- הוסף לסימניות
אין לי מושג מה דעת הכלכלנים (מי הם בכלל) בעניין. אבל אם כבר נדרשנו לזה אין להם שום זכות לדרוש אלא מקסימום לברור לפי זה שידוכים ולהכיר תודה על כל שקל מההורים ומהאשה שמפרנסת.ואולי הם דורשים את זה בגלל שהם מבינים כמה עולה לחיות? הרי מי שחונך לשבת וללמוד כל החיים ולוקח אישה עקרת בית, זה לדעת הכלכלנים התנהלות כלכלית שגויה, לא?
מסכימה. אמורים לחנך לניהול משותף ובעיקר לחנך אנשים לחקור כל היבט לפני קבלת החלטות מכריעות.אני מכירה את התופעה הזאת ולא חושבת שהיא חיובית. צריך להסביר דברים אחרים במקום להפיל את כל האחריות הכלכלית על הבעל.
פרשנות שלך בלבד עניין הנחיתות. לא ראיתי פה שום נחיתות אלא שיח מפוכח.כנראה לא התנסחתי ברור. בציבור שלנו קיימת נחיתות שגורמת להפיל כל חולשה אנושית על העובדה שהיא קורית בציבור שלנו. הרבה פעמים מחוסר היכרות עם הציבורים האחרים (הנה גם אני נפלתי בזה עכשיו). לא יודעת מה היה בדור הקודם כי לא חייתי בו.
מסכימה עם חוסר בשלות. ועדיין חושבת שלא קורסים לכלכלה נבונה הם הפתרון, אלא כמה כללים פשוטים שכל אבא יכול ללמד את בנו.
גם אם איננו רוצים בשינוי של קונספט הישיבות כתיבת נח מותר לנו לציין שיש מחירים לתיבת הנח. היא יוצרת ניתוק מהמציאות שהוא מבורך בהיבטים רוחניים בעיקר ופחות מבורך בהיבטים של חיי המעשה.
חלק מהבחורים יינשאו וישתלבו בקלות בעניין הכלכלי אבל חלק יפלו להשקעות נמהרות או לתסבוכות כלכליות אחרות.
הנושאים החמים