דרוש מידע ועדת רבנים חדשה לענייני תקשורת

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
גם עד היום רוב הרבנים חשבו שסמס ומצלמה זה דבר שאין בו שום בעיה, ורק חוג אחד התעקש לאסור את זה, מה שגרם לכך שהרבה מאד אנשים עברו למכשיר שאינו כשר.
מנין לך?

• הוסף לסימניות
קחו לדוגמא, בהרבה ישיבות הכניסו עכשיו פלאפונים כשרים עם נגן תחת חותמת מיוחדת של הישיבה וחייבו את כל הבחורים להחזיק רק טלפון כזה, אבל אני לא חושב שיאשרו כזה דבר לציבור הרחב, הרעיון בזה זה שהישיבות מרוויחות שני ציפורים במכה אחת -גם פיקוח על הטלפון וגם על הנגן, אבל לציבור לא חושב שיש בזה כל כך רווח ולכן אין סיבה שישנו את המצב הקיים.
חידשת לי, אצלי בכו"א בישיבה חסידית (לפני מס שנים) לא היה כלל פלאפונים

אבל ממש לא ביקשתי נגן בפלאפון, אבל היום אם היבואן ירצה להביא פלאפון נוקיה איכותי חסום ורק לשיחות הוא גם לא יוכל כי יש כאלו בשוק לא כשרים ו...

אל זה אני מיצר

• הוסף לסימניות
כשקמה ועדת הרבנים לתקשורת הרב אלישיב אמר שאפשר להשאיר את הSMS אבל האדמו"ר מגור התעקש שגם זה לא יהיה
ועכשיו כשקמה ועדה ליטאית יהיה אפשר לאשר דבר שמלכתחילה לא היתה בו בעיה (להשקפתינו)

• הוסף לסימניות
זאת מנין לך?
פרשנות, לא מידע מוסמך
אבל נחכה ונראה.
אני אישית גם מאד ישמח אם יאשרו סמס (מצלמה פחות נראה לי רלווטי, 3MP בשביל לצלם שוטר בהפגנות לא ישנו את כללי המשחק) אבל אני חושב שזה לא יקרה, ודאי וודאי לא בשלב זה.
אף אחד לא פותח כשרות מתחרה ומנסה להיות יותר מיקל, זה המצב בציבור שלנו.

• הוסף לסימניות
חידשת לי, אצלי בכו"א בישיבה חסידית (לפני מס שנים) לא היה כלל פלאפונים
הקורונה גרמה לשינויים דרסטיים בכל הנושא של טלפונים לבחורים
זה הגיע למצב בישיבות מסויימות שזה יצא משליטה לגמרי, והעדיפו להיות חכמים ולא צודקים.

• הוסף לסימניות
ואת זה שגרמתם לנו לאבד אימון בכל ממסד ש''דואג'' לנו ושומר עלינו...
כשאתה אומר לנו בשם מי אתה מדבר?
גם אם יש השגות בסופו של דבר הציבור שלנו מאוחד בעד הממסד הן הרבני והן הפוליטי
ברור שיש השגות ותלונות ואפילו מחלוקות אבל לאבד אמון קצת קיצוני מידי לטעמי

• הוסף לסימניות
שמא י"ל, כי ברגע שיהיו שתי ועדות, יהיו גם שלש וגם ארבע או עשר, [כשר, מאושר, מוכשר חסידי, מושגח עצניקים, מפוקח הסיעה המרכזית, ועד הכשרות לאברכים יוצאי קהילות המזרח, ועד הכשרות - לטלפונים יוצאי המזרח הרחוק, ועדת השקרנים לענייני תירבונת, הדרן, סמארטפון נתיב, וד"ל].

• הוסף לסימניות
שמא י"ל, כי ברגע שיהיו שתי ועדות, יהיו גם שלש וגם ארבע או עשר, [כשר, מאושר, מוכשר חסידי, מושגח עצניקים, מפוקח הסיעה המרכזית, ועד הכשרות לאברכים יוצאי קהילות המזרח, ועד הכשרות - לטלפונים יוצאי סין, ועדת השקרנים לענייני תירבונת, וכו' וכו' ועוד שנה אברך פלוני עם הכשרות שנותנת וואצאפ, וד"ל].
יש הבדל אם איזה רב גם אם בסדר גודל שכולם מכירים יפתח כשרות
לבין אם מנהיג הדור פותח כשרות

• הוסף לסימניות
אף אחד לא פותח כשרות מתחרה ומנסה להיות יותר מיקל, זה המצב בציבור שלנו.
אף אחד לא פותח כשרות כדי להחמיר יותר מועדת המושחתים. אי אפשר להחמיר יותר.

• הוסף לסימניות
כמה משמח לשמוע שהעידן האפל שבו חבורת עבריינים שקוראים לעצמם "ועדת הרבנים לענייני תקשורת" מחזיקים בגרון את כל שוק הסלולר ומייקרים את המכשירים שאמורים לעלות בין 80 ל 120 ש"ח למחירים של 450 שקלים בערך
עומד להסתיים.
שלא לדבר על החסימות של קווי שיעורי תורה ועמותות חסד
'באבוד רשעים רינה'
אתה חושב באמת ובתמים שהטלפונים הולכים להיות יותר זולים?
אני חושב דווקא שעלול לקרוא בדיוק הפוך, כל אחד יכול לעלות מחירים כפי רצונו ולהגיד לך "אני הכי כשר -אתה רוצה לקנות זול לך לכשרות השנייה שאתה יודע כמה בדיוק זה כשר....

• הוסף לסימניות
שמא י"ל, כי ברגע שיהיו שתי ועדות, יהיו גם שלש וגם ארבע או עשר, [כשר, מאושר, מוכשר חסידי, מושגח עצניקים, מפוקח הסיעה המרכזית, ועד הכשרות לאברכים יוצאי קהילות המזרח, ועד הכשרות - לטלפונים יוצאי סין, ועדת השקרנים לענייני תירבונת, הדרן, סמארטפון נתיב, , וד"ל].
כמו שיש שלוש ארבע ועשר הכשרים.

אתה בעד שיהיה רק הכשר אחד בכל הארץ והוא יסחט את כל החברות בכמה שהוא רוצה?
ויתן להם איזה קריטריונים שעולה לו לפי הקריזה של ארוחת בוקר?

• הוסף לסימניות
אתה חושב באמת ובתמים שהטלפונים הולכים להיות יותר זולים
אני חושב דווקא שעלול לקרוא בדיוק הפוך, כל אחד יכול לעלות מחירים כפי רצונו ולהגיד לך "אני הכי כשר -אתה רוצה לקנות זול לך לכשרות השנייה שאתה יודע כמה בדיוק זה כשר....
תחרות תמיד מוזילה מחירים.
אם היה בשר רק בכשרות העדה החרדית זה היה עולה פי שתיים.

• הוסף לסימניות

ומה קורה בכשרות של מוצרי מזון, לא בדיוק ככה?
נכון שיש הרבה יותר כשרויות, אבל ברמה הגבוהה אין הבדל במחירים.
יגידו לך "אתה רוצה לשלם זול תאכל רבנות...

• הוסף לסימניות
אתה חושב באמת ובתמים שהטלפונים הולכים להיות יותר זולים?

מה זה קשור??? הם בעצמם המשווקים של המכשירים ומונעים מבעלי חנויות לשווק מכשירים כשרים שלא הם בעצמם (או דוד של אחד העסקנים) משווקים ולכן מעלים את המחירים ומרוויחים מיליונים בחודש זה מונופול לא חוקי ברגע שיפרקו את המונופול שלהם המחירים יחזרו לשפיות

• הוסף לסימניות
מה זה קשור??? הם בעצמם המשווקים של המכשירים ומונעים מבעלי חנויות לשווק מכשירים כשרים שלא הם בעצמם (או דוד של אחד העסקנים) משווקים ולכן מעלים את המחירים ומרוויחים מיליונים בחודש זה מונופול לא חוקי ברגע שיפרקו את המונופול שלהם המחירים יחזרו לשפיות
ולמה אתה חושב שמישהו שיכול להרויח הרבה כסף ייותר על זה בקלות רק בגלל איזה עיקרון כלשהו שהוא לא בטוח מסכים איתו.
שיהיה ברור לך, לדעתי לא הולך להיות שינוי במחירים כלפי מטה אולי כלפי מעלה.
אל תשלו את עצמכם שזה העניין, נכון שזה כואב אבל כך עובד השוק.

• הוסף לסימניות

אוכל כשר זה כשר, גם אם יש חמש הכשרים אני אוכל כשר. טלפון כשר זה עם סמס או...?
והניסיון לאכול את ההכשר הזה, או להחזיק רק אפליקציות הוא לא זהה.
ו'אומר מותר' בטלפונים ג"כ חזק יותר.
בקיצור אם זה לא חד משמעי, הגדר לא עומדת בלחץ העצום שיש עליה.

• הוסף לסימניות
ולמה אתה חושב שמישהו שיכול להרויח הרבה כסף ייותר על זה בקלות רק בגלל איזה עיקרון כלשהו שהוא לא בטוח מסכים איתו.
שיהיה ברור לך, לדעתי לא הולך להיות שינוי במחירים כלפי מטה אולי כלפי מעלה.
אל תשלו את עצמכם שזה העניין, נכון שזה כואב אבל כך עובד השוק.
למה נראה לכם?
מי שיפתח כשרות ולא יספק מענה הולם יותר לציבור הדורש זאת - במחיר ובשירות, יכול פשוט לא לפתוח!
למה שמישהו מהציבור יעבור לחדש אם אין לו שם את מה שהוא צריך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה