כללי הקרב על הקוטג', המחאה שלנו.

נכתב ע"י מיימון ב;586917:
מה יצא הקצף דוקא על קוטג , מזון לתינוקות מטרנה, סימילק וכד' עולה בקצב הרבה יותר מסחרר
גם לדעתי כל הסיפור הזה של הקוטג מיותר.

ואכן מטרנה זה מותר יסוד הרבה יותר מקוטג והוא עולה הון!
פשוט בא לבכות שרואים ששמים על זה חישנים שלא יגנבו.
כי לאנשים אן את ה 300 ש"ח בחודש למטרנה!

מה יצא הקצף דוקא על קוטג , מזון לתינוקות מטרנה, סימילק וכד' עולה בקצב הרבה יותר מסחרר

אי אפשר לעשות חרם על מזון בסיסי,
ומזון תינוקות זה אוכל בסיסי.
(כפי שלא ניתן לעשות חרם על החלב במחיר המטורף של 5 ש"ח)

קוטג' הוא לא חיוני, ולא מותרות ולכן אפשר לעשות עליו חרם.

נכתב ע"י mig;586926:

אני חשבתי שדווקא להיפך, על מזון חיוני צריך לעשות בלגן ולא על דבר שאפשר להסתדר בלעדיו!!!

נכתב ע"י bbr;586930:
אני חשבתי שדווקא להיפך, על מזון חיוני צריך לעשות בלגן ולא על דבר שאפשר להסתדר בלעדיו!!!

בלאגן כן,
חרם לא.

נו באמת, לא תקני לעולל מטרנה כי החליטו לעשות ע"ז סקנדל? מה תתני לו?

כרזות מיוחדות בהחלט!
אבל כל ההתעסקות בנושא היא שטוטית לחלוטין, נשמע כאילו שאי אפשר לחיות בלעדיו..

שימו לב שיש כאן הרבה עבודות יפיפיות, אך מביאות מטרה הפוכה- עושות מהקוטג' מן משהו נחשק ובלתי מושג כמעט ומיקרות אותו מכל הבחינות. אפשר לחשוב... קוטג'.

:confused::confused::confused:

לא הבנתי איך הפרסומות של קוטג' שווה זהב וכד' נחשבות כמחאה.
אם היו אומרים לך שהגרפיקה שלך שווה זהב, היית מוריד מחירים או מעלה אותם?

פרוג מפרסמים חינם?

תנובה זכו לפרסומת יוצאת מן הכלל.
עשרות מודעות רעיונות וכו'....
חינם אין כסף.
והתוצאות בשטח.
כבר מקבלים דיווחים על הוספת הקוטג'
לסל המוצרים.
אע"פ שעד היום הוא היה מחוץ לרשימה.
אני חושב לפנות למימד על אפשרות חדשה וזולה
לשווק את סימילאק.
(הנ"ל נכתב בהומור:))

אוי, מחוייך למדי.
לא ראיתי את ההודעה של נוי כשכתבתי את שלי.
מעניין שאחרי 6 עמודים שלא עלה הנושא, נכתבו 2 הודעות במכה (עכשיו כבר 3)

לכל המגיבים שלקחו ברצינות - באמת חשבתם שלמישהו פה באמת מענין הקוטג', זה סתם בשביל האקש'ן (עד שיחליטו מה נושא תחרות ערך מוסף 4).

נכתב ע"י ליקי;586923:
גם לדעתי כל הסיפור הזה של הקוטג מיותר.

ואכן מטרנה זה מותר יסוד הרבה יותר מקוטג והוא עולה הון!
פשוט בא לבכות שרואים ששמים על זה חישנים שלא יגנבו.
כי לאנשים אן את ה 300 ש"ח בחודש למטרנה!

מסכימה מאד!!!!!!!!!!!!

נכתב ע"י mig;586926:

חרם - לא,
אשכול דומה לזה - כן..

"לשם שינוי"-דוקא כבר הרבה קודם חשבתי ע"כ ולכן הצעתי את הרעיון של
היום אני בן 8 (שח)
תוך שנה בן 9
אם היתה לי אופציה לביצוע הייתי מוסיפה על הקוטג' כתר של יום הולדת כשבמרכז מדבקת מחיר של 8 שח (במקום שכתוב גיל היומולדת..) ומתחת לכת' ואחד לשנה הבאה עם תמונה של כתר עם מדבקת מחיר 9
לעניות דעתי זה יכול לרתום אנשים למאבק לעשות לזה עכשיו סוף כי אחרת זה ימשיך ויעלה

אכן כן, עליית מחירי המטרנה זה באמת שערוריה של ממש.
מאז שחברת אוסם הסוחרת הממולחת רכשה את מטרנה והבינה שמטרנה היא שחקנית בודדת כמעט בשוק תחליפי החלב הם אזרו אומץ להעלות את המחיר ב - 10 ש"ח + צעד המכפיל כמעט את הרווח השנתי של החברה, בו בזמן שמדובר במצרך שאי אפשר לוותר עליו, גם אם הוא יעלה 100 ש"ח...
ואגב, ברשתות בהם המחיר של מטרנה הוא זול כמו רמי לוי ויש וכו' מדובר בסיבסוד של בעלי העסק!!!

איך אוהבים מנהלי פרוג לומר: באו נרים את הכפפה...

נכתב ע"י נוי;586941:
שימו לב שיש כאן הרבה עבודות יפיפיות, אך מביאות מטרה הפוכה- עושות מהקוטג' מן משהו נחשק ובלתי מושג כמעט ומיקרות אותו מכל הבחינות. אפשר לחשוב... קוטג'.

נכתב ע"י לשם שינוי;586945:

יפה,
אז קחו קוטג' מושלך מסל (אשפה) אל מכולה וכתבו עליו: "אצלי הקוטג' מחוץ לסל"

בסך הכל, הבריף של השוללים שונה מהבריף של היוצרים.
השוללים מבקשים לראות כרזות בעד החרם,
ואילו היוצרים מבקשים להביע ולמחות על האבסורד שבמחיר הקוטג', ואבן, לעניות דעתי, מחאה זו הושגה.

עבודות יפות מאוד
אבל גם אני בפעם האחרונה שהגעתי לסופר ורציתי לקחת קוטג'
החלטתי לותר על התענוג שהילדים שלי אוהבים ביותר....
קוטג' אחד לא יספיק אז.. ההסבר ברור
לכן לא קניתי מבלי לדעת שישנה מחאה כזו .
אם כן..גם אני מצטרפת למחאה!!!!
והלואי שירדו בעקבות כך המחירים.

נכתב ע"י miryam847;587522:
עבודות יפות מאוד
אבל גם אני בפעם האחרונה שהגעתי לסופר ורציתי לקחת קוטג'
החלטתי לותר על התענוג שהילדים שלי אוהבים ביותר....
קוטג' אחד לא יספיק אז.. ההסבר ברור
לכן לא קניתי מבלי לדעת שישנה מחאה כזו .
אם כן..גם אני מצטרפת למחאה!!!!
והלואי שירדו בעקבות כך המחירים.

יורדים, יורדים.

את זה קיבלתי במייל מהמועצה לצרכנות
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]
mail
mail
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]מה קורה היום במאבק הצרכנים על מחירי המזון?

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]
המועצה לצרכנות תקרא היום (19/6/11) בישיבת וועדת הכלכלה של הכנסת שתדון בשינויים שחלו במחירי מוצרי החלב השונים, מאז בוטל הפיקוח עליהם, לממשלה לבצע מספר צעדים כדי להקל על נטל המחירים על הצרכנים, וביניהם:​
1. להחזיר לפיקוח את מוצרי החלב הבסיסיים שהוסר מהם הפיקוח.
2. לבטל את גבית המע"מ על מוצרי החלב הבסיסיים שבפיקוח.
צעדים אלו, על פי המועצה לצרכנות, צפוים להפחית את מחירי המוצרים לכלל הציבור, למנוע מהחברות להרוויח רווחים לא סבירים על גב הצרכנים ולהנגיש את המוצרים הבסיסיים לאוכלוסיות שניפגעו עקב התייקרות מוצרים אלו בשנים האחרונות.​
מחקר שביצעה המועצה לצרכנות באמצעות חברת "אפלייד אקונומיקס" הראה כי היצרנים והקמעונאים ניצלו את הסרת הפיקוח ממוצרים מסוימים על מנת להעלות מחירים בשיעור חד.​

• התייקרות מוצרי החלב מהם הוסר הפיקוח גבוהה ב 23%, מהתייקרות מוצרים שנשארו בפיקוח בתקופה שבין 2006 (מועד הסרת הפיקוח) עד לאמצע 2009 .​
  • מחיר קוטג' תנובה מינואר 2008 עד יוני 2011 עלה בכ 40% לעומת עלייה של 3.8% בלבד במחיר המטרה של החלב.​
  • השוואה בינלאומית לגבי עלות הקוטג' מצביעות על כך כי מחיר הקוטג' בארה"ב ואירופה נמוך משמעותית מהמחיר בארץ בהתחשב ברמת ההכנסה של התושבים באותה המדינה​
מנכ"ל המועצה לצרכנות עו"ד אהוד פלג אומר כי הצעדים המוצעים יבטיחו המשך מדיניות הרווחה של מדינת ישראל לאספקת מוצרי יסוד לכלל האוכלוסייה, ויקלו את נטל המחירים על הציבור.​

[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif][/FONT]​
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]אנו ממשיכים וקוראים לכם, להמשיך לא לקנות מוצרים במחירים מופרזים ולשלוח מסר לבתי העסק:[/FONT]​
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]הורידו מחירים[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]או[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]חפשו לכם קונים אחרים![/FONT]​
[/FONT]
[/FONT]

היום קיבלתי את העבודות המובחרות מכאן במייל.
נהניתי לראות שאת הכול אני מכירה!!
עשו חיל!

תראו מה מצאתי בערוץ 7:

כך עשירים מנווטים את השוק בישראל, אפילו את המחאה המדומה, הם מנצלים על מנת לפרסם את המוצרים שלהם ולשלשל את הרווחים לכיסיהם.

גל מוטאי
מומחה למשפט פלילי

כיצד ניתן להגדיר את המחאה בישראל ? אני סבור כי "מקרה הקוטג'" מבהיר בצורה הטובה ביותר את תרבות המחאה בישראל. נראה כי המוצר היחידי שאנו צורכים הוא קוטג' בישראל. אין לנו צרכים אחרים כגון לחם, חלב, מים ודלק. אנו צורכים רק קוטג'.

מחאה על מחירי הדלק:

מחירי הדלק בשנים האחרונות הפכו לבלתי נסבלים. יותר ממחצית ממחירי הדלק הם מס למדינה, ורווח לעשירים בישראל. הדלק שהוא אחד ממוצרים החיוניים בישראל לאט לאט הופך למוצר שלא כל אחד יוכל להרשות לעצמו. כל זאת למרות ירידת מחירי הדלק בעולם. בכל פעם שיש ירידה, המחירים יורדים במעט ובאופן לא פרופורציונאלי , ובכל פעם שיש עליה, המחירים בישראל מייד מתעדכנים באופן פרופורציונאלי כלפי מעלה. כפי הנראה אנחנו נמשיך עוד לשלם לעשירים ולעולם לא תהיה מחאה אמיתית בישראל.

מחאה על עליית מחירי מוצרים הבסיסיים:

לא דיברנו על עליית מחירי המים והתשלומים המופרזים לתאגידי המים שאין שום הגיון בהקמתם. לא ציינו את עליית מחירי החשמל, לחם, חלב ועוד מוצרים רבים בישראל. ניתן להמשיך ולתת עוד דוגמאות רבות לכך שהעם בישראל יודע לספוג, ולא להביע מחאה. השאלה היא מדוע?

מחאה על הפערים החברתיים:
לא מפריע לאף אחד שאי אפשר לרכוש דירה בישראל? לא מפריע לאף אחד שעוד מעט לא ניתן יהיה לתדלק מכוניות, ושהחזקת רכב תהיה רק נחלתם של העשירים? מעניין מה קרה שקוטג' הפך לסמל המחאה בישראל?

בשנים האחרונות חלה שחיקה בשכרם של אנשי מעמד הביניים. פערים בין עשירים לעניים הולך וגדל, כך שלא ניתן לתאר במילים את גודל הזוועה. יכולים לעבוד באותו מקום עבודה, שני עובדים האחד בשכר זעום מתחת למינימום, ורעהו בשכר כפול 200 או 300. שום נתון בעולם אינו יכול להסביר באופן הגיוני את הפערים האלה. אולם למרות זאת לא ראינו מחאה אמיתית בישראל. לא ראינו את העם יוצא לרחובות במחאה על העוולות הללו.

מדוע אין מחאה אמיתית בישראל?

מדינת ישראל מאז תקומתה מאוימת בידי המדינות השכנות והרחוקות. חשוב להבהיר כי מעולם לא הייתה סכנה קיומית אמיתית לישראל, משום שבזכות השנאה לישראל הרבה משטרים עלו לשלטון ומכהנים עד היום במדינות הללו (נושא זה ראוי לדיון נפרד במאמר נוסף). אולם המנהיגים בישראל יודעים היטב לנצל את "האיומים" שנשקפים כלפי ישראל ממדינות השכנות ולהפריז בערכם. זאת משום שכאשר מפחידים את העם בישראל מסכנות הקיומיות, כל הבעיות האמיתיות האחרות מתגמדות מייד, ונדחקות לפינה. כיום כולם עסוקים באיום האיראני במקום לעסוק בבעיות האמיתיות כגון עוני, הפערים החברתיים הבלתי נסבלים, האפליה והחוסר יכולת להתקיים בכבוד.

אז לא מפריע לאף אחד שאי אפשר לרכוש דירה בישראל? לא מפריע לאף אחד שעוד מעט לא ניתן יהיה לתדלק מכוניות, ושהחזקת רכב תהיה רק נחלתם של העשירים? מעניין מה קרה שקוטג' הפך לסמל המחאה בישראל? אני סבור כי מחאה הזו גם משרתת את העשירים שמייצרים את הקוטג'. ככה הפכו את הקוטג' למצרך מבוקש. כך עשירים מנווטים את השוק בישראל, אפילו את המחאה המדומה, הם מנצלים על מנת לפרסם את המוצרים שלהם ולשלשל את הרווחים לכיסיהם.

נכתב ע"י לשם שינוי;586945:

ברור לכל בר דעת שקוטג' הוא מוצר זול בעל תדמית עממית ופשוטה, מזונם של בני מעמד הפועלים...

לכן, הצגתו כמצרך יוקרתי מדגישה את האבסורד שבמכירתו בסכום של קרוב לעשרה שקלים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה