התייעצות התחלת עבודה חדשה באמצע ה.

• הוסף לסימניות
לא אמרתי שחרדים יאהבו את זה. אבל מקווה לפחות שיתסכלו על זה בעין פחות עקומה.

ספציפית סיפור עצוב שמעתי ממש השבוע ממטפלת שסגרה קבוצה לשנה הבאה, והרגישה צורך מוסרי לספר להורים שהיא תצא לחופשת לידה בשבט (!)
כולן חוץ מאחת הוציאו ממנה את הילדים, ואת האחרונה עדכנה שהיא פשוט לא פותחת קבוצה שנה הבאה.

יכול להיות שהיא שאלה דעת תורה, לא שאלתי אותה.
חייבת לספר היא לא הייתה, ומכאן הסיפור נראה שהיא הפסידה.
היא אמרה להם שתדאג לממלאת מקום?

• הוסף לסימניות
לא אמרתי שחרדים יאהבו את זה. אבל מקווה לפחות שיתסכלו על זה בעין פחות עקומה.

ספציפית סיפור עצוב שמעתי ממש השבוע ממטפלת שסגרה קבוצה לשנה הבאה, והרגישה צורך מוסרי לספר להורים שהיא תצא לחופשת לידה בשבט (!)
כולן חוץ מאחת הוציאו ממנה את הילדים, ואת האחרונה עדכנה שהיא פשוט לא פותחת קבוצה שנה הבאה.

יכול להיות שהיא שאלה דעת תורה, לא שאלתי אותה.
חייבת לספר היא לא הייתה, ומכאן הסיפור נראה שהיא הפסידה.
זה עניין קצת שונה.
אני בוחרת מטפלת לילד שלי בפינצטה כדי שזו תהיה מישהי שאוכל להיות רגועה ולסמוך עליה עם הדבר הכי יקר לי.
אם 4 חודשים היא לא זאת שתטפל בו ואני לא יודעת מי תחליף אותה, אני לא רוצה להשאיר אותו איתה מראש.
זה באמת מצב בעייתי עבור המטפלת, אבל אני מבינה את ההורים.
למרות שאם זה היה לאחר סיכום מניחה שהייתי שואלת רב.

• הוסף לסימניות
זה עצוב מבחינת המטפלת אבל זה גם ממש מובן מצד ההורים.
לידה בשבט שונה מאוד מלידה בניסן והלאה. אם הייתי מוציאה זה כבר שאלה שתלוי במכלול (מתי היא סיפרה? האם היא התחייבה לדאוג לממלאת מקום בקרבת הבית שלה או בבית שלה אם היא לא מוצאת מישהי קרובה? איזה גיל הילד? וגם בילד עצמו...)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לידה בשבט שונה מאוד מלידה בניסן והלאה. אם הייתי מוציאה זה כבר שאלה שתלוי במכלול (מתי היא סיפרה? האם היא התחייבה לדאוג לממלאת מקום בקרבת הבית שלה או בבית שלה אם היא לא מוצאת מישהי קרובה? איזה גיל הילד? וגם בילד עצמו...)
לנו היא הודיע מראש שהיא צריכה ללדת אבל תדאג לממלאת מקום אפילו אולי בבית שלה וגם זה לא יהיה ל3 חודשים רק לחודשיים

• הוסף לסימניות
יש גם צד שני
באופן אישי לפני כמה שנים עבדתי במקום שחשבנו אני והבוס במשך כמה חודשים האם להכניס עובדת נוספת בתחום שלי כי אני קורסת, נוצר רצף של עומסים לא צפויים אבל מצד שני קשה מאוד לחפוף את התחום למי שבלי נסיון ולמוצא עם ניסיון לא שייך כי אין
וזה יגזול ממני עומס כמה חודשים קדימה
עשיתי את השיקולים והחלטתי להכניס משהי

היא כבר היתה בתחילת חמישי ולא אמרה כלום למרות שהסברתי בראיון שבעצם החודשים הראשונים זה ללמוד כי זה מסובך למי שלא בתחום ורק אחרי כמה חודשים היא תכנס לענינים ואז אני אוריד קצת ממשרתי
הייתי בתקופה מורכבת פיזית
רק אחרי חודש של חפיפה אמרה ,ולי בתור אמא לילדים וחרדית לא היה לב לפטר מייד
חפפתי 4 חודשים סתם!!!
כי אחרי הלידה היא האריכה והילד היה חולה בלי סוף ולא הראתה שום אחריות
ועד שחזרה היה קשה לה להכנס
כך ששנה המשכתי לעבוד קשה ולא יכולתי להוריד כלום

לא אומרת שצריך להגיד אבל שימו לב גם מה העבודה כמה צוות יש מה הדרישות מה החפיפה
מה הציפיות וכו

• הוסף לסימניות
למה?

גם המעסיק עושה אותו הדבר
בוחר לו עובדת בפיצטה
שהוא יוכל להיות רגוע ולסמוך עליה...
נכון, אבל ההעסקה היא לטווח ארוך, לפעמים שווה להעסיק עובדת טובה ל2+ גם אם היא תצא לחל"ד עוד מעט, ובפרט אם בכל מקרה היא יכולה להיכנס להריון בתקופת ההעסקה. בנוסף במקומות רבים יש עובדים פנימיים שיכולים להתחלק בעבודה במקרה של חל"ד.
מטפלת היא לשנה בלבד, ו3.5 חודשים מתוך 10/11 משמעותיים יותר מ3.5 חודשים מתוך כמה שנים.
אגב - אני לא אומרת שלא נכון לעדכן מעסיק.

• הוסף לסימניות
אם היית מכירה סיפורים הפוכים דעתך הייתה משתנה?
בעבודה השניה שעבדתי בה נכנסתי לעבוד בסביבות חודש 3, ולא סיפרתי.
ולא פטרו אותי אחרי שהודעתי בזמן הנדרש.

כשחפשתי עבודה בפעם הבאה ספרתי בכמה מקומות, למרות שהייתי ממש בהתחלה, כדי להיות הוגנת.
לא התקבלתי :)

עדיין חושבת שאופציה ב' היא הנכונה וההוגנת, ואנקוט בה גם בהמשך.

• הוסף לסימניות
זה הקטע

בטוח שפחות אוהבים את זה
לכן רוצה לשמוע גם מצד המעסיק
נכון, פחות אוהבים את זה.
גם את לא היית מתלהבת מדבר כזה, ואעפכ, בעיני תעשי מה שהכי נכון למשפחה שלך.

אלו הזכויות שלך ומותר לך לממש אותן.
אבל מה, יהיה לך לא נעים.
אני גם הייתי בסיטואציה כזאת, היה לי נעים, אבל הפרנסה של המשפחה שלי חשובה יותר מנעימות כזו או אחרת.
ואם זה מותר וחוקי, אז המעסיק יאלץ לבלוע.

אחרי הכל אם לא תתקבלי יהיה לך מאד קשה למצוא מקום כשכבר יראו את ההיריון, וזה אומר לדפוק פרנסה של בערך שלושת רבעי שנה. (כולל החלד)

• הוסף לסימניות
בעיקרון, בדיוק בשביל מקרים כאלו נועד החוק של להודיע למעסיק רק בסביבות חודש חמישי, כדי לגרום לאיזושהי 'העדפה מתקנת' כשגם ככה נשים (בטח חרדיות) יש להן פחות סיכוי בשוק העבודה.
אני כן מאמינה שמעסיק הגון יכול להבין את זה.
אבל אני חושבת שאם הייתי בעצמי במצב הזה כן הייתי מספרת בשביל ההגינות, למרות שהצדק והחוק איתי לגמרי. אני מתחילה עבודה חדשה (אם הואילו בטובם לקבל אותי...) ולא הייתי רוצה ללכלך לעצמי את השם ולהיות מעמסה בשבילם. אם הם זורמים על זה ומקבלים, מצוין, אם לא, אז משמים, ומאוד יכול להיות שלא הייתי שמחה לעבוד עם מעסיק כזה בכל מקרה.

• הוסף לסימניות
בעיקרון, בדיוק בשביל מקרים כאלו נועד החוק של להודיע למעסיק רק בסביבות חודש חמישי, כדי לגרום לאיזושהי 'העדפה מתקנת' כשגם ככה נשים (בטח חרדיות) יש להן פחות סיכוי בשוק העבודה.
אני כן מאמינה שמעסיק הגון יכול להבין את זה.
אבל אני חושבת שאם הייתי בעצמי במצב הזה כן הייתי מספרת בשביל ההגינות, למרות שהצדק והחוק איתי לגמרי. אני מתחילה עבודה חדשה (אם הואילו בטובם לקבל אותי...) ולא הייתי רוצה ללכלך לעצמי את השם ולהיות מעמסה בשבילם. אם הם זורמים על זה ומקבלים, מצוין, אם לא, אז משמים, ומאוד יכול להיות שלא הייתי שמחה לעבוד עם מעסיק כזה בכל מקרה.
מוסיפה שאם הייתי בלי עבודה בכלל (לא בחיפוש עבודה במקביל לעבודה אחרת) יכול להיות שלא הייתה לי ברירה אלא כן להסתיר בתור מפרנסת יחידה ולקוות שיקבלו את זה בהמשך...

• הוסף לסימניות
כל אחד יודע, שאם חודשיים אחרי שאישה נכנסה לעבוד היא מעדכנת שהיא בחודש חמישי, היא לא נכנסה להיריון אחרי שהתקבלה לעבודה. אי אפשר לחיות באשליה שהם יראו זאת אחרת.
(יש מעסיקים חריגים שישמחו איתך באמת כמו שכבר היו שסיפרו כאן. אבל הם החריגים.)
אולי חוקית זה מותר, אבל מוסרית - זה באמת לעבוד עליהם. אכן כך.
ידעת שיש משהו שיכול לגרום למעסיק לא לקבל אותך. אז הסתרת.
האם מותר להסתיר דברים בשידוכים? לא יודעת ולא נכנסת לזה. אבל אי אפשר לא לקרוא לזה שקר. גם אם רב התיר.
לא מוסרי לממש את הזכויות שלך?
הרי בדיוק לשם כך נועד החוק!

• הוסף לסימניות
אני הודעתי בראיון שבתחילת הריון, ביקשתי ממו שישקול את העניין, אבל גם הודעתי לו שככל וזה תלוי בי ( לידה חלקה וילד בריא) אהיה זמינה ואתן גיבוי כל החל"ד
החודש אני מתחילה את השנה העשירית שם...
ואגב, אחרי קיבל עוד 2 בהריון
כבר פחות מלחיץ אותו
אבל זה באמת תלוי בוס ותלוי מה את משדרת
ולדעתי אם את נכנסת בהריון אל תמהרי לנצל את ה 40 שעות שמגיעות לך ואל תקחי מחלה כל שני וחמישי ( שוב, ככל וזה אפשרי) וככה גם לא תגרמי להתחרט על העניין
כי אני מכירה משהיא שנכנסה בחודש רביעי בלי להודיע זגזגה בעבודה ממש ומאז הבוס לא מוכן לשמוע על זה

• הוסף לסימניות
היא אמרה להם שתדאג לממלאת מקום?
אמרה שהיא מחפשת מישהי, ולא מצאה עדיין.
זה עניין קצת שונה.
אני בוחרת מטפלת לילד שלי בפינצטה כדי שזו תהיה מישהי שאוכל להיות רגועה ולסמוך עליה עם הדבר הכי יקר לי.
אם 4 חודשים היא לא זאת שתטפל בו ואני לא יודעת מי תחליף אותה, אני לא רוצה להשאיר אותו איתה מראש.
זה באמת מצב בעייתי עבור המטפלת, אבל אני מבינה את ההורים.
למרות שאם זה היה לאחר סיכום מניחה שהייתי שואלת רב.
נכון, למרות שאם אני סומכת עליה שתטפל בילד שלי, אני אסמוך במידה כלשהי גם על הטביעת עין שלה בחיפוש מ"מ.
זה היה אחרי שהיא ידעה שיש לה קבוצה מגובשת לשנה הבאה.
(אני לא יודעת איך זה במקומות אחרים, אבל אני סגרתי כאלו דברים כבר בטבת. אז היא בוודאי לא הייתה בהריון.
ואישית, הכנות הזו להתקשר הורה הורה כשלכאורה אין קשר עד אלול, וגם אז לא בטוח שיראו- רק מוסיף לה מניות).
סיפרה עכשיו. כשמתחילים באלול. (שימי לב מתי הלידה, כמה מוקדם היא הודיעה)
מבינה את ההורים. לא יודעת איך הייתי נוהגת.

לא התכוונתי להביא את הסיפור הזה לדיון, רק לתת דוגמא איך כולנו בעצם לא היינו זורמים על כזה דבר.

אבל מה, יש חוק. והוא יכול להגן עליה.
מותר להשתמש בו. (שוב, אא"כ שאלה דעת תורה. ואז הסיפור שונה, ותחזקנה זרועותיה, וגם @ma bu:)

• הוסף לסימניות
סיפרה עכשיו. כשמתחילים באלול. (שימי לב מתי הלידה, כמה מוקדם היא הודיעה)
מבינה את ההורים. לא יודעת איך הייתי נוהגת.
בשביל מה רצה לספר?
בשביל מוסריות?
לא ברור לי למה אנשים גם רוצים להיות מוסריים וגם שזה לא יזיק להם בכלל

לא מצליחה להבין שלניה מה בער לה לספר

• הוסף לסימניות
אותי קיבלו בהריון, הודעתי (לא זוכרת באיזה שלב, אבל לפני חתימת חוזה)
הייתי בחודש רביעי בראיונות,
ואמרו לי שזה מבחינתם חוזה לטווח ארוך, אז אין בעיה להכנס בהריון
הייתי שם 4.5 שנים טובות ומעולות :)
סיעתא דשמיא.

• הוסף לסימניות
האם חוקי לשאול בראיון
אם את בהריון?
הייתי עוד לפני חודש שלישי והכי לא נעים זה עוד היה גבר
ופשוט זה היה אחד השאלות..
עניתי כן..לא התקבלתי

• הוסף לסימניות
האם חוקי לשאול בראיון
אם את בהריון?
עניתי כן..לא התקבלתי
אסור לפי החוק... הוא ממש חצוף

• הוסף לסימניות
האם חוקי לשאול בראיון
אם את בהריון?
עניתי כן..לא התקבלתי
לכאורה ממש לא, כי אסור להם להפלות על הריון, ולדעתי שאלה כזו מראה שבדיוק זו הסיבה שלא התקבלת (אולי לא הסיבה היחידה אבל בהחלט שיקול, אחרת אין להם סיבה לשאול).
אם הייתה לך הקלטה - מאמינה שיכולת לתבוע

• הוסף לסימניות
בשביל מה רצה לספר?
בשביל מוסריות?
לא ברור לי למה אנשים גם רוצים להיות מוסריים וגם שזה לא יזיק להם בכלל

לא מצליחה להבין שלניה מה בער לה לספר
תכלס, עצם זה שהיא סיפרה זה בעצם לתת להורים את האופציה להחליט מה לעשות לא?
אם לא, אז למה סיפרה, ואם כן, מה הבעיה שיצאו? היא גם הבינה את זה שזה חלק מהשיקולים.

לגבי לספר או לא לספר, לדעתי תלוי בכל מיני משתנים.
אם זו עבודה שלחודשים הראשונים יש משאבים יותר מיוחדים ואח"כ צריך להשתמש בהם שוב בשביל לקבל מ"מ שתחליף את החדשה, הייתי מספרת ומקבלת בהבנה את זה שזה פשוט לא שווה להם.
נטו בשביל לא להרגיש לא נעים אח"כ ואחת שלא שווה למעסיק.
אבל באופן רגיל, למה שהריון יהיה מחסום לנשים להתקדם?! החוק הזה שלא צריך לספר עד שלב מסויים מאד הגיוני ובא לטובת הנשים, אין עניין להרוס לעצמי בכח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה