אחת הדירות שהיתה ברשימה דרך ישא ברכה

המתווך תבע אותם לדין תורה
בכל הסעיפים ההורים שלי יצאו חייבים (היא לא היתה מודעת למשמעות החתימה, ישר שהגיעה לבית זרקה א"כ הרשימה לפח , את החיפוש הרציני אחרי דירה הם התחילו רק אחרי חצי שנה, אז היא פנתה רק לדירה מסוימת ...וכו)
חוץ מהסעיף שעבר כבר זמן, והתיווך אמור להנתן לפרק זמן מסוים
וב"ה נפסק שהם לא חייבים לשלם שקל

• הוסף לסימניות
תגיד לו שיתקשר אליו עכשיו ויגיד לו שחבר שלו העו"ד מגיש נגדו כעת קובלנה לרשם המתווכים והוא צריך את מספר רשיון התיווך שלו ודרך אגב השיחה מוקלטת
ולהיות קשוח בשיחה
(תחזור אלינו עוד 5 דקות ותעדכן פה מה קרה ,עלי שזה יסתדר משום מה)
אם רב יגיד לך שלא צריך לשלם, אז לא צריך עו"ד אמיתי, מספיק שיהיה לך חבר שיש לו קול בריא ואומץ, שיתקשר ויציג את עצמו כעו"ד ויאמר שעל פי חוק לא צריך לתת לך כלום, בטח לפני שאתה מראה את המסמך, וזהו

• הוסף לסימניות
אם רב יגיד לך שלא צריך לשלם, אז לא צריך עו"ד אמיתי, מספיק שיהיה לך חבר שיש לו קול בריא ואומץ, שיתקשר ויציג את עצמו כעו"ד ויאמר שעל פי חוק לא צריך לתת לך כלום, בטח לפני שאתה מראה את המסמך, וזהו
רק תיזהר שאותו החבר האמיץ בסוף יתבע אותך על דמי טיפול והתחזות על סך 4,000 ש"ח...
תבדוק אם הוא לא באמת עו"ד, ואם כן, האם הוא מה-99.9% של עורכי הדין...

• הוסף לסימניות
יש לי חבר אברך יקר, שנתקל עכשיו בסיפור הבא:

לפני 5 שנים, מתווך מסויים הראה לו דירה (לקנייה). המחיר היה לו יקר.
כעבור חצי שנה בערך, אותו מתווך הראה לו דירה אחרת, והחתים אותו על בלעדיות. הוא לא קנה דרכו. וכאן נפרדו דרכם של חברי והמתווך.
עברה עוד חצי שנה בערך (כשנה מאז הדירה הראשונה), והוא ראה בפרסום בעיתון על דירה מסויימת למכירה עם מחיר שמתאים לו. כשהוא יצר קשר עם המוכר, הוא הבין שזו אותה דירה ראשונה שהמתווך הראה לו (כשנה לפנ"כ), אלא שכעת המחיר שלה ירד. הוא קנה את הדירה.
ניתן לפנות אלי בפרטי PO9181 בג'ימייל

• הוסף לסימניות
לדעתי, צריך לתת רמז, כך שמי שאינו מכיר לא ידע,
למשל מתווך אשכנזי בן 50, נמוך, שיש לו משרד תיווך בשיכון ה'
(מקווה שאין אחד כזה...😊)
ומי שירצה ללכת אליו, יזכר פתאום, אופססס ראיתי בפרוג משהו...
כנראה זה עליו, אז כשאני הולך אליו, אני צריך להיזהר מחתימות.

• הוסף לסימניות
אגב יש בקול הלשון שיעור מאוד מפורט ומעניין של הרב צבי ברוורמן על הנושא הזה, ומה קורה אם מישהו הציע וירד ואז מישהו אחר הציע וסגרו.
סיפר לי יהודי מחו"ל שאצלו בקהילה יש "שדכנית" משועממת מהזן הזה, שנותנת רשימת מכולת לכל מי שיש לו ילד בשידוכים. ואחר כך כשמשהו יוצא לפועל, היא תובעת שדכנות. כמובן שרב הקהילה פסק שלא צריך לתת לה כלום.

• הוסף לסימניות
לדעתי, צריך לתת רמז, כך שמי שאינו מכיר לא ידע,
למשל מתווך אשכנזי בן 50, נמוך, שיש לו משרד תיווך בשיכון ה'
(מקווה שאין אחד כזה...😊)
ומי שירצה ללכת אליו, יזכר פתאום, אופססס ראיתי בפרוג משהו...
כנראה זה עליו, אז כשאני הולך אליו, אני צריך להיזהר מחתימות.
חוששני שרמז יגרום שיהיה מי שיראה מתווך שאינו אשכנזי כבן חמישים ויחשוב שודאי שאינו נוכל...
עדיף שיזהרו מכולם, חשדהו וחשדהו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה