נכתב ע"י דוד דנברג;1473425:אני ברשימת המתנה לתאריך הזה ... אולי עוד יתפנה, תמיד יש ביטולים.
טיפ ראשון לנסות להיכנס מהראשונים, לרוץ לעגלה ולתפוס את החלק האחורי פינתי במושב התחתון בעגלהמשם יש זווית גם קידמית וגם אחורית. להצטייד בלבוש חם. הגעתי עם חצובה ולא נעזרתי בה, הניידות היתה חשובה לי יותר, לייצוב נעזרתי במעקה העגלה. מומלץ לצלם עם שתי גופים עבור עדשה רחבה לרגעים שבהם העגלה ממש בתוך הלהקה. כרטיסי זיכרון בשפע לג'ייפג+ראו. הא, להגיע לאגמון ולא לשמורה
גם זה קרה לכמה חברים ...
נכתב ע"י RacheliM;1472318:הצילום עצמו מאד יפה ומעביר היטב את האוירה...
רק אותי מעניין האם זה חוקי לצלם כך לתוך בתים של אנשים?
נכתב ע"י moti!a;1473935:היי דוד
אני נוסע כל שנה עם קבוצת חברים צלמים/צלמות , חבר שלי מארגן אוטובוס מרכבת צפון ת''א
הוא מוציא אוטובוסים ב 3 תאריכים , 2 מהם בינואר
יש הבדל בין סיור עם האכלה כשכל העגלה מכילה רק צלמים, לאותו הסיור כשהעגלה
לא מיוחדת לצלמים
כשהסיור הוא לצלמים, נהג העגלה הוא צלם בעצמו ויודע איפה לעצור את העגלה ובאיזו
זווית כדי לקבל את התמונות הטובות ביותר, הוא יודע שעיקר הסיור הוא לצורך צילום
ולכן הוא סבלני ביותר לקריאות לעצור כדי לצלם
אחרי שאנחנו מסיימים עם הסיור בעגלה אנחנו נכנסים פנימה עם האוטובוס לאיזור האגם
ומסביב וממשיכים לצלם , יש שם לא מעט דברים מעניינים
הנה תמונה שפרסמתי בעבר שצלמתי אחרי שסיור העגלה נגמר ונכנסנו עם האוטובוס
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=109187
דבר איתי אי''ה בשנה הבאה אם תרצה להגיע איתנו (כנ''ל כל אחד או אחת אחרים)
תהנה ותביא תמונות יפות
מוטי![]()
תודה רבהנכתב ע"י מלכי אייזנבך;1474040:תמונות: וואו...
בפרט : ראשונה שלישית ואחרונה.
ועכשיו שאלה: האם קיבלת רשות מהזוג המבוגר להעלות ת' תמונה? או בכלל לצלם????.
אני בטוחה שאם הם היו יודעים שזה יקרה. היו תולים חתיכת בד גדולה על כל החלון...
זה נראה לי הזוי. הם מוכרים לי מאוד.
וואו מה שהם יעשו עם עצמם אם יוודע להם הדבר.
לצלם עוד ניחא. אבל הפרסום???? פירסומי ניסא...???
מישהו מהמפורסים פה ענה בחיובי על השאלה: "האם אתה מוכן לדגמן את התמונות שלי??"
איזה היזק ראיה יש פה ? זה לא בתוך הבית, זו פעולה שנעשית בפתח, במטרה שכולם יראו מה יש בפתח הזה, זה חלק מההלכה, כמו שכל אדם יכול ורצוי שיסתכל לכיוון החלון או הפתח שבו הנרות דולקים, כך גם המצלמה יכולה לצלם ולסייע בפרסום הנס.נכתב ע"י חיוך;1474392:אולי מבחינה חוקית זה בסדר,
אבל מבחינה הלכתית זהו היזק ראיה - אסור להסתכל לתוך בית זר, גם אם הכל פתוח לרווחה, ואפילו לא לתוך שדה.
אז קל וחומר שלא לצלם את זה ולפרסם בפורום.
נכתב ע"י דוד דנברג;1474853:איזה היזק ראיה יש פה ? זה לא בתוך הבית, זו פעולה שנעשית בפתח, במטרה שכולם יראו מה יש בפתח הזה, זה חלק מההלכה, כמו שכל אדם יכול ורצוי שיסתכל לכיוון החלון או הפתח שבו הנרות דולקים, כך גם המצלמה יכולה לצלם ולסייע בפרסום הנס.
לדעתך יש היזק ראיה בהסתכלות לכיוון חלון שיש בו נרות ? איזה פרסום נס יש פה ?
נכתב ע"י msphoto;1476585:ההבדל בוא בעיני המתבונן
יש צופה שמיד יחשוב: רגע, אני מכיר אותם? איפה הם גרים? זאת לא השוויגער של הבלן במקווה של זופניק?
אחד כזה בהחלט ירגיש שיש פה חדירה לפרטיות, כי זה מה שזה גורם לו, לחדור לפרטיות..
אני בעד הצופה מהסוג השני - תמונה של זוג מבוגרים מדליקים נרות חנוכה, תמונה יפה, מעבירה מסר יהודי חמים ונינוח, אפשר לחוש את משא הדורות על כתפיהם ואת השלהבת הממשיכה לבעור הלאה. וזהו!
לא מעסיק אותי לרגע מי הם במציאות, גם אם הם יהיו מוכרים לי זה לא יעניין אותי לרגע, העניין הוא היצירה הויזואלית, לא השחקנים שמאחוריה!
לצערי יותר מידי פעמים הדיונים הופכים יוצאים מהקשרם..
תמונות יפות!
אהבתי מאד את הסברה הלמדנית הזו (וזאת על אף שאני לא הייתי רוצה שיעשו לי את זה).נכתב ע"י דוד דנברג;1474853:תודה רבה
הדלקת נר חנוכה נעשית ברשות הרבים בשביל פרסום הנס, הייעוד של המעשה הוא חשיפה, אין אדם שמתבייש במעשה הזה ולכן זה נעשה באופן שכל אחד יכול לראות את זה. מבחינה הלכתית אני עוזר לו בפרסום הנס ואין היזק ראיה
איזה היזק ראיה יש פה ? זה לא בתוך הבית, זו פעולה שנעשית בפתח, במטרה שכולם יראו מה יש בפתח הזה, זה חלק מההלכה, כמו שכל אדם יכול ורצוי שיסתכל לכיוון החלון או הפתח שבו הנרות דולקים, כך גם המצלמה יכולה לצלם ולסייע בפרסום הנס.
לדעתך יש היזק ראיה בהסתכלות לכיוון חלון שיש בו נרות ? איזה פרסום נס יש פה ?
יש צופה שמיד יחשוב: רגע, אני מכיר אותם? איפה הם גרים? זאת לא השוויגער של הבלן במקווה של זופניק?
אני בעד הצופה מהסוג השני - תמונה של זוג מבוגרים מדליקים נרות חנוכה, תמונה יפה, מעבירה מסר יהודי חמים ונינוח, אפשר לחוש את משא הדורות על כתפיהם ואת השלהבת הממשיכה לבעור הלאה. וזהו!
לא מעסיק אותי לרגע מי הם במציאות, גם אם הם יהיו מוכרים לי זה לא יעניין אותי לרגע, העניין הוא היצירה הויזואלית, לא השחקנים שמאחוריה!
תמונות יפות!
נכתב ע"י RacheliM;1476868:צר לי,אך אני לא מכירה את הזוג והם באמת לא מעניינים אותי.
לי זה מרגיש לא בנח שמישהו הולך ברחוב ומצלם לתוך חלון של אנשים.
עזוב מכירים לא מכירים,
יש פה זוג חרדי חסידי,בטוחה שזה יפריע להם אם ידעו.
כמו שלי היה מפריע אם היה עובר בדיוק ליד החלון שלי ומצלם.
אולי לך זה לא אכפת - לי כן.
ואני לא חושבת שזה גלישה מהנושא,אבל זה אולי כן עניין של רגישות.
יש דברים טובים שאתה למד ממרום הגיל, הפרספקטיבה נכונה יותר.נכתב ע"י דוד דנברג;1474853:במקרה של הזוג המבוגר הם דווקא קיבלו את זה בחיוך, צלמתי אותם, תוך כדי הגיעו עוד צמד צלמים, צלמנו והם דווקא נהנו, יש לי תמונות שהם מחייכים למצלמה.
ואז הייתם צריכים ללכת לשאול רב אם יצאתם ידי חובת הדלקת נר חנוכהנכתב ע"י יעל א;1477114:אם זה היה בעלי ואני המצולמים, הייתי תובעת את הצלם על עצם החוצפה להציץ, ועוד לצלם, ועוד לפרסם.
לא צריך חוקים כדי להבין שזה מופקע.
והיית יוצאת מהתביעה עם נזק כספי על הוצאות משפטנכתב ע"י יעל א;1477114:אם זה היה בעלי ואני המצולמים, הייתי תובעת את הצלם על עצם החוצפה להציץ, ועוד לצלם, ועוד לפרסם.
לא צריך חוקים כדי להבין שזה מופקע.
תמונות יפות!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים