התחלתן פסח?

נכתב ע"י hbecker;2056032:
וגילוי נאות- לא סיפרתי לאף אחת מתי התחלתי פסח ומה כן או לו הספקתי עד לתאריך זה או אחר....עד....עד ש....עד שהגיע האשכול הזה:eek:

גברת בקר, אצלך אי אפשר להסתיר.
לא גילית לאף אחד, אבל מהבית שלך (ז"א הניק שלך) כבר יצאו ניחוחות פסחיים למדי :D

נכתב ע"י שרינה;2056093:
למה מצחיקה התכוונתי לומר לה שאם מנקים רק מה שחמץ מספיק לזרוק כמה חבילות פסטות לחם מאתמול ולעשות בדיקת חמץ והבית כשר.
הענין הוא שפסח הוא הזדמנות לנקות לא רק מה שחמץ או לא חמץ.

אני מצאתי חמץ של ממש גם במגירה של הכלי עבודה...

נכתב ע"י GRN;2056143:
אני מצאתי חמץ של ממש גם במגירה של הכלי עבודה...

ואני מצאתי חמץ של ממש בתוך התריסים:)
אגב, שאלה לעצמאיות-
מה אתן עושות עם העבודה ערב פסח?
מורידות פרופיל או עובדות כרגיל עד לבדיקת חמץ?

סתם שאלה :)
אתם לא עושות תריסים כל שבוע או לפחות כל שבועיים??? :(
מה הסיפור הגדול בלנקות תריסים
ואם אתם מדברות על ניקוי יסודי זה לא אמור להתבצע רק פעם בשנה :rolleyes::eek:;)

בהצלחה בנקיונות......
פסח זה באמתתתת הזדמנות לעשות סדר כללי בארונות והכל---

יאלה אני ממשיכה לנקות :D:D;)

נכתב ע"י שח מט;2056257:
:D:D;)

רק פעם בשבוע????
איכס כמה לכלוך.

כל בוקר אני קמה טרוטת עיניים ודבר ראשון מעבירה סמרטוט על כל התריסים. :p:p:p

אני מצאתי חמץ במסילות של החלונות, בשום אופן לא בתריסים עצמם, אני מעבירה שם שואב אבק ומשפריצה ספריי חלונות (או חומר אחר) ומבטלת את כל החמץ שאולי נשאר שם שלא יהיה ראוי למאכל כלב, ואם כלב יתעקש לאכול את זה, זו ודאי תהיה ארוחתו האחרונה...

מי שכתבה שהיא מוציאה את התריסים ושוטפת באמבטיה הזכירה לי את האישה של בתיה G שתלויה על הנברשת, אבל אז הבנתי שהיא בטח מדברת על התריסים שיש בבני ברק שאפשר להוציא כמו חלון, ולא על תריסים כמו שיש לי שבשביל לשים אותם באמבטיה צריך לפרק את כל הבית :)

הילדים שלי גם מאודדד רוצים להרגיש בעצמם את חווית הנקיון וכיון שהם עדיין קטנים ואי אפשר לשתף אותם בנקיונות ה"אמיתיים" מצאתי כמה דברים שכן נותנים להם הרגשת נקיון ולא לחינם שלא ירגישו שסתם חיפשנו שטות להעסיק אותם...
1. מושיבה אותם עם חבילת מגבונים והם מנקים ביסודיות ספרי ילדים מנוילנים, ברכונים עם למינציה (נותנת לגדולות יותר שיודעות להיזהר על קדושתם), כמובן שעל הברכונים אני אח"כ עוברת ומנערת ומוכרת אותם עם הספרונים של הילדים.
2. עם מברשת שיניים ישנה או מברשת ניקוי הם מברישים בשמחה עם מים מהולים בטיפה סבון את אחורי כל הנעליים בבית להוציא פירורים שאולי נדבקו.
3. את המגירות שלהם-כמובן. הם מפנים, מסדרים ו"מנקים" בסקוטש עם טיפה מים בסבון (אל תגלו להם שאני אח"כ בשקט עוברת על הכל לבדוק שלא שמרו במגירה אוצרות של ממתקי חמץ לשנת רעב שלא תבוא...)
4. הגדולים יותר בני ה7+ נותנת להם לנקות את הסטנדר של אבא, את הבימבה והאופניים, את הגדר אבן שיושבים עליה במרפסת - זה יום השיא שלהם שמנקים כמו גדולים עם חלוקים\פיג'מות סקוטשים וסבון במרפסת ואח"כ שוטפים עם סמרטוטים ספוגי מים ונהנים עד השמיים...בד"כ ביום הזה אני כבר מנקה יסודי את במרפסת שכל הבלגן ייגמר ביחד...
5. אחרי שאני מכבסת משחקים הם אחראים להניח הכל על מגבות אמבטיה במרפסת להתייבשות וכמובן שכמתייבש הם מסדרים בקופסאות.

ככה הם מרגישים שותפים בנקיון וגם באמת עוזרים לי ...:)

כתבתי על חלונות שאני שוטפת באמבטיה.
ו...בחדרים יש לי גם תריסי גלילה , אותם כמובן מנקה במקום...
ואילו התריסים של הסלון כמו החלונות..כן! אני שוטפת כמובן באמבטיה.
הפלוס הוא פשוט:
פחות מאמץ-(אין צורך לעבוד עם הידיים למעלה)
הרבה יותר מהיר
יותר יסודי
בכל מקרה, איך שתנקי, מתי שתנקי ומה שתנקי,
מאחלת לך המון סיעתא דשמיא!
ברכה בזמן!
ותבורכנה הידיים שעושות לבד!

נכתב ע"י bracha;2056129:
גברת בקר, אצלך אי אפשר להסתיר.
לא גילית לאף אחד, אבל מהבית שלך (ז"א הניק שלך) כבר יצאו ניחוחות פסחיים למדי :D

המטבח שלי עוד לא הוכשר לפסח....
כל מה שנעשה עד כה היה בגדר "ניסיונות" כי בפסח עצמו אין לי זמן להתנסות [כן, ברב פסח יש לי יותר זמן להתנסות...]. בפסח אני צריכה להכין דברים שיצאו טוב בלי "אולי..."

נכתב ע"י חדוי כנרת;2056335:
כתבתי על חלונות שאני שוטפת באמבטיה.
לא שמתי לב שגם את המלצת על זה, התכוונתי לזו

נכתב ע"י בתשבע7;2056052:
להוציא אותם ולשטוף באמבטיה , אני מנקה עם 'פיירי' יוצא נקי מאד.

נכתב ע"י sarigold5;2056339:
לא שמתי לב שגם את המלצת על זה, התכוונתי לזו
לא משנה מי,
מניחה שיש לה גם את אותם תריסים...

נכתב ע"י שח מט;2056257:
מה הסיפור הגדול בלנקות תריסים
ואם אתם מדברות על ניקוי יסודי זה לא אמור להתבצע רק פעם בשנה :rolleyes::eek:;)

בהצלחה בנקיונות......
פסח זה באמתתתת הזדמנות לעשות סדר כללי בארונות והכל---

יאלה אני ממשיכה לנקות :D:D;)
אני לא רואה את הלכלוך על התריסים, רק השכנים שמולי רואים... ולמה שאני אנקה בשבילם את התריסים אם את שלהם הם לא מנקים? בתכל'ס הלכלוך שלהם הרבה יותר מפריע לי, מתחשק לי לפעמים לקחת צינור ולהשפריץ להם על התריסים :D
אז אם אתם גרים מולי, אתם מוזמנים לבוא לנקות לי...

נכתב ע"י פרפר;2056344:
אני לא רואה את הלכלוך על התריסים, רק השכנים שמולי רואים... ולמה שאני אנקה בשבילם את התריסים אם את שלהם הם לא מנקים? בתכל'ס הלכלוך שלהם הרבה יותר מפריע לי, מתחשק לי לפעמים לקחת צינור ולהשפריץ להם על התריסים :D
אז אם אתם גרים מולי, אתם מוזמנים לבוא לנקות לי...

במקומך הייתי נזהרת. תארי לעצמך שבעוד לא יודעת כמה שנים כשהבן או הבת שלך יהיו בשידוכים תקבלי טלפון מהשדכנית שמשפחת X, שאתם אגב, מאוד רוצים, הורידו את השידוך כי הם הבינו שאתם לא מתחשבים באחרים, עובדה התריסים שלכם מלוכלכים....
לא יודעת, נראה לי סוג של השקעה כדאית לעתיד, הניקיון של התריסים....

[נכתב בהומור, כמובן. :):):):):):):):):):)]

נכתב ע"י hbecker;2056355:
במקומך הייתי נזהרת. תארי לעצמך שבעוד לא יודעת כמה שנים כשהבן או הבת שלך יהיו בשידוכים תקבלי טלפון מהשדכנית שמשפחת X, שאתם אגב, מאוד רוצים, הורידו את השידוך כי הם הבינו שאתם לא מתחשבים באחרים, עובדה התריסים שלכם מלוכלכים....

נשמע לי קצת הזוי לנקות תריסים כדי שכשהשכנים יסתכלו על התריסים הם יראו אותם נקיים,
אני אף פעם לא שמתי לב מה המצב של התריסים של השכנים (אולי כי אני לא בני ברקית...)
בכל אופן בשביל השקעה כדאית לענין השידוכים הייתי עושה דברים אחרים,
ואני מבין האנשים שהכי מתחשבים בשכנים (מבחינת רעש וכו')

נכתב ע"י pnina912100;2056369:
נשמע לי קצת הזוי לנקות תריסים כדי שכשהשכנים יסתכלו על התריסים הם יראו אותם נקיים,
אני אף פעם לא שמתי לב מה המצב של התריסים של השכנים (אולי כי אני לא בני ברקית...)
בכל אופן בשביל השקעה כדאית לענין השידוכים הייתי עושה דברים אחרים,
ואני מבין האנשים שהכי מתחשבים בשכנים (מבחינת רעש וכו')

נכתב בהומור....חבל שלא שמתי שם סמיילי.....[הולכת להוסיף מיד..]
חשבת רציני???

ואני בכלל לא בני ברקית, משום כיוון שתסתכלי עלי......אין לי כל קשר לבני ברק....

נכתב ע"י hbecker;2056372:
נכתב בהומור....חבל שלא שמתי שם סמיילי.....
חשבת רציני???

ברור שבהומור, חוץ מזה שבבני ברק לא צריך לשפוט את השכנים לפי הצד החיצוני של התריסים, בבני ברק אפשר לראות בדיוק מה קורה בתוך הבית עצמו :)

חשבת רציני???

חחחח
לא, ממש לא הבנתי שזה בהומור, לא הבנתי עד איפה אנשים מגיעים...:)

חשבת רציני???

חוץ מזה שיש לך הרבה תלמידות נאמנות ובני ברקיות...

מה קשור בני ברק, ישראל או אנטרטיקה? שכנים או מכרים?
מנקים תריסים וחלונות ודלתות וקירות ומעל הארונות בשביל ההרגשה שלך ! שהבית נקי והתריסים והבית כולו לא מלאי אבק, אלא הכל נקי, נושם ומאוורר..
ל פ ח ו ת פעם-פעמיים בשנה, ומזל שיש פסח...
אני ממש לא מבינה את מי שיכול להזניח את זה ככה, איך זה לא מפריע לו..
מזכיר לי שהייתי בתיכון במסגרת יום חסד לקהילה הלכתי עם חברה למשפחה וניקנו שם, בין השאר, את החדר שינה והגברת ביקשה שנזיז את המיטות והיא אומרת וואי אני זוכרת שגם שנה שעברה מתי שהזזנו זה היה מ'זה כבד להזיז.. הרגה אותי, גם שנה ש ע ב ר ה! כאילו ככה זה הולך, מזיזים מיטות פעם בשנה? כמובן מה שהיה שם היה נראה בדיוק כמו הצטברות של שנה של הזנחה.. אני לא הייתי נרדמת שהייתי יודעת שזה מה שהולך לי מתחת למיטה..גו'נגל במיטבו..
הכל עניין של תרבות נקיון..

נכתב ע"י hbecker;2056355:

[נכתב בהומור, כמובן. :):):):):):):):):):)]
הכי שווה לדעתי להשאיר תריסים פתוחים כל הזמן, ככה הש(ד)כנים לא רואים ת'לכלוך... (בפנים הבית תמיד נוצץ, לא? :))

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה