התייעצות לגבי חירוץ בארון חדר ילדים

הבעל מקצוע שהכי אבל הכי אכזב אותי בבניה, היה יהודי חרדי.
ואפילו היה לו ניק בפרוג שנעלם מאז.
אגב, הגעתי דרך פרוג, מאז למדתי שלהסתמך על המלצות בפורום פומבי חרדי זה שטות, זה המלצות חד צדדיות מאוד. תמיד תנסו להגיע ללפחות 3 אנשים בפרטי.(תלוי כמובן בגובה העסקה)
הוא התקין לי דלתות בצורה מזעזעת שעשו לי נזק עד היום.
(כשהבאנו אחרי שנתיים שהתייאשנו ממנו בעל מקצוע אחר לתקן את הכשלים שהיה אפשרי לתקן, אז כמובן שנזוק הטיח והצבע משי שעשינו ללא תקנה עד שנביא טייח מחדש)

לא עזר לי כלום זה שהיה יהודי וחרדי. (רק שבפלפון כתוב 'שלומי'-שם בדוי ולא 'חאלד'?)
שאני אלך לבית משפט? זה אסור.
לבית דין? הבנתי שזה יותר מסובך לתבוע ובעלי לא שש על זה. גם לא ידענו מה השם והת"ז והכתובת שלו.
בלי קשר הוא כמובן סינן אותי, וזה היה חנות עם 3 סניפים, בסניפים האחרים התעלמו לגמרי מאחריות לבעיות מהסניף שקניתי כאילו אין ביניהם שום קשר.

אכן ערבים הם שקרנים ועדין אם יודעים לעבוד איתם אפשר להוציא מהם יפה מאוד במחיר זול.

המסקנה שלי, בעלי מקצוע מכל לאום יכולים לגרום לך לפול בפח. תקנה חכם ולא משנה לאום או מגזר.
אם יש לך יכולת לפרנס יהודים וחרדים בהשקעה קטנה מצדך, ברור שכדאי.
אבל להשקיע עוד עשרות אלפי או מאות אלפי, זה כבר לא נראה לי מחויב.
את צודקת שלא להסתמך על המלצה בודדת, לגבי כל השאר נשמע שאת פשוט לא מכירה את השוק מעבר לנסיונך האישי, ולכן מטעה כאילו שאין הבדל משמעותי בין יהודים לערבים מבחינת אמינות.
גם הדוגמה שהבאת שהיא כנראה יחסית קיצונית - הוא התקין לך את הדלתות! תדפדפי קצת באשכול זה כבר לא מובן מאליו.
מלבד זה שעל פי הלכה חובה לפרנס יהודים (מחלוקת עם עד שתות או עד שליש).

את צודקת שלא להסתמך על המלצה בודדת, לגבי כל השאר נשמע שאת פשוט לא מכירה את השוק מעבר לנסיונך האישי, ולכן מטעה כאילו שאין הבדל משמעותי בין יהודים לערבים מבחינת אמינות.
גם הדוגמה שהבאת שהיא כנראה יחסית קיצונית - הוא התקין לך את הדלתות! תדפדפי קצת באשכול זה כבר לא מובן מאליו.
מלבד זה שעל פי הלכה חובה לפרנס יהודים (מחלוקת עם עד שתות או עד שליש).
זה לא היה המלצה אחת בודדת.

בוא, להתרגש מזה שבעל מקצוע מתקין את הדלתות בצורה שהן לא נסגרות, עקומות, וחיתוכים מזעזעים של ההלבשות.
זה לא נורמלי.
ואם זה מבחינתך שירות טוב, אז...

אפשר לומר שבבניה לקחתי רוב ערבים, מיעוט יהודים.
לא ראיתי הבדל.
שלא לדבר על האלו שחושבים שלוקחים קבלן יהודי בפועל זה סוג של איש קשר(שלא כ"כ מתקשר) ועובד עם קבלן ערבי שעושה את העבודה.

בוא, להתרגש מזה שבעל מקצוע מתקין את הדלתות בצורה שהן לא נסגרות, עקומות, וחיתוכים מזעזעים של ההלבשות.
זה לא נורמלי.
זה כמובן גרוע מאד, אבל אצל ערבי סיכוי לא מבוטל שכלל לא היית מקבלת את הדלתות וגם אם כן היית מקבלת משהו לגמרי לא קשור, או בכלל משהו שהוא פירק מלקוח אחר וכן הלאה. אני אישית מכיר לפחות 30 סיפורים כאלו, פה באשכול יש כמה וכמה שלא קיבלו כלום.
כמובן גם סיכוי גדול שהוא היה עושה עבודה טובה, פה ושם הם עושים עבודה אפילו ממש מושלמת שמביאה להם עוד בשר להפיל בפח.
חבל שאנשים מדברים מנסיון אישי שלהם כאילו שהם מכירים את השוק.

זה כמובן גרוע מאד, אבל אצל ערבי סיכוי לא מבוטל שכלל לא היית מקבלת את הדלתות וגם אם כן היית מקבלת משהו לגמרי לא קשור, או בכלל משהו שהוא פירק מלקוח אחר וכן הלאה. אני אישית מכיר לפחות 30 סיפורים כאלו, פה באשכול יש כמה וכמה שלא קיבלו כלום.
כמובן גם סיכוי גדול שהוא היה עושה עבודה טובה, פה ושם הם עושים עבודה אפילו ממש מושלמת שמביאה להם עוד בשר להפיל בפח.
חבל שאנשים מדברים מנסיון אישי שלהם כאילו שהם מכירים את השוק.
כמו שאמרתי לקחתי מלא בעלי מקצוע ערבים.
וזה ממש לא ככה.

כמו שאמרתי לקחתי מלא בעלי מקצוע ערבים.
וזה ממש לא ככה.
גם אני חושבת שאפשר למצוא ערבים שעושים עבודה מעולה
צריך יותר לעמוד עליהם
אבל עכשיו שאנחנו מסיימים בניה גדולה יכולה להגיד שלצערנו בעבודות חשמל, אינסטלציה, אלומניום ועוד
היה חוויה יותר טובה מול בני דודים

מטבח לא לקחתי סיכון ועשיתי אצל מטבחי הרהיט ובאמת זה אני בטוחה שלא הייתי מקבלת לא איכות ולא שרות שמתקרבים לזה אצל הבני דודים

זה לא היה המלצה אחת בודדת.

זה לא נורמלי.

אפשר לומר שבבניה לקחתי רוב ערבים, מיעוט יהודים.
לא ראיתי הבדל.
שלא לדבר על האלו שחושבים שלוקחים קבלן יהודי בפועל זה סוג של איש קשר(שלא כ"כ מתקשר) ועובד עם קבלן ערבי שעושה את העבודה.
חשוב לי להביא את הקול הנגדי
אנחנו לקחנו בבניה רוב גדול מאד של ספקים יהודים, יר"ש אפילו
היינו מאד מאד מרוצים מכולם פרט לאחד שהיה קצת פחות,
היה לנו שקט נפשי והתנהלות נעימה וקלה יחסית מולם בס"ד

ואגב הקבלן הביא פועלים יהודיים דווקא (חוץ מריצוף שאת זה עשו סינים)

שמעתי לא מעט מקרים מסביב על קבלנים לא ערבים שנעלמו עם הכסף

והנה דוגמא המקרה פה עם הארון
התפתתי לקחת אותו בגלל המחיר
חצי שנה השקעתי ים אנרגיות וזמן על הנגר הפרחח הזה, אז נכון שחסכתי כמה אלפים
שווה? לא
את האנרגיות האלו הייתי משקיעה באין ספור מקומות אחרים ואפילו זוכה לפרנס יהודי
בעייני זו זכות עצומה להיות שליחה לפרנסת יהודים.

פועלים זה משהו אחר הוא בא כבר למקום בדרך כלל הוא לא יכול לרמות.
הוכחה נוספת שלא כדאי לתת עצות בלי להכיר את השוק.
למשל זה הבדל בסיסי שמי שמדבר רק מנסיון אישי לא בטוח ידע לזהות אותו.

@יוכי יוכי הארון הותקן? הוא יצא יפה? מענין אותי ממש
החומר נראה יפיפה, פתחתי אריזה אחת כדי שאוכל לנשום
אבל הוא דחה את ההתקנה שוב למחר
מקווה שיבוא כי אם לא אצטרך לחפש מתקין אחר, מיציתי

החומר נראה יפיפה, פתחתי אריזה אחת כדי שאוכל לנשום
אבל הוא דחה את ההתקנה שוב למחר
מקווה שיבוא כי אם לא אצטרך לחפש מתקין אחר, מיציתי
ושילמת לו את כל הכסף?
או שאמרת ביום של ההתקנה?
שמחה בשבילך מאוד! שאת כבר רואה את הסוף..

כן יצא ממש כמו שתכננתי
הגעתי עם ציפיות מאד נמוכות וברחמי שמים יצא מעל ומעבר
יש לו פיניש קטן עם הקרניז הוא צריך לסחור לסיים

אחרי שהוא ראה שאנחנו רגועים עם הארון שיצא
הוא אמר שהארונות האחרים מוכנים לצבע
והוא מתחייב תוך 10 ימים לספק אותם,
ואמר שנשלם לו עליהם כשהוא יספק
סיכמנו איתו שאם לא מוכן בזמן שהבטיח הוא מוריד לנו 1000₪ מהיתרה:)
ואנחנו לא מחויבים לשלם לו אם לא יספק בזמן

כן יצא ממש כמו שתכננתי
הגעתי עם ציפיות מאד נמוכות וברחמי שמים יצא מעל ומעבר
יש לו פיניש קטן עם הקרניז הוא צריך לסחור לסיים

אחרי שהוא ראה שאנחנו רגועים עם הארון שיצא
הוא אמר שהארונות האחרים מוכנים לצבע
והוא מתחייב תוך 10 ימים לספק אותם,
ואמר שנשלם לו עליהם כשהוא יספק
סיכמנו איתו שאם לא מוכן בזמן שהבטיח הוא מוריד לנו 1000₪ מהיתרה
ואנחנו לא מחויבים לשלם לו אם לא יספק בזמן
אני שמחה בשבילך וכמובן מתנצלת על החלק שלי בסיפור הזה.
לםחות את שמחה עם התוצר. גם טוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה