- הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1400724:כתבה לי היום מישהי בעקבות התפתחות האשכול:
"כמה מחקרים חברתיים אפשר לעשות על מה שקורה בפרוג. בעיקר על הגנות רגשיות"
אוהו!!!
רציתי להעתיק לך את המונח "מנגנוני הגנה" מויקיפדיה, אבל:נכתב ע"י חיוך;1401630:מה הן הגנות רגשיות?
אשמח להסבר עם דוגמאות.
תודה.
נכתב ע"י אותצר;1400975:.
לא אחזתי מהשיטה שלה בכלל. ככה לא מנהלים חיים. וככה לא מחנכים ילדים. נקודה!!!!
נכתב ע"י אותצר;1400975:לא קרנפית, ולא בטיך.
עבודה יסודית בחינוך ומשמעת. לא חסר, יש את הרב יעקובזון ועוד.. ומעל הכל תפילה חמה של אמא. זהו.. קרנפית מקומה בגן חיות.
לא אחזתי מהשיטה שלה בכלל. ככה לא מנהלים חיים. וככה לא מחנכים ילדים. נקודה!!!!
קודם כל - אני מאוד שמחה. באמת מאוד שמחה. אני בטוחה שכמעט כל אמא צריכה להשתפר בנושא, מי מעט מי הרבה. גם אני דיברתי לילדים שלי בצורה הרבה יותר נינוחה בעקבות הפוסט הזה.נכתב ע"י שושיה;1400959:בזכותך אתמול חשבתי פעמיים לפני כל צעקה, התקדמות, לא?
מה עושים אם ככה עם ילדים שאומרים פעם אחת רגוע פעם שניה רגוע פעם שלישית רגוע ובפעם הרביעית כבר גרוע???
אתמול למשל החזקתי חזק בצהריים בלי צעקות, אתם מוזמנים לראות תוצאות...
שני חדרים ה-פ-ו-כ-י-ם!!!!
אמרתי פעם אחת רגוע לסדר, הם חייכו והמשיכו, בפעם השניה כשראיתי שהמצב בופך לקטסטרופה, שוב פעם אמרתי להם שאני רוצה לראות שהם מסדרים, בפעם השלישית כמעט התעלפתי... אבל שוב, אמרתי בצורה חד-משמעית שאני מצפה שייסדרו.
באתי אחרי כמה דקות וראיתי, שאם עד עכשיו שיחקו בצעצועים, הם התחילו לפתוח מגירות בשולחן העבודה שלי, כאן כבר איבדתי עשתונות והתחלתי להרים את הקול, איימתי שאם תוך חצי שעה אחד החדרים לפחות מסודר אני משליכה את כל הצעצועים לפח, אחרי חצי שעה מורטת עצבים (של "אמא תסדרי איתנו"... ו"אני רק שיחקתי לא בלגנתי") החדר היה מסודר עם הרבה עצבים ובכי, ועוד נשאר עוד חדר... שיסדרו אותו היום...
לזה יש ל"קרנפית הכתומה" עצה???
נכתב ע"י GRN;1400732:והרוחות בבית סוערות, גם ההורים הכי זן ימצאו את עצמם מאבדים את זה,
נכתב ע"י GRN;1400732:אני משתמשת בחלופות אחרות, ...חלוקת שלטים של קרנפים לבני, שירימו כשהם חשים שאני עומדת לאבד את עשתונותיי,
נכתב ע"י GRN;1401983:השיטה שלה היא: לא לצעוק על ילדים.
הדרכים להשגת השיטה:
להתייחס לילדים בכבוד (לפחות כמו אל בעל מקצוע מזדמן),
להפנים שגם לילדים מותר לשגות
להתחזק בכך שאני כאמא יכולה לבחור את התגובה שלי
לזכור שצרחות עלולות לצאת משליטה
לשנן ש"ישנן צרות גדולות יותר".
להיות מודעת לסיבות שגורמות לי לצעוק.
לא להיות קדושה מעונה.
הרווחים:
אמא שלא מרגישה רעה,
ילדים שמתנהגים יפה ומחזירים אהבה.
כעת, אמרי לי (את, או כל אחת ממצלצלותייך)
האם את לא אוחזת מהשיטה הזאת?
האם לא מנהלים ככה חיים?
האם לא מחנכים ככה ילדים?
נכתב ע"י GRN;1402048:תוכו אכל קליפתו זרק.
תגידי, באמת זה מה שיש לך להגיד על הפוסט הזה? זהו? חוץ מזה לא היה כתוב בו שום דבר חשוב לחייך כאמא?
נכתב ע"י תקוה;1402050:אבל יש ילדים שאם לא תרימי מעט מן הרגיל את הטון כאילו לא אמרת / ביקשת כלום.
נכתב ע"י GRN;1402055:את בטוחה?
אני ממש לא.
לא צריך לענות לה, צריך ללמוד איך לדבר בתקיפות שלווה.נכתב ע"י תקוה;1402060:ניסיתי, בכל האמצעים. אבל הילדה שלי לא תביא על עפעפיה תנומה אם לא ארים את הקול מעט ואומר לה "לישון עכשיו!"
שאלתי אותה פעם "למה אני צריכה לצעוק כדי שהיא תירדם? ביקשתי. דיברתי לא עוזר כלום. צעקתי? בבת אחת נרדמת. למה?"
תשובת בת ה5- " אני אוהבת שאת צועקת. " אמרתי לה "אני לא אוהבת לצעוק בכלל אז אני עושה לך הצגה." "טוב תצעקי ואני אישן". ואז עושים כל ערב הצגה של צעקות
מה תענו לה אתן?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים