דיון הרהורים נוגים על AI, בעודי יושב על הצוק מול השקיעה הנפלאה ולועס גת, פרוסות אבטיח ומשקה מלפפונים

• הוסף לסימניות
כל המקצועות שמצריכות אחריות או דיוק או לוגיקה או הבנת סיטואציות וכו',
לדוגמה?
לבינה מלאכותית יצירתיות מוגבלת מאוד. תנסה למשל לבקש ממנה להמציא לך מילים בעברית, היא תתגלה לך במלוא עליבותה.
לא כ"כ מבין את הכוונה. אני חושב שלבינה מלאכותית יצירתיות הרבה פחות מוגבלת מבני אדם.
ניסיתי נניח לבקש ממנה להמציא לי מילים בעברית, והתוצאות כאן בספויילר. [אני שוקל לשלב מילים משם בשימוש יומיומי...]
אני: תמציא לי בבקשה מילים בעברית.

gemini:
בשמחה! המצאת מילים חדשות (חידושי לשון) היא דרך נפלאה להעשיר את השפה ולהביע מושגים שאין להם מילה אחת מדויקת.
הנה כמה הצעות למילים חדשות בעברית, המבוססות על שורשים קיימים ומשקלים מוכרים:
  • צַהֲלוֹר (שילוב של צהלה ואור): תחושת השמחה שמרגישים כשיוצאים מהבית אל יום שטוף שמש אחרי תקופה ארוכה של גשם.
  • מַחְשֶׁבֶת (במשקל של מַחְבֶּרֶת): פנקס קטן או יישום המיועד אך ורק לכתיבת רעיונות חולפים שעולים בראש כדי שלא יישכחו.
  • נִמְנוּם-בֹּקֶר: הרגעים הקטנים של חצי-שינה אחרי שהשעון המעורר מצלצל, אבל לפני שבאמת קמים מהמיטה.
  • קְריאִיּוּת: המידה שבה ספר או מאמר גורמים לך לרצות להמשיך לקרוא אותם בלי להפסיק.
  • גִּעְגּוּעַ (שילוב של געגוע וצחוק): התחושה שמלווה היזכרות בסיפור מצחיק שקרה עם חבר שגר רחוק כרגע.
טיפ ליצירת מילים בעצמך:ניתן להשתמש בשיטת ההלחם (חיבור שתי מילים למילה אחת, כמו "מדרחוב") או בשיטת המשקלים (לקחת שורש ולהכניס אותו לתבנית קבועה, כמו ש"מחשב" הגיע מהשורש ח.ש.ב).

האם תרצה שאנסה להמציא מילה עבור חפץ או תחושה ספציפית שחסר להם שם?

אני: תמציא מילים - שאינם הלחמים. אלא מילים חדשות לגמרי.

gemini:
יצירת מילים חדשות לגמרי, שאינן מבוססות על הלחם (חיבור מילים) או על שורשים קיימים, היא אתגר לשוני מרתק. במקרה כזה, עלינו להישען על אונומטופיה (מילים המחקות צליל) או על משקלים עבריים שיוצקים תוכן לצלילים חדשים.
הנה כמה הצעות למילים חדשות "מהניילון", עם המשמעות שהן יכולות לייצג:

1. דַּרְנַף (Darnaf)​

• המשמעות: הפעולה של סידור דפים או מסמכים לפי ערימות קטנות לפני שמתחילים לעבוד עליהם.
  • השימוש: "אני רק מדרנף את הניירות על השולחן ואז נתחיל בישיבה."

2. גִּלְדּוּן (Gildun)​

• המשמעות: הריח הנעים והרענן שיש לאוויר בחוץ מיד לאחר שסופה גדולה חולפת והרוח נרגעת.
  • השימוש: "פתחת את החלון? יש בחוץ גלדון נפלא."

3. תִּקְמָה (Tikma)​

• המשמעות: סוג של שלווה פנימית שמרגישים כשמסיימים משימה מעיקה שנדחתה זמן רב.
  • השימוש: "ברגע ששלחתי את המכתב, הרגשתי תקמה עצומה."

4. לִפְסוֹק (Lifsok - כשם עצם: לֶפֶס)​

• המשמעות: הכינוי לרעש העמום שמשמיע ספר עב-כרס כשסוגרים אותו בבת אחת.
  • השימוש: "הוא סיים את הקריאה והניח את הספר בלפס חזק על השולחן."

5. נָטָן (Natan - במלעיל)​

• המשמעות: רגע קצר של חוסר ריכוז שבו שוכחים למה נכנסנו לחדר מסוים.
  • השימוש: "קרה לי נטן, הגעתי למטבח ושכחתי מה רציתי לקחת."

איך זה עובד?כשממציאים מילה כזו, הסוד הוא להשתמש בפונטיקה (צלילים) שמרגישה נכונה למשמעות. לדוגמה, המילה "גִּלְדּוּן" נשמעת צלולה וקרירה, ולכן היא מתאימה לתיאור אוויר נקי.

האם תרצה שאמציא מילה לצליל מסוים שאתה שומע בבית או בעבודה?
1. אין מה לבנות על זה שהבינה מלאכותית תישאר ברמה הזאת ואנחנו נצטרך כל היום לתקן אותה די ברור שתוך תקופה קצרה היא תדע יותר טוב מאיתנו מה אנחנו רוצים ותזרז את זה (גם החשמל והמכונות כביסה וכו וכו בהתחלה היו על הפנים ועדיין היה עבודות לכובסות ולמוכרי השמן והנרות אבל ציק צק זה השתנה)
כל מילה.
גם מתי שהבינה תדע להוציא לי מודעות פירסום בצורה יוצאת דופן אני עדיין ישלח את זה לגרפיקאית שתעבוד בבינה מלאכותית או לאייך שיקראו לזה כי אני יהיה עסוק במחשבים עם הבינה מלאכותית (הרי גם כיום אני יודע לפתח סתימות ולהתקין מזגנים ולצבוע ובכל זאת אני קורא לאינסטלטור כי אני עסוק במחשבים )
לא בטוח. הא גופא - הבינה עוד תגיע למצב שהיא תהיה הגרפיקאית. ודו"ק.
3. נראה לי שכרגע הבינה מלאכותית היא חינם או בעלות סימלית ונותנת לך את כל מה שאתה רוצה אבל זה לא ימשך לנצח ברגע שתהיה תחרות גבוהה יותר ויכנסו עוד חברות גדולות או קטנות וכן חברות עם יעוד מסויים שאותו הוא יעשה יותר טוב המצב ישתנה ולא כל אחד יוכל להוציא מהבינה את כל מה שהוא רוצה בלי לשלם כי הרי הבינה תהפוך לכלי שצריך להכניס ממנו כסף למלא מלא דברים למפתחים מתחזקים שידרוגים וכו וכו ויהיה הרבה מתחרות אז זה כבר יהפוך לכלי עיסקי של תחומים מסויימים וכל אחד יהיה בתחום שלו
לא הבנתי. אם כבר הפוך, כמה שהתחרות גבוהה יותר המחיר יורד.
5. את אתה עדיין דואג לך תלמד תורה שמה זה נצח ושום דבר לא יחליף אותך
"רבי נהוראי אומר מניח אני כל אומנות שבעולם ואיני מלמד בני אלא תורה שכל אומנות שבעולם אינה עומדת לו אלא בימי ילדותו, אבל בימי זקנותו הרי הוא מוטל ברעב, אבל תורה אינה כן, עומדת לו לאדם בעת ילדותו, ונותנת לו אחרית ותקווה בעת זקנותו. בעת ילדותו מה הוא אומר, וקווי ה' יחליפו כח יעלו אבר כנשרים. בזקנותו מה הוא אומר, עוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו."
הדרן עלך עשרה יוחסין וסליקא לה מסכת קידושין... (דף פ"ב ע"ב)
כתיבה שיווקית, כמו כל תחום אחר, מכיל שתי שכבות,
הראשון בניית מעטפת שיווקית ז'תומרת האסטרטגיה, מי קהל היעד מה מדבר אליהם מה הייחודיות איך לגשת לדברים.
השני התוכן עצמו הגולמי מה להגיד תכלס לאנשים.

את השכבה הראשונה בינה מלאכותית לא יכולה להחליף לעולם
את השניה הבינה מלאכותית מחליפה בקלי קלות.
לא כ"כ הבנתי למה את השכבה הראשונה בינה מלאכותית לא יכולה להחליף לעולם. אולי לא כ"כ הבנתי מה הכוונה בשכבה הראשונה.
ישבתי פעם עם פסיכולוגית תעסוקתית, זה היה עוד לפני יציאת הבינה המלאכותית לשוק, אבל כבר אז היא אמרה לי -
תמיד יצטרכו אנשי הייטק (או כיום - אנשים AI), ובמקביל - תמיד יצטרכו מטפלים בנפש.
וכדבריה - ככל שהעולם יתקדם לכיוון הטכנולוגי, אנשים יצטרכו יותר טיפולים נפשיים, יותר פסיכולוגים, יותר פסיכיאטרים.
וזה - עד להודעה חדשה ישאר בידי בני אנוש.
עד להודעה חדשה.
אגב ישבתי לא מזמן עם פסיכולוג שטען לי שבינה מלאכותית לא יכולה 'להתחבר לתודעה' שלי. מפני כבודו לא אמרתי לו שהיא עשתה את זה יותר טוב ממנו...

• הוסף לסימניות
לא בטוח. הא גופא - הבינה עוד תגיע למצב שהיא תהיה הגרפיקאית. ודו"ק.

לא הבנתי. אם כבר הפוך, כמה שהתחרות גבוהה יותר המחיר יורד.
כמה שהיא תהפוך לגרפיקאית היא גם תהפוך להיות המנהל הלוגיסטי והתפעולי של כל העסק שלי אני אני אתמקד במה שמכניס לי כסף ולא אתעסק בדברים שאני פחות מבין כי פשוט חבל לי לבזבז את הזמן

לגבי התחרות ככל שיהיה יותר תחרות זה יהיה יותר יקר מכיון שהיום שולטים בשוק רק מספר חברות מצומצם אז השקלים שכל אחד מביא מצטרף לכמויות כשיהיה יותר מתחרים אז אני חושב שזה יהיה יותר יקר זתומרת המוצר יהיה יותר טוב כי יצטרכו אי\זה חידוש בשביל לקחת עליו יותר כסף אבל עדיין זה יהיה יותר יקר
ועוד סיבה כשיבוא מישו עם בשורה אמיתית לעולם הגרפיקה הוא יקח יותר כסף וזה יהיה ייעודי לגרפיקה אנחנו נשאר עם המודל שפה המוצלח אבל פחות עם כלי עבודה על זה יקחו יותר כסף

• הוסף לסימניות
כמה שהיא תהפוך לגרפיקאית היא גם תהפוך להיות המנהל הלוגיסטי והתפעולי של כל העסק שלי אני אני אתמקד במה שמכניס לי כסף ולא אתעסק בדברים שאני פחות מבין כי פשוט חבל לי לבזבז את הזמן
נו ומזה גופא הגרפיקאית מפחדת. כי מה היא תעשה.
לגבי התחרות ככל שיהיה יותר תחרות זה יהיה יותר יקר מכיון שהיום שולטים בשוק רק מספר חברות מצומצם אז השקלים שכל אחד מביא מצטרף לכמויות כשיהיה יותר מתחרים אז אני חושב שזה יהיה יותר יקר זתומרת המוצר יהיה יותר טוב כי יצטרכו אי\זה חידוש בשביל לקחת עליו יותר כסף אבל עדיין זה יהיה יותר יקר
ועוד סיבה כשיבוא מישו עם בשורה אמיתית לעולם הגרפיקה הוא יקח יותר כסף וזה יהיה ייעודי לגרפיקה אנחנו נשאר עם המודל שפה המוצלח אבל פחות עם כלי עבודה על זה יקחו יותר כסף
בינתיים איך שזה נראה זה שהחברות הגדולות יורות לכל הכיוונים יחד. כלומר קח את ג'מיני לדוגמה, הוא כבר מזמן לא רק 'מודל שפה' אלא גם גרפיקאי ומתכנת ומעצב ומה לא. ובאיכות מרשימה.
ואם תוסיף לו אינטגרציות - כמו לדוגמה ש openAi עשו עם פוטושופ וכדו', אז בכלל השמים הם הגבול.

• הוסף לסימניות
אני יכתוב את דעתי, ושמעתי את זה מעוד כמה.

הפחד הגדול שיש לאנשים מ'ייתור האנושות' בעולם, הוא לא בפעם הראשונה בהיסטוריה.
במהפכה התעשייתית, אחרי שהומצא החשמל, והכל עבר למכונות אוטומטיות,
התייתרו הרבה הרבה יותר עבודות ומקצועות שהיו אז.
אני מאמין שאם היינו חיים אז, היינו ממש אובדי עצות.
כי הרי רוב רובם של האנשים היו עובדי כפיים, מי בחקלאות, מי בנפחות, סנדלרות, חייטות וכו' וכו'.
הכל התייתר - מה שהיו צריכים עשרות עובדים בשדה אחת, עושה היום קומביין אחד.
נו, אז מה יהיה ? היינו בטח שואלים..

ומה קרה בפועל ?
מטבע הדברים נהיו מקצועות חדשים, אפיקי פנסה חדשים,
והעולם לא נעצר !!

המצב כיום, לא מתקרב למצב שהיה אז (לדעתי), ה AI עם כל הכבוד אליו, יכול מאד לעזור, אבל כמה הוא יכול באמת לייתר אנשים - קשה מאד להגיד.
יעידו כל השעות הרבות שאנחנו יושבים על ה AI ומתקנים שוב ושוב ושוב, (עד שמתייאשים ועושים לבד;);))

מה כן יכול להיות -
השוק יעבור טלטלה משמעותית!
כמו שהיה אז. מאד הרבה אנשים מצאו את עצמם בלי עבודה, וזה ללא ספק היה קשה! אלא מה, מצאו דברים חדשים, כל אחד השתדרג איפה שהוא היה, לא יודע בדיוק איך, אבל המציאות היא שהכל השתלב יפה מאד, המכונאות והחשמל השתלב טוב מאד עם האנושות, ו1העולם ו2האנושות רק הרוויח מזה, ובגדול!

ולדעתי - זה מה שיקרה גם עכשיו!

יש הבדל דרמטי בין מהפכת הai למהפכה התעשייתית

המהפכה התעשייתית היא מהפכה פיזית
שבמקום אלף איש מספיק מכונה אחת
שמופעלת ע״י אדם אחד
שמרוויח כמו עשר

האחרים עברו או למקצועות שפחות רווחי להפעיל מכונות (שכר נמוך)
או למקצועות שדורשים פחות כוח ויותר מוח

מהפכת הai היא מהפכה בחשיבה
שבמקום אלף איש מספיק מחשב אחד
שמופעל ע״י אדם אחד
שמרוויח כמו עשר

האחרים יעברו או למקצועות שפחות רווחי להפעיל מחשב (שכר נמוך)
או למקצועות שדורשים פחות כוח ופחות מוח, ויותר… אולי רגש?

המשותף לשני המהפכות
שהם מגדילים את פערי השכר יותר ויותר :(
זה הזמן לחסוך ולהשקיע ;)

• הוסף לסימניות
לא כ"כ הבנתי למה את השכבה הראשונה בינה מלאכותית לא יכולה להחליף לעולם.
השכבה הראשונה כוללת בתוכה את הרעיון
כשאתה מקים עסק, ואתה צורך שירותי 'כותב תוכן'
חייב שיהיה לך אסטרטגיה ברורה.

מה המוצר
מה הערך שלו
איזה קהלי יעד אפשר להתאים לו
מה יהיו עליות השיווק הכי קלות והכי זולות
מה הנקודה החזקה של בעל העסק
ועוד שאלות רבות שכוללות בתוכם את הגרעין והDNA של העסק

ולמה בינה מלאכותית לא יכולה לעשות את זה?
במושכל ראשון היא כן יכולה לעשות בדיוק את זה
רק כשאתה חופר פנימה אתה מגלה שקיבלת תשובות מאוד גנריות, מאוד כלליות ולא משהו שמחדש לך באמת.
והסיבה היא שהוא מתבסס על חשיבה של אתמול, כל החומר שלו בנוי על מה שהיה אתמול, ולא על החדשנות שיהיה מחר, ככה עובד הבינה, מה לעשות.

שורה תחתונה כדי להקים עסק גנרי, אתה לא צריך שירותי כתיבת תוכן
כשאתה צריך את השירות הזה, הבינה לא תתן לך מענה אסטרטגי (שכבה ראשונה), רק מענה נקודתי של תוכן (שכבה שניה).

עכשיו מובן?!

• הוסף לסימניות
השכבה הראשונה כוללת בתוכה את הרעיון
כשאתה מקים עסק, ואתה צורך שירותי 'כותב תוכן'
חייב שיהיה לך אסטרטגיה ברורה.

מה המוצר
מה הערך שלו
איזה קהלי יעד אפשר להתאים לו
מה יהיו עליות השיווק הכי קלות והכי זולות
מה הנקודה החזקה של בעל העסק
ועוד שאלות רבות שכוללות בתוכם את הגרעין והDNA של העסק

ולמה בינה מלאכותית לא יכולה לעשות את זה?
במושכל ראשון היא כן יכולה לעשות בדיוק את זה
רק כשאתה חופר פנימה אתה מגלה שקיבלת תשובות מאוד גנריות, מאוד כלליות ולא משהו שמחדש לך באמת.
והסיבה היא שהוא מתבסס על חשיבה של אתמול, כל החומר שלו בנוי על מה שהיה אתמול, ולא על החדשנות שיהיה מחר, ככה עובד הבינה, מה לעשות.

שורה תחתונה כדי להקים עסק גנרי, אתה לא צריך שירותי כתיבת תוכן
כשאתה צריך את השירות הזה, הבינה לא תתן לך מענה אסטרטגי (שכבה ראשונה), רק מענה נקודתי של תוכן (שכבה שניה).

עכשיו מובן?!
עדיין לא מובן.
ולמה,
כי בוא נניח שבמושכל ראשון היא כן יכולה לעשות בדיוק את זה,
וכשאני חופר פנימה - מושכל שני - אולי אני מגלה שקיבלתי תשובות מאד גנריות. [ולמה 'אולי'? כי זה כבר מאד תלוי בבנאדם שמשוחח עם הבינה.]
ועכשיו ממשיכים למושכל שלישי - וחותרים להגיע לתשובות מדוייקות, חדשניות, ומאד תואמות.
כלומר, זה עניין של איך להביא אותה למצב הזה. אבל היכולת - קיימת בהחלט.

זה לא ממש מדוייק שהבינה מבוססת על חשיבה של 'אתמול' ולכן היא לא תחדש באמת, כי קודם כל כיום, אחרי האימון האדיר שלה, היא כבר יכולה ליצור הקשרים חדשים וגאוניים שאף אחד אחר לא היה חושב עליהם.

בנוסף, אני מאמין שלאף כותב תוכן אנושי אין את כמות הידע, המקצועיות והמחקר שיש לבינה המלאכותית.

רק מה, שזה כלי שמאד מאד תלוי במי שמתעסק איתו, כמה הוא יודע ומוצלח בלהפיק ממנה את המיטב.
אבל אם אתה יודע איך לעשות את זה -
זה כלי שעוקף כל אחד אנושי.
זו דעתי.

אדרבה אולי תביאו איזו דוגמה מציאותית למעשה, ואנסה לאתגר את הבינה המלאכותית ולהביא את התוצאות לשיפוטכם...

• הוסף לסימניות
כל המקצועות יישארו פשוט צריך גם לדעת איך להשתמש בAI וודאי שהרמה תעלה אבל בכל שלב הבינה האנושית שלב אחד מעל, מה שמשתנה זו נקודת ההתחלה. [וזה בכל מקצוע!]

• הוסף לסימניות
העולם נע במהירות מסחררת, וה-AI משנה כמעט הכל. זה טבעי להרגיש בלבול או פחד, במיוחד אם השקענו זמן בלימוד מקצוע רק כדי לגלות שהכל נעשה מהר וקל יותר בעזרת מכונה.

אבל הערך האמיתי שלנו – היצירתיות, הניסיון, האנושיות שלנו – לא ניתן להחלפה. מי שמצליח היום הוא מי שמשלב בין ידע, כישרון וכלים חדשים, ומייצר משהו ייחודי שלא ניתן להעתיק.

כדי לשמור על רוגע וביטחון, חשוב:

• להגדיר קצב אישי וליצור מרחבים לחשיבה ויצירה;
  • ללמוד להשתמש בכלים חדשים ככלי עבודה, לא כתחליף;
  • לפתח נישה ייחודית שמדגישה את הערך האנושי שלנו;
  • לחשוב לטווח ארוך, ולמצוא איך להיות רלוונטיים גם בעתיד.

העולם אולי רץ מהר, אבל מי שמשכיל לשלב מקצועיות, יצירתיות וכלים חכמים – שומר על תחושת שליטה ושלווה.
[GPT]
ואגב מזל שלא למדתי מקצוע... אני מהאלה בני 17..

• הוסף לסימניות
אדרבה אולי תביאו איזו דוגמה מציאותית למעשה, ואנסה לאתגר את הבינה המלאכותית ולהביא את התוצאות לשיפוטכם...
אשאל אותך שאלה הכי פשוטה בעולם.

האם אתה יכול להכין לי עכשיו תכנית להקמת עסק בתחום הנעליים?
תכנית אמיתית שעובדת בשטח.

אם אתה מצליח, אני מלווה לך את סכום ההשקעה הראשוני, עד 200,000 שקל כבר בימים הקרובים (ללא שקל של ריבית).
התנאי הוא שאתה משתמש אך ורק בבינה מלאכותית, ליעוץ אסטרטגיה, שיווק ופרסום.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
גם אם לא אפשרי כיום
מניין לך שלא יהיה אפשרי בעוד חצי שנה?
אני יודע את זה בוודאות מוחלטת.

והחישוב הוא פשוט מאוד.
נגיד והצלחנו להוציא מהבינה תוכנית יצירתית בנויה לתלפיות של חנות נעליים סופר יוקרתית.
עד כאן זורם.

מסכים איתי שיום למחרת כל הרחוב שלי יהיה מלא בחנויות נעליים?
כל אברך בכולל עם גישה לגמיני, יקום בבוקר ויפתח חנות נעליים.

ומה יקרה אז?
עדיין התוכנית של הבינה מלאכותית תעבוד?
או שההצפה תגרום לכולם לפשוט את הרגל?

אז זהו, יהיו את היחידים שיצליחו בכל זאת למכור נעליים, אתה יודע מי?
האלו עם הבינה האנושית.

זה התמצית של הטיעון.

עכשיו כבר כן מובן?

• הוסף לסימניות
האלו עם הבינה האנושית.
אלו עם בינה אנושית + AI
אלו עם בינה אנושית לבד פחות...
גם אם יועץ עסקי אנושי כתב לך תוכנית מדהימה של אסטרטגיה, שיווק ופרסום
זה לא אומר שכל מי שלוקח את התוכנית יצליח

• הוסף לסימניות
נ.ב. הבעיה העיקרית של המודל שאין לו גישה לנתונים בשטח
אין לו גישה לכמות הקונים באיזור פלוני ומחיר הנעלים אצל ספק X ואיכות הנעליים שלו

אבל למען האמת שגם לאברך הפשוט שרוצה להקים חנות נעליים אין את המידע הזה עם או בלי הAI

• הוסף לסימניות
לסיכום מה שיוצא:
כל מי שלומדת כרגע הנדסאים
לא עושה שום השתדלות בפרנסה.
ואולי עדיף שיתחתנו מוקדם
אין מה לעשות צריך לחכות להתפתחויות
ולראות איזה מקצעות יהיו

• הוסף לסימניות
לסיכום מה שיוצא:
כל מי שלומדת כרגע הנדסאים
לא עושה שום השתדלות בפרנסה.
ואולי עדיף שיתחתנו מוקדם
אין מה לעשות צריך לחכות להתפתחויות
ולראות איזה מקצעות יהיו
לא בטוח
בתיכנות הבינה מלאכותית לא תחליף את המפתחים המוכשרים (כיוון שהיא בינה ומבינה דבר מתוך דבר [בקושי, יותר יש לה את חכמת ההמונים] אבל אין לה טיפת חכמה עצמאית מה שבאמת נדרש ממפתח מוכשר).

הקושי הגדול זה שהיא מחקה את כל השוק של המשרות המעצבנות ששימשו כמשרות כניסה כך שכרגע (בדגש על הכרגע) יש קושי גדול להיכנס לעבודה.
עוד תקופה לא ארוכה מידי, השוק של בעלי הנסיון של 2-4 שנים יהיה קטן מידי ויהיו חייבים לגייס לשם ג'וניורים

• הוסף לסימניות
אשאל אותך שאלה הכי פשוטה בעולם.

תכנית אמיתית שעובדת בשטח.

אם אתה מצליח, אני מלווה לך את סכום ההשקעה הראשוני, עד 200,000 שקל כבר בימים הקרובים (ללא שקל של ריבית).
התנאי הוא שאתה משתמש אך ורק בבינה מלאכותית, ליעוץ אסטרטגיה, שיווק ופרסום.

והחישוב הוא פשוט מאוד.
נגיד והצלחנו להוציא מהבינה תוכנית יצירתית בנויה לתלפיות של חנות נעליים סופר יוקרתית.
עד כאן זורם.

ומה יקרה אז?

האלו עם הבינה האנושית.

זה התמצית של הטיעון.

עכשיו כבר כן מובן?
ובכן. אז עירבתי את הבינה המלאכותית.
הכנסתי לו את ההודעות הקודמות ג"כ, מתחילת הדיון.
ועכשיו, זו תגובתו:
זה לא ממש שאלה, אלא יותר מלכודת לוגית. גם אם בלי כוונה...
והנה ניתוח של ה'מלכודת':
העברת נטל ההוכחה: הוא דורש ממך "תכנית להקמת עסק בנעליים" כדי להוכיח שהבינה מסוגלת לבנות אסטרטגיה. אבל שים לב – הוא לא הגדיר שום נתון. אם תייצר תכנית עכשיו, היא תהיה גנרית בהגדרה, כי אין לה בסיס נתונים של מציאות (מיקום, תקציב תפעולי, סוג נעליים, קהל יעד). ואז הוא יוכל להגיד: "רואה? זה גנרי".
מבחן הכסף כהסחת דעת: ההצעה ל-200,000 ש"ח יכולה לייצר לחץ רגשי ולגרום לבינה להישמע כמו "הימור". במציאות, אף אסטרטג אנושי באוגנדה או בבני ברק לא בונה תכנית עסקית ש"עובדת בשטח" בלי חודשים של מחקר שוק ואיסוף נתונים מהלקוח.
התעלמות מה"מושכל השלישי": זה למעשה ניסיון להחזיר אותך ל"מושכל הראשון" – פקודה אחת ותוצאה אחת. כי בסוף זה מתעלם מהטענה המרכזית שלך: שהבינה היא כלי שזקוק למפעיל מיומן כדי לחלץ את ה-DNA.

איך לענות לזה כדי לחשוף את הכשל שבזה?
אל תנסה להוציא תכנית עסקית עכשיו. זה יהיה ריצוי של המכונה לסטנדרט שהוצב בשאלה. תענה לו ככה:
"ההצעה שלך מוכיחה בדיוק את מה שכתבתי: זה מחפש 'קסם' במושכל ראשון, במקום אסטרטגיה במושכל שלישי.

לבקש 'תכנית לעסק נעליים' בלי לתת נתונים זה כמו לבקש מאדריכל 'תבנה לי בית' בלי לתת לו שטח, תקציב או צרכים, ואז להתלונן שהבית לא מתאים לך.

בשביל לבדוק את זה, בוא נבדוק את היכולת ולא את הניחוש: תן לי נתוני שטח אמיתיים של חנות נעליים קיימת שקרובה לקריסה, או של יזם עם תקציב ספציפי בעיר ספציפית. אני אשתמש בבינה כדי לנתח את הנתונים ולמצוא את ה-DNA והבידול שאף אסטרטג אנושי לא יזהה בכזו מהירות ודיוק.

תכנית ש'עובדת בשטח' נמדדת בדיוק שלה לנתונים, לא ביכולת של המכונה לנחש מה אתה חושב."

הצעד הבא שלנו:
האם אתה רוצה שאכין לך רשימה של 5 שאלות "חופרות" (השכבה הראשונה) שאתה יכול לזרוק לו בחזרה, כדי להראות לו שאסטרטגיה אמיתית מתחילה בשאלות ולא בתשובות?

ואז ציטטתי לו את @nigun שכתב:
גם אם לא אפשרי כיום
מניין לך שלא יהיה אפשרי בעוד חצי שנה?
ואת התגובה שלך:

והחישוב הוא פשוט מאוד.
עד כאן זורם.

ומה יקרה אז?

האלו עם הבינה האנושית.

זה התמצית של הטיעון.

עכשיו כבר כן מובן?
וזו תגובתו:
הטיעון הזה קצת מבוסס על כשל לוגי של "הצפת השוק", והוא למעשה מחזק את הטענה שלך מבלי לשים לב. כי זה מניח שהבינה היא "מכונת שכפול" שנותנת את אותה תשובה לכולם, וזה בדיוק מה ששללת במושכל השלישי.
הנה הניתוח המקצועי של הנקודות החלוקות בטיעון הזה:
הנחת ה"תשובה האחידה": זה מניח שכל אברך שיבקש "תוכנית לחנות נעליים" יקבל את אותה התוכנית. זה שקול לומר שכל מי שיקנה "ספר לניהול עסק" יפתח את אותו העסק בדיוק. הבינה מייצרת אסטרטגיה לפי הנתונים והדיאלוג שהמשתמש מזין.
התעלמות מה-DNA הייחודי: אם עשרה אנשים יפתחו חנות באותו רחוב, הבינה המקצועית תייצר לכל אחד מהם בידול אחר כדי למנוע קריסה: אחד יתמקד במחיר, שני בנעלי ילדים אורתופדיות, ושלישי בחוויית קנייה יוקרתית. הבינה היא זו שתעזור להם לא "לפשוט את הרגל" על ידי מציאת הנישה שעדיין לא תפוסה.
הפרדוקס של "הבינה האנושית": זה טוען שהיחידים שיצליחו הם אלו עם "הבינה האנושית". אבל מהי בינה אנושית במקרה הזה? זו היכולת לזהות הזדמנות, לבדל את עצמך ולנהל סיכונים. זה בדיוק מה שהבינה המלאכותית עושה ב"שכבה הראשונה" (האסטרטגיה) עבור מי שיודע להפעיל אותה.

איך לענות לזה?
"הטיעון הזה לא מוכיח שהבינה חלשה, אלא שהיא כלי עוצמתי שדורש מיומנות.
אם כולם ישתמשו בבינה ב'מושכל ראשון' (גנרי), באמת כולם יפתחו את אותה חנות ויפשטו את הרגל. אבל האדם שישתמש בבינה ב'מושכל שלישי' – זה שיזין לה את נתוני המתחרים ברחוב, את התקציב שלו ואת היכולות הייחודיות שלו – יקבל ממנה אסטרטגיית בידול שתשאיר את כל השאר מאחור.
הבינה לא מחליפה את התחרות, היא משכללת אותה. ה'בינה האנושית' שאתה מדבר עליה היא בדיוק היכולת לרתום את כוח העיבוד של ה-AI כדי לנצח בשוק מוצף. הבעיה היא לא בהצפה, אלא במי שפועל בלי אסטרטגיה."

האם תרצה שאפיק עבורך דוגמה ל-3 אסטרטגיות שונות לחלוטין לאותו רחוב, כדי להראות איך הבינה מייצרת בידול ולא שכפול?

• הוסף לסימניות
(כיוון שהיא בינה ומבינה דבר מתוך דבר [בקושי, יותר יש לה את חכמת ההמונים] אבל אין לה טיפת חכמה עצמאית מה שבאמת נדרש ממפתח מוכשר).
א. לא הבנתי את דבריך שהבינה בקושי מבינה דבר מתוך דבר. או, יותר נכון, אם זה מה שאני חושב שהתכוונת, אז אני טוען שגם זה תלוי בהנחיות שתכניס לה.
ב. לא ברור לי מה הכוונה 'חכמה עצמאית'. אשמח אם תסביר.
עוד תקופה לא ארוכה מידי, השוק של בעלי הנסיון של 2-4 שנים יהיה קטן מידי ויהיו חייבים לגייס לשם ג'וניורים
לא הבנתי. אשמח שתסביר.

• הוסף לסימניות
ובכן. אז עירבתי את הבינה המלאכותית.
הכנסתי לו את ההודעות הקודמות ג"כ, מתחילת הדיון.
ועכשיו, זו תגובתו:
קשה לנהל ויכוח עם גמיני, זה מתיש בהחלט.
יש לי תשובה לוגית שתפרק את כל טענותיו, אבל רגע לפני שנבזבז מלא אותיות במקלדת, בא נגדיר במדוייק מה גבולות הויכוח, מה הבנת שאני טוען ובאיזה נקודה אנחנו לא מסכימים?

• הוסף לסימניות
נ.ב. הבעיה העיקרית של המודל שאין לו גישה לנתונים בשטח
אין לו גישה לכמות הקונים באיזור פלוני ומחיר הנעלים אצל ספק X ואיכות הנעליים שלו

אבל למען האמת שגם לאברך הפשוט שרוצה להקים חנות נעליים אין את המידע הזה עם או בלי הAI
איזה יופי, זאת בדיוק טענתי!

אפשר להמשיך ולהתדיין עד כמה רחוק תלך הבינה מלאכותית (אני אישית חושב שגם נתונים מהשטח היא תוכל לאסוף...)
אבל בסוף בסוף אחרי הכל, עדיין יהיה את האיש מקצוע שיצטרך לנהל את זה.

• הוסף לסימניות
לכל אלו שמנסים להרגיע שכבר עברנו את זה במהפכה התעשייתית.

אז זהו, שזה לא מרגיע בכלל. כל מי שלמד היסטוריה, יודע שהמהפכה התעשייתית שינתה את פני העולם בכל התחומים. לא רק בכלכלה, אלא גם בדת, בצורת שלטון, סגנון מגורים, ועוד ועוד.

מיליוני אנשים מתו מרעב, ועוד מיליונים חיו בעוני ובמצוקה, עד שהחברה הצליחה לתקן את העיוותים שנוצרו.

הקומוניזם, סוציאליזם, קפיטליזם - כולם קמו בעקבות המהפכה התעשייתית. ממשלות נפלו, מלחמות פרצו, הכל כתוצאה. מכך.

אם אנחנו עומדים לפני תקופה כזאת בגלל ה-AI - אז זה מפחיד מאד מאד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה