התייעצות התחלת עבודה חדשה באמצע ה.

• הוסף לסימניות
אים את עוד לא בחודש חמישי לפי החוק את לא צריכה להודיע לו
רק אם את בחודש חמישי ומעלה את חייבת להודיע בראיון (ובכל מקרה אז כבר רואים בדר"כ)
מחודש חמישי ומעלה יש יותר עניין להודיע כי אז זה באמת כבר לא לעניין אבל חוקית לא נראה לי שחייבים להודיע,
החוק הוא שמחודש חמישי חייבים להודיע למעסיק, כל עוד הוא לא מעסיק שלך את לא חייבת להודיע לו, כמובן שככל שמתקרבים ללידה זה סיפור שונה לחלוטין,
אבל נראה לי שחצי שנה של עבודה זה מספיק זמן בשביל חדשה בעבודה, כמובן שהיא מתכננת לחזור אחר כך ולא לברוח והיא תמשיך הלאה לתרום לחברה...

אצלינו נכנסה עובדת ששבועיים אחרי שהתחילה טסה לחול ל3 שבועות,
אמנם 3 שבועות זה לא 3 חודשים אבל גם שבועיים זה לא חצי שנה, והיה מעצבן מאד שהיא בקושי התחילה וכבר צריך להסתדר בלעדיה,
אבל מישהו חשב לא לקבל אותה בגלל זה?

• הוסף לסימניות
אני נכנסתי עכשיו לעבודה חדשה קצת לפני שהתחלתי חודש חמישי
ובראיון לא אמרתי כלום כדי שאני לא אפסל עוד לפני שהתחלתי
לפני החתימת חוזה ספרתי למגייסת ודוקא היא קיבלה את זה ברוח ממש טובה
וכשהתחלתי לעבוד הבנתי שלא סיפרו לר"צ וגם הוא כשספרתי ממש זרם
וכל פעם שאני צריכה משהו בגלל ההריון הוא ממש משחרר אפילו שאני עובדת חדשה
ודרך אגב רוב הצוות שלי כולל הר"צ הם חילונים ועדין הם ממש קיבלו את זה בצורה טובה

• הוסף לסימניות
מחודש חמישי ומעלה יש יותר עניין להודיע כי אז זה באמת כבר לא לעניין אבל חוקית לא נראה לי שחייבים להודיע,
החוק הוא שמחודש חמישי חייבים להודיע למעסיק, כל עוד הוא לא מעסיק שלך את לא חייבת להודיע לו, כמובן שככל שמתקרבים ללידה זה סיפור שונה לחלוטין,
אבל נראה לי שחצי שנה של עבודה זה מספיק זמן בשביל חדשה בעבודה, כמובן שהיא מתכננת לחזור אחר כך ולא לברוח והיא תמשיך הלאה לתרום לחברה...

אצלינו נכנסה עובדת ששבועיים אחרי שהתחילה טסה לחול ל3 שבועות,
אמנם 3 שבועות זה לא 3 חודשים אבל גם שבועיים זה לא חצי שנה, והיה מעצבן מאד שהיא בקושי התחילה וכבר צריך להסתדר בלעדיה,
אבל מישהו חשב לא לקבל אותה בגלל זה?
לא אני החלטתי
מצורף צילום מסך מכל זכות
צילום מסך 2025-07-23 150944.png

• הוסף לסימניות
אני נכנסתי עכשיו לעבודה חדשה קצת לפני שהתחלתי חודש חמישי
ובראיון לא אמרתי כלום כדי שאני לא אפסל עוד לפני שהתחלתי
לפני החתימת חוזה ספרתי למגייסת ודוקא היא קיבלה את זה ברוח ממש טובה
וכשהתחלתי לעבוד הבנתי שלא סיפרו לר"צ וגם הוא כשספרתי ממש זרם
וכל פעם שאני צריכה משהו בגלל ההריון הוא ממש משחרר אפילו שאני עובדת חדשה
ודרך אגב רוב הצוות שלי כולל הר"צ הם חילונים ועדין הם ממש קיבלו את זה בצורה טובה
יצא לך טוב...

לדעתי זה תלוי באופי של המנהל וברוח המשרד ולא בחרדי או חילוני...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש פה מישהו שקרה לו בתור מעסיק? או בתור עובדת שעשתה כזה דבר?
שחודש + - אחרי התחלת העבודה הודיעו על ההריון?
כלומר חצי שנה או קצת פחות אחרי תחילת העבודה יצאה לחל"ד
תקין? הגיוני לעשות דבר כזה?
הרי בראיון לא צריך להודיע על זה.

אשמח לשמוע.
היה בעבר דיון פה בפרוג על זה, היו שם כאלה שאמרו שעשו את זה.
מבחינה מוסרית לדעתי זה תלוי בסוג העבודה, אם זה עבודה שמכניסים אותך על סמך זה שרק חודשיים-שלוש אחרי הכניסה בפועל תקבלי פרויקט על עצמך ודברים בסגנון הנ"ל או שיש לך תקופת הכשרה ארוכה אז זה לא הוגן לא לספר מראש, אבל אם העבודה היא מיידית וההכשרה היא סוג של שבועיים אז זה הגיוני שלא תספרי.

• הוסף לסימניות
אני מכירה מישהי שלא אמרה, החוק הרי לא מחייב, והמעסיק ממש ממש לא סבל את זה. היות שהיה לה הריון בסיכון והיא נעדרה הרבה יותר מ 40 שעות הריון, זה הביא לבלי סוף פיצוצים.
מכירה מישהי אחרת שלקחה אומץ ואמרה - וקיבלו אותה אפילו. זה היה ברמת אמון אחרת לגמרי.

אני ממליצה יותר על אופציה ב'.

• הוסף לסימניות
אני מכירה מישהי שלא אמרה, החוק הרי לא מחייב, והמעסיק ממש ממש לא סבל את זה. היות שהיה לה הריון בסיכון והיא נעדרה הרבה יותר מ 40 שעות הריון, זה הביא לבלי סוף פיצוצים.
מכירה מישהי אחרת שלקחה אומץ ואמרה - וקיבלו אותה אפילו. זה היה ברמת אמון אחרת לגמרי.

אם היית מכירה סיפורים הפוכים דעתך הייתה משתנה?

• הוסף לסימניות

בסופו של דבר יש את כל הסוגים,
יש את אלו שאמרו בראיון והתקבלו ברוח טובה יותר ויש את אלו שאמרו ולא התקבלו בגלל זה,
יש את אלו לא אמרו וזה לא היה נורא, ויש את אלו שלא אמרו וזה היה גרוע ממש.

זה תלוי בכל כך הרבה גורמים שאי אפשר להגיע לתשובה חד משמעית בנושא ואי אפשר גם להמליץ כשלא מכירים את המקרה מקרוב,

אני חושבת שכל מי שבסיטואציה הזו שתחליט מה שיותר נראה לה או שתשאל רב והכי חשוב להתפלל לס"ד זה הכי חשוב.

• הוסף לסימניות
אני אמרתי כשראיתי שהכיוון חיובי וסגרנו דברים.
המנהל חשב רגע ואמר שיהיה במזל טוב והמשכנו.
לא הרגשתי בנוח לא להגיד

• הוסף לסימניות
ודרך אגב אני מכירה מקרה של אחת שהתחילה עבודה חדשה וכמה ימים אחר כך נודעה שהיא בהריון,
כמה שבועות אחר כך היא נכנסה לשמירה ולא יכלה להגיע לעבודה,
המעסיק שלה מאד התעצבן עליה כי הוא היה בטוח שכשהיא התקבלה לעבודה היא ידעה שהיא בהריון ולא אמרה (היא באמת עוד לא ידעה) היא פוטרה בסופו של דבר.

מן ההגינות לספר דבר כזה
חוקית לא חובה
אסתכל כצבועה על עובדת שתעשה דבר כזה
גם אם היא ממש בהתחלה?

• הוסף לסימניות
אני מכירה עוד כמה סיפורים חוץ מאלה שכתבתי :)
למה את מתכוונת 'הפוכים'?
הפוכים מהסיפורים שלך.
אחת שסיפרה ובגלל זה לא קיבלו אותה.
ואחת שלא סיפרה ולא קרה לה כלום.
א"א להחליט החלטה מכח סיפורים שראינו בסביבתנו - זה לא מדגם מייצג.

ההחלטה צריכה להיות על בסיס מה יותר גרוע - לא להתקבל (שזה האופציה הכי גרועה של צד אחד),
או להתקבל ושהבוס יכעס (שזה האופציה הגרועה של הצד השני).
אם הייתי במצב שהיא מתארת הייתי בוחרת לא לספר.

• הוסף לסימניות
ודרך אגב אני מכירה מקרה של אחת שהתחילה עבודה חדשה וכמה ימים אחר כך נודעה שהיא בהריון,
כמה שבועות אחר כך היא נכנסה לשמירה ולא יכלה להגיע לעבודה,
המעסיק שלה מאד התעצבן עליה כי הוא היה בטוח שכשהיא התקבלה לעבודה היא ידעה שהיא בהריון ולא אמרה (היא באמת עוד לא ידעה) היא פוטרה בסופו של דבר.

גם אם היא ממש בהתחלה?
עד חודש ראשון הגיוני לא לומר
ואני חושבת שזה גם מצטרף לתפיסה הכללית על העובדת- אם אראה שהיא ישרה, אמינה, אכפתית ואיכותית זה כנרה פחות יפריע לי.
אם אתקל במקרים נוספים שיגרמו לי לתהיות לגבי יכולות/יושר- זה יתווסף לסל חד משמעית

• הוסף לסימניות
הפוכים מהסיפורים שלך.
אחת שסיפרה ובגלל זה לא קיבלו אותה.
ואחת שלא סיפרה ולא קרה לה כלום.
א"א להחליט החלטה מכח סיפורים שראינו בסביבתנו - זה לא מדגם מייצג.

ההחלטה צריכה להיות על בסיס מה יותר גרוע - לא להתקבל (שזה האופציה הכי גרועה של צד אחד),
או להתקבל ושהבוס יכעס (שזה האופציה הגרועה של הצד השני).
אם הייתי במצב שהיא מתארת הייתי בוחרת לא לספר.
אני מסכימה שהחלטה לא צריכה להיות על בסיס סיפור אלא על בסיס עיקרון מנחה.
בעיניי העיקרון המנחה הוא בניית אמון מול המעסיק.

• הוסף לסימניות
אני מסכימה שהחלטה לא צריכה להיות על בסיס סיפור אלא על בסיס עיקרון מנחה.
בעיניי העיקרון המנחה הוא בניית אמון מול המעסיק.
זה גם קשור כבר לא לקבלת עבודה
כשהייתי בחודש שלישי אמרתי למנהלת שלי שאני בהריון
כי הרגשתי זוועה ופשוט רציתי יותר הכלה

ומיד שאמרתי הרבה יותר שיחררו אותי
כשלפני זה התווכחו איתי על כל איחור וחיסור ושחרור...

• הוסף לסימניות
לדעתי כדאי מאוד לספר.
(עשיתי את זה פעם והתקבלתי. ואם לא הייתי מקבלת אז הייתי יודעת שזה לא שלי)

ובכל מקרה לבוא בגישה של -
אני מודעת לחששות שלכם.
אעשה כל מה שאפשר כדי שיעבור חלק.

• הוסף לסימניות
לא אמרתי שחרדים יאהבו את זה. אבל מקווה לפחות שיתסכלו על זה בעין פחות עקומה.

ספציפית סיפור עצוב שמעתי ממש השבוע ממטפלת שסגרה קבוצה לשנה הבאה, והרגישה צורך מוסרי לספר להורים שהיא תצא לחופשת לידה בשבט (!)
כולן חוץ מאחת הוציאו ממנה את הילדים, ואת האחרונה עדכנה שהיא פשוט לא פותחת קבוצה שנה הבאה.

יכול להיות שהיא שאלה דעת תורה, לא שאלתי אותה.
חייבת לספר היא לא הייתה, ומכאן הסיפור נראה שהיא הפסידה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה