דרוש מידע הרטבת יום ולילה בילדה בת 5.5, עזרה!!!!!

אני חושבת שלא מומלץ לקחת ילדה שיש לה יכולת לזהות, ולהחזיר אותה שלב אחורה.
שיטת המעברים יותר מתאימה לדעתי.
כדאי גם לזהות מתי היא מתאפקת, ולשלוח אותה במקרה הצורך אם את רואה שזה המצב.
אפשר לעשות עבודה חינוכית על דחיית סיפוקים ועל מעברים באופן כללי. זה לא בדיוק "אין כוח", ילדים נוטים להתקשות לעזוב פעילות אחת כדי לעבור לאחרת. אפשר למשל לעזור לה קצת לרכך את המעבר - "אני רואה שאת צריכה לשירותים, בואי נניח את הבובה פה למעלה כדי שתחכה לך ואף אחד לא יגע בה עד שתחזרי." את נותנת ככה איזושהי נוסחה לאופן שבו עוזבים פעילות, עושים משהו אחר, וחוזרים.
איזה איש מקצוע מייעץ בנושא הזה?
כשזה כן נראה שאין כח, עצלנות גם כשהוא לא באמצע לעשות משהו.
אם הולך עם תגמול להמשיך כך גם תקופה ארוכה מאד?

יועצת גמילה. דרך התפתחות הילד בקופ"ח

יש פיזיותרפיסטיות רצפת אגן לילדים שהן כתובת מתאימה במקרה שנראה שמעורבת גם חולשה פיסית, אבל באופן כללי יותר זה עניין שמנתחות התנהגות מטפלות בו.
יש גם "יועצות גמילה" למיניהן, זה לא משהו עם הכשרה מסודרת ומפוקחת, ויש ביניהן מקצועיות יותר או פחות ומוצלחות יותר או פחות.
אישית, אם זה הולך טוב עם תגמול הייתי ממשיכה באותה דרך. זה אומר שזה כבר בעיקר שאלה חינוכית ולא שאלה של יכולות. יש כל מיני דרכים להיגמל בהדרגה מתגמול, אפשר למשל לעבור מתגמול מידי לצבירה של נקודות, עם הצבה של מטרות יותר ויותר רחוקות. כשזה עובד טוב, מכריזים על מבצע סיום חגיגי עם פרס גדול שיהיה האחרון. אפשר לעשות "טקס" שבו מכריזים על הילד כבוגר וגמול. כל דבר שיהפוך את הםירדה מהתגמולים למשהו עם משמעות חיובית עבור הילד.

אישית, אם זה הולך טוב עם תגמול הייתי ממשיכה באותה דרך. זה אומר שזה כבר בעיקר שאלה חינוכית ולא שאלה של יכולות. יש כל מיני דרכים להיגמל בהדרגה מתגמול, אפשר למשל לעבור מתגמול מידי לצבירה של נקודות, עם הצבה של מטרות יותר ויותר רחוקות. כשזה עובד טוב, מכריזים על מבצע סיום חגיגי עם פרס גדול שיהיה האחרון. אפשר לעשות "טקס" שבו מכריזים על הילד כבוגר וגמול. כל דבר שיהפוך את הםירדה מהתגמולים למשהו עם משמעות חיובית עבור הילד.
אף פעם לא שמעתי על ענין של פרידה מתגמול.
יועצת גמילה. דרך התפתחות הילד בקופ"ח
מחיפוש באתר מאוחדת אני לא מוצאת כזה דבר

אף פעם לא שמעתי על ענין של פרידה מתגמול.
לא בטוחה למה את קוראת "עניין"...
עובד לך עכשיו עם תגמולים. משמע מדברייך שבלי התגמול לא עובד.
בהנחה שאת לא רוצה להמשיך לתת לילדה פרסים כשהיא הולכת לשירותים עד הבת מצווה, צריך איכשהו לעבור ממצב שבו היא צריכה או "צריכה" את התגמול כדי להצליח להיות יבשה, למצב שבו היא יבשה בלי תגמול. זה תהליך הפרידה מהתגמול.

באופן טבעי ילד מעדיף לקבל תגמול ורוצה להמשיך איתו. את צריכה להביא אותה למצב שבו היא רוצה להיות יבשה מצד עצמה ולא רק בשביל התגמול, דבר ראשון. דבר שני, את רוצה להפסיק את התגמול בצורה כזו שעצם ההפסקה שלו לא תהיה חוויה שלילית מדי, כדי לא לפגוע במוטיבציה. (תחשבי שמשלמים לך על משהו שאת עושה, ואז פתאום מצפים ממך לעשות אותו בחינם)

גילוי נאות,
לא עברתי על האשכול, חיפשתי אשכול ארוך על הרטבת לילה וקפצתי עליו.

הבת שלי בת 4.5, יבשה פיקס בלילה מיד כשנגמלה מהטיטול.
לעיתים נדירות ממש פישלה וגם כשזה קרה עבר אחרי יום-יומיים.
בתקופה האחרונה היא התחילה להרטיב בלילה, כמעט כל לילה (לפעמים פעמיים במהלך הלילה...)
מה שמוזר שהיא מרטיבה כמות גדולה... ממש כולה קמה סחוטה.
היא לא שותה הרבה לפני השינה ומקפידה ללכת לשירותים לפני שנכנסת למיטה.

אני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל לבדוק, פיזיולוגי/רגשי
אשמח מאד לשמוע את דעת ההמונים.

כל תגובה תעזור לי מאד, תודה מראש!!!

גילוי נאות,

בתקופה האחרונה היא התחילה להרטיב בלילה, כמעט כל לילה (לפעמים פעמיים במהלך הלילה...)

תבדקי שלא קר לה, דבר ראשון.
רופא ילדים כדי לשלול דלקת בדרכי השתן, ותולעים.
אחרי זה הכתובת היא כנראה בירור רגשי.

הרבה נוטים לחשוב שזה רגשי אבל רוב המקרים הם לא רגשיים

אמנם כותבים הרבה לא להתייחס לזה ברקטע הרגשי ולבדוק פיזיולוגית,
אבל רק בשביל החמלה והסבלנות שלנו (כן, גם אני בסירה הרטובה הזו...)
כדאי לזכור שהילדים המתוקים האלה, אלה ילדי מלחמה. נולדו לקורונה, ואז מלחמה.
אין להם באמת ילדות נורמלית ורגועה. ואפילו אם בבית שומרים על אוירה בריאה, ושמחה, הם קולטים מסביב.

לא קר,
בהנחה שאין בעיה רפואית, למי כדאי לפנות בקטע הרגשי?
לא יודעת למה את שוללת את האפשרות שקר לה, אם ניסית לחמם יותר ולא עזר או שאת לא רואה שקר לה.
כי מספיק מעט קור, לא צריך קור שממש מרגישים כדי שזה יגרום לפספוסים. מזג האוויר הנוכחי גורם לי לחשוד בזה כגורם ראשון.
ממליצה לך להוסיף לה גרביים, אולי כדאי גם גופיה, ולהחליף למכנסיים חמות. ותראי אולי זה כן יעזור.

לא יודעת למה את שוללת את האפשרות שקר לה, אם ניסית לחמם יותר ולא עזר או שאת לא רואה שקר לה.
כי מספיק מעט קור, לא צריך קור שממש מרגישים כדי שזה יגרום לפספוסים. מזג האוויר הנוכחי גורם לי לחשוד בזה כגורם ראשון.
ממליצה לך להוסיף לה גרביים, אולי כדאי גם גופיה, ולהחליף למכנסיים חמות. ותראי אולי זה כן יעזור
לפי מזג האוויר בעירנו ותנאי השינה שלה (בלי מזגן ועם פיגמה ארוכה) אני לא חושבת שקר לה
אבל את צודקת, מלנסות לא מפסידים

תודה!

ממליצים על מינירין באישור רופא כמובן
אני לא חושבת שבגיל הזה נותנים טיפול תרופתי.
מה כן?
לנסות להעיר אותה בלילה- לפני שאתם הולכים לישון- שתקום לשירותים.
כאמור- לראות שלא קר לה.
לא לתת מתוק לפני השינה. (להחליף את השוקו של ארוחת ערב בחלב, לא לתת מתוק- בפרט שתיה מתוקה מכל סוג- לפחות שעה וחצי לפני השינה. אם היא רגילה לזה ויהיה לה קשה, אפשר להסביר לה שכששותים מתוק זה גורם יותר להצטרך לשירותים, ולכן כדאי להוריד.)

גילוי נאות,

לפני בדיקה רפואית או רגשית
2 שאלות -
1. קר לה? זה תקופה של מעבר, תמיד בשלב זה ילדים יותר מפספסים, ובד"כ זה מקור
2. יש לה תולעים? תולעים גורמים לפספוסים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה