[[ {{ • }} ]]
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
לדוגמה?כל המקצועות שמצריכות אחריות או דיוק או לוגיקה או הבנת סיטואציות וכו',
לא כ"כ מבין את הכוונה. אני חושב שלבינה מלאכותית יצירתיות הרבה פחות מוגבלת מבני אדם.לבינה מלאכותית יצירתיות מוגבלת מאוד. תנסה למשל לבקש ממנה להמציא לך מילים בעברית, היא תתגלה לך במלוא עליבותה.
ניסיתי נניח לבקש ממנה להמציא לי מילים בעברית, והתוצאות כאן בספויילר. [אני שוקל לשלב מילים משם בשימוש יומיומי...]
אני: תמציא לי בבקשה מילים בעברית.
gemini:
בשמחה! המצאת מילים חדשות (חידושי לשון) היא דרך נפלאה להעשיר את השפה ולהביע מושגים שאין להם מילה אחת מדויקת.
הנה כמה הצעות למילים חדשות בעברית, המבוססות על שורשים קיימים ומשקלים מוכרים:
האם תרצה שאנסה להמציא מילה עבור חפץ או תחושה ספציפית שחסר להם שם?
אני: תמציא מילים - שאינם הלחמים. אלא מילים חדשות לגמרי.
gemini:
יצירת מילים חדשות לגמרי, שאינן מבוססות על הלחם (חיבור מילים) או על שורשים קיימים, היא אתגר לשוני מרתק. במקרה כזה, עלינו להישען על אונומטופיה (מילים המחקות צליל) או על משקלים עבריים שיוצקים תוכן לצלילים חדשים.
הנה כמה הצעות למילים חדשות "מהניילון", עם המשמעות שהן יכולות לייצג:
איך זה עובד?כשממציאים מילה כזו, הסוד הוא להשתמש בפונטיקה (צלילים) שמרגישה נכונה למשמעות. לדוגמה, המילה "גִּלְדּוּן" נשמעת צלולה וקרירה, ולכן היא מתאימה לתיאור אוויר נקי.
האם תרצה שאמציא מילה לצליל מסוים שאתה שומע בבית או בעבודה?
gemini:
בשמחה! המצאת מילים חדשות (חידושי לשון) היא דרך נפלאה להעשיר את השפה ולהביע מושגים שאין להם מילה אחת מדויקת.
הנה כמה הצעות למילים חדשות בעברית, המבוססות על שורשים קיימים ומשקלים מוכרים:
- צַהֲלוֹר (שילוב של צהלה ואור): תחושת השמחה שמרגישים כשיוצאים מהבית אל יום שטוף שמש אחרי תקופה ארוכה של גשם.
- מַחְשֶׁבֶת (במשקל של מַחְבֶּרֶת): פנקס קטן או יישום המיועד אך ורק לכתיבת רעיונות חולפים שעולים בראש כדי שלא יישכחו.
- נִמְנוּם-בֹּקֶר: הרגעים הקטנים של חצי-שינה אחרי שהשעון המעורר מצלצל, אבל לפני שבאמת קמים מהמיטה.
- קְריאִיּוּת: המידה שבה ספר או מאמר גורמים לך לרצות להמשיך לקרוא אותם בלי להפסיק.
- גִּעְגּוּעַ (שילוב של געגוע וצחוק): התחושה שמלווה היזכרות בסיפור מצחיק שקרה עם חבר שגר רחוק כרגע.
האם תרצה שאנסה להמציא מילה עבור חפץ או תחושה ספציפית שחסר להם שם?
אני: תמציא מילים - שאינם הלחמים. אלא מילים חדשות לגמרי.
gemini:
יצירת מילים חדשות לגמרי, שאינן מבוססות על הלחם (חיבור מילים) או על שורשים קיימים, היא אתגר לשוני מרתק. במקרה כזה, עלינו להישען על אונומטופיה (מילים המחקות צליל) או על משקלים עבריים שיוצקים תוכן לצלילים חדשים.
הנה כמה הצעות למילים חדשות "מהניילון", עם המשמעות שהן יכולות לייצג:
1. דַּרְנַף (Darnaf)
- המשמעות: הפעולה של סידור דפים או מסמכים לפי ערימות קטנות לפני שמתחילים לעבוד עליהם.
- השימוש: "אני רק מדרנף את הניירות על השולחן ואז נתחיל בישיבה."
2. גִּלְדּוּן (Gildun)
- המשמעות: הריח הנעים והרענן שיש לאוויר בחוץ מיד לאחר שסופה גדולה חולפת והרוח נרגעת.
- השימוש: "פתחת את החלון? יש בחוץ גלדון נפלא."
3. תִּקְמָה (Tikma)
- המשמעות: סוג של שלווה פנימית שמרגישים כשמסיימים משימה מעיקה שנדחתה זמן רב.
- השימוש: "ברגע ששלחתי את המכתב, הרגשתי תקמה עצומה."
4. לִפְסוֹק (Lifsok - כשם עצם: לֶפֶס)
- המשמעות: הכינוי לרעש העמום שמשמיע ספר עב-כרס כשסוגרים אותו בבת אחת.
- השימוש: "הוא סיים את הקריאה והניח את הספר בלפס חזק על השולחן."
5. נָטָן (Natan - במלעיל)
- המשמעות: רגע קצר של חוסר ריכוז שבו שוכחים למה נכנסנו לחדר מסוים.
- השימוש: "קרה לי נטן, הגעתי למטבח ושכחתי מה רציתי לקחת."
איך זה עובד?כשממציאים מילה כזו, הסוד הוא להשתמש בפונטיקה (צלילים) שמרגישה נכונה למשמעות. לדוגמה, המילה "גִּלְדּוּן" נשמעת צלולה וקרירה, ולכן היא מתאימה לתיאור אוויר נקי.
האם תרצה שאמציא מילה לצליל מסוים שאתה שומע בבית או בעבודה?
כל מילה.1. אין מה לבנות על זה שהבינה מלאכותית תישאר ברמה הזאת ואנחנו נצטרך כל היום לתקן אותה די ברור שתוך תקופה קצרה היא תדע יותר טוב מאיתנו מה אנחנו רוצים ותזרז את זה (גם החשמל והמכונות כביסה וכו וכו בהתחלה היו על הפנים ועדיין היה עבודות לכובסות ולמוכרי השמן והנרות אבל ציק צק זה השתנה)
לא בטוח. הא גופא - הבינה עוד תגיע למצב שהיא תהיה הגרפיקאית. ודו"ק.גם מתי שהבינה תדע להוציא לי מודעות פירסום בצורה יוצאת דופן אני עדיין ישלח את זה לגרפיקאית שתעבוד בבינה מלאכותית או לאייך שיקראו לזה כי אני יהיה עסוק במחשבים עם הבינה מלאכותית (הרי גם כיום אני יודע לפתח סתימות ולהתקין מזגנים ולצבוע ובכל זאת אני קורא לאינסטלטור כי אני עסוק במחשבים )
לא הבנתי. אם כבר הפוך, כמה שהתחרות גבוהה יותר המחיר יורד.3. נראה לי שכרגע הבינה מלאכותית היא חינם או בעלות סימלית ונותנת לך את כל מה שאתה רוצה אבל זה לא ימשך לנצח ברגע שתהיה תחרות גבוהה יותר ויכנסו עוד חברות גדולות או קטנות וכן חברות עם יעוד מסויים שאותו הוא יעשה יותר טוב המצב ישתנה ולא כל אחד יוכל להוציא מהבינה את כל מה שהוא רוצה בלי לשלם כי הרי הבינה תהפוך לכלי שצריך להכניס ממנו כסף למלא מלא דברים למפתחים מתחזקים שידרוגים וכו וכו ויהיה הרבה מתחרות אז זה כבר יהפוך לכלי עיסקי של תחומים מסויימים וכל אחד יהיה בתחום שלו
"רבי נהוראי אומר מניח אני כל אומנות שבעולם ואיני מלמד בני אלא תורה שכל אומנות שבעולם אינה עומדת לו אלא בימי ילדותו, אבל בימי זקנותו הרי הוא מוטל ברעב, אבל תורה אינה כן, עומדת לו לאדם בעת ילדותו, ונותנת לו אחרית ותקווה בעת זקנותו. בעת ילדותו מה הוא אומר, וקווי ה' יחליפו כח יעלו אבר כנשרים. בזקנותו מה הוא אומר, עוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו."5. את אתה עדיין דואג לך תלמד תורה שמה זה נצח ושום דבר לא יחליף אותך
הדרן עלך עשרה יוחסין וסליקא לה מסכת קידושין... (דף פ"ב ע"ב)
לא כ"כ הבנתי למה את השכבה הראשונה בינה מלאכותית לא יכולה להחליף לעולם. אולי לא כ"כ הבנתי מה הכוונה בשכבה הראשונה.כתיבה שיווקית, כמו כל תחום אחר, מכיל שתי שכבות,
הראשון בניית מעטפת שיווקית ז'תומרת האסטרטגיה, מי קהל היעד מה מדבר אליהם מה הייחודיות איך לגשת לדברים.
השני התוכן עצמו הגולמי מה להגיד תכלס לאנשים.
את השכבה הראשונה בינה מלאכותית לא יכולה להחליף לעולם
את השניה הבינה מלאכותית מחליפה בקלי קלות.
עד להודעה חדשה.ישבתי פעם עם פסיכולוגית תעסוקתית, זה היה עוד לפני יציאת הבינה המלאכותית לשוק, אבל כבר אז היא אמרה לי -
תמיד יצטרכו אנשי הייטק (או כיום - אנשים AI), ובמקביל - תמיד יצטרכו מטפלים בנפש.
וכדבריה - ככל שהעולם יתקדם לכיוון הטכנולוגי, אנשים יצטרכו יותר טיפולים נפשיים, יותר פסיכולוגים, יותר פסיכיאטרים.
וזה - עד להודעה חדשה ישאר בידי בני אנוש.
אגב ישבתי לא מזמן עם פסיכולוג שטען לי שבינה מלאכותית לא יכולה 'להתחבר לתודעה' שלי. מפני כבודו לא אמרתי לו שהיא עשתה את זה יותר טוב ממנו...
הנושאים החמים