הצילו!!! כלבים!

נכתב ע"י אש הנגבי;1459806:
עיין הערה #94 ותמצא נחת.

בפעם הבאה לא מעירים אם מדלגים..:D
זו הייתה שאלה רטורית לרמוז שהאשכול נסחחחחחחף.

נראה לי שמתפתח כאן ויכוח סרק, שהרי אף אחד לא ישתכנע לשנות עמדה במידת היחס לכלבים. (אין במה שכתבתי בהודעה 8 לשקף את דעתי אלא עזרה לפותחת האשכול).
תרשו לי לשער שרוב המתדיינים כאן לא מגדלים או חושבים לגדל כלב...

מה שכן אפשר לדרוש מבעל כלב זה לקשור אותו. אבל לדרוש שיעבור דירה /יצא מחוץ למחנה / מחוץ לשלוש מחנות... זו היסחפות...

נ.ב. אולי שיפתחו פורום התנצחויות בהשקפה...;):D:p

אני רועדת מכלבים אבל גם נגעלת מ-א-ו-ד
בדיוק כמו שמקק הוא לא מזיק אבל דוחהההההה
גם מחתולים אני נגעלת (בלי שום פחד מהם) אבל החתולים בד"כ בורחים מאנשים ולכן זה לא כ"כ נורא, כלב, בעיקר אם מגדלים אותו אנשים, לא מפחד ולא בורח .
וזה מגעיל , דוחה וגם מפחיד.

וחוץ מזה, גם אם אין שום בעיה בלגדל כלבים (ויש...) עדיין יש את אל תפרוש מן הציבור.
אדם שחי בשכונה חרדית צריך להתנהג בהתאם, ואם מאוד בא לו לגדל כלב שישמור עליו בבית...

נכתב ע"י הגפן;1459658:

[*]כלב אמור להיות מאוס אצל יהודי ירא"ש (עיין ב'עמק דבר' דלעיל), ואם מישהו לא רק שזה לא מאוס אצלו הוא גם לא מבין את הבעיה בזה, הוא אכן בבעיה מבחינה רוחנית!!!
[/LIST]

חבל שאת נכנסת לכאלו פינות, זה ממש הוצאת שם רע על יהודים חרדים ויראים, שבטוח מקפידים על שוח"ע יותר ממך (ממה שהובן מדבריך) ועדין מחבבים כלבים,
אניט מכירה אישית אנישים ירא"ש ברמות על שהתחרדו עם השנים ולהוריהם יש כלב, אין מצב שהם יכניסו אותו לבית, אבל כן, תתפלאי לשמוע, כשהם מגיעים להוריהם, יכול להיות שהם לא "סולדים" ממנו.
וההכללות האלו לדעתי הם ממש אבל ממש חוסר ירא"ש כי בתורה שלנו כתוב, לכבד כל יהודי, לאהוב אותו, לדון לכף זכות, לא להכליל וכו' ולשמור על שולחן ערוך כמו שהוא בלי שינויים שמתאימים לרוח המקום והזמן...

ואני ממש נגד גידול כלבים במקום חרדי, לדעתי מי שגר בעיר חרדית בד"כ גר שם כי הוא מעונין לחיות בצורת החיים הזו וחייב להתאים את עצמו, לא מתאים לך חפש מקום שיתאים לדרכך!!!

נכתב ע"י האיה;1459857:
אני מכירה אישית אנשים ירא"ש ברמות על שהתחרדו עם השנים ולהוריהם יש כלב, אין מצב שהם יכניסו אותו לבית, אבל כן, תתפלאי לשמוע, כשהם מגיעים להוריהם, יכול להיות שהם לא "סולדים" ממנו.
לכל כלל יש יוצא מן הכלל!
דברינו היו על מי שגדל בסביבה חרדית, וללא כלבים בסביבתו, ובכ"ז לא סולד מהם.
(ולמשל: חילול שבת (ללא השוואה כמובן), מי שזה לא כואב לו לראות חילול שבת חסר לו בירא"ש. כמובן, אם הוא גדל במקום חילוני שמחללים בו שבת והורגל בזה, אז לא אומר שחסר לו בירא"ש).

נכתב ע"י הגפן;1460080:
לכל כלל יש יוצא מן הכלל!
דברינו היו על מי שגדל בסביבה חרדית, וללא כלבים בסביבתו, ובכ"ז לא סולד מהם.
(ולמשל: חילול שבת, מי שזה לא כואב לו לראות חילול שבת חסר לו בירא"ש. כמובן, אם הוא גדל במקום חילוני שמחללים בו שבת והורגל בזה, אז לא אומר שחסר לו בירא"ש).
ההשוואה הזאת היא שיא השיאים

נכתב ע"י GRN;1460085:
תוקן. מלכתחילה התכוונתי לכתוב כך, ושכחתי.
תודה רבה!

נכתב ע"י GRN;1460085:
הבן שלי אהב כלבים ושאר בעלי חיים מאז שהיה תינוק, כל הזדמנות רק ביקש שנקנה לו בע"ח.
רציתי לישאול את הגפן, אם חוסר יר"ש זה מולד, כי אני מתחילה לדאוג..

הגפן....
שכחת לציין את אחת הבעיות העיקריות עם הכלבים.
הלכלוך!

במיוחד בעיר חרדית שאין קנסות ואין פקחים. אף אחד לא טורח לעורר את הבעיה הזאת.
לא נעים לכתוב אבל ברחובות מסוימים (כמו הרחוב שלי) העיניים חייבות להיות ברצפה, הסטת אותם לשנייה - ואופס דורכים על משהו.

אני חושבת שהעירייה צריכה להכיר בעובדה הזו שיש כלבים, (לדעתי לא יצליחו לסלק מאנשים וכמות בעלי הכלבים תגדל) ולטפל בבעיה ברצינות.

נכתב ע"י יעל א;1460157:
הבן שלי אהב כלבים ושאר בעלי חיים מאז שהיה תינוק, כל הזדמנות רק ביקש שנקנה לו בע"ח.
רציתי לישאול את הגפן, אם חוסר יר"ש זה מולד, כי אני מתחילה לדאוג..

כנראה זה מולד.

לא ראיתי אף בריסקר או חזון איש ניר עם כלב.

אעזוב את דיוני ההשקפה ואעבור לפרקטיקה
הבית מטופטפ שלא אכפת להם כלב מתחת לרגליים ושאין לו טיטול לצרכיו?...
אצלי הבלגן לא נגמר בלי כלב...
אם חסר בעלי חיים יש חיות "כפריות" אפרוחים, ברווזים, ארנבת והכי טוב אקוויריום שלא מלכלך בכלל...
אם חסר סיפוק ממשהו יש המון ארגונים שישמחו בכל זוג ידיים שבא להתנדב

נכתב ע"י מיכל123;1460319:
כנראה זה מולד.

לא ראיתי אף בריסקר או חזון איש ניר עם כלב.

אני רואה שהחזוניאישניר או הבריסקרים או מי שלא יהיה מאד מקפידים בבין אדם למקום.
אבל שוכחים שאת בן אדם לחבירו ציוה המקום.

נכתב ע"י חנון;1460339:
אעזוב את דיוני ההשקפה ואעבור לפרקטיקה
הבית מטופטפ שלא אכפת להם כלב מתחת לרגליים ושאין לו טיטול לצרכיו?...
אצלי הבלגן לא נגמר בלי כלב...
אם חסר בעלי חיים יש חיות "כפריות" אפרוחים, ברווזים, ארנבת והכי טוב אקוויריום שלא מלכלך בכלל...
אם חסר סיפוק ממשהו יש המון ארגונים שישמחו בכל זוג ידיים שבא להתנדב
זה לא שיקול. אתה אוהב דגים ואחרים אוהבים כלבים.
השיקול לדרוש מאחרים שלא יגדלו זה רק הלכתי /מפריע לי. אי אפשר להכריח את השני לאהוב את מה שאתה אוהב.

נכתב ע"י רחלים;1460342:
אני רואה שהחזוניאישניר או הבריסקרים או מי שלא יהיה מאד מקפידים בבין אדם למקום.
אבל שוכחים שאת בן אדם לחבירו ציוה המקום.

חלילה.
הוצאת לעז על עדות קדושות מישראל.

לא חסרים חזון'אישניקים שמקפידים מאד בבין אדם לחברו, ולא תשמע מהם לעולם ביטויי זלזול בשום הלכה שבשו"ע, לא משנה אם היא פופלרית או לא.

-----
והם לא יגדלו כלבים, כמובן.
אגב, גם אני לא.

אני חושבת שאם עיר לובשת צביון לא חרדי(והכלבים הם רק סימפטום,בעיני) זו בעיה למי שבא לשם על מנת לגור בעיר חרדית.
ות'אמת חוץ מלעזוב אני לא רואה פיתרון.
כי הבעיות לא ייגמרו בזה..

ח"ו לא התכוונתי להכליל ולהוציא שם רע על צדיקים וקדושים בישראל.
פשוט היה לי טעם רע עוד מהאשכול הקודם עם הגופיות של הגברים.
אז הוצאתי את זה.
מצטערת אם מי שלא קשור לזה נפגע.
זה היה נטו על הויכוחים פה שיורדים לפסים אישיים ולשפיטה במקרה שמישהו לא נוהג כמוך.

(הא, ואני ממש לא בעד כלבים)

נכתב ע"י רחלים;1460366:
ח"ו לא התכוונתי להכליל ולהוציא שם רע על צדיקים וקדושים בישראל.
פשוט היה לי טעם רע עוד מהאשכול הקודם עם הגופיות של הגברים.
אז הוצאתי את זה.
מצטערת אם מי שלא קשור לזה נפגע.
זה היה נטו על הויכוחים פה שיורדים לפסים אישיים ולשפיטה במקרה שמישהו לא נוהג כמוך.

(הא, ואני ממש לא בעד כלבים)

מסכימה איתך שגם האשכול ההוא היה ממש לא חביב,
אבל לא החזונאישניקים אשמים בזה....

נכתב ע"י Efratush;1460239:
הגפן....
שכחת לציין את אחת הבעיות העיקריות עם הכלבים.
הלכלוך!

במיוחד בעיר חרדית שאין קנסות ואין פקחים. אף אחד לא טורח לעורר את הבעיה הזאת.
לא נעים לכתוב אבל ברחובות מסוימים (כמו הרחוב שלי) העיניים חייבות להיות ברצפה, הסטת אותם לשנייה - ואופס דורכים על משהו.

אני חושבת שהעירייה צריכה להכיר בעובדה הזו שיש כלבים, (לדעתי לא יצליחו לסלק מאנשים וכמות בעלי הכלבים תגדל) ולטפל בבעיה ברצינות.

באיזו עיר חרדית זה קורה?:eek:
(אלעד אולי?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה