התייעצות השקעה בירוחם

• הוסף לסימניות
משנה מאד אם יש להם מגרשים או לא. כי אפשר לספר סיפורים מכאן ועד... ברגע שאתה יודע בכמה קנית את המגרש + עלויות בניה ישירה ועקיפות אז אפשר לדבר על מחיר. ועד הדיור מדברים על קבלן! שזכה ומתחייב על מחיר, ו12,000 זה הכי זול שיכול להיות נכון להיום, וגם זה יזמים אחרים בירוחם אומרים שלא יוכלו לבנות בכזה מחיר, כי הם לא קבלני ביצוע ויש להם עלויות מימון גבוהות יותר שאין אותם לקבלן של ועד הדיור. תבדוק.

מה זה קשור חפץ חיים זה לא קבוצת רכישה, זה רכישה מקבלן לכל דבר ועניין, וכמובן במידה שסוגרים חוזה א"א להעלות את המחיר בשקל, ואם לפני החוזה מעלים את המחיר אתה לא חייב להם כלום ויכול ללכת לאן שבא לך, אבל מה ההיגיון לשלם בטוח עוד כ1,500 למטר שמא החברה השנייה בשעת החוזה תעלה את המחיר.

ומכאן שההנחה שלך שהדירות של וועד הדיור הם הכי זולות כרגע היא הנחה שגויה, לדעתי

• הוסף לסימניות
מה זה קשור חפץ חיים זה לא קבוצת רכישה, זה רכישה מקבלן לכל דבר ועניין, וכמובן במידה שסוגרים חוזה א"א להעלות את המחיר בשקל, ואם לפני החוזה מעלים את המחיר אתה לא חייב להם כלום ויכול ללכת לאן שבא לך, אבל מה ההיגיון לשלם בטוח עוד כ1,500 למטר שמא החברה השנייה בשעת החוזה תעלה את המחיר.

ומכאן שההנחה שלך שהדירות של וועד הדיור הם הכי זולות כרגע היא הנחה שגויה, לדעתי
אפשר כבר לחתום איתם חוזה עם קהילת חפץ חיים?
כשיהיה אפשר לחתום חוזה, נראה מה יהיה כתוב בחוזה
אפילו פרסום רשמי מסודר אין לקהילת חפץ חיים, אם אני זוכר נכון יש רק פרסום שכתוב שם שיהיה אפשר לקבל הלוואות ללא ריבית בין 300-500א', שזה לא נשמע הגיוני, המקום היחיד שנותן הלוואות ללא ריבית זה גמחים כמו הגמח המרכזי והמסלול הכי גבוה הוא 240,000 ורק למי שחבר בגמח מס' שנים והפקיד וכו',
כל זמן שזה פרסום ראשוני לגייס חברים לקבוצה הכל טוב, ברגע שזה יהיה רציני ויהיה אפשר לחתום חוזים אז נדבר.

• הוסף לסימניות
אגב, אין לי שום קשר לועד הדיור או ליזם כזה או אחר, פשוט כותב כי ממה שביררתי הפרויקט של ועד הדיור, יהיה הכי זול, אפשר להוזיל יותר רק אם לא יהיה רווח יזמי שזה אומר קבוצת רכישה או פילתנרופיה.
ואם אכן קהילת חפץ חיים תצליח למכור דירה מקבלן ב 850,000 בהחלט שווה לקנות שם כי כל הקבלנים האחרים ימכרו בהרבה יותר ומי שיקנה בקהילת חפץ חיים ירוויח מעליית מחירים יפה.
רק שאומר את האמת, שממה שבדקתי אין היתכנות למכור מקבלן במחירים כאלו מהסיבה הפשוטה מחיר הקרקע + עלות בניה (ישירה ועקיפה) + רווח יזמי, במחירים של היום לא ניתן להגיע לכזה מחיר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תפסתי טרמפ ברשותכם...
אולי יהיה פה מישהו שידע לענות לי על השאלה
רוצה לקנות דירה להשקעה בירוחם ובבניינים של הקהילה אין הרבה היצע(לפחות ביד2..)
האם שווה לי לקנות בבניינים באזור?
למשל עכשיו יש לי הצעה בפלמ"ח 641 מרחק של 3 דק' מההגנה
האם אצליח להשכיר שם לחרדים? או לפחות לדתיים?
וגם מה שם השכונה שבתוכה נמצאת הקהילה?
אשמח לכל מידע מכל המבינים הנבונים דפה
תודה מראש

• הוסף לסימניות
תפסתי טרמפ ברשותכם...
אולי יהיה פה מישהו שידע לענות לי על השאלה
רוצה לקנות דירה להשקעה בירוחם ובבניינים של הקהילה אין הרבה היצע(לפחות ביד2..)
האם שווה לי לקנות בבניינים באזור?
למשל עכשיו יש לי הצעה בפלמ"ח 641 מרחק של 3 דק' מההגנה
האם אצליח להשכיר שם לחרדים? או לפחות לדתיים?
וגם מה שם השכונה שבתוכה נמצאת הקהילה?
אשמח לכל מידע מכל המבינים הנבונים דפה
תודה מראש
זה בניינים ישנים מאווווד שעברו מתיחת פנים
והנוף האחורי הוא בית קברות
חרדים לא יגורו שם!
דתיים -גרים רק בראשון שבשורה - הנורמלי מבינהם ...
לא לגעת!

• הוסף לסימניות
זה בניינים ישנים מאווווד שעברו מתיחת פנים
והנוף האחורי הוא בית קברות
חרדים לא יגורו שם!
דתיים -גרים רק בראשון שבשורה - הנורמלי מבינהם ...
לא לגעת!
תודה רבה!!
וחוץ מזה באזור חרדים כן יגורו?
ושם השכונה אתה יודע? אלי כהן? אירוס?

• הוסף לסימניות
מפה משוערת-
כתום- שכונת אלי הכהן בניינים מסוימים + כ10 משפחות באירוס
צהוב- הישיבה (עם מעבר לאירוס)
ולכן- ורוד - הגיוני שילך טוב
טורקיז- זה באירוס - משווק לחרדים (לא דייקתי ולא בדקתי אחד לאחד..)
1743616896912.png

• הוסף לסימניות
תודה ענקית ממש עזרת לי
ובתור מי שמכיר את המצב יש לך אולי המלצה בשבילי אם לנסות לבד או דרך דונט
ושוב תודה!!

• הוסף לסימניות
תודה ענקית ממש עזרת לי
ובתור מי שמכיר את המצב יש לך אולי המלצה בשבילי אם לנסות לבד או דרך דונט
ושוב תודה!!
המידע לפי הנתונים הקיימים
בלי ידע במצב של מה ואיך..

• הוסף לסימניות
תודה בכל אופן אולי אחד החכמים האחרים פה ידע להחכים אותי אם יש טעם לחפש דירות בקהילה לבד או שחייבים מתווך שמכיר את השטח עקב ההיצע הדל @רחלים @שעיה שור

• הוסף לסימניות
תודה בכל אופן אולי אחד החכמים האחרים פה ידע להחכים אותי אם יש טעם לחפש דירות בקהילה לבד או שחייבים מתווך שמכיר את השטח עקב ההיצע הדל @רחלים @שעיה שור
כתבת שאתה רוצה לקנות דירה "להשקעה" , אז למה בקהילה ומה זה קשור להשכיר לחרדים/דתיים?
אתה מקפיד לא להשכיר לחילונים מבחינה הלכתית? לא ניכנס לנושא ההלכתי שרוב הפוסקים וכן מנהג העולם להקל בזה, אבל אם אתה רוצה להשכיר דווקא לדתיים אל תקנה בירוחם, זה לא מקום טוב להשקעה מהבחינה הזאת,
כבר כתבתי שאני מכיר מישהו שמשכיר דירות בירוחם, דירות קטנות בקומות אחרונות במחירים גבוהים הרבה! יותר מאשר בקהילה, השכירות בקהילה מאד נמוכה, וממש לא שווה להשקעה, רק מבחינת עליית ערך, אבל לכאורה זה יהיה גם בשאר העיר ולא רק בקהילה,
עקרונית תוכל לקנות גם דירה לא דרך דונט, אם תמצא דירה, אבל יש לו יתרון שהוא מכיר טוב את הכל, והוא גם משפץ כנראה במחירים שלא תוכל לשפץ בעצמך, וגם יודע איך ומה לשפץ מבחינת מה ציבור השוכרים שם מבקש לשכירות ולא סתם להוציא כסף. הייתי מציע קודם לבדוק לבד (וזה הצעה נכונה לכל קנייה להשקעה בכל מקום ובכל תחום) מה יש ומה העלית בחכתך ואחר כך לפנות למתווכים לראות האם יכולים להציע לך דברים יותר טובים, כי אם לא תבדוק לבד, איך תדע האם עובדים עליך או לא, אתה צריך לעשות קודם שיעורי בית ולבוא יותר מוכן

• הוסף לסימניות
הו
מפה משוערת-
כתום- שכונת אלי הכהן בניינים מסוימים + כ10 משפחות באירוס
צהוב- הישיבה (עם מעבר לאירוס)
ולכן- ורוד - הגיוני שילך טוב
טורקיז- זה באירוס - משווק לחרדים (לא דייקתי ולא בדקתי אחד לאחד..)
צפה בקובץ המצורף 1937468
הורוד, זה לא בניינים, זה בתי קרקע שמחירם גבוה בהרבה מדירות ישנות שם בקהילה
כמו"כ בטורקיז פספסת כמה מתחמים

• הוסף לסימניות
קניתי דרך אורי והוא זול יצא לי פחות מאחוז.
רק מבחינת עליית ערך, אבל לכאורה זה יהיה גם בשאר העיר ולא רק בקהילה,
לדעתי, יותר הגיוני שעלית הערך בקהילה תיהיה גדולה יותר בגלל שמצוקת הדיור גדולה יותר בציבור שלנו מאשר אצל החילונים.

• הוסף לסימניות
מה זה קשור להשכיר לחרדים/דתיים?
אתה מקפיד לא להשכיר לחילונים מבחינה הלכתית? לא ניכנס לנושא ההלכתי שרוב הפוסקים וכן מנהג העולם להקל בזה,
לא מבחינה הלכתית אלא סתם כי כשאתה משכיר לחילונים סיכוי טוב יותר שתיפול על איזה ברנש שלא היית רוצה להיתקל בו באמצע הלילה וכ"ש בתוך הדירה שלך
למה בקהילה
וגם כדי שאוכל אני בעצמי לבוא לגור שם אם אתקע בלי שוכר
השכירות בקהילה מאד נמוכה, וממש לא שווה להשקעה
באופן חריג? כי ניסיתי לחפש וראיתי שלדירות ישנות זה בערך 1500 בכל מקום
אני טועה?
אם לא תבדוק לבד, איך תדע האם עובדים עליך או לא, אתה צריך לעשות קודם שיעורי בית ולבוא יותר מוכן
איך אבדוק אם אין הצעות?😒 לא ביתד ולא ביד 2 ודומיו יש לך עוד רעיונות? אולי מקומונים וכאלו?
לדעתי, יותר הגיוני שעלית הערך בקהילה תיהיה גדולה יותר בגלל שמצוקת הדיור גדולה יותר בציבור שלנו מאשר אצל החילונים
מה אתה אומר?
ושוב מודה ממש לכל המשיבים זה עזרה גדולה בשבילי!

• הוסף לסימניות
קניתי דרך אורי והוא זול יצא לי פחות מאחוז.

לדעתי, יותר הגיוני שעלית הערך בקהילה תיהיה גדולה יותר בגלל שמצוקת הדיור גדולה יותר בציבור שלנו מאשר אצל החילונים.
יש כאן 2 נושאים
כלפי משקיעים, בדיוק הפוך, היות והתשואה בקהילה החרדית נמוכה משמעותית משאר העיר, ממילא יש פחות ביקוש ולכן אין סיבה שהמחירים יעלו יותר משאר העיר אם כבר פחות
כלפי אנשים שמחפשים למגורים, למרות שיש ביקוש לדירות בקהילה, אבל לא רואה כאן משהו דרמטי שיביא לעליית מחירים יותר משאר העיר, בסוף מדובר בדירות ישנות והקהילה כיום קטנה, בעתיד כשייבנו הפרויקטים החדשים זה משהו אחר, וגם אז רוב רובם לא יבואו לבניינים הישנים, הפוך רבים מאלה שגרים בבניינים הישנים יעברו לפרויקטים החדשים,

• הוסף לסימניות
כי כשאתה משכיר לחילונים סיכוי טוב יותר שתיפול על איזה ברנש שלא היית רוצה להיתקל בו באמצע הלילה וכ"ש בתוך הדירה שלך
ממש לא נכון, גם כשמשכירים לחרדי וגם לחילוני צריך לבדוק אותו היטב מבחינת מיהו הבן אדם ומה היכולת הכלכלית שלו.
וגם כדי שאוכל אני בעצמי לבוא לגור שם אם אתקע בלי שוכר
זה שיקול, השאלה עד כמה אתה נותן לזה משקל בשביל להכריע על פי זה את הספק, כי להשקעה לא כדאי בקהילה, אבל אם אתה אומר שיש סיכוי טוב שתבוא לגור שם, זה משהו אחר.
שכירות אפשר לקבל בשאר העיר גם הרבה יותר מ 1500 גם על דירות קטנות, רק השאלה מה עושים עם הדירה, איך משפצים ולמי משכירים. מה שאי אפשר לקבל בקהילה.
אם אין דירות מפורסמות מה ההתלבטות שלך האם לפנות לדונט, הרי אין לך אופציות אחרות?
המלצה שלי, רד לשטח, תסתובב שם יום אחד, עם דונט, דבר עם התושבים, זה מקום קטן, תראה גם דירות למכירה בשאר העיר, ואז תהיה יותר חכם

• הוסף לסימניות
מיהו הבן אדם ומה היכולת הכלכלית שלו.
זה לא רק יכולת כלכלית זה גם צורת התנהגות
אתה לא מסכים איתי שאם יתנו לך אופציה לעבור בלילה אפל במקום שומם ליד שני בנ"א אחד חרדי ואחד חילוני
לא תבחר בחרדי? (ודאי שיש ישרים ויש רמאים משני הסוגים השאלה איפה יותר מצויים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה