התייעצות התחלת עבודה חדשה באמצע ה.

אני נכנסתי לעבודה חדשה בחודש שישי (מזכירות רפואית)
לא ידעתי על החוק שצריך לספר, אבל לא היה ספק שאני בהריון,
וקבלו אותי מאוד יפה.
עבדתי שם חמש שנים
(הקטע הוא שאני ילדתי שם עוד 2 והעובדות האחרות-חילוניות-לא יצאו בכלל לחל"ד)

יש מצב שמישהו מעלה את זה

אני התכוונתי ’’אולי לא יפה’’, כי אם זה עסק קטן, לדוגמא סוכנות ביטוח פרטית, שמעסיקים שלוש עובדות, וכל לידה של עובדת, גורמת לבעלים להפסיד כסף,
וכעת קשה לו יותר לסגור את החודש,
אז נכון שמבחינה חוקית אסור לקחת את השיקול הזה בחשבון.
אבל להשתמש ב’’חוק’’, זה בעצם לדפוק בן אדם, ולכן זה אולי לא יפה. (מעניין באמת מה ההלכה אומרת על זה.)
בשונה מגופים ציבוריים/ענקיים, שאין מישהו שממש נדפק, רק למנהלת יותר נוח לקבל עובדת שלא בהריון, אז במקרה כזה, לא רואה סיבה למה לומר.
לא מסכימה שרק למעסיק קטן משנה אם העובדת בהריון או לא.
אני חושבת שלא משנה אם המעסיק הוא קטן או גדול השאלה היא מה תקופת ההכשרה שצריך ואחרי כמה זמן העובדת הופכת להיות יעילה ותפוקתית.
אם מדובר על הכשרה של ימים ספורים אז כן, אפשר להפיק מהעובדת תפוקה ארוכה לפני החל"ד, אבל אם ההכשרה היא כמה חודשים והיא הופכת לתפוקתית בערך כשהיא כבר אמורה ללדת, אז זה ממש לא הוגן בין אם זה מעסיק קטן כפי שהסברת ובין אם מדובר על גופים ציבוריים / ענקיים.
בדר"כ במקומות הגדולים מי שנדפק אם העובדת יוצאת לחל"ד זה לא המנהלת באמת, אלא העובדים האחרים. עליהם נופלת ההכשרה של עובדת חדשה, ועליהם גם תיפול העבודה או החפיפה הנוספת לעובדת המחליפה של החדשה. הוגן? ממש לא.

כל השיח כאן על מוסריות והוגנות זה אולי מחודש חמישי ואילך, שברור שתצא לחל''ד וכל השאלה מתי.
וגם זה מאוד תלוי איזה סוג עבודה, לטווח קצר או לטווח ארוך, ומה ההשקעה בהכשרה, ומה התפקיד שלה.

אבל מגוחך לספר על דברים כאלה בחודשים הראשונים - כאילו ברור שמי שמתחילה הריון מסיימת אותו...
וגם מצד שני יש לידות מוקדמות, ככה שגם אחת שעכשיו לא בהריון, יכולה למצוא את עצמה בלידה מוקדמת או בשמירה תוך כמה חודשים.

נכון שמי שבהריון יש יותר סיכויים שתלד... אבל אם להסתברויות וסטטיסטיקות יש עוד הרבה פילוחים שכל אשה ''חייבת מבחינה מוסרית'' לספר למעביד (גיל, מספר ילדים, תיק רפואי והיסטוריה גניקולוגית, ואולי אפילו לספר על תוכניות...) כדי שיקבל החלטה מושכלת.

מעסיק שבחר להעסיק עובדות בגיל רלוונטי - לוקח את הסיכון, כמו שמעסיק חילוני יודע שיש מילואים וכד'.
יש מעסיקים שמחפשים עובדות מעל גיל 45, מי שבחר שלא - כנראה שיודע מה היתרונות של הצעירות - אי אפשר לרצות לאכול את העוגה מכל הכיוונים.

נערך לאחרונה ב:
לא מסכימה שרק למעסיק קטן משנה אם העובדת בהריון או לא.
אני חושבת שלא משנה אם המעסיק הוא קטן או גדול השאלה היא מה תקופת ההכשרה שצריך ואחרי כמה זמן העובדת הופכת להיות יעילה ותפוקתית.
אם מדובר על הכשרה של ימים ספורים אז כן, אפשר להפיק מהעובדת תפוקה ארוכה לפני החל"ד, אבל אם ההכשרה היא כמה חודשים והיא הופכת לתפוקתית בערך כשהיא כבר אמורה ללדת, אז זה ממש לא הוגן בין אם זה מעסיק קטן כפי שהסברת ובין אם מדובר על גופים ציבוריים / ענקיים.
בדר"כ במקומות הגדולים מי שנדפק אם העובדת יוצאת לחל"ד זה לא המנהלת באמת, אלא העובדים האחרים. עליהם נופלת ההכשרה של עובדת חדשה, ועליהם גם תיפול העבודה או החפיפה הנוספת לעובדת המחליפה של החדשה. הוגן? ממש לא.
כשמדברים על הוגן ולא הוגן, השאלה היא האם נדרש מהעובד להישאר מובטל ולא לקבל משכורת בשם ה’’הוגנות’’ הזו.

ולכן, בגופים ציבוריים אין בעיה של לא הוגן. זה החוק וזכותך לנצל את הגוף לפי החוק.

בגוף ענקי, (בהנחה שלפי ההלכה אין בעיה לנצל את החוק), אז אני באופן אישי, לא מרגיש בעיה של הוגנות אם הבעלים יהיה קצת פחות מליונר,כי הוא השקיע משאבים מיותרים בהתאם לחוק.
ולגבי עובדים אחרים-אם מה שעומד על הפרק זה האפשרות שלי לקבל משכורת, או להישאר מובטל, אז בעיני הם צריכים לעשות את העבודה שלהם, למרות שזה לא נעים.

כל השיח כאן על מוסריות והוגנות זה אולי מחודש חמישי ואילך, שברור שתצא לחל''ד וכל השאלה מתי.
וגם זה מאוד תלוי איזה סוג עבודה, לטווח קצר או לטווח ארוך, ומה ההשקעה בהכשרה, ומה התפקיד שלה.

אבל מגוחך לספר על דברים כאלה בחודשים הראשונים - כאילו ברור שמי שמתחילה הריון מסיימת אותו...
וגם מצד שני יש לידות מוקדמות, ככה שגם אחת שעכשיו לא בהריון, יכולה למצוא את עצמה בלידה מוקדמת או בשמירה תוך כמה חודשים.

נכון שמי שבהריון יש יותר סיכויים שתלד... אבל אם להסתברויות וסטטיסטיקות יש עוד הרבה פילוחים שכל אשה חייבית מבחינה מוסרית לספר למעביד (גיל, מספר ילדים, תיק רפואי והיסטוריה גניקולוגית, ואולי אפילו לספר על תוכניות...) כדי שיקבל החלטה מושכלת.

מעסיק שמעסיק שבחר להעסיק עובדות בגיל רלוונטי - לוקח את הסיכון, כמו שמעסיק חילוני יודע שיש מילואים וכד'.
יש מעסיקים שמחפשים עובדות מעל גיל 45, מי שבחר שלא - כנראה שיודע מה היתרונות של הצעירות - אי אפשר לרצות לאכול את העוגה מכל הכיוונים.
מחודש חמישי ואילך אין מה לדבר על מוסריות והוגנות, כי חוקית היא מחוייבת לספר

בראיון עבודה?
ממש לא
ביום שהתחילה לעבוד כן
משתמע מכאן שכן-
1753770880223.png

אני רק שאלה
אישה מחוסרת עבודה צריכה בעינכם למנוע עד שתמצא עבודה?
ברור שיש הבדל בין חודש שני לחודש רביעי ולכן בחוק נקבע חודש חמישי
מי אמר שאם הגעת לחודש שני אכן תלדי?? למה בראיון עבודה אישה צריכה לפרט לאדם זר ויתכן שיישאר זר בגלל שיקולים אחרים את כל קורותיה ?
שכחתם שאישה שמגיעה לראיון עבודה בחודש רביעי חמישי כבר רואים בדר"כ ?

כמובן שאם באה להחליף עובדת בחל"ד צריך לשים לב שלא לתקוע את המעסיק בלי אף אחת
אם החפיפה ארוכה מדי , מעסיק נוקשה ( אפשר לברר אצל עובדות ) וכדו'
אלו דברים שאת יכולה לדעת בראיון ופשוט להגיד לא לעבודה הזו במקום להתחבט בשאלה לספר או לא

נערך לאחרונה ב:
אני רק שאלה
אישה מחוסרת עבודה צריכה בעינכם למנוע עד שתמצא עבודה?
ברור שיש הבדל בין חודש שני לחודש רביעי ולכן בחוק לגבי עובדת הוא חודש חמישי .
מי אמר שאם הגעת לחודש שני אכן תלדי?? למה בראיון עבודה אישה צריכה לפרט לאדם זר ויתכן שיישאר זר בגלל שיקולים אחרים את כל קורותיה ?
שכחתם שאישה שמגיעה לראיון עבודה בחודש רביעי חמישי כבר רואים בדר"כ ?
אבל כל השאלה פה היתה על חודש רביעי... וכנראה שמי ששאלה- לא רואים עליה.

כשמדברים על הוגן ולא הוגן, השאלה היא האם נדרש מהעובד להישאר מובטל ולא לקבל משכורת בשם ה’’הוגנות’’ הזו.

ולכן, בגופים ציבוריים אין בעיה של לא הוגן. זה החוק וזכותך לנצל את הגוף לפי החוק.

בגוף ענקי, (בהנחה שלפי ההלכה אין בעיה לנצל את החוק), אז אני באופן אישי, לא מרגיש בעיה של הוגנות אם הבעלים יהיה קצת פחות מליונר,כי הוא השקיע משאבים מיותרים בהתאם לחוק.
ולגבי עובדים אחרים-אם מה שעומד על הפרק זה האפשרות שלי לקבל משכורת, או להישאר מובטל, אז בעיני הם צריכים לעשות את העבודה שלהם, למרות שזה לא נעים.
אם העובדת רוצה להסתכל רק על צרכיה האישיים זו בחירה שלה.
אבל שתיקח בחשבון שגם חברותיה לצוות יראו את צרכיהן היאישים ולא אותה
ולכן שלא תתפלא אם יעקמו לה את הפרצוף על ההודעה שהיא בהיריון
ושלא תתפלא אם חברותיה לצוות יעבירו לה חפיפה בצורה לא נחמדה בלשון המעטה
כי אם היא חושבת רק על עצמה ולא על חברותיה לצוות (למרות שבזמן הריאיון הן עדיין לא חברותיה אבל...)
אז גם חברותיה לצוות ממש לא אמורות לחשוב איך לבצע לה את ההכשרה בצורה נעימה וחלקה.
צריך להבין חפיפה והכשרה גורמת לעובדות להאט את קצב העבודה שלהן, דורש מהן הרבה סבלנות להסביר דברים, לתקן תקלות של מתחילים וכו' אז כן ממש לא מצופה שהן תנהגנה בסבלנות כלפי עובדת כזו.
ושאח"כ לא תפתח אשכול על הפגיעות שעברה בתקופה רגישה, היא פשוט הזמינה את זה לעצמה

בלת"ק
אני התקבלתי לעבודה ואח"כ התברר שנכנסתי להריון באותו זמן
החודש חמישי הודעתי למעסיק, לא נראה לי שהפריע להם

כתבתי ואכתוב שוב.
אני הייתי בסיטואציה הזו, שאלתי רב והוא אמר לי שעדיף להיות ישרים ואני לא אפסיד מזה.
לפני שנים הייתי במצב שהייתי מחוסרת עבודה בהריון ולא העליתי בדעתי שאמצא עבודה, אז הלכתי על משהו זמני כמו קופאית או טלמרקטינג לבנתיים עד ללידה

אם העובדת רוצה להסתכל רק על צרכיה האישיים זו בחירה שלה.
אבל שתיקח בחשבון שגם חברותיה לצוות יראו את צרכיהן היאישים ולא אותה
ולכן שלא תתפלא אם יעקמו לה את הפרצוף על ההודעה שהיא בהיריון
ושלא תתפלא אם חברותיה לצוות יעבירו לה חפיפה בצורה לא נחמדה בלשון המעטה
כי אם היא חושבת רק על עצמה ולא על חברותיה לצוות (למרות שבזמן הריאיון הן עדיין לא חברותיה אבל...)
אז גם חברותיה לצוות ממש לא אמורות לחשוב איך לבצע לה את ההכשרה בצורה נעימה וחלקה.
צריך להבין חפיפה והכשרה גורמת לעובדות להאט את קצב העבודה שלהן, דורש מהן הרבה סבלנות להסביר דברים, לתקן תקלות של מתחילים וכו' אז כן ממש לא מצופה שהן תנהגנה בסבלנות כלפי עובדת כזו.
ושאח"כ לא תפתח אשכול על הפגיעות שעברה בתקופה רגישה, היא פשוט הזמינה את זה לעצמה
מצופה מהחברות לצוות להבין שאדם לא אמור לוותר על ההזדמנות להתפרנס בכבוד, בגלל קצת כאב ראש שיהיה לחברות לצוות. הם לא רוצות להתפרנס?
וסתם כך לא ממש הבנתי את הנושא, החפיפה וההכשרה לא הולכים לפח אחרי חל’ד היא תשתמש בהם. לא?

יש פה מישהו שקרה לו בתור מעסיק? או בתור עובדת שעשתה כזה דבר?
שחודש + - אחרי התחלת העבודה הודיעו על ההריון?
כלומר חצי שנה או קצת פחות אחרי תחילת העבודה יצאה לחל"ד
תקין? הגיוני לעשות דבר כזה?
הרי בראיון לא צריך להודיע על זה.

אשמח לשמוע.
היתי בהריון, והתקבלתי לעבודה, לא אמרתי כמובן בראיון,
אבל התחלתי לעבוד, ראו שאני טובה באמת במה שאני עושה, ואחרי כמה שבועות-לפי מה שהחוק מחייב, הלכתי והודעתי להם, הם הבינו, כולם שם הורים לילדים, הבוס אמר מזל טוב שיהיה, וכאן זה הסתיים.
ובאמת אחרי חצי שנה שנכנסתי לשם ילדתי, וחזרתי לשם אחרי, והכול טוב ויפה....
כמובן שהיו צריכים לדאוג לי למחליפה, אבל המקום שלי נשמר שחזרתי, ולא היו בעיות.
בהצלחה.

הייתי נותנת מבט אחר
האם יהיה לך נוח ונעים להמשיך לעבוד שם אחרי שיבינו שעבדת עליהם?
איזה תחושה תהיה לך אם יתנו לך יחס של "אנחנו לא יכולים לפטר אותך, תקעת אותנו"...
לא מסכימה,
ממש לא נקרא לעבוד עליהם!
זכותה של כל אישה להתקבל לעבודה ולהתחיל לעבוד שם, ושתדע שהמקום שלה בעבודה שמור לה.

השאלה היא האם לא יכול לקראת מצב שבו אחרי הלידה תמצאי את עצמך עם יחס שלילי ומבט עוין ושוב תרצי לעזוב בכל מחיר...
זה בהחלט עלול להיות!
לא חושבת.
ברגע שהם יודעים שאת טובה במה שאת עושה, ולא באה להעביר את הזמן עד ללידה, אז את באת לעבוד! ואת מועילה להם!
גם אם מותר חוקית
זה לא ישר והוגן בעיני בכל אופן
בטח שהוגן! מה עדיף? שתשאר בלי עבודה?
יש מעסיקים שבהחלט מבינים את העניין!
כל עובדת בסופו של דבר הוא לוקח בחשבון שתצא לחופשת לידה, אם לא עכשיו אז עוד 9 חודשים...

מכירה גם מישהי שנכנסה לעבודה בתחילת הריון,
וכשסיפרה שהיא בהריון פיטרו אותה מיד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה