מנין לך?גם עד היום רוב הרבנים חשבו שסמס ומצלמה זה דבר שאין בו שום בעיה, ורק חוג אחד התעקש לאסור את זה, מה שגרם לכך שהרבה מאד אנשים עברו למכשיר שאינו כשר.
חידשת לי, אצלי בכו"א בישיבה חסידית (לפני מס שנים) לא היה כלל פלאפוניםקחו לדוגמא, בהרבה ישיבות הכניסו עכשיו פלאפונים כשרים עם נגן תחת חותמת מיוחדת של הישיבה וחייבו את כל הבחורים להחזיק רק טלפון כזה, אבל אני לא חושב שיאשרו כזה דבר לציבור הרחב, הרעיון בזה זה שהישיבות מרוויחות שני ציפורים במכה אחת -גם פיקוח על הטלפון וגם על הנגן, אבל לציבור לא חושב שיש בזה כל כך רווח ולכן אין סיבה שישנו את המצב הקיים.
פרשנות, לא מידע מוסמךזאת מנין לך?
הקורונה גרמה לשינויים דרסטיים בכל הנושא של טלפונים לבחוריםחידשת לי, אצלי בכו"א בישיבה חסידית (לפני מס שנים) לא היה כלל פלאפונים
כשאתה אומר לנו בשם מי אתה מדבר?ואת זה שגרמתם לנו לאבד אימון בכל ממסד ש''דואג'' לנו ושומר עלינו...
יש הבדל אם איזה רב גם אם בסדר גודל שכולם מכירים יפתח כשרותשמא י"ל, כי ברגע שיהיו שתי ועדות, יהיו גם שלש וגם ארבע או עשר, [כשר, מאושר, מוכשר חסידי, מושגח עצניקים, מפוקח הסיעה המרכזית, ועד הכשרות לאברכים יוצאי קהילות המזרח, ועד הכשרות - לטלפונים יוצאי סין, ועדת השקרנים לענייני תירבונת, וכו' וכו' ועוד שנה אברך פלוני עם הכשרות שנותנת וואצאפ, וד"ל].
אף אחד לא פותח כשרות כדי להחמיר יותר מועדת המושחתים. אי אפשר להחמיר יותר.אף אחד לא פותח כשרות מתחרה ומנסה להיות יותר מיקל, זה המצב בציבור שלנו.
אתה חושב באמת ובתמים שהטלפונים הולכים להיות יותר זולים?כמה משמח לשמוע שהעידן האפל שבו חבורת עבריינים שקוראים לעצמם "ועדת הרבנים לענייני תקשורת" מחזיקים בגרון את כל שוק הסלולר ומייקרים את המכשירים שאמורים לעלות בין 80 ל 120 ש"ח למחירים של 450 שקלים בערך
עומד להסתיים.
שלא לדבר על החסימות של קווי שיעורי תורה ועמותות חסד
'באבוד רשעים רינה'
כמו שיש שלוש ארבע ועשר הכשרים.שמא י"ל, כי ברגע שיהיו שתי ועדות, יהיו גם שלש וגם ארבע או עשר, [כשר, מאושר, מוכשר חסידי, מושגח עצניקים, מפוקח הסיעה המרכזית, ועד הכשרות לאברכים יוצאי קהילות המזרח, ועד הכשרות - לטלפונים יוצאי סין, ועדת השקרנים לענייני תירבונת, הדרן, סמארטפון נתיב, , וד"ל].
להחמיר אולי אי אפשר, אבל להקל גם לא ירצו = ישאר אותו דבר פחות או יותר.אף אחד לא פותח כשרות כדי להחמיר יותר מועדת המושחתים. אי אפשר להחמיר יותר.
תחרות תמיד מוזילה מחירים.אתה חושב באמת ובתמים שהטלפונים הולכים להיות יותר זולים
אני חושב דווקא שעלול לקרוא בדיוק הפוך, כל אחד יכול לעלות מחירים כפי רצונו ולהגיד לך "אני הכי כשר -אתה רוצה לקנות זול לך לכשרות השנייה שאתה יודע כמה בדיוק זה כשר....
ומה קורה בכשרות של מוצרי מזון, לא בדיוק ככה?כמו שיש שלוש ארבע ועשר הכשרים.
אתה בעד שיהיה רק הכשר אחד בכל הארץ והוא יסחט את כל החברות בכמה שהוא רוצה?
ויתן להם איזה קריטריונים שעולה לו לפי הקריזה של ארוחת בוקר?
זה עדיין עולה פי שתיים, להזכירךתחרות תמיד מוזילה מחירים.
אם היה בשר רק בכשרות העדה החרדית זה היה עולה פי שתיים.
אתה חושב באמת ובתמים שהטלפונים הולכים להיות יותר זולים?
אני חושב דווקא שעלול לקרוא בדיוק הפוך, כל אחד יכול לעלות מחירים כפי רצונו ולהגיד לך "אני הכי כשר -אתה רוצה לקנות זול לך לכשרות השנייה שאתה יודע כמה בדיוק זה כשר....
ולמה אתה חושב שמישהו שיכול להרויח הרבה כסף ייותר על זה בקלות רק בגלל איזה עיקרון כלשהו שהוא לא בטוח מסכים איתו.מה זה קשור??? הם בעצמם המשווקים של המכשירים ומונעים מבעלי חנויות לשווק מכשירים כשרים שלא הם בעצמם (או דוד של אחד העסקנים) משווקים ולכן מעלים את המחירים ומרוויחים מיליונים בחודש זה מונופול לא חוקי ברגע שיפרקו את המונופול שלהם המחירים יחזרו לשפיות
אוכל כשר זה כשר, גם אם יש חמש הכשרים אני אוכל כשר. טלפון כשר זה עם סמס או...?כמו שיש שלוש ארבע ועשר הכשרים.
אתה בעד שיהיה רק הכשר אחד בכל הארץ והוא יסחט את כל החברות בכמה שהוא רוצה?
ויתן להם איזה קריטריונים שעולה לו לפי הקריזה של ארוחת בוקר?
למה נראה לכם?ולמה אתה חושב שמישהו שיכול להרויח הרבה כסף ייותר על זה בקלות רק בגלל איזה עיקרון כלשהו שהוא לא בטוח מסכים איתו.
שיהיה ברור לך, לדעתי לא הולך להיות שינוי במחירים כלפי מטה אולי כלפי מעלה.
אל תשלו את עצמכם שזה העניין, נכון שזה כואב אבל כך עובד השוק.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים