הצילו!!! כלבים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1458969:
כל מילה נוספת מיותרת...

קראתי בעניין.
העמק דבר כותב שמי שאוהב כלבים רואה בזה משהו אהוב וחביב,
ומי שלא אוהב כלבים רואה בזה משהו משוקץ ומתועב.

ובכן???

אני לא רואה שהוא כותב שצריך ללכת לחנך אחרים לזרוק את הכלבים שלהם.

ואגב,
אם כתבת על משפחות בעלי תשובה -
חשבת פעם כמה דברים מעברם הם זנחו מאחורי גבם, ובאיזה מחיר של הקרבה?

בלי לנסות להיות במצבם, אפשר להבין את הקושי לוותר על משהו שחשוב להם מאד, אם אין בו איסור הלכתי.
(כמו שאפשר להבין נשים בעלות תשובה שממשיכות לעשן. נכון, לא מקובל אצל חרדים - אבל גמילה מסיגריות קשה מאד לכל אחד, והקושי של חזרה בתשובה מורכב דיו גם בלי להוסיף את הסיגריה לסיפור.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבש;1458976:
זהו, שאין מושג. סתם מדקלמים מהבטן ממקום אמוציונאלי בלי לחשוב יותר מידי.

נסו לשאול על כך דמות תורנית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1458967:
ואם אתם רוצים להבין את עומק העיוות:
זה (היינו, לא להזעזע מדברים שאינם מקובלים אך אינם חטא) יותר גרוע מאי-שמירת הלכות מפורשות בשולחן ערוך? שמת לב מה שכתבת??????

כבר מזמן לא ראיתי הדגמה כל כך טובה ל"את אשר אסרת התרתי, ואת אשר התרת אסרתי".
לדבר דיבור לשון הרע אחד גרוע בחומרת איסורו וריבוי העשין והלאוין שלו מאשר איסור הליכה בלי כיפה בעשרות מונים.
ובכ"ז מי שלצערנו נכשל באיסור לשון הרע נחשב לחלק מציבור יראי ה' ואילו זה שהולך בלא כיפה לא.
לזה יש לך הסבר?

• הוסף לסימניות
אני מבינה אותך מצד הגועל. חיה זה דבר דוחה ולא משנה אם זה ארנב, כלב או חתולה.
מבחינתי היחס שליט לכלבים שווה לחתולים ונמלים.
(אולי בעצם לנמלים אני מתייחסת בסלחנות יותר כיון שבילדותי עקבנו שעות אחר הנמלים..:))

משפחה חרדית נורמיטיבית באמת לא אמורה לגדל כלבים, לא בקטע של הלכה. אין ענין סתם להכניס תרבות שלא נהוגה.
משפחות חוזרות בתשובה עוברות כ,כ הרבה, מקריבות ומותירות מאחור הרגלים רבים, זה עוול לבקש מהם ליטוש גם את זה.

ראיינתי השבוע בעלת תשובה. היא סיפרה לי שהיא היתה עמוק בתוך העולם החרדי, אבל היה לה קשה לוותר על הכלבה שלה. היא חיה איתה עוד 8 שנים כחרדית.

סתם מעצבן לגדול יחד עם כלבים למי שלא רגיל. בדיוק כמו שסבתא שלי מתעצבנת על נמלים.
אין בזה שום דבר של הלכה או השקפה. ענין של הרגלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1458981:
לדבר דיבור לשון הרע אחד גרוע בחומרת איסורו וריבוי העשין והלאוין שלו מאשר איסור הליכה בלי כיפה בעשרות מונים.
ובכ"ז מי שלצערנו נכשל באיסור לשון הרע נחשב לחלק מציבור יראי ה' ואילו זה שהולך בלא כיפה לא.
לזה יש לך הסבר?

בהחלט.
כי לאיסור לשון הרע לצערנו התרגלנו במשך דורות. "עבר ושנה נעשה לו כהיתר"
החפץ חיים מסביר שבגלל החטא הזה גלו ישראל, ובגללו אנחנו עדיין בגלות במשך אלפיים שנה.

בדיוק כמו שיש יהודים שמזלזלים בשמירת שבת, על אף חומר העוון,
כך יש יהודים שמזלזלים בשמירת הלשון, על חומרתה.

זה לא הופך אותנו לצדיקים גדולים.
זה המצב החברתי שלנו. וזה מצב עצוב.

וכמובן כמובן, שהעובדה שהדבר הזה מקובל, לא הופך את זה לפחות חמור מאשר ללכת בלי כיפה.
זה רק שיבוש, שיבוש עצוב ומר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1458978:
ואגב,

בלי לנסות להיות במצבם, אפשר להבין את הקושי לוותר על משהו שחשוב להם מאד, אם אין בו איסור הלכתי.
(כמו שאפשר להבין נשים בעלות תשובה שממשיכות לעשן. נכון, לא מקובל אצל חרדים - אבל גמילה מסיגריות קשה מאד לכל אחד, והקושי של חזרה בתשובה מורכב דיו גם בלי להוסיף את הסיגריה לסיפור.)
גלבוע. כתבתי את תגובתי לפני שראיתי את שלך..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1458967:
נסחפת לגמרי. אבל לגמרי.

ברוך ה' הילדים שלנו מתקבלים בקלי קלות לכל מוסדות החינוך, לא עולה על דעתנו לגדל כלבים, ללכת עם חולצות מקושקשות וג'ינסים, לא מבינים כלום בספורט, וכל חטאנו הוא שלא נחרדנו מזה שמישהו אחר מגדל כלב...

ואם אתם רוצים להבין את עומק העיוות:
זה (היינו, לא להזעזע מדברים שאינם מקובלים אך אינם חטא) יותר גרוע מאי-שמירת הלכות מפורשות בשולחן ערוך? שמת לב מה שכתבת??????

כבר מזמן לא ראיתי הדגמה כל כך טובה ל"את אשר אסרת התרתי, ואת אשר התרת אסרתי".

הגפן, תקראי את זה שוב.

• הוסף לסימניות
נסי לשאול גם

לי אין עם זה בעיה.
אבל מי שרוצה לשנות לעניות דעתי כדאי שישאל מה דעת התורה בנושא
[יהדות זה לא "דת" חוקים וכו' אלא אורח חיים. גם לנושא זה יש מקום לדעת תורה]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;1458991:
לי אין עם זה בעיה.

אף אחד פה לא ביקש לשנות.

מישהו רוצה לעשות בלגן לשכנים - אז בבקשה שישאל קודם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1458978:
קראתי בעניין.
העמק דבר כותב שמי שאוהב כלבים רואה בזה משהו אהוב וחביב,
ומי שלא אוהב כלבים רואה בזה משהו משוקץ ומתועב.
כן, זה מה שכתוב שם, ותו לא?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ת'כלס;1458991:
לי אין עם זה בעיה.

תבדילי בבקשה.
יהדות זה כן דת, הלכה, וגם גדרים וסייגים. וגם רגש ומשמעות פנימית של קיום המצוות.

חרדיות- זה סגנון חיים שנקבע בדור שניים האחרונים.

דעת תורה- זה גם דבר שמשתנה בין רב לרב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1458996:
אף אחד פה לא ביקש לשנות.

מישהו רוצה לעשות בלגן לשכנים - אז בבקשה שישאל קודם.

הדיון לא היה על הבלגן לשכנים אלא על עצם הדבר.

וגם פותחת האשכול בקשה חומר בנושא.
לנו היו שכנים שחצי ממשפחתם לא שו"מ וברשותם היה כלב די אימתני
לרוב השכנים באזור זה הפריע וכשאמרנו והסברנו להם, הם פשוט הוציאו אותו (מכרו, אל תדאגו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1458981:
לזה יש לך הסבר?

שימי לב- נחשב.

בעיני מי?

זה ההסבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1458997:
כן, זה מה שכתוב שם, ותו לא?!

כתוב שם שהתורה חביבה לישראל כמו שהכלבים חביבים על הגויים.
והעמק דבר שואל למה נבחר דווקא הדימוי הזה.
וההסבר שהוא נותן:
יש דברים שכולם אוהבים, מי יותר ומי פחות.
אבל שתי האהבות האלו אינן כן: אהבת התורה שאוהבים אותה לומדיה, וכן אהבת הכלבים לאומות העולם - משוקץ ומתועב בעיני האדם שאין לו אהבה זו, והם דברים בלתי מובנים.
(תודה למי שהביא את הדברים - דברים חזקים מאד, וכל כך אקטואליים היום!!!!)
ולכן צריך להבין שיש כאן משהו רוחני עמוק: התורה היא חלק מהדבקים בה, התורה וישראל הם אחד, כמו בן שקשור לאימו, וכך גם רוח הכלב עם אוהביו.

להמשיך? השאר כבר ממש לא קשור לכלבים, אפילו לא בעקיפין.

• הוסף לסימניות
הגפן, אני מסכימה איתך לגמרי, אבל תראה מה קורה כשאתה מנסה פה לשכנע אנשים שכנראה אין להם כלב כמה זה קשה לשכנע, תחשוב מה יקרה אם תרצה לשכנע במודעה יחידה בלי אפשרות להתדיין כמו פה אדם שיש לו כלב, זה נראה לי כמעט חסר סיכוי.

ובקשר לבעלי תשובה שקשה לו להיפרד, אני לא כותבת משהו סטטיסטי, אבל לפי מה שראיתי אצל בעלי תשובה, אלה שכל הזמן קשה להם להיפרד מהעבר כל הזמן מתנדנדים ולא סגורים על עצמם והילדים שלהם גדלים בצורה לא ברורה, לעומת כאלה שהבינו איפה נמצאת האמת ונטשו את הכל בצורה מהירה וברורה ונכנסו לקהילות חרדיות מסודרות גם היה להם יותר קל, גם ילדיהם נשארו במסגרות, וגם אחרי כמה שנים קשה לנחש עליהם שהיו פעם בעלי תשובה.
אז לכל בעלי התשובה, אנו מאוד מעריכים את דרכם אבל הם לא עושים לי או לכל יהודי אחר טובה בזה שהם נוהגים כמו כל שאר הציבור החרדי, הטובה הראשונה שהם עושים זה לעצמם ולדורות הבאים אחריהם, שיודעים לאן הם שייכים בצורה ברורה, ולא קרועים בין 2 עולמות.

• הוסף לסימניות
כפילות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1458978:
ואגב,

אין לי בעיה עם מי שקשה לו להיפרד מגידול כלב, רק שיקשור אותו, ובמצב כזה הוא לא מפחיד.
[ובמאמר המוסגר בגלל שעלתה הדוגמא הזו לגבי העישון, לדעתי אם קשה לה שתמשיך בצנעה, אם זה נעשה בפרהסיה יש בזה טעם לפגם, ופגיעה בעדינותה של בת ישראל.]

בכ"א בכל עניני ההשקפה כל אחד ינהג לפי רבותיו / ראות עיניו, אין זה מתפקידנו לתקן את העולם. (וגם לא נצליח...).
מה שביקשו זה רק לא להפריע לסביבה - לקשור את הכלב, גם אם הוא לא עושה כלום...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה