- הוסף לסימניות
מה זה "לימוד זכות בעיניי"? למה צריך ללמד זכות בשביל להבין שבן אדם יכול להיות חיובי בטבעו ונקלע לקשיים? זה מאוד קל ולא צריך להתאמץ בשביל זה, ללמד זכות זה להוציא אותו זכאי, שצריך להתאמץ מאוד בשביל זה.???
זהו, שבעיני לימוד זכות, זה לא הצדקה למעשה, אלא הבנה כלפי העושה.
ברגע שמבינים את הרקע ואת המצב, ניתן להבין את המניעים ופחות לקטול, לשפוט ולהוציא את האדם רע ומושחת.
הסתכלות כזו מאפשרת להרחיב את המבט לראות עוד ומעבר וממילא להגיב אוב יותר, מתחשב יותר ותומך יותר....
את מדברת על שני דברים שונים לגמרי, בסה"כ עמדתי על זה שזה לא אותו דבר.
דברים יחסיים אפשר למדוד איך הם בעיניי, כמו נראות של בגד, שנינות של מאמר, התורה היא לא יחסית, יש פרשנויות אבל פה השתמשתי בפרשנות המקובלת. (מקובלת בספרים, לא בעלוני שבת והרשתות החברתיות)
אם אני רואה בן אדם שנפל בהימורים, אני מרחם עליו בכל ליבי, אני נעתר לעזרתו בכל דרך אפשרית, אני לא שופט אותו על מה שקרה לו וגם לא מאשים אותו, ועדיין זה לא נקרא לימוד זכות, זה בסה"כ כל מה שאמרתי, לא אמרתי שום דבר שקשור לאישיות ולא שום האשמה משום סוג.
במקרה הזה אני לא יכול בכלל להתחיל לדון, בטח שלא לדון לכף חובה, כי בסה"כ שמעתי כמה מילים מפותחת הנושא, זה לא יכול ללמד אותי כלום על המקרה. אם אני מחליט שזה נעשה מתוך קשיים כלכליים - חרצתי את דינה לחובה, כי החלטתי שהיא עשתה את זה במזיד (גם אם בגלל קשיים).
אם לימוד זכות זה לא הצדקה אז זה גם לא לימוד זכות.
הנושאים החמים