זהו, אני גומלת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;1044231:
זה לא נכון מי שאומרת שגם בגיל 3 לא קרה כלום אם לא נגמל.
כשגן עיריה נושף בעורף אין ברירה.
הגדולה שלי היתה בת שנתיים ותוך 3 ימים היתה גמולה.
עוד כמה שבאו אחריה היו גמולים בשנתיים וחצי.
והאחד לפני האחרונה נגמל די קשה חודש וחצי לפני הכניסה לחיידר בגיל חודשיים לפני שלש.
וגם אז סירב ללכת לשרותים בחיידר-עד היום הוא מוכן ללכת אך ורק בליווי אחיו מכתה א' שכל יום הגננת צריכה לקרא לו!!!(בבית הוא גמול לחלוטין מאז ועד עתה והולך לבד ללא בעיה)
כל אחד אינדיווידואלי ואין להכליל אלא רק ללמוד מנסיון שלך ושל אחרים.

כשהגן נושף בעורף זו בעיה נפרדת.
אבל מי שהעורף שלה פנוי, לא צריכה להילחץ מעצם גיל 3.
זה כל מה שנאמר.

• הוסף לסימניות
לא ראיתי בסביבה שלי שבני ה-3+ נגמלים יותר בקלות מבני 2-2.5,
להיפך, הם נטו להתרגל לעצמם ככה והתעצלו להיגמל (והיו הרבה יותר עקשנים) כמו ילדים שעברו את שלב הבשלות שלהם.

כללית מי שצריך להיות בשל זו האמא, ככל שהיא יותר בשלה ומוכנה לענין - הוא זורם יותר.
לכן רצוי לייבש רק בשלב ש100% מבפנים יש כוחות להכיל את הפיספוסים, את השיגועים והריצות לצורך ושלא לצורך.

אישית לא ראיתי שהבנים היו יותר קשים מהבת,
אני כן מביאה להם לחלק תגמול לכל המשפחה (בסדר גודל של סוכרית סודה מרול...) וכולם שמחים עם הבחור/ה ש"גדל/ה" (ומוכנים לשאת את כל הטררם...:)).

2-3 ימים צריך לקחת בחשבון שהם לחלוטין פיספוסים ולספור רק את ההצלחות, זה השלב שמורידים את הטיטול והילד לומד לזהות את התחושות.
2-3 ימים הבאים בד"כ הילד לומד כבר לשלוט בעצמו ורמת הפיספוסים יורדת.
עד לשבועיים שאז כבר אפשר לרדת עם הילד לגינה בביטחון בס"ד.

כמובן שיש ילדים שהתהליך קצר או ארוך יותר.

לכל העניינים של כן גם בלילה או לא, מה לעשות בנסיעה וכו'
כל אמא ואיך שהיא מרגישה, אם את כאמא חושבת שלפני נסיעה כדאי להלביש לילד טיטול תלבישי לו, זה לא יגרום לרגרסיה באופן נורמלי, כנ"ל בכל ענין, אם את מאמינה בילד ובטוחה שהוא בשל - הוא יעשה את זה.

הרבה הצלחות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shiran a;1044149:
ככלל, ילד שמעוניין בתהליך-ייגמל בקלות. ילד שאמו מעוניינת-לעיתים ישתף פעולה ולעיתים לא.

מענין. הקטן שלי משתגע ללכת לשירותים, ממש בוכה ומתחנן...
וכשאני מורידה לו טיטול הוא שיכור משמחה, עד שכמובן זה יוצא על הרצפה (למרות שהוא יושב על הישבנון עד דקה לפני כן) והוא מחולל כזו טרגדיה סביב הפשלות האלו!
אז הוא לכאורה מעונין, אבל נראה לי מקטע של קנאה בגדול, לא נראה לי שהוא באמת בשל לזה.

נכתב ע"י רותי בן שימ;1044193:
אפשר להתחיל גמילה מלאה לילדה בת שנתיים? גם בלילה?
ומה אני עושה כשיש נסיעה של 3 שעות בערך? אני לא יכולה לא לשים לה טיטול (בת 3 וחצי)
וזה לא לוקח אותה אחורה. היא יודעת שבגלל שאין שירותים באוטובוס, עדיף שיהיה לה טיטול. ומיד שמגיעים, מורידים. לא טוב?

אם הטיטול שלה יבש בבוקר אז למה שלא תישן בלעדיו?
בנסיעה - שימי תחתול! של האגיס! את מסבירה לילדה שזה מיוחד לנסיעות (ושזה ממש לא טיטול), זה לא סופג את הנוזלים אבל מונע מהם לברוח. בקיצור זו לא אופציה נעימה שתגרום לנסיגה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1044358:
וכשאני מורידה לו טיטול הוא שיכור משמחה, עד שכמובן זה יוצא על הרצפה (למרות שהוא יושב על הישבנון עד דקה לפני כן) והוא מחולל כזו טרגדיה סביב הפשלות האלו!
אז הוא לכאורה מעונין, אבל נראה לי מקטע של קנאה בגדול, לא נראה לי שהוא באמת בשל לזה.
את מורידה לו מידי פעם? או יומיים רצופים שאחריהם הוא עדיין לחלוטין מפספס?
כי לוקח להם זמן ללמוד להרגיש מתי הם אכן 'צריכים', והשהות ללא הטיטול שסופג עוזר לזהות את התחושות.

נכתב ע"י pr;1044358:
בנסיעה - שימי תחתול! של האגיס! את מסבירה לילדה שזה מיוחד לנסיעות (ושזה ממש לא טיטול), זה לא סופג את הנוזלים אבל מונע מהם לברוח. בקיצור זו לא אופציה נעימה שתגרום לנסיגה.

השינה בלילה עם טיטול נותנת ביטחון, וגם מחממת (ילדים רגישים)
אני אמרתי להם שירדו לשרותים אפ' שיש להם טיטול עד שבאיזה שלב (די מוקדם) הם ביקשו להסיר אותו - מה שאמר לי ש"הם" לקחו אחריות על הענין (וזה לא התפקיד שלי לקחת לפני השינה, באמצע השינה, ומיד בבוקר...) ואכן ב"ה זה בסדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1044365:
את מורידה לו מידי פעם? או יומיים רצופים שאחריהם הוא עדיין לחלוטין מפספס?
כי לוקח להם זמן ללמוד להרגיש מתי הם אכן 'צריכים', והשהות ללא הטיטול שסופג עוזר לזהות את התחושות.

השינה בלילה עם טיטול נותנת ביטחון, וגם מחממת (ילדים רגישים)
אני אמרתי להם שירדו לשרותים אפ' שיש להם טיטול עד שבאיזה שלב (די מוקדם) הם ביקשו להסיר אותו - מה שאמר לי ש"הם" לקחו אחריות על הענין (וזה לא התפקיד שלי לקחת לפני השינה, באמצע השינה, ומיד בבוקר...) ואכן ב"ה זה בסדר.

הקטן - לא כ"כ הפספוסים כמו שהוא ממש נבהל מזה, ובוכה ונרתע... כשזה קורה לו. עד כדי כך שאני תוהה אם זה אכן הזמן הנכון.
לגבי הלילה, הילד שלי לא מוכן לשים טיטול בשום אופן! הוא היה מוריד אותו כל הזמן עד שנכנעתי. אבל תכלס אם לוקחים אותו ב-12 לשירותים הוא קם יבש, אם מפספסים את הרגע, הכל רטוב. מעצמו - לעולם לא מתעורר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1044465:
הקטן - לא כ"כ הפספוסים כמו שהוא ממש נבהל מזה, ובוכה ונרתע... כשזה קורה לו. עד כדי כך שאני תוהה אם זה אכן הזמן הנכון.
לגבי הלילה, הילד שלי לא מוכן לשים טיטול בשום אופן! הוא היה מוריד אותו כל הזמן עד שנכנעתי. אבל תכלס אם לוקחים אותו ב-12 לשירותים הוא קם יבש, אם מפספסים את הרגע, הכל רטוב. מעצמו - לעולם לא מתעורר.
אני מורידה טיטול ביום ובלילה ביחד (מהרגע של השינוי - כבר אין טיטולים בבית). בימים הראשונים אני לוקחת לשירותים. אח"כ - לא. לא מתחייבת על כל ילדי העולם, אבל הילדים שלי פספסו כמה פעמים ואחר כך קמו יבשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1044358:

אם אני שמה לבת שלי (בת 3 וחצי) טיטול בלילה היא קמה עם טיטול רטוב - תמיד!
ולמרות זאת התחלתי והיא נורא התרגשה אבל תכל'ס זה לא הולך.
כבר שבועים שהיא קמה כמעט כל יום רטובה למרות שאני לוקחת אותה לשירותים והיא מתפנה.

אז לא הבנתי אם עדיף להתייאש או לא. איך אני מעבירה לה את האחריות כמו שכתבו כאן כמה?

היא לא תלך לבד לשירותים בלילה כי היא מפחדת. למרות שיש אור ליד החדר שלה ובשירותים. מה עושים איתה?

הבן שלי בן 2 וחצי גם כל הזמן מוריד טיטול, נכנס לשירותים ומודיע לא להיכנס כי זה לא צנוע. הוא יוצא אחרי כמה דקות ואומר סיימתי... כמובן הכל בכאילו.
הוא יודע לומר מתי הוא מרטיב את הטיטול וכ"ו וגם להבדיל בינהם - כדאי להתחיל? מרתיע אותי מאוד להתחיל עם בן ובטח אם זה גם כולל את הלילה.
הוא אמור להיות עוד שנה בגן פרטי, לעזוב אותו שיגדל קצת יותר?
כשהוא יהיה בן 3 יהיה חורף - גם שיקול.

בקיצור הסתבכתי!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1044555:
אם אני שמה לבת שלי (בת 3 וחצי) טיטול בלילה היא קמה עם טיטול רטוב - תמיד!
ולמרות זאת התחלתי והיא נורא התרגשה אבל תכל'ס זה לא הולך.
כבר שבועים שהיא קמה כמעט כל יום רטובה למרות שאני לוקחת אותה לשירותים והיא מתפנה.

אז לא הבנתי אם עדיף להתייאש או לא. איך אני מעבירה לה את האחריות כמו שכתבו כאן כמה?

היא לא תלך לבד לשירותים בלילה כי היא מפחדת. למרות שיש אור ליד החדר שלה ובשירותים. מה עושים איתה?

הבן שלי בן 2 וחצי גם כל הזמן מוריד טיטול, נכנס לשירותים ומודיע לא להיכנס כי זה לא צנוע. הוא יוצא אחרי כמה דקות ואומר סיימתי... כמובן הכל בכאילו.
הוא יודע לומר מתי הוא מרטיב את הטיטול וכ"ו וגם להבדיל בינהם - כדאי להתחיל? מרתיע אותי מאוד להתחיל עם בן ובטח אם זה גם כולל את הלילה.
הוא אמור להיות עוד שנה בגן פרטי, לעזוב אותו שיגדל קצת יותר?
כשהוא יהיה בן 3 יהיה חורף - גם שיקול.

בקיצור הסתבכתי!!

לדעתי תתלבשי בחופש על הבן, לפי מה שתארת הוא מוכן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1044555:
הבן שלי בן 2 וחצי

זה בדיוק הגיל הממוצע לענין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1044465:
ה

אין מה לעשות,
יש דברים שמגן מיזרון ומכונת כביסה הם הפתרון...:(

• הוסף לסימניות
אני גמלתי את הבן של בגיל שנתיים ושלושת רבעי אחרי פסח, עשינו לו חאלאקה בל"ג בעומר וליתר בטחון הלבשתי לו טיטול לפני שיצאנו לדרך, ואמרתי לו [לא בתקיפות בכלל] שלא יעשה בזה, אלא אני מלבישה לו שיהיה לו חם.
יצאנו מירושלים דרך ב"ב כדי לעשות חאלאקה אצל האדמו"ר, אח"כ חיכינו המון זמן לאוטובוס, בתחנה בדרך למירון הוא ישן, הגענו למירון מאוד מאוחר ולא הספקנו לקחת אותו לשירותים והוא לא ביקש בכלל.
בקיצור, חזרנו הביתה והייתי בטוחה שהטיטול שוקל כבר ליטר, לכן לא הורדתי לו מיד כשחזרנו אלא כמה דקות אח"כ, הורדתי לו את הטיטול והוא היה יבש!
הילד התאפק 18 שעות!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1044700:
אני גמלתי את הבן של בגיל שנתיים ושלושת רבעי אחרי פסח, עשינו לו חאלאקה בל"ג בעומר וליתר בטחון הלבשתי לו טיטול לפני שיצאנו לדרך, ואמרתי לו [לא בתקיפות בכלל] שלא יעשה בזה, אלא אני מלבישה לו שיהיה לו חם.
יצאנו מירושלים דרך ב"ב כדי לעשות חאלאקה אצל האדמו"ר, אח"כ חיכינו המון זמן לאוטובוס, בתחנה בדרך למירון הוא ישן, הגענו למירון מאוד מאוחר ולא הספקנו לקחת אותו לשירותים והוא לא ביקש בכלל.
בקיצור, חזרנו הביתה והייתי בטוחה שהטיטול שוקל כבר ליטר, לכן לא הורדתי לו מיד כשחזרנו אלא כמה דקות אח"כ, הורדתי לו את הטיטול והוא היה יבש!
הילד התאפק 18 שעות!!!

מלחיץ!!!!!! הוא כנראה לא שתה מספיק.
ואגב, מאד לא בריא להתאפק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1044700:
הילד התאפק 18 שעות!!!

18 שעות לא להחליף טיטול לילד ?? :eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1044805:
18 שעות לא להחליף טיטול לילד ?? :eek:
הרי גמלתי אותו אבל הלבשתי לו טיטול שלא יפשל ובכל זאת הוא התאפק

• הוסף לסימניות
לא עלה בדעתך לבדוק אם הוא עשה? בכל זאת 18 שעות זה זמן, לא?

• הוסף לסימניות
בל"ג בעומר בלאגן במירון והאמא כל הזמן לחוצה שאף אחד לא יאבד.
אז מהלחץ היא לא זכרה לקחת אותו לשירותים.

• הוסף לסימניות
טוב, אל תעשו לי עין רעה, אבל ב"ה ושכחתי לציין, הילד הולך כל יום לנוח בצהריים לשעתיים שעתיים וחצי, וקם כל יום יבש!!!
חוצמיזה, ביום השני הוא פישל 17 פעמים!!!
אתמול רק 3 וחצי, ז'תומרת, פעם אחת טיפה. התקדמות לא?
חוצמיזה עשה פעם אחת בשרותים, אבל הוא בכלל לא מרטיב בשרותים. בערב באמבטיה הוא כן הרטיב, זה נקרא שהוא מתאפק כבר?
כי היום הוא יושב ולא עשה כלום ובינתיים רק פעם אחת פישל.
איך מעודדים אותו גם להרטיב?
אתמול כיוונתי שעון מעורר שכל רבע שעה עשרים דקות צלצל והוריתי לו שכשהשעון מצלצל יקרא לי להושיב אותו בשרותים.
אבל חשבתי שזה מונע ממנו את האחריות. אז היום אמרתי לו שהוא אומר לי כשצריך, בינתיים אני רואה שכן כדאי לי לכוון שעון, כי הוא רץ ממש בשמחה, ועכשיו הוא לא מבקש, וכשאני אומרת לו הוא לא רוצה, מה לעשות?

• הוסף לסימניות
תגידי שושיה, זה לא כ"כ יפה, אבל אני פשוט לא מתאפקת:
את באמת מכירה מישי שצעדה עם טיטול לחופה? פשוט הדמיון שלי משתולל עם האסוסיאציה.... :eek::eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;1044875:
תגידי שושיה, זה לא כ"כ יפה, אבל אני פשוט לא מתאפקת:
את באמת מכירה מישי שצעדה עם טיטול לחופה? פשוט הדמיון שלי משתולל עם האסוסיאציה.... :eek::eek:

תרגעי, אבל כן, היא קבלה בחור דומה...
אני חושבת, אבל לא בוודאות שנגמלה אחרי החתונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1044877:
תרגעי, אבל כן, היא קבלה בחור דומה...
אני חושבת, אבל לא בוודאות שנגמלה אחרי החתונה.
רק לדמיין את ארגזי הנדוניה שבתוכם שוכבים לבטח חבילות טיטולים... טוב אעצור כאן-----

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה