הקפאת מטרנה

• הוסף לסימניות
שמעתי שאפשר להקפיא את המטרנה (בעודה אבקה) מיד בפתיחת הקופסא, והיא נשמרת לזמן יותר ארוך. האם זה נכון? ובמידה שכן, לכמה זמן זה מחזיק?

• הוסף לסימניות
בעקרון אפשר להקפיא. אני משתמשת מאד מעט, נגמרת לי קופסא של 700 גר' בשלושה-ארבעה חודשים, והיא במקפיא מיום היפתחה.
להבדיל, בטמפרטורת החדר החברה כותבת שאפשר להשתמש עד חודש.

• הוסף לסימניות
התקשרתי פעם לשאול שאלה זו את חברת מטרנה ותשובתם הייתה שהאבקה מתחמצנת במגע ממושך עם האויר והקפאה לא תועיל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקודת זינוק;1288609:
התקשרתי פעם לשאול שאלה זו את חברת מטרנה ותשובתם הייתה שהאבקה מתחמצנת במגע ממושך עם האויר והקפאה לא תועיל.

למה שתאמר אחרת, זה לא משתלם.

• הוסף לסימניות
המחיר בעננים...

רבותי!
זה נראה לכם הוגן, המחיר למטרנה? הם בלעדיים ומחזיקים אותנו בגרון. לא?
האם בחו"ל גם אלו המחירים? ממש מעניין...

• הוסף לסימניות
יותר לא הוגן שהם עושים קופסאות ענקקק לתינוק שצריך סה"כ פעם ביום 120 גר' אצל המטפלת.
איך אני אמורה להשתלט תוך 30 יום על קופסא? (כמובן שהמחיר בהתאם)
אז בד"כ אני מחלקת עם שכנה או לחילופין, לוקחת משכנה ומשלמת לה או מחזירה לה אחרי תקופה שהגעתי לכמות נכבדת שמצדיקה קניית קופסא. אבל עכשיו קניתי ואין לי עם מי לחלוק וחבל לי על המטרנה שתלך לפח.
אם האבקה מתחמצנת היא נהיית מסוכנת או רק לא יעילה?

• הוסף לסימניות
הם לא יחידים, יש גם את סימילאק.
ואחי עשה פעם חשבון שזה לא יוצא יותר יקר מלתת לילד אותה כמות של חלב פרה, אז תרגיעו.

יש גם חבילות קטנות יותר, על ה-700 רשום "אריזת חסכון",
(יכול להיות שבמהדרין אין? כי ראיתי קטנות רק בסנטר פארם)

• הוסף לסימניות
אני הייתי מקפיאה,
הבת שלי מקבלת מטרנה בערך פעם ביום
פתאום אני שמה לב שהיא מקיאה איזה פעם ביום...
בהתחלה לא קישרתי, עד שהרחתי את המטרנה
ולמרבה הזוועה היא הייתה חמוצה!!!:eek:

כנראה ברגע שהאבקה מקבלת לחות מהמקפיא היא מחמיצה, השערה שלי...

• הוסף לסימניות
יש מטרנה TO GO שהיא אריזה של שקיות קטנות כמו דוגמיות
אני השתמשתי בזה לצורך גיבוי לחלב אם למטפלת, וזה ממש נח.
כמובן שבשימוש שוטף זה יוצא יקר מאד. אבל אם את צריכה ממש כמות מעטה זה משתלם.

• הוסף לסימניות
יש לי קופסת מטרנה מיותרת שפתחתי בטעות
(יש לי כבר אחת פתוחה)
מי שרוצה יכול לבוא לקחת מקרית הרצוג בני ברק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוזי משולם;1288743:
רבותי!
זה נראה לכם הוגן, המחיר למטרנה? הם בלעדיים ומחזיקים אותנו בגרון. לא?
האם בחו"ל גם אלו המחירים? ממש מעניין...

ישנם מקומות בחו"ל שלא נותנים למכור תחליפי חלב. בנסיעה לארה"ב ביקשו ממני פעם להביא מס' קופסאות לאחת שצורכת רק זה.

• הוסף לסימניות
מטרנה טו גו עולה עכשיו ברשת זול ובגדול 10 ש"ח לקופסא
בחישוב פשוט זה יותר זול מקופסא גדולה ב-58 ש"ח (גם אם הצלחנו לגמור אותה בלי לזרוק...)
אין לי מושג איך זה יכול להיות אבל זו המציאות.
קניתי סטוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי1;1288903:
יותר לא הוגן שהם עושים קופסאות ענקקק לתינוק שצריך סה"כ פעם ביום 120 גר' אצל המטפלת.
איך אני אמורה להשתלט תוך 30 יום על קופסא? (כמובן שהמחיר בהתאם)
אז בד"כ אני מחלקת עם שכנה או לחילופין, לוקחת משכנה ומשלמת לה או מחזירה לה אחרי תקופה שהגעתי לכמות נכבדת שמצדיקה קניית קופסא. אבל עכשיו קניתי ואין לי עם מי לחלוק וחבל לי על המטרנה שתלך לפח.
אם האבקה מתחמצנת היא נהיית מסוכנת או רק לא יעילה?

אז תתני לתינוק קמח... מה שווה תמ"ל ללא ויטמינים...
א"א להקפיא מטרנה!!
אל תשחקו בקיבה של התינוקות!:(
יש מטרנה טו גו - זה הפתרון!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נירוש;1289035:
אז תתני לתינוק קמח... מה שווה תמ"ל ללא ויטמינים...
א"א להקפיא מטרנה!!
אל תשחקו בקיבה של התינוקות!:(
יש מטרנה טו גו - זה הפתרון!

הייתי נותנת קמח אם זה היה אפשרי.:)
מדובר סה"כ בארוחה שהיא פעם ביום אצל המטפלת כדי שישבע, הוא לא ניזון על זה אלא על הנקה, ואם מדובר רק בויטמינים ולא ברעל אז זה לא סוף העולם.
למה, רק לנו מותר לנשנש ממתקים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי1;1289042:
הייתי נותנת קמח אם זה היה אפשרי.:)
מדובר סה"כ בארוחה שהיא פעם ביום אצל המטפלת כדי שישבע, הוא לא ניזון על זה אלא על הנקה, ואם מדובר רק בויטמינים ולא ברעל אז זה לא סוף העולם.
למה, רק לנו מותר לנשנש ממתקים?

ויטמינים שמתחמצנים הם כמו רעל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

החל ממחר: מעל חצי מיליון חבילות תמ״ל ממלאי החירום יימכרו ב-50% הנחה ברמי לוי ובמחסני השוק, ללא הגבלת כמות — הקלה משמעותית ליוקר המחיה, במיוחד למשפחות מרובות ילדים, אך עם תוקף קצר של תשעה חודשים בלבד​

00:00

02:43
האזינו לכתבה

colbass.com
בשורה למשפחות חרדיות: מלאי עצום של מטרנה יימכר בחצי מחיר
אילוסטרציה צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
מטרנה בחצי מחיר - לזמן מוגבל: ממחר (שני) יוכלו הורי ישראל לרכוש תחליף מזון לתינוקות (תמ"ל) מתוצרת מטרנה ב-50% הנחה ברשתות רמי לוי ומחסני השוק. לפי הערכות בענף הקמעונאות, המהלך צפוי להביא להורדת מחירים בכל השוק. דבר זה ישפיע רבות על החרדים, שכן זה ברכה למשפחות מרובות ילדים. כך דווח ב-N12.
המהלך הוא תוצאה של מכרז שביצע משרד הכלכלה באמצעות מינהל החירום, למכירת המלאי הממשלתי של תמ"ל הכולל מעל לחצי מיליון חבילות. משום שמדובר במוצר שמלכתחילה יש לו חיי מדף קצרים של 14 חודשים בלבד, משרד הכלכלה חייב להוציא את המלאי לשוק לפני שיתקלקל. המוצר שיימכר הוא המטרנה הפשוטה, שנבחר מלכתחילה להכללה במלאי החירום על רקע היותו המותג המוביל מבחינת נתח שוק. המלכוד היחיד - מדובר בחבילות בעלות תוקף קצר של תשעה חודשים בלבד.
400 אלף חבילות תמ"ל מטרנה יימכרו ברשת רמי לוי במחיר לצרכן שלא ייעלה על 34.90 שקל. 250 אלף חבילות תמ"ל מטרנה יימכרו ברשת מחסני השוק במחיר לצרכן שלא ייעלה על 37 שקל.

במסגרת המכירה, לא תוטל הגבלה על מספר החבילות שכל צרכן ראשי לקנות אך כדאי לקחת בחשבון את התוקף הקצר של המוצרים. הרשתות עצמן לא צפויות להרוויח מהמכירה אך כן ליהנות מתנועת הקונים לחנויות.
לפי הערכות, המהלך צפוי להשפיע על מחירי התמ"ל בכלל השוק. בענף הקמעונאות סבורים שנטסלה תתקשה להמשיך למכור את אריזות המטרנה במחירים הרגילים בשל התחרות על שטחי המדף. בנוסף, סביר שהמחירים הנמוכים ייגררו הורדת מחירים גם ממוצרי התמ"ל המתחרים כמו סימיליאק ונוטרילון. כך דווח ב-N12.
במשרד הכלכלה מסבירים כי במסגרת המכרז, הזכייה נקבעה לא רק לפי גובה התשלום למדינה אלא גם לפי המחיר שיוצע לצרכנים. לפי המשרד, המהלך מאפשר יתרון כפול: חיסכון בכספי ציבור המשמשים לאחזקת המלאי ממשלתי, לצד מתן אפשרות לצרכן לרכוש מוצר צריכה בסיסי במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק.
שכנה שלי, שהיא גם חברה קרובה. אישה חמה, מצחיקה, סופר-אכפתית מהילדים שלה. יש לה כמה בנות, כולן מתוקות, והיא תמיד עטופה בהן – חיבוקים, צחוקים, הקשבה. ממש מרגישים את החום שלה.

אבל אצל הבן הבכור שלה, בן 8 או 9 זה אחרת.
מתוך המפגשים בגינה, והשיחות, והתצפית מהצד – הלב שלי קצת מתכווץ. כי הוא קצת שונה מהן ובהתאם לזה גם היחס שלה כלפיו.
הוא מאוד תלותי בה, שואל אותה המון שאלות, כמעט לא משחק עם ילדים אחרים, תמיד יושב לידה, כמעט נצמד, די פחדן ולפעמים חסר טאקט. וכל פעם כשהוא מדבר איתה – היא מגיבה בקוצר רוח, בגלגול עיניים, לפעמים גם מתעצבנת מול האמהות האחרות ("הנה, עוד פעם עם השאלות הנודניקיות שלו" או "ראיתן עכשיו? יואו אין לי כח..").
אני אף פעם לא רואה חיבוק, ליטוף, או רגע של רוך ביניהם, כמו עם הבנות.

ויש בי תחושת בטן כזו – שאולי יש לילד הזה קושי כלשהו, רגשי או התפתחותי (אולי הוא אפילו על הרצף), ואולי גם לה קשה עם זה, והיא לא יודעת לזהות למה ומה. יכול להיות גם שאני טועה..

אני מתלבטת כבר הרבה זמן , אבל היום אחרי מקרה נוסף חריג שממש כאב לי לראות עוד יותר– איך אפשר לפתוח את זה מולה? האם בכלל נכון להגיד משהו?
ואם כן – איך עושים את זה בלי לבייש, בלי לפגוע, בלי לגרום לה לנתק איתי קשר?
אני באמת באה מהמקום הכי אוהב שיש – גם כלפיו, וגם כלפיה כאמא. אני יודעת שהיא אמא מדהימה – ואני מרגישה שדווקא בגלל זה, חבל לי לראות את הפער הזה ביניהם.

אשמח לשמוע מה אתם אומרים- האם ואיך לגשת? או שעדיף לא לגעת?..

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה