הצילו!!! כלבים!

נכתב ע"י יעל א;1460751:
וגם אוהבת לחבוט את קרניה בכתלים, ולנגח את מי שמעצבן אותה..ולא שולטת בצרכיה (כמו הכלב שמחכה בסבלנות עד שיוציאו אותו)והריח והלכלוך בהתאם, ומשאירה טינופת סביב האוכל שלה.
בקיצור עזים פעמים רבות לא נוטות לידידותיות מופלגת.
מה שכן, היא כשרה, אז אפשר תמיד לשחוט אותה אם היא עולה על העצבים....
(וזה חוץ מהענין ההלכתי)
זכיתי בקולר?

מצטערת, בתור עירונית שרואה עז רק בגן החיות התנכ"י אחת לכמה שנים לא ידעתי שהעז כ"כ גרועה ומעצבנת יותר מכלב...

גם לגדל אפרוחים לא מומלץ:
פלא יועץ:"ישמע חכם ויוסיף לקח (משלי א ה) לקים צואת רבי יהודה החסיד שלא לגדל אפרוחים כלל"...

נכתב ע"י הגפן;1460766:
כמה דברים:
  • עצם ההרגשה שבעירנו עיר חרדית מסתובבים בין הרגלים כלבים זה כבר דבר גרוע בפני עצמו.
  • הלואי והיה מדובר בכלב או שניים שיש מה לדבר בכלל על פתירת הבעיה (בעיית הפחד בלבד!) בדרכים רגילות (או ישרות כפי שאתה מכנה) לצערנו מדובר במגיפה של ממש.
  • שלא לדבר בכלל שמחלקם אתה מפחד לא פחות מאשר הכלבים שלהם.
  • וזה חוץ מהבעיה החינוכית שהזכרתי לעיל שאני לא רוצה שהילדים שלי יסתכלו על גידול כלבים כדבר לגיטימי סתם כך בכלל ובעיר חרדית בפרט.
  • ויש עוד נקודה: עצם זה שלא מתביישים להחזיק כלב זו כבר בעיה רוחנית של העיר (בבני ברק שום חרדי לא יהין להחזיק כלב!).
יופי
הגדרת את מה שמפריע לך
עכשיו תגדירי את המטרה, מהו היעד שאליו את מצפה להגיע (לדוגמא: הפחתה של אחוזים מסויימים של מספרי הכלבים בעיר שלך)
ועכשיו נותר רק לחשוב מהי השיטה למיגור התופעה. מעניין אותי מה השיטה שאת חושבת לנכון, כדי לפתור את הבעיה.

נכתב ע"י הגפן;1460766:
כמה דברים:
  • עצם ההרגשה שבעירנו עיר חרדית מסתובבים בין הרגלים כלבים זה כבר דבר גרוע בפני עצמו.
  • הלואי והיה מדובר בכלב או שניים שיש מה לדבר בכלל על פתירת הבעיה (בעיית הפחד בלבד!) בדרכים רגילות (או ישרות כפי שאתה מכנה) לצערנו מדובר במגיפה של ממש.
  • שלא לדבר בכלל שמחלקם אתה מפחד לא פחות מאשר הכלבים שלהם.
  • וזה חוץ מהבעיה החינוכית שהזכרתי לעיל שאני לא רוצה שהילדים שלי יסתכלו על גידול כלבים כדבר לגיטימי סתם כך בכלל ובעיר חרדית בפרט.
  • ויש עוד נקודה: עצם זה שלא מתביישים להחזיק כלב זו כבר בעיה רוחנית של העיר (בבני ברק שום חרדי לא יהין להחזיק כלב!).
את אכן צודקת שהבעיה הרבה מעבר לכלבים והפחד מהם.. ועל זה בדיוק הגבתי כבר:
אני חושבת שאם עיר לובשת צביון לא חרדי(והכלבים הם רק סימפטום,בעיני) זו בעיה למי שבא לשם על מנת לגור בעיר חרדית.
ות'אמת חוץ מלעזוב אני לא רואה פיתרון.
כי הבעיות לא ייגמרו בזה..

הדפסתי את האשכול לכבוד שבת.
ככה יהיה מה לקרוא , (ויתרנו על קנית העיתון)
אם תמשיכו עוד קצת, נוכל לוותר גם על הספר. ;)
שבת שלום ומבורך!
נ.ב. תגובות והבעת דעה אישית בלי נדר במוצאי שבת, אם יהיה לי מה להוסיף.

נכתב ע"י קקטוס;1460781:
יופי
הגדרת את מה שמפריע לך
עכשיו תגדירי את המטרה, מהו היעד שאליו את מצפה להגיע (לדוגמא: הפחתה של אחוזים מסויימים של מספרי הכלבים בעיר שלך)
ועכשיו נותר רק לחשוב מהי השיטה למיגור התופעה. מעניין אותי מה השיטה שאת חושבת לנכון, כדי לפתור את הבעיה.
כמו שכתבתי בראשית האשכול, הבקשה שלי קודם כל דברי מוסר וכדו' שאולי יוכלו לחדור דווקא לאלו שנקראים חרדים, שזה הדבר שהכי כואב לי.
וכמו שכשגדר נפרצת נעלמת לה הבושה, חושבני שהפוך אי"ה זה גם יעבוד, שכשיתחילו כמה להיגמל מזה זה יגרום לאחרים קצת יותר להתבייש, ולהפסיק להופיע (ואולי אפי' להחזיק) אם כלבים.

סתם,
אם זה עדיין רלוונטי.
כלב זו חיה לא טהורה.
נקודה.
אצלנו יש הקפדה מיוחדת עד כמה שאפשר, כמובן.
להימנע מלהראות לילדים חיות טמאות,
אפילו דובי!
זה מה שנקרא חינוך על טהרת הקודש.
יש כאלה שיגידו שזו הגזמה וכו' וכו'
אבל זה דבר ידוע גם ביהדות וגם בתורת הפסיכולוגיה
שחינוך מתחיל מגיל 0 והנפש של הילד מושפעת
מאוד ממה שהוא רואה/חווה/שומע בינקות.
וחיה לא טהורה,
זה דבר לא טהור.
זהו.

נכתב ע"י OR_Design;1462410:
:eek::eek::eek:

זה לא הגזמה...
זה הרבה מעבר.

זה לא הגזמה, זו דרך חיים
חב"ד, לא?
מעריכה.

אני לא חושבת שאנחנו הם אלו שיכולים לבוא ולהגיד למשהיא שמחמירה על עצמה שהיא מגזימה, בפרט שידוע שהרבי מחב"ד מאד מאד הקפיד על העניין הזה

פה טמון הענין....
חוסר קבלת השונה,
התורה ירדה בעירX ומשם עברה ל-Y וכל השאר התוספו לעמ"י במהלך השנים ע"י שינויים והוספות ככל העולה על רוחם...
מה שאין זו דעת רבותי, מוגזם וכו'
ואילו מה ששונה מדעת רבותי רח"ל
ןעיין באשכולות אחרים לעיל...

פה טמון הענין....
חוסר קבלת השונה,
התורה ירדה בעירX ומשם עברה ל-Y וכל השאר התוספו לעמ"י במהלך השנים ע"י שינויים והוספות ככל העולה על רוחם...

נכתב ע"י האיה;1462433:
פה טמון הענין....
חוסר קבלת השונה,

את/ה מכיר/ה רב שדעתו חיובית מגידול כלב מחמד?
דוקא מעניין לשמוע.

נכתב ע"י גלבוע;1460714:
משום מה נזכרתי במשנה באבות:
אין בור ירא חטא, ולא עם הארץ חסיד.

אין אפס,
אשכול משעשע...

נראה לי שזו התגובה היחידה ההולמת לסיכום האשכול.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה