דרוש מידע השוק האפור החרדי

מצב
הנושא נעול.
ואולי הם דורשים את זה בגלל שהם מבינים כמה עולה לחיות? הרי מי שחונך לשבת וללמוד כל החיים ולוקח אישה עקרת בית, זה לדעת הכלכלנים התנהלות כלכלית שגויה, לא?
אין לי מושג מה דעת הכלכלנים (מי הם בכלל) בעניין. אבל אם כבר נדרשנו לזה אין להם שום זכות לדרוש אלא מקסימום לברור לפי זה שידוכים ולהכיר תודה על כל שקל מההורים ומהאשה שמפרנסת.
אני מכירה את התופעה הזאת ולא חושבת שהיא חיובית. צריך להסביר דברים אחרים במקום להפיל את כל האחריות הכלכלית על הבעל.
מסכימה. אמורים לחנך לניהול משותף ובעיקר לחנך אנשים לחקור כל היבט לפני קבלת החלטות מכריעות.
כנראה לא התנסחתי ברור. בציבור שלנו קיימת נחיתות שגורמת להפיל כל חולשה אנושית על העובדה שהיא קורית בציבור שלנו. הרבה פעמים מחוסר היכרות עם הציבורים האחרים (הנה גם אני נפלתי בזה עכשיו). לא יודעת מה היה בדור הקודם כי לא חייתי בו.
מסכימה עם חוסר בשלות. ועדיין חושבת שלא קורסים לכלכלה נבונה הם הפתרון, אלא כמה כללים פשוטים שכל אבא יכול ללמד את בנו.
פרשנות שלך בלבד עניין הנחיתות. לא ראיתי פה שום נחיתות אלא שיח מפוכח.
גם אם איננו רוצים בשינוי של קונספט הישיבות כתיבת נח מותר לנו לציין שיש מחירים לתיבת הנח. היא יוצרת ניתוק מהמציאות שהוא מבורך בהיבטים רוחניים בעיקר ופחות מבורך בהיבטים של חיי המעשה.
חלק מהבחורים יינשאו וישתלבו בקלות בעניין הכלכלי אבל חלק יפלו להשקעות נמהרות או לתסבוכות כלכליות אחרות.

פרשנות שלך בלבד עניין הנחיתות. לא ראיתי פה שום נחיתות אלא שיח מפוכח.
גם אם איננו רוצים בשינוי של קונספט הישיבות כתיבת נח מותר לנו לציין שיש מחירים לתיבת הנח. היא יוצרת ניתוק מהמציאות שהוא מבורך בהיבטים רוחניים בעיקר ופחות מבורך בהיבטים של חיי המעשה.
חלק מהבחורים יינשאו וישתלבו בקלות בעניין הכלכלי אבל חלק יפלו להשקעות נמהרות או לתסבוכות כלכליות אחרות.
אני רוצה לראות מספרים, האם בציבור החרדי יותר אנשים שמגיעים לשלב שבו חסר להם כסף למחיה, נופלים בהשקעות שונות, או שזו בעיה של אנשים מכל הציבורים והמגזרים שמגיעים לאותו שלב, בלי קשר לחינוך הפיננסי.

אני רוצה לראות מספרים, האם בציבור החרדי יותר אנשים שמגיעים לשלב שבו חסר להם כסף למחיה, נופלים בהשקעות שונות, או שזו בעיה של אנשים מכל הציבורים והמגזרים שמגיעים לאותו שלב, בלי קשר לחינוך הפיננסי.
מספרים לא תראי פה. יש פה דיון תיאורטי וממה שאנשים רואים סביבם וכתבות בנושא וכו'.
אני חושבת שיש לבצע הפרדה.
הנפילה בהלוואות ומינוסים נובעת מחוסר חינוך כלכלי + חוסר לגיטימציה מובהק לאברכים להשלים הכנסה.
הנפילה בהשקעות מפוקפקות נובעת מחוסר חינוך כלכלי + הלחץ שיש לכל אברך שנולדים לו ילדים להתחיל לחסוך סכומים לא מועטים להשאתם בעתיד.

מספרים לא תראי פה. יש פה דיון תיאורטי וממה שאנשים רואים סביבם וכתבות בנושא וכו'.
אני חושבת שיש לבצע הפרדה.
הנפילה בהלוואות ומינוסים נובעת מחוסר חינוך כלכלי + חוסר לגיטימציה מובהק לאברכים להשלים הכנסה.
הנפילה בהשקעות מפוקפקות נובעת מחוסר חינוך כלכלי + הלחץ שיש לכל אברך שנולדים לו ילדים להתחיל לחסוך סכומים לא מועטים להשאתם בעתיד.
יכול להיות שחסר לי משהו בהבנה.
אבל באמת יש אנשים שחושבים שיוציאו יותר ממה שמכניסים וזה יסתדר מעצמו?
כאילו זה משהו שצריך ללמוד אותו?
אני לא מכירה אנשים כאלו. גם לא בני עשרה או נשואים צעירים.

זו נוסחה פשטנית כשמציגים אותה בשורה אחת אבל בגדול:
1.לא מחונכים שכסף לא בא בקלות (לעניין השקעות למשל)
2. קושרים בין פרנסה לניסים באופן בלעדי. במקום להתחנך שאכן מפתח הפרנסה בידי הקב"ה אבל מושג ההשתדלות, פשוט נבלה וכו', לווה רשע לא ישלם וכו'אינם מופקעים מן המציאות אלא מהווים מתווה דרך כלכלי וחברתי לאדם היהודי.
אם כל הזמן מפמפמים סיפורים על האברך ההוא שחיתן חמש בנות אחרי שהגביר הערירי מטימבוקטו תרם לו את כל נכסיו כשקרא עליו ק"ש אז למה שאנשים יאמינו אחרת?

אני לא מכירה אנשים כאלו. גם לא בני עשרה או נשואים צעירים.
נראה לי שרוח האשכול הדגימה באופן מוחשי את גישת ה'סמוך' שפשתה אצל לא מעט.
הבעיה הגדולה יותר היא שהגישה מגיעה באיצטלה רוחנית.
ואז היא הרסנית ממש.

זה היה רק דוגמא....
וקחו בחשבון שלא כל אישה מסוגלת לעבוד 9 שעות ביום...
ולא כל גבר יכול לעבוד בכל עבודה....
סליחה, אבל נראה לי שההודעות שלך קצת מוכיחות ניתוק מהמציאות, כאילו אין כמעט זוגות שמרוויחים 11,000 ש"ח,
ו6,000 ש"ח זה דוגמה לזוג ממוצע.
אז לידיעתכם- אין אפשרות מעשית שזוג עם ילדים יחיה בפחות מ11,000 ש"ח (ועוד ישלם משכנתא),
השאלה היא רק באיזה שלב הזוג הזה מתפקח ומבין שזה לא מעשי- הרבה פעמים זה קורה אחרי שצוברים חובות, וכבר ממש קשה לצאת מהבור.

6,000 ש"ח זה אומר חצי משרה ל2 בני הזוג בשכר מינימום, כן?

ז לידיעתכם- אין אפשרות מעשית שזוג עם ילדים יחיה בפחות מ11,000 ש"ח (ועוד ישלם משכנתא),
השאלה היא רק באיזה שלב הזוג הזה מתפקח ומבין שזה לא מעשי- הרבה פעמים זה קורה אחרי שצוברים חובות, וכבר ממש קשה לצאת מהבור.
לא מסכימה בכלל
הרבה אברכים חיים עם פחות מזה וגומרים חודש בכבוד , בלי הלוואות ובלי חובות
תלוי באיזה רמת חיים כל אחד בוחר

לא מסכימה בכלל
הרבה אברכים חיים עם פחות מזה וגומרים חודש בכבוד , בלי הלוואות ובלי חובות
תלוי באיזה רמת חיים כל אחד בוחר
וגם מחתנים ככה. כנראה בדירות על מאדים.

ממה שאני מכירה על סביבתי ומשפחתי הקרובה
משפחות עם שכר ממוצע של לפחות 8 ומעלה ( רובם באזור 10, 12 ) לא מצליחות לשלם משכנתא של 3,500 ולסגור חודש ברווח
משפחות עם כמה ילדים
6 זה לא מציאותי בכלל

וגם מחתנים ככה. כנראה בדירות על מאדים.
אלו שהיום מחתנים חיו בדור שבו היה אפשר להסתדר עם פחות.
אלו שחיים היום כשאי אפשר להסתדר עם פחות, ככל הנראה לא יתנו (אם בכלל) את הסכומים שנותנים היום.

אם כל הזמן מפמפמים סיפורים על האברך ההוא שחיתן חמש בנות אחרי שהגביר הערירי מטימבוקטו תרם לו את כל נכסיו כשקרא עליו ק"ש אז למה שאנשים יאמינו אחרת?
מכירה מישהו שקיבל 2 דירות במרכז הארץ בדיוק ככה.
הזוי, אבל אמיתי!

לעצם אחריות העיתון
ברור שיש לו אחריות מסויימת אבל לא יותר מאחריות של פרסומת על טיסות לחו"ל

אם יספרו כל הזמן על כל סיפורי ההלוואות המסוכנות וההשקעות (כדוגמת מדור מהון להון של ליבוביץ) לדעתי זה כבר יתרום 50% בהצלה.

אבל ברור שיש אנשים שתמיד רוצים לבדוק לבד.....

לגבי חיתון ילדים הרבה מגדולי ישראל הורו לקחת הלוואות
לגבי החיים עצמם אז יש אנשים שמרגישים שלולא הדברים שהם נצרכים להם למה להם חיים?

ועצם היציאה לעבוד היא גם עדיין קושי אצל חלק ניכר במגזר הליטאי, וצד שני ברבים מציבור זה יש מידת חסכנות מאוד גדולה בלי מותגים וכדומה.

ה' יעזור שיהיה לכולם כדי פרנסתם ויהיו בריאים בגוף ונפש אמן

כולם כותבים פה שאפשר להוסיף הכנסה
זה רק באויר אף אחד לא מוכן לענות על השאלה איך מוסיפים הכנסה חוץ מלנקות חדר מדרגות
לבדוק מבחנים, ובגרויות,

שיעורים פרטיים,

ועד... (לפתוח את הראש...!)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה