קורונה ה-צ-י-ל-ו פחד פחדים נורא נוראות

IMG-20200405-WA0002.jpg

אפשר לעשות ציור מלווה בתיאור גרפי של אדם ששוחט את אבא שלו.
זה יעזור לחדד את המסר...

למי שלא הבין, דעתי שמדובר במודעה מוגזמת מידי.

הרבה זוגות כבר הולכים עכשיו לבית ההורים, עם המזוודות והשקיות (לארבע חמש ימים...) ולקינוח קופסת השטריימל/הפאה בצד.
שמעתי שבעיר אחת המשטרה שם תפסה את הענין, והם אורבים לזוגות כאלו ונותנים להם קנס רציני. יחד עם אזהרה שיבדקו האם הם שוהים בביתם בליל הסדר.

אם הסיפור הוא אמיתי, מה טוב.
ואם לא - צריך להגיד למשטרה לעשות את זה.

הרבה זוגות כבר הולכים עכשיו לבית ההורים, עם המזוודות והשקיות (לארבע חמש ימים...) ולקינוח קופסת השטריימל/הפאה בצד.
שמעתי שבעיר אחת המשטרה שם תפסה את הענין, והם אורבים לזוגות כאלו ונותנים להם קנס רציני. יחד עם אזהרה שיבדקו האם הם שוהים בביתם בליל הסדר.

אם הסיפור הוא אמיתי, מה טוב.
ואם לא - צריך להגיד למשטרה לעשות את זה.
לא צריך לארוב להם, תוך שבועיים נדע הכל ה' ירחם.

אפשר לעשות ציור מלווה בתיאור גרפי של אדם ששוחט את אבא שלו.
זה יעזור לחדד את המסר...

למי שלא הבין, דעתי שמדובר במודעה מוגזמת מידי.
בהשראת הפיוט ואתא השוחט.....
אפשר בארמית ואתא וכו........

זה לא הולך כך
ביהדות היו הרבה מלשנים בעבר
להלשין למשטרה זה ממש בגדר מלשין
וכבר רשום ולמלשינים אל תהי תקוה
נא לעיין במכתבי הרבנים שכתבו שחובה להלשין...!!!

וחוץ מזה יש הרבה הלכות בליל הסדר שלא נוהגים כך במשך השנה, כי ה' עושה לנו סדר, וכבר אמר מי שאמר שהוא אשר כתוב "לא תצאו מפתח ביתו"

אתם באמת צריכים לדון לכף זכות
אנחנו זוג צעיר והרב אישר לנו להיות אצל ההורים בחג
ההורים הם צעירים
וכמובן עם הגבלות לשבת מרוחק
וחוץ מאיתנו כולם במשפחה חוגגים לבד
יש כאלה גרים שניה מההורים
ואני חושבת שזוג זה חלק מהמשפחה
שום הצילו ושום כלום
זה לא הולך כך
''עיינים צוחקות'' 1, לא מיתכוון אישית אליך אלא ככללי על כל הזוגות הצעירים שמתנהגים בחוסר אחריות ונכנעים לרגש במקום לשכל מה לא ראינו את הנתונים עד עכשיו.??? זה נקרא שלום עלי נפשי 2, אם כל הזוגות הצעירים שגרים שניה מההורים יעשו כמוכם אוי ואבוי לנו 3, הייתי שמח לשמוע איזה רב התיר זאת.4, ובהלצה עצובה ''עיינים צוחקות'' אם לא ילשינו עליכם צריך להיזהר שלא נגיע ח''ו ל''עיינים דומעות''

נערך לאחרונה ב:
אנחנו אצל ההורים בליל הסדר אבל נמצאים אצלם כבר שלושה שבועות! ולא יוצאים לשום מקום

כמו שלא מנופפים בהיתר הלכתי לאכול ביו"כ אין עניין לנופף בהיתר שניתן בנסיבות מיוחדות.
ואין שום היתר לקרר את האמבטיה.
הכי בעולם.
כל אחד שכותב כאן שהוא מתארח/מארח/מכיר מישהו שעושה את זה,
ולא משנה באילו נסיבות ועם אילו היתרים -
שייקח בחשבון שהוא נותן לגיטימציה לאנשים נוספים להקל בנושא הזה.

אגב,
את המידע הזה הביאו כאן כבר?
ממש אהבתי...

במשרד הבריאות ערכו סקר במגזר הכללי, החרדי והערבי ובו נשאלו הנסקרים על הנחיות משרד הבריאות ושמירתן. מהסקר עלה כי כ-98 אחוזים מהציבור החרדי מתכוונים לשמור על הנחיות משרד הבריאות במלואן.
מהסקר עלה כי 0.5% מכלל המגזר החרדי מתכננים לחגוג את ליל הסדר עם המשפחה המורחבת, לפי התפלגות של 2.7% מהמגזר החסידי, 0.0% מהמגזר הליטאי, 0.2% מהמגזר המודרני והספרדי. כמו"כ 1.3% מהציבור החרדי עדיין לא החליטו איפה יהיו בליל הסדר, לפי התפלגות של 4.1% מהמגזר החסידי, 0.0% מהליטאי, 0.9% מהמודרני ו-1.3 מהספרדי.
עם זאת, 97.8% מהציבור החרדי מתכנן להיות בבית בליל הסדר כפי הוראות משרד הבריאות, לפי התפלגות של 93.2% מהמגזר החסידי, 100% מהמגזר הליטאי, 97.7% מהמגזר המודרני ו-98.2% מהמגזר הספרדי.

טוב
קרובת משפחתי שאלה לגבי חמותה חולת לב ואלמנה מה לעשות שחמותה רוצה את אחד הבנים איתה בליל הסדר.

אמרו לה במילים אלו- הכיבוד הורים הכי גדול שלכם עכשיו לא להעיז להתקרב לביתה!

גם אם היא מתחננת. תסבירו לה שלכבד הורים זה לשמור על החיים שלה!
לצערינו
היו לא מעט מקרים בשבוע האחרון של חולי לב שחלו בקורונה ונפטרו ממנה.

זה לא הולך כך
הוראת הרבנים היא ברורה שיש לדווח למשטרה על מי שלא נוהג על פי הכללים.

אני לא חושבת ששאלת רב היא להכנע לרגש
אנחנו יהודים והרב קודם לנו להכל
אני לא חושבת שאני אמורה לתת ציון על הרב שלנו
אני כן יכולה לאמר שהרב פסק לאחי עם שתי ילדים קטנים השאר בבית
אני מבינה את הפחד שלך ואני מפוחדת יותר ממך
כבר חודש וכמעט ולא יוצאת מהבית
אבל תנסי להתחבר למקום הזה של זוג צעיר צעיר שהרגע ממש התחתן
אנחנו הזוגות זה ממש חלק מתוך המשפחה
וההורים שלי שהם מתחת לגיל חישים אנשים צעירים
אנחנו באותו סירה הר הבשן שתיינו מצפים לטוב
ואם הרב היה אור לנו לאו היינו מנסים לעשות בבית
לא לשכח את ההוצאה הכספית הגבוהה של סירים תנור וכו...
יש לך ברירה להלשין עליי את יכול בהצלחה!
לא מנסה להתחבר
כן מכירה כמה וכמה זוגות, ביניהם חלק שנישאו אחרי פורים ועושים ליל הסדר לבד.
קשה?
כן
אפשרי?
ודאי

גם לאנשים מחתחת גיל 50 אין ביטוח
נפטרו לא מעט כאלו.
גם בריאים.

השיקול של הוצאה כספית גבוהה מצחיקה עד מגוחכת.
החיים שווים יותר.
או שלא?

נערך לאחרונה ב:
הכתובת על הקיר!!!!! יש לא מעט זוגות[אמנם ככל הנראה רובם לא] שעושים את זה

למישהו מפה התקשרו לתשאול הסקר?
אלי לא התקשרו, ואני בבית במתכונת גרעינית

מה מדאיג אתכם יותר: הכלכלה או הקורונה?
מחקר שערכו כמה פרופ' ישראלים בדק מה הכי מדאיג את האזרחים בתקופת משבר הקורונה.

על פי הנתונים במקום הראשון ניצבת החרדה הכלכלית ושנייה לה החרדה מנגיף הקורונה עצמו • המחקר מדד רמות חרדה בסקאלה של בין 1-7
משה פריד, י"ג ניסן תש"פ 07/04/2020 16:50
תגיות:

המחקר הישראלי חושף

מחקר ישראליחדש מגלה, כי מצב הכלכלה בעקבות המשבר, מפחיד את האנשים יותר מנגיף הקורונה עצמו.
את המחקר ערכו ד"ר ליעד ברקת-בוימל מהמרכז האקדמי פרס, פרופ' גולן שחר מאוניברסיטת בן-גוריון ופרופ' מלכה מרגלית מהמרכז האקדמי פרס (ופרופ' אמריטוס באוניברסיטת תל-אביב).
החוקרים בחנו מקורות חרדה שונים זה מול זה, ונמצא כי הרמה הגבוהה ביותר של החרדה היא החרדה מהמצב הכלכלי.
החרדה הבריאותית מהקורונה הייתה רק במקום השני. במקום השלישי הייתה החרדה משינוי השגרה הנוגעת להגבלת התנועה והשינוי בהרגלי החיים, ורק במקום הרביעי החרדה מהבדידות.
כמו כן ע"פ המחקר צעירים מפחדים יותר מהמצב הכלכלי מאשר מבוגרים, במחקר שנעשה השתתפו בו 400 ישראלים יהודים בני 79-18, המשתתפים הצעירים דיווחו על רמת חרדה כלכלית גבוהה יותר מהמבוגרים.
כמו כן, כי תפיסת הנבדקים בעניין עוצמת משבר הקורונה קשורה לחרדה בריאותית ולחרדה משינוי השגרה, וכל אלה תורמים לעליית החרדה הכלכלית.
ד"ר ברקת-בוימל מסבירה: המשבר הזה בריאותי, אבל דווקא החרדה הכלכלית היא הגבוהה ביותר, יותר מהחרדה לבריאות ומהבדידות". לדבריה, "החרדה הכלכלית אצל צעירים גבוהה יותר. אלה הם כנראה בעלי המשפחות עם ילדים ומשכנתה. המבוגרים התבססו בחיים, ומי שבפנסיה חי מהחסכונות גם כך. הצעירים הם אלה שלא הצליחו להיערך, נושאים בנטל וחוששים מהעתיד. זה לא מפתיע".
"גם אלה שבחל"ת", מציינת ד"ר ברקת-בוימל, "סובלים מרמת החרדה הכלכלית הכי גבוהה. עם זאת, זו רמת חרדה סבירה יחסית ולא קיבוצית. אני חושבת שלאנשים עדיין יש תקווה שמשהו ישתנה אחרי פסח. אם לא יהיה שינוי, אני מניחה שהמצב ישתנה".
יש לציין שעל פי המחקר, ממוצע רמת החרדה הכלכלית הוא 3.58 בסולם של 1-7, והוא אינו מעיד על בהלה או על חרדה קיצונית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה