התייעצות התחלת עבודה חדשה באמצע ה.

אני גם נכנסתי לעבודה בהריון לפני שהייתי צריכה לספר, אבל הרגשתי לא הוגן לא להגיד. וגם פחדתי איך זה יתקבל...
שאחר"כ יחפשו סיבה לפטר אותי או יקבלו בעיין לא טובה...
בסוף הם ממש זרמו ואני הרווחתי בגדול... גם קיבלתי את העבודה וגם נמנעתי מחוסר נעימות.
אבל זה באמת סיכון. יש כאלו שיורידו על זה. וביננו, בצדק... הוא משקיע בעובד שאחרי חצי שנה נניח נעלם לכמה חודשים... ויש לה בדיקות... וכואב לה זה וכו וכו...
בסוף זה לשיקולך מה את מעדיפה.
לקחת את הסיכון- אבל להיות רגועה
לא להגיד- ולהסתכן שיתעצבנו..

זהו שאני לא יודעת
זה עוד לני ראיון
אבל אני קצת עם מצפון על אף שמכירה מקרוב כמה שעשו ועבר חלק
בעיני זה אנושי לעדכן
והפוך מאנושי להסתיר ולהצליח "לעבוד" על המעסיק
דבר שגם לא יוסיף הרבה נקודות זכות

למה זה נקרא שהיא עבדה עליהם? לפני שבוע 20 לא צריכים להודיע ואין גם עניין,
אם זה אחרי שבוע 20 זה כבר סיפור אחר.
כל אישה יכולה להיות בפוטנציאל בהריון ואם יש להם בעיה עם זה שלא יקבלו נשים,
ואם יום אחרי שאני אתקבל אני אכנס להריון זה גם נקרא שעבדתי עליהם שלא אמרתי להם שיש סיכוי שאולי מחר אני בהריון?
זה נקרא לעובד או לסבן או לסדר או איך שלא תכנה אתזה

כשאתה עובד במקום אתה אכן צריך להודיע בחודש חמישי
אבל לבוא למקום חדש
לדעת שרק תיכנס ואחרי כמה חודישם תצא [ל 4 חודשים לא לשבוע!, שלא נדבר על התקופה שלפני החלד וכו'...]
ולהסתיר את זה, ואחר כך לנשום לרווחה, וואו איזה נס שהם לא שמו לב
מה זה? אמת צרופה? כנות? יושר?

לא מדברת על מקרה שבראיון עוד לא יודעים או משהו כזה
מדברת על מישהי שמגיעה מראש לחצי שנה....

כמעסיק היה לי ממש קשה אם עובדת לא תודיע לי כזה דבר!
אני משקיע דם יזע ודמעות עד שעובדת נכנסת לעניינים. להשקיע את כל זה כדי שבעוד חצי שנה אצטרך לחפש מחליפה? נשמע לכם הגיוני?
אני לא שולל אפשרות לקבל עובדת בהריון, יכול להיות שאני יעשה את השיקול ויהיה לי שווה לקחת אותה למרות המצב אבל זה צריך להיות שיקול שלי בתור מעסיק! לא שיקול של העובדת

יכול להיחשב הונאה בהגדרה ההלכתית
אני לא רב אבל כפי שאני יודע זה אסור

(כמעסיק מאד לא הייתי אוהב את זה, הרגשת ניצול)

לי קרה שהכנסתי עובדת חדשה לעבודה
והיא היתה בהריון ולא סיפרה
כמעסיקה היה לי מאוד לא נעים לדעת שהיא לא אמרה
במיוחד שבתפקיד שלה יש תקופת עומס מאוד רצינית ובדיוק בה היא היתה אמורה ללדת (כמעט בשביל זה בלבד הייתי צריכה אותה...)
אם הייתי יודעת שהיא בהריון אין שום סיכוי שהייתי מכניסה אותה
במיוחד שעד הלידה היא עבדה על חצי קלאצ' ואני הייתי צריכה עובדת מתפקדת על מלא ולא קבלתי
התבססתי על המלצות מהעבר שלה ולא ידעתי מה אני מקבלת כאן...
זה מאוד מכעיס.

מצד שני- עובדת אחרת באותה עבודה בדיוק התראיינה, ואחרי שהודעתי לה שהתקבלה היא אמרה שאמנם היא לא חייבת לספר אבל היא אמורה ללדת עוד 7 חודשים (חודש שני...), ושניקח את זה בחשבון אם שווה לנו.
האמת? הישרות והכנות שלה נתנו לי את היכולת להחליט האם אני לוקחת אותה למרות האתגר בלידה שלה, או שאני אוותר על העובדת.
בחרתי באופציה לקבל אותה. וזה היה שווה!

בלת"ק חלקי

אני נכנסתי לעבודה וילדתי לאחר קצת יותר מ-3 חודשים אח"כ
בראיון שהיה כבר יותר מתקדם . בסוף הראיון - אחרי שהתרשמו ממני. אמרתי להם שאני צריכה בעוד כמה חודשים ללדת
ואני בטוחה שזה לא ישפיע על ההחלטה שלהם וכ'ו וכו'
וב"ה התקבלתי
תלוי מאד מה מקום העבודה והתפקיד. בגדול נשים חרדיות יולדות בתדירות גבוהה ולכן כשמקבלים אשה לעבודה יש סיכוי גדול שהיא תלד בחודשים הקרובים או בשנה הקרובה... וצריך לקחת בחשבון
לדעתי להגיד מראש הרבה יותר הוגן. ולפעמים בוס שמרגיש ש"רימו" אותו יתנקם אח"כ (גם אם זה בתת מודע....)

וסתם כך לא ממש הבנתי את הנושא, החפיפה וההכשרה לא הולכים לפח אחרי חל’ד היא תשתמש בהם. לא?
תלוי באיזה עבודה, יש פעמים שזה כן הולך סוג לפח- כי זה חפיפה והכשרה לפרויקט ספציפי, ואחרי החל"ד הוא כבר לא יהיה רלוונטי והיא תצטרך להיכנס לפרויקט אחר.

זה נקרא לעובד או לסבן או לסדר או איך שלא תכנה אתזה

כשאתה עובד במקום אתה אכן צריך להודיע בחודש חמישי
אבל לבוא למקום חדש
לדעת שרק תיכנס ואחרי כמה חודישם תצא [ל 4 חודשים לא לשבוע!, שלא נדבר על התקופה שלפני החלד וכו'...]
ולהסתיר את זה, ואחר כך לנשום לרווחה, וואו איזה נס שהם לא שמו לב
מה זה? אמת צרופה? כנות? יושר?

לא מדברת על מקרה שבראיון עוד לא יודעים או משהו כזה
מדברת על מישהי שמגיעה מראש לחצי שנה....
יכול להיחשב הונאה בהגדרה ההלכתית
אני לא רב אבל כפי שאני יודע זה אסור

(כמעסיק מאד לא הייתי אוהב את זה, הרגשת ניצול)
כמעסיק היה לי ממש קשה אם עובדת לא תודיע לי כזה דבר!
אני משקיע דם יזע ודמעות עד שעובדת נכנסת לעניינים. להשקיע את כל זה כדי שבעוד חצי שנה אצטרך לחפש מחליפה? נשמע לכם הגיוני?
אני לא שולל אפשרות לקבל עובדת בהריון, יכול להיות שאני יעשה את השיקול ויהיה לי שווה לקחת אותה למרות המצב אבל זה צריך להיות שיקול שלי בתור מעסיק! לא שיקול של העובדת

גם בשידוכים שזה חמור יותר בלי השוואה, יש דברים שלא מספרים בפגישה ראשונה כדי לתת הזדמנות, וכאן זה מערכת שונה לחלוטין וממש לא אמורה להיות שקופה.
ומי שזה קריטי עבורו שיחפש עובדת לא נשואה, או לא בגילאים שיולדים, מי שהחליט להעסיק בגיל הזה שלא יופתע, זה לא חריג.
נכון שבתור מעסיק הייתי שמח שכל עובד יביא:

מידע מהמרשם הפלילי ומהמרשם המשפחתי שלו ושל כל משפחתו הגרעינית

נתוני שכר של 5 שנים אחרונות, וגם עו''ש

תיק רפואי שלו ושל כל הילדים

האם מתגורר בדירה שלו או בשכירות, וכמה החזר משכנתא חודשי

העתק מתיק עובד מכל מקומות שעבד בהם

ועד כמה דברים ששכחתי, מה לעשות שהחוק מגביל את זה? ויש לזה הגיון.

לדעתי להגיד מראש הרבה יותר הוגן. ולפעמים בוס שמרגיש ש"רימו" אותו יתנקם אח"כ (גם אם זה בתת מודע....)
זה נכון, וזה עצה טובה שנכונה במקומות מאוד ספציפיים.
יש מספיק מקומות שאין קשר ישיר בין מקבלי ההחלטות לבין מי שנדפק בפועל מזה שיצאה לחל''ד.
זה לא קשור להוגנות, מוסריות, אלא לריאליות וכדאיות, כל אחת תעשה את השיקול שלה

לדעתי לסיים את התהליך
ובשלב סופי ממש להגיד משהו שמרמז בנושא
לא להגיד עוד 4 חודשים אני צריכה ללדת
אלא משהו כמו, חשוב לי לעדכן כדי לא להזיק לכם - שאני אצטרך לצאת לחל"ד בעז"ה עוד כמה חודשים.

עדיף ככה כי גם חוקית יהיה קשה למעסיק לענות אח"כ תשובה שלילית כי זה די שקוף שהוא לא קיבל את העובדת בגלל ההריון
וזה ממש אסור בחוק, כולל עונשים כבדים...

גם בשידוכים שזה חמור יותר בלי השוואה, יש דברים שלא מספרים בפגישה ראשונה כדי לתת הזדמנות, וכאן זה מערכת שונה לחלוטין וממש לא אמורה להיות שקופה.
ומי שזה קריטי עבורו שיחפש עובדת לא נשואה, או לא בגילאים שיולדים, מי שהחליט להעסיק בגיל הזה שלא יופתע, זה לא חריג.
נכון שבתור מעסיק הייתי שמח שכל עובד יביא:

מידע מהמרשם הפלילי ומהמרשם המשפחתי שלו ושל כל משפחתו הגרעינית

נתוני שכר של 5 שנים אחרונות, וגם עו''ש

תיק רפואי שלו ושל כל הילדים

האם מתגורר בדירה שלו או בשכירות, וכמה החזר משכנתא חודשי

העתק מתיק עובד מכל מקומות שעבד בהם

ועד כמה דברים ששכחתי, מה לעשות שהחוק מגביל את זה? ויש לזה הגיון.
איזה השוואה מטופשת
יותר דומה למי שמעדכן מצב בריאותי שהייתה ידועה לו - אחרי התנאים

כשאני מחפש עובד זה לא כי אני רוצה לעשות איתו חסד אלא כי אני צריך תפוקה
הרבה מאד עבודות מחזיקות עובדים משך כל השנה כדי שיהיה להם תגבורת בשעת אמת
מה גם שרוב העבודות לוקח כמה חודשים טובים להתמצא בעבודה
והתפוקה של העובדת היא רק 30-40 אחוז בהתחלה
ועדיין זה שווה למעסיק, העיקר שתלמד לבסוף להיכנס לעבודה בצורה מיטבית
אז אם היא יוצאת אחרי חצי שנה שבקושי למדה את העבודה והיא מאבדת את הרצף
ואחרי החל"ד היא מתחילה כמעט מאפס אז לא שווה לו חודשי ההשקעה הראשוניים

זה הסברים

הלכתית כמדומני שזה אסור

לדעתי לסיים את התהליך
ובשלב סופי ממש להגיד משהו שמרמז בנושא
לא להגיד עוד 4 חודשים אני צריכה ללדת
אלא משהו כמו, חשוב לי לעדכן כדי לא להזיק לכם - שאני אצטרך לצאת לחל"ד בעז"ה עוד כמה חודשים.

עדיף ככה כי גם חוקית יהיה קשה למעסיק לענות אח"כ תשובה שלילית כי זה די שקוף שהוא לא קיבל את העובדת בגלל ההריון
וזה ממש אסור בחוק, כולל עונשים כבדים...
מה *מרמז* בלהגיד שיוצאים לחל"ד בעוד כמה חודשים?
זו אמירה ברורה ומפורשת בדיוק כמו להגיד 'אני צריכה ללכת בעוד כמה חודשים'?

הרמז הוא שלא אומרים בדיוק כמה חודשים?:unsure:

מה *מרמז* בלהגיד שיוצאים לחל"ד בעוד כמה חודשים?
זו אמירה ברורה ומפורשת בדיוק כמו להגיד 'אני צריכה ללכת בעוד כמה חודשים'?

הרמז הוא שלא אומרים בדיוק כמה חודשים?:unsure:
לא מצאתי רמז אחר...
אבל לטשטש קצת את מועד הלידה
ולהקטין את הענין

אם לעסק זה באמת יהיה קריטי - אז נכון לא להכנס לשם
אבל אם זה משהו לא נורא - יבלעו את הצפרדע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה