הצילו...משכנתא!!!

• הוסף לסימניות
בס"ד
שלום לכולם, ערב טוב!
אנו עומדים בסיעתא דשמיא לפני לקיחת משכנתא ראשונה (ומקווים שבעז"ה גם האחרונה...)
הבו טיפים, עיצות, המלצות מנסיון, אזהרות וכו', וכו'..... בכל הנושא הבוער הזה ובפרט בשאלות הבאות:
1. על איזה בנק אתם ממליצים? (אנחנו בני ברקים... אבל זה לא אומר שלא נהיה מוכנים ליסוע גם לעיר אחרת אם זה משתלם....!)
2. איזה סוג משכנתא להעדיף? (פריים, צמוד למדד, קבוע??? תנו קצת הסבר עליהם...)
בקיצור,אנא, עזרו לנו לעשות סדר בנושא!!! ותזכו משמים לשפע ברכה והצלחה!!!
(נ.ב. אם זה משמעותי לתשובות, אז הסכום שאנו מתכוונים להלוות הוא בסביבות ה-600,000 ש"ח)
יישר כוח, ותזכו למצוות.

• הוסף לסימניות
המלצה חמה להתיעץ עם יועצים עם קבלות,
ולא להתברבר כאן, במיוחד עכשיו שחלו שינויים גדולים.

• הוסף לסימניות
אני לא יועצת משכנתאות. אבל דבר אחד יש לי להגיד תכיני הרבה כח לעמידה בתור לחתום לרוץ להחתים שוב להחתים כי חסר.. בקיצור פרוצדורה!
ממה שידוע לי משתלם יותר לקחת היום פריים, אך יצא לפני שבועיים חוק חדש (חבל שלא הגשת רק את הבקשה קודם) שפריים אפשר לקחת רק משליש מההלוואה! ואם אני לא טועה גם רק 50% מערך הדירה.
בקיצור בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;574219:
בס"ד
ומקווים שבעז"ה גם האחרונה
דבר ראשון אל תיקחו את הנושא כאילו זה אסון, בס''ה כל העשירים והגבירים בעולם יש להם מליונים שלקחו משכנתא מהבנק, זה בס''ה כלי איך להתקדם, בין אם לדירה פרטית ובין אם לעסקים וכו', כך שצריך להסתכל על זה בפרופורציה הנכונה. (כמובן בלי ליכנס לפן ההלכתי)

מניסיון אני גם ממליץ על לקיחת יועץ משכנתאות אובייקטיבי מנוסה, שיכול להביא ריבית זולה יותר, אשר בסופו של דבר משתלם יותר הן מבחינת הסחבת והביוקרטיה שחוסכים, והן מבחינת הריביות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;574236:
ממה שידוע לי משתלם יותר לקחת היום פריים, אך יצא לפני שבועיים חוק חדש (חבל שלא הגשת רק את הבקשה קודם) שפריים אפשר לקחת רק משליש מההלוואה! ואם אני לא טועה גם רק 50% מערך הדירה.
בקיצור בהצלחה

החוק הזה שיהיה שליש זה בס''ה לטובתנו, כי הלואת פריים למרות שהוא עכשיו יותר זול, הוא אשליה, כי זה בטוח שפריים עוד יעלה משמעותית, השאלה היא רק כמה ומתי, לכן בטוח ארוך יותר זה לא משתלם.
לי אישית שיש סכום נכבד מהמשכנתא בפריים, וזה עלה בתקופה האחרונה משמעותית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י g2035;574262:
לי אישית שיש סכום נכבד מהמשכנתא בפריים, וזה עלה בתקופה האחרונה משמעותית.
כן, אבל המדד עלה יותר!!

• הוסף לסימניות
המלצה חמה:
יועץ משכנתאות!!!!!!!!!!!! שווה כל שקל!

וכמו שאמרו פה לפני להכין הרבה כוחות.......ללכת לחזור ואז שוב ושוב ושוב........
שיהיה בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;574236:
אני לא יועצת משכנתאות. אבל דבר אחד יש לי להגיד תכיני הרבה כח לעמידה בתור לחתום לרוץ להחתים שוב להחתים כי חסר.. בקיצור פרוצדורה!
בקיצור בהצלחה

הםריים זה לא חוק חדש, כי כשאנחנו לקחנו משכנתא לפני כמעט שנתיים זה כבר היה...

ההמלצה שלי זה להתייעץ עם יועץ משכנתאות, זה לא בזבוז כסף, כדי שבאמת תקבלו את התנאים הטובים ביותר.
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
בס"ד

קודם כל, תודה על כל ההמלצות החמות, זה אכן מאד מחמם את הלב!!
דבר שני, הבהרה: אנחנו בהחלט לא רואים את הנושא בתור "אסון". קריאת ה"הצילו" היתה מכוונת לכוחות שתהליך זה דורש, לבירוקרטיה, לסחבת וכו' וכו' כפי שאכן בא לידי ביטוי בתגובות.
שלישית, האם אכן אין סיכוי, ובאופן נחרץ, לא כדאי לקחת משכנתא באופן עצמאי מול הבנק בלי ליווי של יועץ??? (לא שאנו חלילה חושדים שיש לאי מי מן המגיבים מניות אצל יועץ כלשהו, אלא השאלה היא האם אכן זה עד כדי כך החלטי וברור כי בתגובות זה היה נשמע (נראה...) ממש נחרץ...)
באם התשובה היא "לא", ניתן בהחלט להסתדר גם לבד - נשמח לקבל המלצות על בנק מוצלח לכך, וכן טיפים בנושא.
באם התשובה היא "כן", הכי טוב לקחת יועץ - נשמח לקבל המלצות מתוך נסיון אישי (פרסומות גם אנחנו יודעים לקרוא...;)) על יועץ או חברה של ליווי משכנתאות. וגם כאן טיפים בנושא (איך אפשר בלי???:eek:) וכמובן - כמה אמור לעלות לנו התענוג (?!) הזה???

ועוד משהו, האם אין אי מי מבין כל חברי הפורום המקסים הזה שהצליח להוציא משכנתא בכוחות עצמו (כמובן עם המון ס"ד) מבלי שתצא לו הנשמה, ומבלי שיצא לו עשן מהאוזניים??? איפה הוא????

יישר כח גדול לכולם:)בתגובותיכם אתם מעידים, שלא פסו אנשים אכפתיים מהעולם!!!

• הוסף לסימניות
בשביל להוציא משכנתא צריך:
1]להזמין תור אצל פקיד משכנתאות בבנק כלשהוא.
2]להגיע.
3]להביא תלושי משכורת ובנק 3 חדשים אחרונים ופרטי הדירה הנרכשת.
4]לחכות לשמוע מה הם מציעים, (אחוזים מהנכס, סוג הלוואה)
5]להראות את ההצעה לעוד 2 בנקים, ולשאול אותם אם יש להם תנאים טובים יותר.
6]אם קיבלתם כמה הצעות שונות- כדאי להתייעץ עם מי שמבין .
7]להכין חנוכת הבית בשעטו"מ.

אם המשכנתא בעייתית, מבחינת הנכס או האחוזים, חייבים כאלו שיעשו לכם את העבודה.לא יאמן מה הם מצליחים לעשות. וכן, בכל מצב תצטרכו למלאות ולחתום, למלאות ולחתום. אז מה קרה?

• הוסף לסימניות
לדעתי (כמו שכתבתי קודם) מאד מומלץ לקחת יועץ משכנתאות כי הפקידים בבנק זורקים עליכם מידע בכמויות שלא תמיד מובן וצריך ממש לאחוז ראש כדי להבין מי נגד מי.
יש כאלה שלוקחים משכנתא בלי יועץ אבל צריך ממש ראש גדול והרבה עצבים............

ושוב,
המון הצלחה!!!!!

• הוסף לסימניות
מנסיון בנוסף לכל הסחבת כדי מאד לפני כל יציאה לשים כמה פרוטות צדקה כדי שילך כשורה ובקלות.
מספיק שתגיע לבנק והפקיד שמטפל לך בתיק יצא, לך תחכה לו עד שיגיע אתה צריך להספיק להגיע לשמאי ולהוציא כסף מהכספומט ולהוציא את הילד מהגן ופתאום מצלצלים אליך מהמשרד של העורך דין שחסר מסמך כל שהוא בקיצור זה לא נגמר.
אז צריך הרבה מאד סיעתא דשמיא הרבה מאד!!!!

ואני חושבת שכדי לקחת יועץ משכנתאות שישיג לכם את המשכנתא הטובה ביותר, אני אישית הלכתי ישירות לבנק, חשבתי שאחסוך והצטערתי. זה היה ממש תהליך לא קל.

הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
הפואנטה בלקיחת יועץ משכנתאות היא פשוט 'להפיל' עליו את המשימה להתמודד עם פקידי הבנק ושפתם הלא ברורה בכוונה תחילה.
לא שאני נגד יועצי משכנתאות. אחי רכש דירה בעזרת יועץ כזה, והיה מרוצה מאד, ב"ה.
אבל לפעמים נראה לי שהבנק עושה עלינו קופה בגלל כל אותם ביישנים, שלא מעזים לשבת מול הפקיד, לנעוץ בו מבט חד ולומר לו: "לא הבנתי, אני רוצה להבין בדיוק מה המשמעות של כל זה מבחינת התשלומים החודשיים שלי, לקבל ביד תחזית תשלומים צפויים, להבין מה המשמעות אם קורה ככה, ומה אם קורה אחרת ו..." הבנתם את הנקודה- לא להתבייש! לזכור שאתם הלקוח, והבנק אמור לרצות אתכם ולא הפוך. סיפר לי מנהל מכירות ותיק באחת החברות הסלולאריות, שחלק מן התדרוך שמקבלים אנשי שירות לקוחות כולל שימוש במילים מקצועיות, על מנת לשדר התנשאות וידע מעל הלקוח. ב-95% מן המקרים, כך הודה אותו מנהל- זה מצליח! אנשים מתביישים לשאול, כי הם חוששים להפגין בורות.
אולי עדיף להפגין בורות באותו רגע, מאשר להווכח בשנים הבאות, שהסכלות האמיתית היתה החשש לשאול.

• הוסף לסימניות
בס"ד

כמובן שהמפתח להצלחה - סיעתא דשמיא!!!
אני אישית אומרת לפני כל יציאה מהבית את התפילה להצלחה מבעל השל"ה הק', היא קצרה, הופכת להיות שגורה על הפה, ואני יכולה ממש להעיד על כך שזה עובד (האמונה, כמובן....) במאה אחוז!!! שמתי לב שבפעמים שבהם היתה לי עגמת נפש והפסד גדול, אלו היו הפעמים בהם שכחתי להתפלל לפני כן!!!!!!!!

ועכשיו,
אוקי, השתכנעתי סופית בנחיצות של יועץ מומחה. האם יש למישהו מושג כמה לוקחים על כזה דבר? (זה בהחלט שיקול אצלנו...!) ובנוסף, הבו המלצות מנסיונכם האישי, למי כדאי לפנות??? ערכו לנו היכרו עם האנשים שעזרו לכם בנושא הכל כך לא פשוט...

תודה ולילה (מקווה שזה לא מוגזם לאחל את זה בשעה כזאת...) טוב!!! (אל דאגה, אני עוד לא הולכת לישון... הלוואי...;))

• הוסף לסימניות
כשלקחתי משכנתא (לא מזמן) לא ידעתי מה יועץ משכנתאות אמור לעזור לי.
פשוט ישבתי מול פקיד, ושאלתי ודנתי וחקרתי והצעתי, בקיצור, למדתי את הנושא לעומק, ובסופו של דבר הגעתי לנוסחה שהכי מתאימה לי.
אם כמו שכותבים כאן, הכל נופל על היועץ, אז הוא אף פעם לא יוכל להתאים לך ספיציפית. את זו שצריכה להחליט.
בקיצור, זה אתגר אבל שווה.
עצה קטנה, את ביטוח החיים והמבנה, אל תעשי דרך הבנק, באותו מחיר את יכולה להשיג הרבה הרבה יותר. (וגם בפחות)

• הוסף לסימניות
ותבררי טוב על יועץ כי גם בתחום הזה יש "כל מיני",

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לללי;574406:
כשלקחתי משכנתא (לא מזמן) לא ידעתי מה יועץ משכנתאות אמור לעזור לי.
פשוט ישבתי מול פקיד, ושאלתי ודנתי וחקרתי והצעתי, בקיצור, למדתי את הנושא לעומק, ובסופו של דבר הגעתי לנוסחה שהכי מתאימה לי.
אם כמו שכותבים כאן, הכל נופל על היועץ, אז הוא אף פעם לא יוכל להתאים לך ספיציפית. את זו שצריכה להחליט.
בקיצור, זה אתגר אבל שווה.

אז אפשר לסכם את זה שאם אנחנו טיפוסים שבהחלט לא מתביישים לשאול, ולהיפך, מסוגלים אפילו להתעקש על "קלוץ קאשעס" העיקר לדעת ש"כיסינו" את כל האפשרויות - אז כן ניתן לוותר על הייעוץ???
וחוצמז'ה, כשאת אומרת שזה אתגר, אבל שווה. למה את מתכוונת??? לסיפוק העצמי או מבחינה תקציבית?
פשוט, עוד אף אחד לא ציין כמה זה יכול לעלות כל הייעוץ הזה, ואז קשה לשקול את זה. כי גם אם אנחנו גם יודעים את המלאכה לפעמים זה שווה שמישהו עושה את העבודה במקומנו, כי גם time is money ואני אומרת שגם "עצבים = כסף" וכו'...
ועוד דבר, איך באמת יודעים שהיועץ נתן לי את האופציה הטובה ביותר? אם אני עוצמת עיניים ונותנת לו לברר ולבדוק לבד, מי אמר שזה אכן הטוב בשבילי? הרי אם באמת אנחנו לא רוצים להכנס ללימוד של הנושא, אז כל ההסברים שהוא יתן לי לא יעזרו לי כי אני לא אבין את עולם המושגים ששייכים לנושא, וייתכן שהוא אף יוכל "לעבוד" או "לעגל פינות" (בלשון עדינה...) אז איך מסתדרים עם זה???
הנה, אתם רואים כמה שאלות שיש לנו:):):) בואו נראה מי יהיה הפקיד הסבלני שיזכה בפרס השירות המצטיין (בלי מילים לועזיות כמובן...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;574435:
אז אפשר לסכם את זה שאם אנחנו טיפוסים שבהחלט לא מתביישים לשאול, ולהיפך, מסוגלים אפילו להתעקש על "קלוץ קאשעס" העיקר לדעת ש"כיסינו" את כל האפשרויות - אז כן ניתן לוותר על הייעוץ???
וחוצמז'ה, כשאת אומרת שזה אתגר, אבל שווה. למה את מתכוונת??? לסיפוק העצמי או מבחינה תקציבית?
פשוט, עוד אף אחד לא ציין כמה זה יכול לעלות כל הייעוץ הזה, ואז קשה לשקול את זה. כי גם אם אנחנו גם יודעים את המלאכה לפעמים זה שווה שמישהו עושה את העבודה במקומנו, כי גם time is money ואני אומרת שגם "עצבים = כסף" וכו'...
ועוד דבר, איך באמת יודעים שהיועץ נתן לי את האופציה הטובה ביותר? אם אני עוצמת עיניים ונותנת לו לברר ולבדוק לבד, מי אמר שזה אכן הטוב בשבילי? הרי אם באמת אנחנו לא רוצים להכנס ללימוד של הנושא, אז כל ההסברים שהוא יתן לי לא יעזרו לי כי אני לא אבין את עולם המושגים ששייכים לנושא, וייתכן שהוא אף יוכל "לעבוד" או "לעגל פינות" (בלשון עדינה...) אז איך מסתדרים עם זה???
הנה, אתם רואים כמה שאלות שיש לנו:):):) בואו נראה מי יהיה הפקיד הסבלני שיזכה בפרס השירות המצטיין (בלי מילים לועזיות כמובן...)
קודם כל כמה שאת תחקרי את הנושא עדיין אין לך את הנסיון של היועץ.
וכן לבעל מקצוע צריך לתת אמון.
סיפר לי אחד שהוא לרואה חשבון שלו הוא נותן פנקס צ'קים עם חתימה.
ואם את לא הולכת על הכיוון של יועץ אז המלצה קטנה.
תזכרי שגם הפקיד הוא בנאדם.

• הוסף לסימניות
אנחנו לקחנו משכנתא בלי יועץ. ישבנו שעות בבנק, בררנו, התקשרנו, שאלנו אנשים, טרטרנו את הפקידים...
בסופו של דבר לקחנו משכנתא עם ריבית של שליש פריים, שליש מדד ושליש מדינה.
אח"כ הצטערנו על כך כי המדד עלה הרבה יותר מהפריים ואילו אחי שלקח יועץ לקח רק פריים והרוויח. האם זה שווה את ההשקעה הכספית? תאמיני לי שאני לא יודעת.

• הוסף לסימניות
היועץ לא חוסך הרבה ריצות, אפשר לעשות את מה שהוא עושה לבד עם קצת לימוד והבנה,
היועץ בסה"כ לוקח את התיק לכמה בנקים, לוקח הצעות מחיר ומתמקח. את זה אתם יכולים לעשות לבד,
אם הסיפור מורכב יותר או בעייתי כן מומלץ לקחת יועץ.
יועץ לוקח בסביבות 4000 ש"ח (מחיר מקובל)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה