- הוסף לסימניות
לא נכון בכלל.משום מה, אלו שמתאבלים על המצב, הם יותר הזוגות המבקשים להתארח, ופחות ההורים המארחים.
נקודה למחשבה.
יש הורים שישבו לבד וזה לא קל להם כל משםחה והנתונים שלה
לא נכון בכלל.משום מה, אלו שמתאבלים על המצב, הם יותר הזוגות המבקשים להתארח, ופחות ההורים המארחים.
נקודה למחשבה.
לא צריך לארוב להם, תוך שבועיים נדע הכל ה' ירחם.הרבה זוגות כבר הולכים עכשיו לבית ההורים, עם המזוודות והשקיות (לארבע חמש ימים...) ולקינוח קופסת השטריימל/הפאה בצד.
שמעתי שבעיר אחת המשטרה שם תפסה את הענין, והם אורבים לזוגות כאלו ונותנים להם קנס רציני. יחד עם אזהרה שיבדקו האם הם שוהים בביתם בליל הסדר.
אם הסיפור הוא אמיתי, מה טוב.
ואם לא - צריך להגיד למשטרה לעשות את זה.
בהשראת הפיוט ואתא השוחט.....אפשר לעשות ציור מלווה בתיאור גרפי של אדם ששוחט את אבא שלו.
זה יעזור לחדד את המסר...
למי שלא הבין, דעתי שמדובר במודעה מוגזמת מידי.
נא לעיין במכתבי הרבנים שכתבו שחובה להלשין...!!!זה לא הולך כך
ביהדות היו הרבה מלשנים בעבר
להלשין למשטרה זה ממש בגדר מלשין
וכבר רשום ולמלשינים אל תהי תקוה
סורי אבל לא ראיתינא עיין במכתבי הרבנים שכתבו שחובה להלשין...!!!
אתם באמת צריכים לדון לכף זכות
אנחנו זוג צעיר והרב אישר לנו להיות אצל ההורים בחג
ההורים הם צעירים
וכמובן עם הגבלות לשבת מרוחק
וחוץ מאיתנו כולם במשפחה חוגגים לבד
יש כאלה גרים שניה מההורים
ואני חושבת שזוג זה חלק מהמשפחה
שום הצילו ושום כלום
''עיינים צוחקות'' 1, לא מיתכוון אישית אליך אלא ככללי על כל הזוגות הצעירים שמתנהגים בחוסר אחריות ונכנעים לרגש במקום לשכל מה לא ראינו את הנתונים עד עכשיו.??? זה נקרא שלום עלי נפשי 2, אם כל הזוגות הצעירים שגרים שניה מההורים יעשו כמוכם אוי ואבוי לנו 3, הייתי שמח לשמוע איזה רב התיר זאת.4, ובהלצה עצובה ''עיינים צוחקות'' אם לא ילשינו עליכם צריך להיזהר שלא נגיע ח''ו ל''עיינים דומעות''זה לא הולך כך
הכי בעולם.כמו שלא מנופפים בהיתר הלכתי לאכול ביו"כ אין עניין לנופף בהיתר שניתן בנסיבות מיוחדות.
ואין שום היתר לקרר את האמבטיה.
לצערינוטוב
קרובת משפחתי שאלה לגבי חמותה חולת לב ואלמנה מה לעשות שחמותה רוצה את אחד הבנים איתה בליל הסדר.
אמרו לה במילים אלו- הכיבוד הורים הכי גדול שלכם עכשיו לא להעיז להתקרב לביתה!
גם אם היא מתחננת. תסבירו לה שלכבד הורים זה לשמור על החיים שלה!
הוראת הרבנים היא ברורה שיש לדווח למשטרה על מי שלא נוהג על פי הכללים.זה לא הולך כך
לא מנסה להתחבראני לא חושבת ששאלת רב היא להכנע לרגש
אנחנו יהודים והרב קודם לנו להכל
אני לא חושבת שאני אמורה לתת ציון על הרב שלנו
אני כן יכולה לאמר שהרב פסק לאחי עם שתי ילדים קטנים השאר בבית
אני מבינה את הפחד שלך ואני מפוחדת יותר ממך
כבר חודש וכמעט ולא יוצאת מהבית
אבל תנסי להתחבר למקום הזה של זוג צעיר צעיר שהרגע ממש התחתן
אנחנו הזוגות זה ממש חלק מתוך המשפחה
וההורים שלי שהם מתחת לגיל חישים אנשים צעירים
אנחנו באותו סירה הר הבשן שתיינו מצפים לטוב
ואם הרב היה אור לנו לאו היינו מנסים לעשות בבית
לא לשכח את ההוצאה הכספית הגבוהה של סירים תנור וכו...
יש לך ברירה להלשין עליי את יכול בהצלחה!
נראה שבסקר השתתף ליטאי אחדאגב,
את המידע הזה הביאו כאן כבר?
ממש אהבתי...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים