התייעצות התחלת עבודה חדשה באמצע ה.

אני חושבת שלהעסיק אשה חרדית נשואה בשנות הפוריות זה חלק מהחבילה.
אני עובדת במקום חילוני והם בהחלט יודעים לקחת בחשבון שעובדות חרדיות יולדות בממוצע פעם בשנתים ובכל אופן בוחרים להעסיק נשים מהמגזר.

אני עובדת במקום חילוני והם בהחלט יודעים לקחת בחשבון שעובדות חרדיות יולדות בממוצע פעם בשנתים ובכל אופן בוחרים להעסיק נשים מהמגזר.
ותאמינו לי שהם רק מרוויחים מזה.
כמובן שיש יוצאים מן הכלל-כמו נשים שמנצלות את המעסיקים ולא רק שלא מודיעות אלא גם מנצלות את החל"ד ומוסיפות עליו עוד כהנא כהנא ואין להם שום אחריות על כלום...
אבל רוב הנשים החרדיות בעלות אחריות ומוסר עבודה גבוה מאוד-פי כמה וכמה מהחילונים שמתעסקים רוב היום בטלפונים.
לגבי להודיע בראיון על ההריון- זה נראה לי מוסרי וישר להודיע ככה בדרך אגב בסוף הראיון. וזה רק מוסיף נקודות זכות!
כמובן זה לא לגבי אלה שהיו בחודש ראשון /או שלא ידעו על ההריון-שזה כבר משהו אחר.

מאמינה שהקושי הוא גם מול סוג המשרה. בהייטק אני יודעת על בנות שמתקבלות גם בחודש שביעי לעבודה חדשה . אני התקבלתי בחודש חמישי והכל טוב
אין לחץ של כאן ועכשיו אלא תקן חדש שנפתח לטווח ארוך.
ברור שאם יש תקן של שנה ומגיעה מישהי בהריון זה לא מתקבל טוב

בדיוק לכן היא לא אמרה
גם בחוק כתוב שאם זה קריטי לגבי העבודה שלה מותר לא לקבל אותה...
זה ממש חוסר אנושיות לעשות כזה דבר
תחשבו על מורה שמתקבלת אחרי פסח ... והיא אמורה להיות בכיתה מאוד בעייתית שצריכה יציבות והיא לא אמורה לפתוח שנה
נראה לכם ישר לא להגיד??

גם בחוק כתוב שאם זה קריטי לגבי העבודה שלה מותר לא לקבל אותה...
זה ממש חוסר אנושיות לעשות כזה דבר
תחשבו על מורה שמתקבלת אחרי פסח ... והיא אמורה להיות בכיתה מאוד בעייתית שצריכה יציבות והיא לא אמורה לפתוח שנה
נראה לכם ישר לא להגיד??
קריטי זה הגדרה ממש רחבה...

פחות מחצי שנה גם העובד צריך להוכיח שלא היה סיבה אחרת וגם המעסיק צריך להוכיח שההריון לא הסיבה לפיטורין
ההבדל הוא שאחרי חצי שנה אסור לפטר גם אם יש סיבה מוצדקת
ולפני חצי שנה אם יש סיבה אחרת שזה לא ההריון אין בעיה לפטר
וכמובן שהמעסיק לפני חצי שנה של העסקה תמיד יכול למצוא סיבה אחרת כביכול...

יש הבדל גדול מאד בין תחילת העבודה לאמצע העבודה

אמנם חלף למעלה מחודש מהתגובה האחרונה ,
לעניות דעתי מאוד תלוי מקרה. במידה ואת מגיעה למקום ל6-7 חודשי עבודה ואינך מעדכנת מראש אך מצד שני את מגיעה עם ידע ונסיון ואין צורך בחפיפה ואכשרה לעבודה-זה מקרה אחד , ובמיוחד כמו שציינו פה שמעסיק יודע שעובדת חרדית יולדת בממוצע פעם בשנתיים :) כך שאם יש לה ילד בן שנה+ יתכן מאוד שהיא אכן בהריון. אך כאשר את מגיע למקום עבודה בו יש צורך באכשרה ועד שאת נכנסת לעניינים את צריכה לצאת אכן חושבת שישר והוגן לציין זאת (אך לא חובה כשמדובר בחודשים מוקדמים מאוד) אך כפי שכבר רשמו אכן כדאי ומומלץ להתייעץ עם רב וכך לדעת שהמעשה שעשית הוא דעת תורה וכך את בטוח רגועה ושליווה יותר ואף פעם לא מפסידים מלקבל דעת תורה וללכת על פיה (גם אם נראה שכן ) המון הצלחה ולידה קלה בעתה ובזמנה לכל המצפות:) ושנה טובה ומבורכת!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה