התייעצות התחלת עבודה חדשה באמצע ה.

ומה עם התלמידות שניזוקות

הרבה פעמים לתלמידות זה ממש ממש לא פשוט
ברור שזה קשה לתלמידות
בכל בית ספר חרדי
יש הרבה לידות בלע"ר

ואני מכירה 2 נשים שנכנסו לעבודה אצל בוסית חרדית
ואמרו לה רק בחודש חמישי
והיא ממש כעסה
והיה לא נעים....

אני חושבת שכמו שאנחנו רוצות שהבוס יהיה הוגן אלינו אנחנו צריכות לנהוג בהתאם

*היום אני מעסיקה
ובעבר הייתי שכירה מכירה את 2 הצדדים
וגם אני לא התקבלתי לעבודה
שאחרי הראיון אמרתי למכירה שאני בתחילת הריון

ברור שזה קשה לתלמידות
בכל בית ספר חרדי
יש הרבה לידות בלע"ר

ואני מכירה 2 נשים שנכנסו לעבודה אצל בוסית חרדית
ואמרו לה רק בחודש חמישי
והיא ממש כעסה
והיה לא נעים....

אני חושבת שכמו שאנחנו רוצות שהבוס יהיה הוגן אלינו אנחנו צריכות לנהוג בהתאם

*היום אני מעסיקה
ובעבר הייתי שכירה מכירה את 2 הצדדים
וגם אני לא התקבלתי לעבודה
שאחרי הראיון אמרתי למכירה שאני בתחילת הריון
בלי קשר למתי להודיע
לומר שלמורות הכי קל כי לא צריך חפיפה וכו' ולהתעלם מהתלמידות זה התייחסות חלקית ולא משקפת
מכירה 2 כיתות שלקח כמה שנים לאושש אותם מתחלופת המחנכות שבסך הכל יצאו לחופשת לידה.

ומה עם התלמידות שניזוקות מזה?

הרבה פעמים לתלמידות זה ממש ממש לא פשוט

ברור. זה ממש לא פשוט לתלמידות.
מנהלת טובה דואגת שלא תהיה להם החלפה פעמיים, גם במקרה והמורה תאריך חל"ד.
אבל היות ובבית יעקב נהוג שמורות מלמדות, ולא מורים, זה מה יש.

אני חושבת שלא להגיש זה סוג של שקר
זה נכון שאת רוצה עבודה
אבל המעסיק רוצה עובדת
יש פה משהו ממש לא הוגן לא להגיד(גם אם חוקית מותר)

זה קצת אחרת כי שהתקבלת לא הייתי בהריון
גם לי זה קרה בעבר לא הכי נעים...

אבל מראש לא להודיע גם אם זה חוקי
זה פשוט לא הוגן
זה שאת מחפשת עבודה
הבוס מחפש עובדת
בהרבה עבודות
עד שהעובדת נכנסת לעבודה והיא באמת יעילה
עוברים כמה חודשים
ואז היא יולדת...
והוא צריך לקחת מחליפה לשלם על חפיפה
ושוב הכל מהתחלה....

בהוראה זה קצת שונה
בבית ספר חרדי יש המון ממלאות מקום
ומורה עובדת מהיום הראשון....
לא צריך חפיפה וכו'....
אז אישה בתחילת הריון צריכה לעצור את החיים שלה
ולחכות 9 חודשים ועוד חל"ד כדי לעבוד?
שוב, ברור שאם אופי העבודה לא מתאים להיכנס ומיד לצאת (כמו הכשרה מאד ארוכה או מאד יקרה וכו), הכי הגיוני להודיע כי זה לא פיר להיכנס, לקבל משכורת ולא לתרום כלום אלא רק לקחת משאבים.
אבל כל עבודה אחרת שאולי פחות נח שעוד כמה חודשים יצטרכו לחפש מ"מ, אבל בנתיים ובהמשך העובדת נותנת את כל מה שיכולה, אין סיבה שהיא תוריד לעצמה את המניות.

ברור. זה ממש לא פשוט לתלמידות.
מנהלת טובה דואגת שלא תהיה להם החלפה פעמיים, גם במקרה והמורה תאריך חל"ד.
אבל היות ובבית יעקב נהוג שמורות מלמדות, ולא מורים, זה מה יש.
כשאין ברירה-אין ברירה
אבל כשמורה שמתראיינת שוקלת אם להודיע על הריון או בכלל בכללי מתי להודיע וכו'
היא לא יכולה להתייחס רק לחלק של המורה שלא צריך חפיפה וכו' בלי להתייחס לתלמידות - הן חלק עיקרי בארוע הן לא איזה תמונת נוף שהמ"מ /מורה רק אמורה לשבת ולצפות בהן.
והרבה פעמים ההודעה שלה יכולה לשנות למנהלת את התמונה אפילו רק ברמת השיבוץ של הצוות.

לדעתי תלוי מי מפסיד מזה.
אם זה עבודה במוסדות ציבוריים/ענקיים
לדוגמא מוסדות חינוך, קופ’’ח, חברות טכנולוגיה ענקיות
שאז הכסף של המשכורת יוצא מכיס של מישהו שלא מפריע לשלם את העלויות
אז בעיני אין ענין מוסרי, גם אם המנהלת המקומית מעקמת את האף.

אבל בחברה פרטית קטנה, זה אולי לא יפה.

נערך לאחרונה ב:
בבית ספר התלמידות נפגעות
גם אם מורה ותיקה יולדת וגם אם מורה חדשה

פה מדובר על להכנס לעבודה חדשה בהריון מבחינת המעסיק

למה?

גם המעסיק עושה אותו הדבר
בוחר לו עובדת בפיצטה
שהוא יוכל להיות רגוע ולסמוך עליה...
לא...
עובדת היא לא לזמן כל כך קצוב כמו מטפלת שהיא רק לשנה מלכתחילה כך שחופשת לידה זה לא באותו אחוזי זמן מהמטפלת.

אז אישה בתחילת הריון צריכה לעצור את החיים שלה
ולחכות 9 חודשים ועוד חל"ד כדי לעבוד?
שוב, ברור שאם אופי העבודה לא מתאים להיכנס ומיד לצאת (כמו הכשרה מאד ארוכה או מאד יקרה וכו), הכי הגיוני להודיע כי זה לא פיר להיכנס, לקבל משכורת ולא לתרום כלום אלא רק לקחת משאבים.
אבל כל עבודה אחרת שאולי פחות נח שעוד כמה חודשים יצטרכו לחפש מ"מ, אבל בנתיים ובהמשך העובדת נותנת את כל מה שיכולה, אין סיבה שהיא תוריד לעצמה את המניות.
השאלה מי אמור לעצור את החיים ללידה שלך
הבוס אמור להכניס עובדת בהריון
שהיא בדר"כ פחות יעילה ולא מרגישה טוב וכו
ואז למצוא מחליפה

כמו שכתבו אפשר להכנס לעבודה בהריון
או עבודה זמנית
נכון שמבחינה חוקית לא חייבים להודיע
אבל יש מינימום של הגינות

וזכותה של כל אחת לחשוב אחרת....

האם חוקי לשאול בראיון
אם את בהריון?
הייתי עוד לפני חודש שלישי והכי לא נעים זה עוד היה גבר
ופשוט זה היה אחד השאלות..
עניתי כן..לא התקבלתי
את יכולה לתבוע אותו וחובת ההוכחה עליו שלא היה שם אפליה
בלת"ק
לפי החוק חובה להודיע עד 4 חודשים אחרי תחילת ההריון
כל זכות:
החוק קובע כי עובדת בחודש החמישי להריונה חייבת להודיע למעסיק על ההריון. החוק לא קובע באיזה יום מדויק בחודש החמישי עליה להודיע לו. אם העובדת תודיע לו רק בסיום החודש החמישי על ההריון, ההגבלות על העסקתה בשעות נוספות או בימי המנוחה יחולו רק ממועד זה, אלא אם המעסיק ידע על ההריון בדרך אחרת מוקדם יוחר.

בלתק לגמרי
עובדת הגיעה להחליף עובדת אחרת ולא הודיעה שהיא בהריון
דפק את המערכת לגמרי כי העובדת הראשונה עדיין לא חזרה והשניה כבר יצאה לחלד

מה זה נקרא לא יפה?

כשהגשתי בקשת התפטרות מעבודה שנורא לא אהבתי (יותר על קטע שסבלתי)
אז מנהלת אומרת לי זה לא יפה ככה את תוקעת אותנו?
לא הבנתי מה באת לומר עם הסיפור עם המנהלת

אני התכוונתי ’’אולי לא יפה’’, כי אם זה עסק קטן, לדוגמא סוכנות ביטוח פרטית, שמעסיקים שלוש עובדות, וכל לידה של עובדת, גורמת לבעלים להפסיד כסף,
וכעת קשה לו יותר לסגור את החודש,
אז נכון שמבחינה חוקית אסור לקחת את השיקול הזה בחשבון.
אבל להשתמש ב’’חוק’’, זה בעצם לדפוק בן אדם, ולכן זה אולי לא יפה. (מעניין באמת מה ההלכה אומרת על זה.)
בשונה מגופים ציבוריים/ענקיים, שאין מישהו שממש נדפק, רק למנהלת יותר נוח לקבל עובדת שלא בהריון, אז במקרה כזה, לא רואה סיבה למה לומר.

לא אמרתי שחרדים יאהבו את זה. אבל מקווה לפחות שיתסכלו על זה בעין פחות עקומה.

ספציפית סיפור עצוב שמעתי ממש השבוע ממטפלת שסגרה קבוצה לשנה הבאה, והרגישה צורך מוסרי לספר להורים שהיא תצא לחופשת לידה בשבט (!)
כולן חוץ מאחת הוציאו ממנה את הילדים, ואת האחרונה עדכנה שהיא פשוט לא פותחת קבוצה שנה הבאה.

יכול להיות שהיא שאלה דעת תורה, לא שאלתי אותה.
חייבת לספר היא לא הייתה, ומכאן הסיפור נראה שהיא הפסידה.
בעבר כשהיה לי גן פרטי, באמת דאגתי לספר לפני תחילת השנה - וראיתי כמה מתח ונזקים יצאו מזה (למרות שהאמהות ידעו היטב מה התכנית וחתמו על כך בחוזה, בבוא הזמן התחילו להתקומם בקטע הזוי).
מאז, לא הודעתי מראש אלא פשוט הכנסתי סעיף לחוזה שבמקרה שאצטרך חופשה ממושכת, יש היתכנות שהגן יעבור למקום אחר בקרבת מקום. והמשכתי לקחת אחריות מלאה על הגן גם בתקופת החל"ד.

אני שאלתי רב והוא אמר לי שמלהיות ישרים לא מפסידים.
סיפרתי ובכל זאת קבלו אותי.
אבל מבחינתי היה ברור לי שאיבדתי את המשרה.
בסוף בגלל השירות הם קבלו אותי.
היתה לי פעם עבודה שנגרמה כשהייתי בהריון והלכתי לעבוד במרכז שירות כלשהו למשרה זמנית ואחרי הלידה מצאתי עבודה אחרת שהייתי בה עשר שנים.
זה ממש לא הוגן שהמעסיק צריך להכשיר עובדת ואז היא פתאום מודיעה לו שהיא תעזוב עוד מעט.
ההריון שלי הפך להריון בסיכון גבוה והיה סיכון גדול ללידה מוקדמת או שמירה.
אבל הרב אמר שאת זה אני לא חייבת לומר
יפה מאד שדאגת לשאול רב בפרטי פרטים,
ולא הסתפקת בשאלה בפרוג.

כל זכות:
החוק קובע כי עובדת בחודש החמישי להריונה חייבת להודיע למעסיק על ההריון. החוק לא קובע באיזה יום מדויק בחודש החמישי עליה להודיע לו. אם העובדת תודיע לו רק בסיום החודש החמישי על ההריון, ההגבלות על העסקתה בשעות נוספות או בימי המנוחה יחולו רק ממועד זה, אלא אם המעסיק ידע על ההריון בדרך אחרת מוקדם יוחר.
זה לא קשור לכאן כי בראיון הוא עוד לא מעסיק שלך ולכן עדיין לא חל עליך החוק הזה.
יש בכל זכות התיחסות גם לאמירה בראיון עבודה.

בלתק לגמרי
עובדת הגיעה להחליף עובדת אחרת ולא הודיעה שהיא בהריון
דפק את המערכת לגמרי כי העובדת הראשונה עדיין לא חזרה והשניה כבר יצאה לחלד
זה באמת סיפור אחר, אם הביאות אותה לכמה חודשים ורוצים אותה דווקא בחודשים האלה זה באמת לא הוגן לברוח באמצע,
יש גם צד שני
באופן אישי לפני כמה שנים עבדתי במקום שחשבנו אני והבוס במשך כמה חודשים האם להכניס עובדת נוספת בתחום שלי כי אני קורסת, נוצר רצף של עומסים לא צפויים אבל מצד שני קשה מאוד לחפוף את התחום למי שבלי נסיון ולמוצא עם ניסיון לא שייך כי אין
וזה יגזול ממני עומס כמה חודשים קדימה
עשיתי את השיקולים והחלטתי להכניס משהי

היא כבר היתה בתחילת חמישי ולא אמרה כלום למרות שהסברתי בראיון שבעצם החודשים הראשונים זה ללמוד כי זה מסובך למי שלא בתחום ורק אחרי כמה חודשים היא תכנס לענינים ואז אני אוריד קצת ממשרתי
הייתי בתקופה מורכבת פיזית
רק אחרי חודש של חפיפה אמרה ,ולי בתור אמא לילדים וחרדית לא היה לב לפטר מייד
חפפתי 4 חודשים סתם!!!
כי אחרי הלידה היא האריכה והילד היה חולה בלי סוף ולא הראתה שום אחריות
ועד שחזרה היה קשה לה להכנס
כך ששנה המשכתי לעבוד קשה ולא יכולתי להוריד כלום

לא אומרת שצריך להגיד אבל שימו לב גם מה העבודה כמה צוות יש מה הדרישות מה החפיפה
מה הציפיות וכו
פה זה לא רק הקטע של ההריון אלא יש כאן חוסר אחריות מצד העובדת,
באותה סיטואציה בדיוק היא גם יכלה להשקיע כמה שהיא יכולה בללמוד את המקצוע מהר ולהתחיל כבר לפני החלד לעשות משהו אמיתי, לקחת כמה שפחות חופשים, ואחרי החלד לחזור מיד בלי להאריך,
ואז היית יכולה אפילו לצאת בתחושה ממש טובה, שלמרות שהיא היתה בהריון זה לא הפריע לך בכלל.

לדעתי בשביל ההרגשה שלך כדאי לך לספר ולא להתחיל עבודה וכל הזמן להרגיש לא נעים מה חושבים עלייך ואיך מסתכלים עלייך...
אני אישית סיפרתי בראיון למרות שהיה מוקדם יחסית כך הרגשתי נוח והתקבלתי.

אני מורה בבית ספר ממ"ד והתראיינתי בחופש הגדול החודש שני. לא סיפרתי למנהלת שאני בהריון. לפני החגים סיפרתי לה והיא איחלה לי מזל טוב מכל הלב . עזרתי לה למצוא מ"מ לחל"ד שלי. אני חושבת שמנהלת שמקבלת מורה צעירה לוקחת בחשבון שיש מצב שהיא בהריון בחודשים מאוד מוקדמים( אם לא רואים כמובן...) או שהיא יכולה כל רגע להיכנס להריון .
אם הייתי בחודש רביעי הייתי בטוח מספרת כי זה באמץ פאדיחה לבוא אחרי חודש ולהודיע אבל כל עוד זה שלב מוקדם לדעתי לא צריך להגיד.

אני אישית נכנסתי לעבודה בהריון
לא אמרתי אלא רק אחרי שבוע וחצי של עבודה
אבל בררתי קודם אצל עובדות במקום וענו לי בכל מקרה כשלוקחים חרדית לוקחים בחשבון שאם עכשיו היא לא בהריון אז מחר... כך שזה לא ממש משנה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה