זהו, אני גומלת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צקצוק;1043934:
ומה יהיה על הבן שלי שאומר לי : "אמא שרותים לא אני...."
אין סיכוי לגמול אותו?

אם יש לך זמן מבחינת הגן (לגן עירוני לא מקבלים ילד לא גמול)
תחכי עם זה.

ילדים שמתחילים איתם מאוחר יותר, לרוב הולך מהר יותר.
אין טעם להתנגח איתם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1044023:
אם יש לך זמן מבחינת הגן (לגן עירוני לא מקבלים ילד לא גמול)
תחכי עם זה.

ילדים שמתחילים איתם מאוחר יותר, לרוב הולך מהר יותר.
אין טעם להתנגח איתם.

הוא אמור להמשיך במעון שנה הבאה בעז"ה יש להם בעיה עם טיטול?
האמת שרציתי לפני החורף כי פסח הבא הוא כבר בן 3

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1043935:
תחזירי לה טיטול ותנסי עוד חודש חודשים חבל על האנרגיה היא עדין קטנה וכנראה לא מספיק בשלה.
אין קשר לבשלות וחכמה.
גמאני ניסיתי אצל ביתי בגיל הזה ולא הלך וניסיתי אחרי חודשיים והיא התייבשה ביומיים!!!

הבעיה היא שהיא מתחילה בר"ח אלול גן עירוני, וחובה שהיא תיכנס יבשה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צקצוק;1044028:
הוא אמור להמשיך במעון שנה הבאה בעז"ה יש להם בעיה עם טיטול?
האמת שרציתי לפני החורף כי פסח הבא הוא כבר בן 3

ואם הוא יהיה בן 3 עם טיטול???
לא יודעת למה זה מלחיץ אימהות.
כאילו שאם יש טיטול, הכיפה לא יושבת טוב על הראש...:)

אני לא אומרת לחכות מלכתחילה אבל לא להילחץ.
כל ילד איך שמתאים לו. ואז זה הרבה יותר קל. במיוחד אם זה בא ממנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ורדית;1044031:
הבעיה היא שהיא מתחילה בר"ח אלול גן עירוני, וחובה שהיא תיכנס יבשה.
היה לי מקרה של הבן שלי שלא הצליח להגמל עד שנכנס לחיידר (והיה כבר בן 3 וחצי)
מה שהיה הוא הלך לגן חיידר בלי טיטול - ושיהיה ברור שמעולם לא הרטיב שם!
ואיך שהגיע לפתח הבית ..... השלוליות היו מאד גדולות.....
הייתי צריכה לתפוס אותו ולהטיס אותו לשרותים ואח"כ הייתי שמה טיטול.
רק בגיל 4 הוא ניגמל. -(שאף אחד לא יתנסה...)
מה שקרה אחרי זה שאחותו נהיתה בת 2 וחצי וגמלתי אותה הוא חזר לכל הסרט....
בקיצור מעניין לי עד היום הם בתחרות פישולים בן 5 וחצי ובת 3 ורבע
אני כבר די מיואשת :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ורדית;1043912:
מה עושים עם פעוטה חכמה בת שנתיים וחצי, בתהליך גמילה,
שלא מוכנה בשום פנים ואופן לשבת בשירותים / בסיר / בישבנון, :confused:
היא בטראומה מהעניין, מסוגלת להתאפק 7-8 שעות,
בסוך איכשהו בורח לה,היא מבואסת ומתוסכלת, :mad:
מסתובבת לי כל היום עצבנית ולחוצה, ולא מוכנה "לשבת ולעשות באופן רשמי" :eek:
ניסיתי לעשות הכל, לשבת לספר סיפורים, מתנות, ממתקים, הבטחות, אני מתחננת, מזהירה, כועסת, מסבירה - אפס,
איך ממשיכים ???????
גם הבת שלי פחדה בהתחלה מאוד לשבת על השרותים כמובן עם ישבנון אז בבתחלה נתתי לה לשבת עם הטיטול רק בשביל להכיר את זה ולראות שלא קורה שום דבר
וברוך ה' זה עבד

• הוסף לסימניות
חנוך לנער על פי דרכו... לכל ילד יש את הדרך שלו להגיע לגמילה.
ככלל, ילד שמעוניין בתהליך-ייגמל בקלות. ילד שאמו מעוניינת-לעיתים ישתף פעולה ולעיתים לא.
אמא שבלחץ היסטרי לגמול כי הילד עולה לגן עירייה, לא נעים לי לייאש, אבל מנסיוני עם שתיים מבנותיי ומנסיון של רבות מאוד ממכרותי, אבל התהליך נידון להיות קשה ומפרך, רצוף פספוסים והתנגדות מצד הילד.
הבת שלי, בת 5, רק בחודשיים האחרונים נגמלה באופן סופי מהרטבות יום, ורק השבוע נגמלה סופית (אני מקווה) מהרטבות לילה.

הרבה הצלחות לכל הגומלות!!
וטיפ קטן שאימצתי לעצמי רק בגמילה של הבת הרביעית (המדוברת) אפשר לשים טיטול בלילה עד שהילד יגמל מעצמו (אף אחד עוד לא צעד לחופה עם טיטול :) ) ולחסוך בכך את עגמת הנפש וקוצר הרוח המתלוות לתהליך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shiran a;1044149:
חנוך לנער על פי דרכו... לכל ילד יש את הדרך שלו להגיע לגמילה.
ככלל, ילד שמעוניין בתהליך-ייגמל בקלות. ילד שאמו מעוניינת-לעיתים ישתף פעולה ולעיתים לא.
אמא שבלחץ היסטרי לגמול כי הילד עולה לגן עירייה, לא נעים לי לייאש, אבל מנסיוני עם שתיים מבנותיי ומנסיון של רבות מאוד ממכרותי, אבל התהליך נידון להיות קשה ומפרך, רצוף פספוסים והתנגדות מצד הילד.
הבת שלי, בת 5, רק בחודשיים האחרונים נגמלה באופן סופי מהרטבות יום, ורק השבוע נגמלה סופית (אני מקווה) מהרטבות לילה.

הרבה הצלחות לכל הגומלות!!
וטיפ קטן שאימצתי לעצמי רק בגמילה של הבת הרביעית (המדוברת) אפשר לשים טיטול בלילה עד שהילד יגמל מעצמו (אף אחד עוד לא צעד לחופה עם טיטול :) ) ולחסוך בכך את עגמת הנפש וקוצר הרוח המתלוות לתהליך.

אני מכירה משהי שצעדה לחופה עם טיטול בלילה! אז להרגע...

• הוסף לסימניות
ומה אני יגיד חיכתי שיפתח כזה אשכול....
לפני חודש + התחלתי לגמול את הילד שלי 2.8
כי האמת הוא אמר שרוצה
גם ביום אחרי שלוש ימים שקם בלילה לבקש
גם בלילה

בהתחלה כמו כולם פיספוסים כמו נהר
אח"כ מתון
אחרי איזה שבועיים התחלתי מבצע שממש השתפר וביקש ללכת כל כל פעם
ובסופו קנינו לו מתנה שהוא בחר (קצת גדול)

ומאז... כאילו לא היה כלום (פיספוסים על ימין ושמאל )
אני מיואשת מנסה לא להתעצבן אבל כמה אפשר?

הפתרונות ?

• הוסף לסימניות
גמלתי שתי בנות (לא באותו גיל), ועד היום לא העלו בדעתן לפשל.
קודם כל, עשיתי עבודת הכנה. דיברנו מראש כמה זה מפריע, מציק, מזיעים, פצעים, משחות, גירודים וכו'. הם השתכנעו שזה מעצבן ומפריע. לאחר מכן הכרנו את הישבנון, ישבנו עם ספרים וסיפורים בכיף. וכאשר התפשל - לא הגבתי מילה על הארוע. בלי לומר דבר - מיהרתי להביא בגדים נקיים, והרגעתי אותן שזה מאד לא נעים להן וכבר נחליף. לא קישרתי את עצמי לארוע בשום צורה. לא שוחחנו על כך (רק כשהיו הצלחות), בפעמים הראשונות התייחסנו בממתק קטן (כדי להתרגל לרעיון שיושבים על הישבנון), ולפני שהחל המבצע - צעדנו לחנות לבחור איזו מתנה נקנה כאשר יגמלו עד תאריך מסוים. הן בחרו את הבובה שרצו מאד, והיא תחכה להן בחנות עד שיצליחו. את המתנה קיבלו רק לאחר שהצליחו להיגמל (לפחות 90%, עם פיספוסים קלים מאד). כך גם עשינו לגבי הגמילה בלילה. הורדנו טיטול בידיעה שהן כבר מסוגלות, ולא דיברנו יותר בנושא. אם הרטיבו - אמא ניקתה והחליפה בלי להתלונן, להאנח, לגנוח או לומר דבר. ההצלחה היתה גדולה. אמא לא קשורה לנושא. זה קשור אליהן, מציק להן, מפריע, כואב ומחמם. מוצלח במיוחד להרגיש זאת בקיץ.

• הוסף לסימניות
אני מכירה סבתות שלא נגמלו ממציצת אצבע ומהרגלים מגוניים אחרים, אבל טיטול... אמאשלי הייתה מבטיחה לי שהילדים לא יתחתנו עם טיטול, אני מאמינה לה :) :) :)
אגב, בילד הראשון זה תמיד יותר "עסק" ויותר קשה... אח"כ זה כבר הולך יותר טוב.

• הוסף לסימניות
לפני שהתחלתי לגמול פתחתי את האשכול הקודם ו'קניתי' 2 עצות, שאהבתי במיוחד:

1. לא לכעוס על הילד שפישל, זה פשלה שלו, זה מתסכל גם אותו!

2. תכיני לעצמך שקית של 'פיצויים', כל פעם שהוא פישל, ואת ניקית / החלפת / קלחת וכו'.. קחי לך משהו מתוק, זה חשוב, וזה נותן לך כוח!

• הוסף לסימניות
שושיה
מיניסיוני עם בנים:
בילד הראשון והשני תמיד יותר קשה כי אין לנו ניסיון וכו' וגם אצל בנים יותר מאשר אצל בנות וגם תלוי בכל ילד. אצלי יש ילד שעד גיל 5 עדיין יש פספוסים (אין לו "זמן" ללכת לשרותים)אמנם התחלנו איתו בגיל 3 ! וזה קשה...:( ויש לי ילדים שבגיל שנה ו-8 היו גמולים תוך יום! בקלי קלות..
מה שבטוח : המון סבלנות, הרבה(המוןןןןןןןןןןןןןן :eek:) תזכורים, חיזוקים , לא להעניש כמובן על פספוסים אבל כן לתגמל. לא לעשות עניין מידי גדול גם כשהם עושים בשרותים\סיר - לשדר שזה טבעי ביותר וכך זה צריך להיות
להיות עקביים : ז"א החלטת לגמול אז לגמרי :גם בגינה (לא לפחד שיפספס -מקסימום להביא לשם סיר)ובכל מקום . לא חוזרים אחורה!
להתחיל רק כשהילד רוצה ובשל. לא בכוח (גם אם תתחילי בגיל 3 לא יקרה כלום)
והמון סבלנות בשבילך: זה לא בהכרח קל!!
וטיפ לסיום :
עדיף לא ללכת בכלל על סיר אלא רק השרותים עם המדרגות כך את לא צריכה לנקות כלום

• הוסף לסימניות
אני מתעודדות לשמוע שיש עוד "פישרים" בני 5...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1044182:
שושיה
מיניסיוני עם בנים:
בילד הראשון והשני תמיד יותר קשה כי אין לנו ניסיון וכו' וגם אצל בנים יותר מאשר אצל בנות וגם תלוי בכל ילד. אצלי יש ילד שעד גיל 5 עדיין יש פספוסים (אין לו "זמן" ללכת לשרותים)אמנם התחלנו איתו בגיל 3 ! וזה קשה...:( ויש לי ילדים שבגיל שנה ו-8 היו גמולים תוך יום! בקלי קלות..
מה שבטוח : המון סבלנות, הרבה(המוןןןןןןןןןןןןןן :eek:) תזכורים, חיזוקים , לא להעניש כמובן על פספוסים אבל כן לתגמל. לא לעשות עניין מידי גדול גם כשהם עושים בשרותים\סיר - לשדר שזה טבעי ביותר וכך זה צריך להיות
להיות עקביים : ז"א החלטת לגמול אז לגמרי :גם בגינה (לא לפחד שיפספס -מקסימום להביא לשם סיר)ובכל מקום . לא חוזרים אחורה!
להתחיל רק כשהילד רוצה ובשל. לא בכוח (גם אם תתחילי בגיל 3 לא יקרה כלום)
והמון סבלנות בשבילך: זה לא בהכרח קל!!
וטיפ לסיום :
עדיף לא ללכת בכלל על סיר אלא רק השרותים עם המדרגות כך את לא צריכה לנקות כלום

אפשר להתחיל גמילה מלאה לילדה בת שנתיים? גם בלילה?
ומה אני עושה כשיש נסיעה של 3 שעות בערך? אני לא יכולה לא לשים לה טיטול (בת 3 וחצי)
וזה לא לוקח אותה אחורה. היא יודעת שבגלל שאין שירותים באוטובוס, עדיף שיהיה לה טיטול. ומיד שמגיעים, מורידים. לא טוב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1044193:
ומה אני עושה כשיש נסיעה של 3 שעות בערך? אני לא יכולה לא לשים לה טיטול (בת 3 וחצי)
וזה לא לוקח אותה אחורה. היא יודעת שבגלל שאין שירותים באוטובוס, עדיף שיהיה לה טיטול. ומיד שמגיעים, מורידים. לא טוב?
לגבי הנסיעות ככה גם אני עושה
היא מבקשת בעצמה להוריד איך שמגיעים כי זה מציק לה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1044193:

בלילה אם יש לה אפשרות לרדת מהמיטה בכוחות עצמה אז בטח תורידי לה טיטול. ואם זה נסיעה שילכו לפני הנסיעה לשרותים ואני לא שמה לתאומים שלי טיטול בנסיעה(אפילו שהם בני שנתיים וחצי) ואם הם ממש צריכים אז מקסימום עוצרים או מביאה סיר אם זה באוטובוס אבל זה לא קורה כזה הרבה

• הוסף לסימניות
זה לא נכון מי שאומרת שגם בגיל 3 לא קרה כלום אם לא נגמל.
כשגן עיריה נושף בעורף אין ברירה.
הגדולה שלי היתה בת שנתיים ותוך 3 ימים היתה גמולה.
עוד כמה שבאו אחריה היו גמולים בשנתיים וחצי.
והאחד לפני האחרונה נגמל די קשה חודש וחצי לפני הכניסה לחיידר בגיל חודשיים לפני שלש.
וגם אז סירב ללכת לשרותים בחיידר-עד היום הוא מוכן ללכת אך ורק בליווי אחיו מכתה א' שכל יום הגננת צריכה לקרא לו!!!(בבית הוא גמול לחלוטין מאז ועד עתה והולך לבד ללא בעיה)
כל אחד אינדיווידואלי ואין להכליל אלא רק ללמוד מנסיון שלך ושל אחרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה