הצילו!!! כלבים!

• הוסף לסימניות
היכולת להפריד בין אמוציות פראיות, לבין ראציונל מפוכח, היא אחת המיומנויות שנדרשות מאדם בוגר, בדרך להכרעה כל שהיא בחיים.
זה ככה בשביל הפתיחה.
אבל למעשה:
אני רואה כאן עניין של איכות הסביבה. מבחינתי אותם כלבים מפריעים לסביבתם בדיוק כמו כך מפגע סביבתי אחר.
כל השאלה היא עד כמה אנשים מוכנים לוותר על איכות החיים שלהם בשביל השני.
יש אנשים שיראו שהשכן מגדל עץ תאנים.
זה מעצבן אותם, תאנים זה דבר נורא מלכלך, ובקיץ הן נושרות על השביל, ומעניקות למי שדרך עליהן תחושה של מעיכת חשופית.
השלכת של התאנה זה אחד הדברים המעצבנים, עלים גדולים, מגושמים, נוחתים על השביל וממש מלכלכים אותו.

שכן נורמלי מקבל את העובדה שלאחר יש רצון לגדל את העץ, ומוותר מעט על הנוחות שלו, ולמרות שהעלים ממש מכסים את השביל, הוא יודע להסתדר במשך השלכת, ובמשך הזמן הוא אפילו לומד להנות מרחש פצפוץ העלים מתחת לנעלים המצוחצחות שלו.

השכן הלא נורמלי, רואה את השכן כשהוא נוטע עץ תאנים.
לפני שהוא מספיק להרים שוב את המעדר הוא כבר נמצא לידו עם ערמת ספרים:
ספר של הרב ויא, ספר החוקים והתקנות בעניין גינות ביתיות התרמ"ח, מדריך למזיקי עצים, וספר טלפונים של רמת גן (סתם להרשים עם העובי) ומסכת בבא בתרא.
הוא מתחיל לצרוח עליו:
"מה אתה נוטע כאן תאנים?? אתה יודע כמה תולעים יש בזה??"
הספר הראשון נפתח (תמונה של תולעת שמנמנה)
"ובכלל, אסור לנטוע עצים בקצה של נחלה, בזווית מעל שביל, ובגבולות 67" (שלושה ספרים נפתחים, ציטוטים נשלפים, המשקפיים שלו עפים).
"סליחה", שואל הנוטע, "מה בדיוק מפריע לך?"
"אתה שואל מה מפריע??" הוא צורח, "אתה לא מבין לבד??"
"ממש לא"
"אם אתה שואל", הוא מנפנף באצבע, "לא רק שאין מקומך כאן בבנין, אלא אין מקומך במחננו!!"
"למה", שואל הנוטע, "מה מיוחד במחנכם?"
"מיוחד", מצווח השכן, "שלא שואלי שאלות על כלום, במיוחד אחרי שנים שאיש לא העז לערער את החלטותי!!" הוא מצביע למעלה: "הנה תראה! קצמן בנו מרפסת, הרסתי להם אותה, הייתה בלי אישורים, לגרוס הרסתי חדר כביסה ממש לא אסתתי, לועקנין סגרתי את הגינה, כי הם גידלו עצים שמפילים הרבה עלים על הרצפה", קולו מצטרד, "והכי גרוע זה אתה, ששואל מה זה בדיוק מפריע..."

יאללה, הבנתם לבד.

• הוסף לסימניות
כלב צריך בית, זאת חיה שבייתו אותה, אם היא בכלבייה רב הסיכויים שירדימו אותה באיזה שלב למוות, הרבה אנשים מאמצים כלב בעיקר בשביל החסד שבזה.
הבנתי.
אז טובת הכלבים קודמת לטובת השכנים.
(אולי זה הכוונה "זובחי אדם עגלים ישקון"...)

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל השרשור, אני מקווה שזו לא חזרה.
גרתי שנים באיזור עם כלבים. לבעלים אסור!! לשחרר אות, אלא רק במקומות שמיועדים לכך. זהו חוק.
אז אין פחד והילדים יכולים להתיידד איתם קצת:)
הבעיה שיש כלבי בר לפעמים ואז זה באמת מסוכן - העיריה/מועצה צריכה לטפל בכל כלב שמשוטט לבדו.

• הוסף לסימניות
מחיפוש קצר בגוגל מצאתי הרבה מקורות נגד גידול כלבים.
אמנם מדובר בד"כ על כלב רע, אבל גם סתם כלב -
13. המהרש"א חידושי אגדות מסכת שבת דף סג עמוד א
כבר אמרו במס' בב"ק אסור לאדם לגדל כלב רע בתוך ביתו שנאמר "לא תשים דמים בביתך", אבל הכא מוסיף דאל יגדל כלב אפי' הוא יודע בו שאינו כלב רע ומשום דמונע חסד וכו' דהאורחים והעניים לא ידעו בו שאינו רע וסוברים שהוא רע ויראים ממנו מלבוא לביתו, וכדמייתי הך עובדא דלא היה הכלב רע ולא היה יכול להזיק ומתוך שהיתה האשה סבורה שהוא רע הפילה, ואמר "ויראת שדי יעזוב" וכו' דדרך מגדל כלב להעמידו על הפתח לשמירת ביתו, ויראת שרי שהוא המזוזה [דחקוק עליה שם "שרי"] לשמירת פתח ביתו הוא יעזוב ופורק. ע"ש..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Smeshi;1459544:
מחיפוש קצר בגוגל מצאתי הרבה מקורות נגד גידול כלבים.
אמנם מדובר בד"כ על כלב רע, אבל גם סתם כלב -
13. המהרש"א חידושי אגדות מסכת שבת דף סג עמוד א
כבר אמרו במס' בב"ק אסור לאדם לגדל כלב רע בתוך ביתו שנאמר "לא תשים דמים בביתך", אבל הכא מוסיף דאל יגדל כלב אפי' הוא יודע בו שאינו כלב רע ומשום דמונע חסד וכו' דהאורחים והעניים לא ידעו בו שאינו רע וסוברים שהוא רע ויראים ממנו מלבוא לביתו, וכדמייתי הך עובדא דלא היה הכלב רע ולא היה יכול להזיק ומתוך שהיתה האשה סבורה שהוא רע הפילה, ואמר "ויראת שדי יעזוב" וכו' דדרך מגדל כלב להעמידו על הפתח לשמירת ביתו, ויראת שרי שהוא המזוזה [דחקוק עליה שם "שרי"] לשמירת פתח ביתו הוא יעזוב ופורק. ע"ש..
אני חושבת שזה הציטוט שיוכל לעזור לפותחת האשכול, אם היא רוצה לשלוח מכתב לבעלי הכלבים.
ובכלל שיח נעים עם בעלי הכלבים אודות הילדים שמפחדים, זה אופציה מצוינת.
הילדים שלי(ואני) אוהבים בע"ח ובכללם כלבים, אז לי לא היה מפריע הכלבים אלא הסגנון של המשפחה שמחזיקה אותם, אם זו משפחה מצוינת שזו רק הבאג שלה, טוב.
אבל בד"כ זה בא בעסקת חבילה עם עוד אלמנטים בעייתים יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1459296:
היכולת להפריד בין אמוציות פראיות, לבין ראציונל מפוכח, היא אחת המיומנויות שנדרשות מאדם בוגר, בדרך להכרעה כל שהיא בחיים.
זה ככה בשביל הפתיחה.
אבל למעשה:
אני רואה כאן עניין של איכות הסביבה. מבחינתי אותם כלבים מפריעים לסביבתם בדיוק כמו כך מפגע סביבתי אחר.
כל השאלה היא עד כמה אנשים מוכנים לוותר על איכות החיים שלהם בשביל השני.
יש אנשים שיראו שהשכן מגדל עץ תאנים.
זה מעצבן אותם, תאנים זה דבר נורא מלכלך, ובקיץ הן נושרות על השביל, ומעניקות למי שדרך עליהן תחושה של מעיכת חשופית.
השלכת של התאנה זה אחד הדברים המעצבנים, עלים גדולים, מגושמים, נוחתים על השביל וממש מלכלכים אותו.

שכן נורמלי מקבל את העובדה שלאחר יש רצון לגדל את העץ, ומוותר מעט על הנוחות שלו, ולמרות שהעלים ממש מכסים את השביל, הוא יודע להסתדר במשך השלכת, ובמשך הזמן הוא אפילו לומד להנות מרחש פצפוץ העלים מתחת לנעלים המצוחצחות שלו.

השכן הלא נורמלי, רואה את השכן כשהוא נוטע עץ תאנים.
לפני שהוא מספיק להרים שוב את המעדר הוא כבר נמצא לידו עם ערמת ספרים:
ספר של הרב ויא, ספר החוקים והתקנות בעניין גינות ביתיות התרמ"ח, מדריך למזיקי עצים, וספר טלפונים של רמת גן (סתם להרשים עם העובי) ומסכת בבא בתרא.
הוא מתחיל לצרוח עליו:
"מה אתה נוטע כאן תאנים?? אתה יודע כמה תולעים יש בזה??"
הספר הראשון נפתח (תמונה של תולעת שמנמנה)
"ובכלל, אסור לנטוע עצים בקצה של נחלה, בזווית מעל שביל, ובגבולות 67" (שלושה ספרים נפתחים, ציטוטים נשלפים, המשקפיים שלו עפים).
"סליחה", שואל הנוטע, "מה בדיוק מפריע לך?"
"אתה שואל מה מפריע??" הוא צורח, "אתה לא מבין לבד??"
"ממש לא"
"אם אתה שואל", הוא מנפנף באצבע, "לא רק שאין מקומך כאן בבנין, אלא אין מקומך במחננו!!"
"למה", שואל הנוטע, "מה מיוחד במחנכם?"
"מיוחד", מצווח השכן, "שלא שואלי שאלות על כלום, במיוחד אחרי שנים שאיש לא העז לערער את החלטותי!!" הוא מצביע למעלה: "הנה תראה! קצמן בנו מרפסת, הרסתי להם אותה, הייתה בלי אישורים, לגרוס הרסתי חדר כביסה ממש לא אסתתי, לועקנין סגרתי את הגינה, כי הם גידלו עצים שמפילים הרבה עלים על הרצפה", קולו מצטרד, "והכי גרוע זה אתה, ששואל מה זה בדיוק מפריע..."

יאללה, הבנתם לבד.

אני לא רואה שום קשר בין המשל למה שאמור להיות הנמשל!!!

• אפשר להשוות פחד של ילדים ללכלוך של עץ?!
  • אפשר להשוות עניין עקרוני שדבר שמאוס מבחינת השקפתינו וילדינו רואים אותו כעת כלגיטימי לסתם איזה לכלוך?!
  • האם כל מה שאנו לא מעוניינים בכלבים בסביבתנו זה רק איזה חוסר פרגון?!
  • כלב אמור להיות מאוס אצל יהודי ירא"ש (עיין ב'עמק דבר' דלעיל), ואם מישהו לא רק שזה לא מאוס אצלו הוא גם לא מבין את הבעיה בזה, הוא אכן בבעיה מבחינה רוחנית!!!

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה כתבו למעלה..
כתגובה לפותחת האשכול..
אני רועדת מכלבים.. ושונאת אותם לא משנה כמה שיגידו לי שהם חמודים.

אני במקומך הייתי מכינה לי קמיע ועליו הכיתוב "ובבנ"י לא יחרץ כלב לשונו"
ותולה כמה כאלו על כמה עמודי חשמל ולוחות מודעות באיזור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1459658:
כלב אמור להיות מאוס אצל יהודי ירא"ש (עיין ב'עמק דבר' דלעיל), ואם מישהו לא רק שזה לא מאוס אצלו הוא גם לא מבין את הבעיה בזה, הוא אכן בבעיה מבחינה רוחנית!!!

זה שהבן אדם לא יר"ש זה לא משהו שאת יכולה לטפל בו.
תחזקי את יראת השמים אצלך ואצל ילדייך ותתפללי שלא יושפעו מטומאת הכלב וחוסר יראת השמים של המשפחה.
אני מבינה את הכאב שאת גרה בעיר חרדית ולא בעיר מעורבת כי רצית שכנים שכולם יר"ש וצדיקים אבל ד' החליט אחרת.
לא מתפקידנו לטפל ביראת השמים של האחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YochiS;1459708:
זה שהבן אדם לא יר"ש זה לא משהו שאת יכולה לטפל בו.
תחזקי את יראת השמים אצלך ואצל ילדייך ותתפללי שלא יושפעו מטומאת הכלב וחוסר יראת השמים של המשפחה.
אני מבינה את הכאב שאת גרה בעיר חרדית ולא בעיר מעורבת כי רצית שכנים שכולם יר"ש וצדיקים אבל ד' החליט אחרת.
לא מתפקידנו לטפל ביראת השמים של האחרים.
בירא"ש אי אפשר לטפל, אבל בכלבים [ו\או לגרום לבעליהם להבין שאין מקומם (ו\או הכלבים) במחנינו] מקווה שכן!

• הוסף לסימניות
אני מניחה שבנושא רגיש כזה של להראות לבנ"א שהוא או מעשיו אינם רצויים, כדאי להתייעץ עם מורה הוראה ולא לפעול עפ"י דעה אישית. לפעמים דעת תורה אמיתית מתחשבת בעוד נתונים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1459658:
אני לא רואה שום קשר בין המשל למה שאמור להיות הנמשל!!!

[*]כלב אמור להיות מאוס אצל יהודי ירא"ש (עיין ב'עמק דבר' דלעיל), ואם מישהו לא רק שזה לא מאוס אצלו הוא גם לא מבין את הבעיה בזה, הוא אכן בבעיה מבחינה רוחנית!!!
[/LIST]

לא הרחקת לכת?
קצת זהירות.
את מוציאה שם רע על רבים, ואני בתוכם, שאין להם בעיה אישית עם כלבים.

• הוסף לסימניות
אני חושב שכלבים אצל חרדים זה כמו פיצה בערב יום כיפור..
בשום מקום לא כתוב שאסור.....

יש דברים שזה לא המקום...

• הוסף לסימניות
יש בעיה לגדל כלבים בגלל שזה מפחיד אנשים אחרים. (בנוסף לעוד בעיות שעליהם אנחנו לא אחראים) וזכותו הבסיסית של כל אחד לומר שזה מפריע לו ומפחיד אותו ואת ילדיו ולדרוש ממי שיש לו כלב שיגור במקום אחר שבו לא מפחדים מכלבים.

כמובן שהדרישה יכולה להיעשות רק במסגרת הלכתית (מותר לגדל אם הוא כל הזמן קשור בשרשרת והוא לא נובח ולא מפחיד אף אחד)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אש הנגבי;1459751:
אני חושב שכלבים אצל חרדים זה כמו פיצה בערב יום כיפור..
בשום מקום לא כתוב שאסור.....

יש דברים שזה לא המקום...

מה שידוע לי שפיצה בערב יום כיפור זה מצוה.... כנראה התכוונת לפיצה בתשעת הימים...

• הוסף לסימניות
מכירה משפחה חרדית (!) ויר"ש (!)
שהכניסו כלב (קטן, ובלתי מזיק) כאקט טיפולי באחד מילדיהם.
(ובאישור רב, אם שאלתם!)
זה היה מוצלח ועזר מאד מאד מאד,
אבל הם הוציאו את הכלב לבסוף, בגלל התגובות של הסביבה.

בזמנו לא הבנתי אותם,
עכשיו כשאני קוראת את האשכול אני מבינה.

חברה, לא יצאתם קצת מפרופורציות?????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1459757:
יום כיפור!

והנה סיפור מהרה"ק מברדיצ'וב:
בערב יום הכיפורים קודם כל נדרי, בראותו שבית הכנסת מלא מפה אל פה, פנה אל אלוקים ואמר:
"ריבונו של עולם! לו אמרת לגויים, כי מצווה לאכול ולשתות כל היום שלפני הערב הקדוש הזה, אז שתו כולם לשכרה ולא היה בערב אף מניין אחד להתפלל לפניך. רק עמך ישראל הוא עם קדוש: אין אחד מהם שכור, אין אחד מהם שאכל יותר מדי; כולם התכנסו ובאו לבית מקדשך ועומדים יחפים לפניך".

יש מצוות ביהדות שרק יהודים יודעים איך לקיים אותם, ובמה מהדרים ובמה לא!
כ"כ כל מיני הרגשים יהודיים למיניהם, שזה עניין פנימי יהודי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1459757:

???:confused:הכל בסדר?

יש למישהו מושג האם ישנם חנויות פיצה פתוחות ב-ט' תשרי???

נכתב ע"י אש הנגבי;1459795:
???:confused:הכל בסדר?

יש למישהו מושג האם ישנם חנויות פיצה פתוחות ב-ט' תשרי???
איך הגעתם מכלבים לפיצות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה